Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cub Acil Yardim Lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Ağustos 2012
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Yaklaşık 3 ay önce ise gidip gelmek icin honda servisinden 2012 model honda wave 110i aldim. 13bin km de kazasi belasi olmayan temiz bir motordu. Yaklasik bin km kullandim bu surecte sadece lastiklerini degistirdim. Gecen hafta aklima takilip duruyordu bi yagina bakayim dedim rengi hosuma gitmedi gidip castrol 10-40 yag aldim ve burda kucuk bir tamirhanede yagini degistirdim. Servise goturemedim hem isten firsatim olmadi hemde basit bir islem diye onemsemedim. Gelelim soruna yag degisiminden sonra alttaki tapadan sizinti bas gosterdi. Bakir conta tapa degistirdik ayni teflon sardik ayni en sonunda dayanamayip servisin yolunu tuttum. Serviste baktik ki tapanin yuvasinda bir cm e yakin dikine bi catlak var ve burdan yag siziyor. Sanayiye goturup kaynak yaptiricaz dediler tamam dedim bindik servis calisaniyla sanayiye gittik. Aku cikti benzin bosaldi yag bosaldi motoru yan yatirip distan kaynak yapildi tamam deyip diktik motoru koyduk yagi tekrar calistirip bakalim dedik bu sefer de yag tapasinin hemen iki cm yani da yan kapak contasindan yag geliyor. Oraya da usta biraz sunflix denen karter yapistiricisindan surup akintiyi kesti. Servise geri donduk 20 kaynak 20 yag 65 iscilik 105 lira para odedim. 25 km kadar kullanip eve dondum sabah kontrol etmek icin motorun altina bi kez daha baktim ki yine uc dort damla yag akitmis. Ne yapmaliyim sizce komple motoru sokturmeli miyim. Artik nereden kacirdigindan da emin olamiyorum iyice canimi sikmaya basladi bu mevzu. Fikir ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Arkadaşım bir parça çatlamış, kırılmış ,ise en çıkar yol onu değiştirmektir. Ki servis dsipliniyle çalışan bir tamir atölyesi o parçanın değiştirilmesini önermelidir. En azından kendi adıma öyle düşünürüm. Ne kadar sağlam onarılırsa onarılsın çatlak bir parça sağlamı kadar olamaz.
    Tabi bu parçanın ederi ve ülkemizdeki ekonomik durum dolayısiyle onarım seçeneği de düşünülebilir. Size tavsiyem parçanın değiştirilmesi sonucu çıkacak faturayı öğrenmeniz. Makul fiyat çıkarsa değiştirtin. "Yok onarım yeterli." diyorsanız tekrar servise götürün ama bu kez ücret talep etmeleri pek dürüst olmaz.

  3. #3

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Çok geçmiş olsun, kaçırma yapan kısım tek başına değiştirilebilen bir kısım mı?

  4. #4

    Üyelik
    01 Ağustos 2012
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, kaçırma yapan kısım tek başına değiştirilebilen bir kısım mı?
    Malesef. Komple Bloğun değişmesi gerekli sanırım o yağ tapası direkt olarak bloğun altında çünkü. Birkaç güne tekrar servise götürücem bana tutupta motor fiyatına yakın bi fatura çıkarırlarsa zaten yapacak bişey yok. Komple bloğun altına sunflix ile kaplama yapıp motor ölene kadar öyle binicem.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)