Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Büyük Motorla Başlanmak İstenmesine "SİZ" Sebep oluyorsunuz !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    motora yeni baslayacak bi abim yamahanin cub motorunu almisti.biraz fazla titizlenen bi abiydi.

    servise goturdugunde kucuk motor diye pek onemsemediler.neredeyse bakimlarini burada degilde mahallende yaptir demeye getirdiler diyo.r6 olsaydi boyle davranmazlardi bence.

    hasili kucuk motor buyuk motor ayrimi hep var.yeni baslayan biri motorla 3bin 5bin yaptiktan sonra bu ayrimi fark edip buyuk motorlara yoneliyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Çok saçma bir genelleme olmuş.Türkiye'nin genelinde cehaletin doğurdu bir güce tapma olayı var ama bu forumda tecrübeye,düşüncelere ve yazılanlara saygı duyulur.Bu forumu yeterince tanımadan,bu forumda yeteri kadar vakit geçirmeden çok erken yazılmış yanlış bir değerlendirme olmuş.Bu forumda saygı gören,söylediği şeylere dikkate alınan küçük cc de kullanıcıları da var büyük cc kullanıcıları da var.

  3. #23
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı goreny adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motora yeni baslayacak bi abim yamahanin cub motorunu almisti.biraz fazla titizlenen bi abiydi.

    servise goturdugunde kucuk motor diye pek onemsemediler.neredeyse bakimlarini burada degilde mahallende yaptir demeye getirdiler diyo.r6 olsaydi boyle davranmazlardi bence.

    hasili kucuk motor buyuk motor ayrimi hep var.yeni baslayan biri motorla 3bin 5bin yaptiktan sonra bu ayrimi fark edip buyuk motorlara yoneliyor.
    Bence cup tan 60 100 tl servis ücreti alırlar en fazla r6 500 tl veya fazlasını alır mevzu hep para para napolyonun dediği gibi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------

    Kurba işte takılmamak lazım zazan olaydı iyiydi
    Salurbey bunu beğendi.
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  4. #24

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Alıntı Deaffrog adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hacimli motor kullananların yorum ve eleştirileri ciddiye alınırken ,küçük motor kullanan kişilere "Sus bakayım önce büyükler konuşsun" muamelesi çekiliyor.
    Özetle bu mudur?
    Arkadaşım bu mevzu psikolojik. Öyle motosikletle sınırlı da değil. Forumda yazdığına özen gösteren, imla kurallarına dikkat edene "abi" derler. Vaktiyle knıght online oyununda düşük level oyuncular yüksek levellere de "abi" derdi.
    Kişinin kendi değer yargısına göre üstün kabul ettiği durumlara göre verilen bir tepki. Misal çok içki içebilmek bir maharet sayılır halbuki vücut alkole karşı direncini kaybettiği zaman daha çok içki içebilmek mümkün oluyor.
    Ben bu forumda motosiklet kültürü taktir edilecek seviyede olup da düşük cc kullananları küçümseyen insan görmedim. Küçümseyen kişi motoru büyük ama deneyimi küçük olup da "bakın ben ne yaman motorcuyum" adamı oluyor.

    Birde "düşük cc diye kimse yardım etmiyor." diyen var. Arkadaşlar yüksek cc bir motor ile ilgili 1 soru soruluyorsa düşük cc hakkında 5 soru sorulur. Daha çok kullanan var, kullanıcısı daha çok yardıma ihtiyaç duyar vb. Aynı soruyu 20 kez cevaplayan kişi için konu biraz sıkıcı olmaya başlar.

  5. #25
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Bir daha yapmayız ABİ ...

  6. #26
    Uğur Gündüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2013
    Şehir
    Mersin-Konya
    Motosikleti
    askerden sonra olacak
    Konunuzu sonuna kadar okudum'da boş bir konu olmuş. Ybr'nin gerek kilo , gerek se gaz tepkisi hayabusa ile aynı olamaz, kıyaslanamaz. Düşük cc motosikletler'de gaz tepkisine alışan bir insan kalkıp'ta hayabusaya binerse motoru kafasına geçirme ihtimali 50%'dir. Her ne kadar ekipmanlarım full olmasa'da kaskım, dizliğim , montum , eldivenim ve kask kameram var. Gerçekten motorcu abilerimizle karşılıyorum yolda çoğu zaman hepsi selam verip hal hatır soruyor. Sanırım siz sevgisiz büyüyüp toplum tarafından fazla aşağılanmışsınız'da böyle bir konuya gerek duymuşsunuz.

  7. #27

    Üyelik
    06 Nisan 2009
    Benim sorum modlara biz foruma üye olurken bu bebelere verilen kepçe bize verilmedi biz de derinlere inip forumu karıştırmak istiyoruz. KEPÇE İSTERİZ! KEPÇE İSTERİZ!

    zekeriyaimam bunu beğendi.

  8. #28
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Kahrolsun bağzı şeyler
    Quad87 ve EldekiDebryj bunu beğendiler.

  9. #29
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motosikleti kendi kendime kullanmaya başlayalı 23 sene doluyor bu günlerde. yaşım 33.. Yani 10 yaşımda başlamışım.. 49cc Mobylette ile mahalle turları atardık tanıdıklara gözükmeden, cünkü birisine görünürsen aksam evde Anne'ye Baba'ya hesap verme korkusu vs. zor işlerdi. İster amatör sınıfına koyun beni, ister usta, ister orta seviye..

    O zamanlarda çocuk aklı, mobyletten daha büyük ne görürsek görelim, devasa aletler sanırdık, bu gün 10 yaşında cocuk youtube'da Gamer takip etmekten ileri gitmezken biz büyük motosiklet yorumluyorduk kendimizce..! Büyük işti benim için.

    Mahalle abilerimiz vardi, Mz 251 (ikiellibir) ve 301 (Ücsifirbir) kullananlar. Bir gün bir tanesi benim Mobylette sağa sola pır pır uçtuğumu fark edince, gel dedi bunu kulllandırayım sana.. Keşke kullandırmasaymış bak başımızın belası oldu bu güne kadar kurtulamadık.

    Neyse;

    Bu gün kücük hacim diye gördüğümüz, ama zamanının baya iyi makineleri idi. Oturdum ve kullandım, elim kolum titremişti ama kullandım. Dediğin gibi Orangutanı koy gazı açar basit, vitesi tak, debriyajı bırak, ayağının bile yere dokunup dokunmadığının bir önemi yok..

    Ama hayatta şöyle acı gerçeklerimiz de var bizim.. Bazı şeyleri söylerken başını kıçını iyi düşünmek gerekebilir. Sözüm naçizanedir. Tartışmaya veya polemiğe açık değildir.

    Bilgin'i tekrar Rahmet ile anıyorum.

    http://i.hizliresim.com/R0Jy17.png


    Bilgin artık yok.. Başka Bilgin'lerde ölmesin.. Bilinçli olun, bilinçli sürün.
    serefsizim valla yine yazmıs ya bu adam biliyor bu işi
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

  10. #30
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Ekipmanı olmayan,olupta kaskını koluna takarak tüm gün motor süren,çevreyi rahatsız edici şekilde uygunsuz yer ve zamanlarda gürültü kirliliği yapan,trafiğe saygı duymayan,motorcu dostlarına saygı duymayan,tüm dünya kendi etrafında dönüyor diye düşünerek sürüş yapan büyük ve küçük cc motor binicilerinin hiçbirine saygı duymuyorum.

  11. #31
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekipmanı olmayan,olupta kaskını koluna takarak tüm gün motor süren,çevreyi rahatsız edici şekilde uygunsuz yer ve zamanlarda gürültü kirliliği yapan,trafiğe saygı duymayan,motorcu dostlarına saygı duymayan,tüm dünya kendi etrafında dönüyor diye düşünerek sürüş yapan bütün büyük ve küçük cc motor binicilerine saygı duymuyorum.
    yolda gormeyeyim ezerim valla rossi benim ! sokakta daha hızlısı yok
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

  12. #32
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Coq ağabeyimizin yorumuna katılmakla beraber bende de "bu güne kadar hangi motoru ne kadar kullandın" sorusu aklıma gelmişti... Sormayacaktım tabi
    Yazmışsın ya küçük cc kullanan küçük görülüyo, yok ksek hacim kullananlar kral görülüyo falan... Yksek hacime geçip kendini kral sanan vasıfsızlar olduğu gibi sadece hacmi gören, ona göre yazılanı okuyan veya soyleneni dinleyen, genç kardeşlerimiz olabiliyor. Birincisi kötü, ikincisi normal.
    Ama ben yine de forum ortamında denk gelmedim öyle bir ezmeye veya yüceltmeye.
    Denk gelsem de umrumda olmazdı gerçi
    Dolayısıyla düşündüklerimiz kim olduğumuzdur

  13. #33

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    ben artık böyle konularda boş ver diyorum can senin hayat senin nede başlıycaksan başla.. ona buna hava atmak ego yapmak için motor alıyorsan zaten direk yüksek hacimden başlıycaksın sürersen kaparsan işi ne ala ne güzel süremessen düşersin zaten daha beteri Allah göstermesin ölürsün.. Bizde işte bu forumlarda taziye bölümlerinde Allah rahmet eylesin der geçeriz.. fazla düşünmeye kasmaya gerek yok..

    gerçekden motora gönül veren öğrenmek isteyen zaten adamı zorlasan yüksek hacim almaz.. kendini bilir işi öğrenicem düşücem kalkıcam der ondan sonrasına bakarız der belki küçükden giderim belki büyütürüm..
    Quad87 bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Konuyu ben de okudum baştan sona, forumu da takip ediyorum. Bende hiç büyük cc motor kullanan iyi motorcudur diye bir algıyla karşılaşmadım.

    Benim motorum 114 CC scooter, hiç öyle bir komplekse de kapılmadım. Benim şehir içinde işimi çok pratik bir şekilde görüyor. Aynı fiyata yüksek cc yarış motoru verelim deseler almam zira işime yaramaz.

    Ha şehirler arası yolculuk yapan, uzun yollara giden arkadaşlar içi tabiki büyük cc daha avantajlı. Ben şehirler arası gidip gelseydim 600 cc alırdım büyük ihtimalle.

    Ben bu yazıyı karikatürist Umut Sarıkaya'nın "bir takım şeylere çok sinirlenmiş yazar" tiplemesine benzettim. :D


  15. #35
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Ye kürküm ye dünyası.. Her zaman böyleydi ve hiçbir zaman değişmeyecek.

    He siz şöyle 15 20 bin km yapmadan büyük hacimli motora geçmeyin. Bu ikisi tamamen ayrı konulardır ve bunun ayırdında olmak gerekir

  16. #36
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    konuyu acan kurbağa arkadaşa fazla dil dökmeyin arkadaşlar, adam tanışma konusunda "Ben yazarım siz okursunuz, siz yazarsanız ben iplemem" tarzı konuşmuştu.
    Arkadaş muhtemelen popi olmaya geldi ama, yanlış polemikler üzerine at sürüyor.
    Bu kupon yatar.

    Ya bu forumu takip etmiyor, yada bu yazıyı bütün motosiklet forumlarına copy-paste yapıyor arkadas.
    Ne bir defa forum içinde gördüm durumu nede bu forum aracılığı ile kurulan whatsapp grubunda.
    Aramızda 1000cc thunderace sahibi olanda var, Ns200 sahibi olanda.
    Cin mali toplama cruiseri olanda var, virago'su olanda.
    Ama kimse kimseye gezi düzenliyoruz 600cc altı olan gelmesin demiyor.
    Olta attın, kamış koptu.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  17. #37
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Doğa yolunu bulur. Doğal seçilim diye bir şey var. Çok da şeyetmemek lazım. Atalarımın sözünü dinleyip, kurbanın yazılarını okuduktan sonra yorum yazmıyordum zira kör değilim. Bir istisna olsun bu da. Kurbacık tez zamanda prensesine kavuşman dileğiyle

  18. #38
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Mevzu aslında şöyle gelişir;

    Genç kardeşimiz motosiklete heves eder. Sonra arar,sorar,araştırır. Commuter,scooter,cub vb ile başlar.

    6 ay kadar gezer,tozar. Sonra bir bakmışsınız ki "kendince olgunlaşmıştır".

    Bindiği motosikleti küçük görmeye başlar. Milletin ekipmanını beğenmez.

    Sonra ıkına ıkına,büyük cc'ye geçer. Çünkü o artık usta bir motosikletçidir !

    Herşeyi en iyi o bilir...

    Gezer,tozar. Gezdikçe kibri artar. Dün ne olduğunu unutur.

    Sonra hayatı başka bir noktaya seyreder. O vazgeçemediği motosikleti bi anda siler atar...

    Bizim muhteşem motosikletçi patlar,gider...

    Ama haddini bilen adamda ego yoktur...

    Yaşı kaç olursa olsun,hep öğrenmeye meraklıdır...

    Öğrenir,bilmediğini öğrendiğinde kar sayar...

    Motosikletin marka/modelinin onun açısından bir önemi yoktur.

    Çünkü o rüzgardan keyif alır...

    Kah 50 cc bir scooterla,kah litrelikle keyf eder...

    Yola çıktığınızda egosuzdur.

    Size ayak uydurur,yolculukta gerekirse sizi kollar,keyif aldırır...

    Kısacası kaliteli motosikletçi tanımına bu kişiler uyar...

    Neyse konuyla alakası yok sanki ama bi orta da biz açalım,nasılsa gol atan çıkar
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  19. #39

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu acan kurbağa arkadaşa fazla dil dökmeyin arkadaşlar, adam tanışma konusunda "Ben yazarım siz okursunuz, siz yazarsanız ben iplemem" tarzı konuşmuştu.
    Arkadaş muhtemelen popi olmaya geldi ama, yanlış polemikler üzerine at sürüyor.
    Bu kupon yatar.
    Kanka bişeyler yazarım öyle bi cevap verirki. [IMG][/IMG]
    MrMud bunu beğendi.

  20. #40
    Uğur Gündüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2013
    Şehir
    Mersin-Konya
    Motosikleti
    askerden sonra olacak
    Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mevzu aslında şöyle gelişir;

    Genç kardeşimiz motosiklete heves eder. Sonra arar,sorar,araştırır. Commuter,scooter,cub vb ile başlar.

    6 ay kadar gezer,tozar. Sonra bir bakmışsınız ki "kendince olgunlaşmıştır".

    Bindiği motosikleti küçük görmeye başlar. Milletin ekipmanını beğenmez.

    Sonra ıkına ıkına,büyük cc'ye geçer. Çünkü o artık usta bir motosikletçidir !

    Herşeyi en iyi o bilir...

    Gezer,tozar. Gezdikçe kibri artar. Dün ne olduğunu unutur.

    Sonra hayatı başka bir noktaya seyreder. O vazgeçemediği motosikleti bi anda siler atar...

    Bizim muhteşem motosikletçi patlar,gider...

    Ama haddini bilen adamda ego yoktur...

    Yaşı kaç olursa olsun,hep öğrenmeye meraklıdır...

    Öğrenir,bilmediğini öğrendiğinde kar sayar...

    Motosikletin marka/modelinin onun açısından bir önemi yoktur.

    Çünkü o rüzgardan keyif alır...

    Kah 50 cc bir scooterla,kah litrelikle keyf eder...

    Yola çıktığınızda egosuzdur.

    Size ayak uydurur,yolculukta gerekirse sizi kollar,keyif aldırır...

    Kısacası kaliteli motosikletçi tanımına bu kişiler uyar...

    Neyse konuyla alakası yok sanki ama bi orta da biz açalım,nasılsa gol atan çıkar
    bak mesela bu'da iç dünyamda hararetli şekilde yaptığım yorumun argosuz hali..
    İpi kesmeye kıyamayıp ömür vermeyin bir düğüme..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)