Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Otomatik zincir yağlama hakkında bilgisi olan...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi yalnız nano sadece usb den besleniyor, uno daha iyi olmaz mı 12V - 5V girişini direk bağlarız motora üstelik... Çinden uno getiriyor arkadaş 5 liraya
    nanoya dışarıdan güç vermek zor bi işlem değil ancak benim asıl amacım uno büyük olur diye nano olsun demiştim, bi tane ayarlı regulator ile 12V dönüşümü yaparsın. fakat uno/nano ikiside olur. hangisi kolayına geliyorsa.


    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ''Tutoro marka manuel yağlayıcılara'' baktımda hiçbiryerde bulamadım bana link verirmisin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------



    Listenin en başında ki sanırım elektronik bir kart aradakileri bildik en sondaki motorlu pompa ... peki bu listedeki malzemelerle kombinasyonu nasıl kuruyoruz ?

    1- yağ haznesini motorda arzu ettiğimiz bir noktaya sabitliyoruz. (tercihen master slinidirin yanına yada kuyruk altına),
    2- dozaj pompasını arzu ettiğimiz bir konuma sabitliyoruz. (tercihen master slinidirin yanına yada kuyruk altına)
    3- yağ haznesine hortumumuzu bağlayıp dozaj pompasından geçirdikten sonra zincirin uygun bir konumuna sabitliyoruz. (yağlamanın yapacağı konum)
    4- arduiono ile dozaj pompasının çalışma aralığını ister butona basarak (komutator gerektirir.) istersek belli zaman aralıklarında, çalışacak şekilde programlıyoruz. (uzaktan kumandalı bile yapabilirsin )
    5- yağlama yapılırken düşük süratte motorla geziyoruz. yağ sıçramaması ve yağlamanın düzgün olması için hortumun içine zincirle temas noktasına fırça tüyü gibi bişeyler konulabilir.

    tada....


    örnek dozaj pompası (örneklerdekiler 100ml sıvıyı bir dakikada aktarıyor, size 1 dakikada 20ml civarı dozajlayan bişey lazım sanırım)
    1-https://www.aliexpress.com/item/DSHA-Hot-12V-DC-Dosing-Pump-Peristaltic-Dosing-Head-For-Aquarium-Lab-Analytical-Water-DIY/32771174902.html
    2-https://www.aliexpress.com/item/Low-...787741326.html






    Not:nano/uno nun geri kalan portlarına bir/iki tane servo bağlayıp otomatik katlanır plakalıkta yapabilirsin ancak kim uğraşır ))
    Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    06 Nisan 2009
    uzun bir tura çıkmayacaksanız hiç de gerekli olan birşey değil. Zincir ve dişli maliyetiyle otomatik yağlama sisteminin ilk kurulum ve işletme maliyetini hesaplayın zaten çok mantıklı olmadığını anlayacaksınız. Fakat 1000 cc ve üzeri büyük touring makinanız var ise ve yılda 30.000km üstü yol yapyorsanız mantıklı olabilir...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)