Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
14. sayfa BirinciBirinci ... 41213141516 ... SonuncuSonuncu

Onca zam oldu yetmedi, döviz yükseldi yetmedi, vergiler arttı yetmedi...yetmiyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #261
    Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Xciting R
    Bugünkü bilim mateyalisttir - pozitivisttir. Bilim insanlarını ve bilimin peşinden % 100 gitmemizi gerektirecek bir durum yok. Siyasetçi ve sanatçılar " halkın yasımasıdır " yönetilen yöneticisinden memnun da olabilir, olmayadabilir. Farklı görüşler olması doğal zenginliktir. Steril düşünceler ile ilerleme kaydetmek çok zordur.

    Demokrası eşitliktir. Eşitlik ise adillik demek değildir. Eşit olması adil olduğu anlamına gelmez. İnsanlar yöneticileri eşit şartlarda seçerler, sıfır donanımlı bir insan ile kendini yetiştirmiş bir insanın aynı oy hakkına sahip olması eşitliktir ama adil değildir. Velhasıl ı okuyanlar Platon un konuyu detaylı şekilde anlattığı kitaplarından bilirler.

    Bugün içinde olduğumuz durumu mevcut hükümetin politikasına bağlıyoruz. Bu insanlar gittiğinde sanmayın durum çok değişecek. Yarın soldan veya merkez sağdan başkaları gelecek, film aynı film aktörler değişecek...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #262
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben izledim sabırla ve şu herkese dalga geçiyorsunuz işiniz dalga diyen Pollyannacı arkadaşlara da ısrarla tavsiye ederim, klavyede cennet manzaraları anlatmak yerine bu videoyu izlesinler ve azıcık susmayı öğrensinler.

    Bu arada başını izledim, gerisini izleyemedim vaktim yok, diyenler yani esasında üşenenler, onlar da azıcık laf yetiştirmeyi bırakıp izlesinler gerçekten çok faydasını görecekler. Ben işyerimde bile zamanım varsa bu TEDx benzeri videoları izliyorum, evde zaten kitap da okuyorum(aaa bak bu devirde kitap diyorum, neymiş, kitaaap, K ile yazılıyo evet google da aratabilirsin ne işe yarıyo kitap diye ) Çok pis herifim bak nası dalga geçiyom.

    Benim üşengeçlerin tamamını izlemesi için videodan aldığım bi iki not:

    "Vatandaş hesap sorar, kul itaat eder."

    "Hindistan Mars'ın yörüngesine sonda yolladı (niye mi, 40 yıl içinde önemli madenler dünyada bitecek de ondan), ne kadar maliyeti, 74 milyon dolar. Biz 600 milyon dolara saray yaptırıyoruz. 150 milyon dolara uçak alıyoruz (hem de halka dolar bozdurun diye yırtınırken). Sizin hesap sormanız lazım, benim vergimi nereye harcadın diye."

    "2023'de Kore dünyanın 7.ekonomisi olacak diye öngörülüyor, Türkiye ise 16. olarak yerinde duracak"

    Kısacası hani benim zırt pırt yazdığım insani kalkınma denen şeyi, eğitim sisteminizi devrim niteliğinde hamlelerle tamamen reforme etmezseniz, halkınızı din, iman, vatan ayaklarına, istismar ede ede fakir ve eğitimsiz bırakmaya devam edip onlara bu cehaleti reva görüp oradan oy devşirmeyi sürdürürseniz, 2023'de Kore gider aya biz gene yaya modunda ağzınız açık bakarsınız. Sonra da ağlarsınız, bunca zam oldu, eşşeğin bilmem nesi oldu ama millet hala sıfır araba alıyo, hala bu hamasete ve simsarlara oy veriyo diye. Sadece bunlar değil, ülkenin son 60 - 70 yılının önemli bi kısmı böyle geçirtildi. Bunlar üstüne tüy dikme yarışındalar. Yani mesele öyle "söle bakalım sen nasıl yaşıyon da sonra eleştiri yapıyon" meselesi değil, olaya buradan bakmak çoook sığ, çook basit kaçar. Konu bambaşka çünkü.

    Dalga mı, şu yukarıda yazanlar hakikaten birileri tarafından dalga geçilebilecek şeyler doğru, ama dalganın bizle geçileceği garanti.

    LÜTFEN EMİN ÇAPA'NIN ŞU VİDEOSUNU İZLEYİN, TAVSİYE EDİYORUM.

    Paylaşan arkadaşa da teşekkürler, ben de izlememiştim , iyi oldu.

    Alıntılardaki parantez içleri bana aittir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------

    NOT: Bu arada üşengeç iki satır yazıyı uzun bi videoyu izlemeyen nesiller niye böyleleler bilin bakalım, onun da sebebi aynı dandik eğitim sistemi. Ama ben yine de bir kişinin kulağına kar suyu kaçar da izler diye tavsiyede bulunayım. Carl Sagan'ın Cosmos belgeselinin tamamı internette mevcut hem de alt yazılı, kendine birazcık yatırım yapmak isteyenlere ısrarla tavsiye ederim. Hatta onu bitirince Neil De Grasse Tyson'ın sunduğu yeni versiyonunu da izleyin derim. kendiniz izlemiyorsanız da Lise ve üniversite çağındaki çocuklarınıza mutlaka izlemelerini tavsiye edin. Çünkü o çocuklar bu kadar pervasızca (genelde kendilerinden bile cahil adamlara) oy vermeyecekler, onları bir yerlerde körü körüne savunmayacaklardır, iddia ediyorum. Hayata, dünyaya, uzaya, evrene bakış açıları da tamamen değişecektir. Hani birilerinin o kadar derin düşünme delirirsin diye aptalca tavsiyeleri vardır ya, işte onları da bi taraflarına takmayıp deriin derin düşüneceklerdir. Bunun ekonomi ile ne ilgisi mi var, o kadar çok var ki, bu tip şeylerle ilgilenen çocuklar Emin Çapa'nın dediği gibi fen derslerinde dünya 43.sü olmayacaklardır ve bizim bir ilimiz büyüklüğündeki Kore'yi yakalayıp geçme azminde olabileceklerdir. Öyle olmayanların burada ne saçmaladıklarından zaten gerçekler ortaya çıkmıyor mu? Şimdi ben bu çocuklara "Oltadaki Balık Türkiye" desem, "Karşıdevrim" desem, "Uygarlık Tarihi" desem, "Tüfek,Mikrop,Çelik" desem, muhtemelen Kutsal kitaplarını bile kendi dillerinde okuyup anlamadıkları için bunların birer kitap olduğunu da bilemeyeceklerdir. İnsani kalkınma'nın olmadığı yerde ekonomik kalkınma sunidir, bir yere kadar olur, sonra kalifiye eleman eksikliğiniz yüzünden duvara toslarsınız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------

    The Dude, harika tavsiyede bulunmuş, bence de "boş zamanlarınızda kitap gibi gereksiz şeylerle vakit geçirmeyiniz."
    Bu arada boş zaman diye bir şey yoktur esasen, kaliteli geçirilmiş ve boşa geçirilmiş zaman vardır. Onlarca yıldır tüm memlekete, vatandaşa zamanı boşa geçirtenlere yazıklar olsun.
    üstteki yazı "manası çok derin, ben adama bilezik gibi geçiririm demek." şeklindedir.
    "saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkar."
    computeus ve Osm@n bunu beğendiler.

  3. #263

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    "Trafiğe kayıtlı araç sayısı, eylülde bir önceki aya göre yüzde 21,8 artarak 20 milyon 887 bin 427'ye çıktı."
    ney
    harbiden anlamadım
    devamını okuyamadım
    okuyana saygılar

  4. #264
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    The Dude ve Cloud okurken her zamanki gibi keyif alıyorum. umarım bir gün yüzyüze tanışırız.

  5. #265
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    arkadaşlar haklı olursunuz yada haklı olursunuz ama gözünüzü seveyim ciddiyeti elden bırakmayın, şaka yaparsınız o ayrı konu ama sakın alay etmek gibi bir yanlışa düşüp kendinizi küçük düşürmeyin ve değer kaybetmeyin.

    yaptığınız yorumlar her zaman saygı çerçevesinde olmalı, size karşı haddini aşmış birine ağzının payını vermeyin demiyorum. sadece alay ederek tepki vermeyin çünkü bu sizi aslında haksız duruma düşürür.

    ben dalga geçmeyi kimseye yakıştıramıyorum ve kesinlikle yapılmaması gereken bir şey olduğu için ısrarla karşı çıkıyorum.

    tamam bu kadar öneri yeter;

    şimdi, az önce görmüşken yazayım belki bilmeyenler vardır, dolar 3,49 liraya fırladı yine

  6. #266
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Dolar 3.49 olmus olabilir ama karnibahar %29.3 ucuzlamis mesela:

    http://www.trthaber.com/videolar/enf...nda-31841.html

    TRT haber sagolsun.

    Baktin benzin pahali, otur evde karnibahar ye.

  7. #267
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Başlığı baştan sona okudum. Dizi karakterlerini özet geçeyim yeni okuyacak arkadaşlar için sindirimi kolay olsun.

    fatih.met rumuzlu arkadaş AKP tabanı sözcülüğünü üstlenmiş vaziyette ve ısrarla kendisiyle çelişiyor, (kendisinin bilgisiz olduğunu kabul etmesine rağmen, konu hakkında bilgisi olan insanlara karşı hükümeti savunuyor) yeri geliyor konu hakkında bilgili arkadaşları zaman zaman terörist/vatan haini olmakla suçluyor, yeri geliyor ortamı yumuşatmak adına kendince espriler şakalar yapıyor, bilgisiz olduğunu kabul etmesine rağmen başlıktaki neredeyse her 3 mesajdan biri kendisine ait.

    68charger rumuzlu arkadaş Almanya'da doğmuş ve asimile olmamak adına klasik "Alamancı" zihniyetine yani "En büyük Türkiye!, domuz yiyen pis avrupalılar, en güzel müslümanlık oley, biz Türklerden tüm dünya korkar avrupanın dizleri titrer" gibi benzer bir ideolojiye sahip. Her ne kadar gelin seviyeli bir şekilde tüm konuları tartışalım demesine rağmen kendisinin karşıt görüşteki arkadaşlarla tartışabilecek bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum.

    qıp rumuzlu arkadaş güzel trollüyor ortamın havasını yumuşatıyor diyebiliriz.

    hasmet, COQ, watercolours, Cloud, The Dude ve diğer rumuzdaki arkadaşlar ise ısrarla fatih.met ve 68charger rumuzlu arkadaşlara dil döküyorlar özellikle hasmet rumuzlu arkadaş. Gerçekten saygı duyuyorum, hala vazgeçmediler ve inatla devam ediyorlar. Bence akıntıya kürek çekiyorlar, ama olur ya, kendilerini ses çıkarmadan okuyan bir miktar insan vardır belki onlar biraz bir şeyler kapıyordur, umudum var.

    Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir, kimsenin şahsına bir ithamda bulunmak amacıyla yazılmamıştır, lütfen çok dikkate almayınız, çok da ş'apmayınız.

    Güneş de doğmak üzere güncel dolar 3.49
    mustafa_325 bunu beğendi.

  8. #268
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    http://tr.investing.com/news/economy...tirildi-119404
    Bazı ülkelerden ithal edilen çeşitli ürünlere yüzde 20 ilave gümrük vergisi uygulanacağı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. ‘İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı’ adındaki karar sonucuna göre, çeşitli halı ve yer kaplamaları, battaniye, perde, yatak örtüleri, mefruşat eşyası, ambalaj için torba ve çuval, tenteler, çadırlar, yelkenler, şişme yataklar, temizlik bezleri, şemsiyeler (iç içe girebilen milleri olanlar), bastonlar ve yapma çiçeklerin ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak.
    AB üyesi, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Moldova, Güney Kore, Morityus, Malezya dışındaki ülke ve bölgelerden ithal edilecek söz konusu ürünler için ilave gümrük vergisi yüzde 20 olarak uygulanacak.


    Çok masum duran bu haberi biyatçılar şak şaklayarak karşılayacaktır. Bu ve benzeri kanunlar ve vergi artırımları 5 yılı aşkındır artarak devam ediyor. Gelinen noktaya bakıldığında faydası olmadığı açıkça görülmekte.


    Kısacası haberde diyor ki. Avrupa malı alın. Daha pahalı olanı alın. Yurtdışına daha çok paramız gitsin.

    Aslında burda bir koruma yok. Tamamen geleceğin altını boşaltmak adına yapılmış minik bir hareket.


    Bu gün eğer döviz zirve yapmışsa ve dizginlenemiyorsa bunun asıl sorumlusu OHAL dir.


    Sorgusuz sualsiz insanların ve şirketlerin her türlü mal varlığına el koyulan bir ülkede ekonomi Reiz meyiz dinlemez adamı tvlerin önünde tokat manyaaa yapar.


    Dün Başbakan müthiş kalkınam paketini açıklıyor. Piyasa dip bekliyor. Dolar 3,34
    Dün Başbakan müthiş kalkınam paketi açıklandı. Piyasa dip bekliyor. Dolar 3,47


    Spiker Başbakana bilgi veriyor ve soru soruyor.


    --Sayın Başbakanım Siz açıklama yaparken Dolar %1 Yükseldi diyor. ( Azcık Düşünen beyin buradaki başarısızlığı görebilir ) Başbakanın cevabına bak sen )

    --E o kadar dalgalanma olacak.


    E bu kadar olacak sa ne demeye ............

    Neyse nasıl olsa duvara konuşuyoruz.
    mgora ve zabuzaretta bunu beğendiler.

  9. #269

    Üyelik
    26 Aralık 2013
    Motosikleti
    SUPERDUKER
    bu hükümet gördüğü dalgaları hiç önemsemiyor galiba
    hep yetiştikleri yurtlar ve cemaatler yüzünden

  10. #270
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X

  11. #271

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Yetecek merak etme arkadaşım yetecek , bu yemeye ülke yine bile iyi dayandı.Herkesin devlete kapağı atmaya çalıştığı , yandaşların devletten geçindiği bir ülkede bir süre sonra işler sarpa sarar.
    Günümüzde kimse güvende değil , güven olmayan bir ülkede yatırım olmaz.İş sadece birilerinin keyfine kalmış.
    Seneye daha kötü olacak islamiyet satan bütün iktidarların ülkelerini getirdikleri yer bu , ülkede dalkavukluk ev sotarılık prim yapar olmuş hiç birşey görmüyorsan.
    Bu adamların çevrelerindenki danışman adı altında ki şarlatanlara bak birde sessiz kalan veya muhalif olanlara bak , bilgi değil sadece insani gözle durum apaçık ortada.

  12. #272
    Aquaium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT07 MOTOCAGE
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250gr sa helalin den olması
    pişirirkende terbiye(öns...) çok önemli
    afiyet olsun
    Yahu bir konuda da troll yorumun olmasın.
    Bu nedir arkadaş?
    Forum yönetimi görsün artık.
    İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.

    - BOB MARLEY

  13. #273
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Trafiğe kayıtlı araç sayısı, eylülde bir önceki aya göre yüzde 21,8 artarak 20 milyon 887 bin 427'ye çıktı."
    ney
    harbiden anlamadım
    devamını okuyamadım
    okuyana saygılar
    Ergenlik böyle birşey işde. Anlayamıyorsun ve anlamak için çaba ve sabır göstermiyorsun.

    Sivilce ilacı kullanma zamanla geçer..
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  14. #274
    gorefest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT09 Tracer
    Şimdi bu üstün zekalı yöneticiler dolar bozdurun diyip doları düşürmeye çalışıyorlar ama herşey dışa bağlı nasıl olcak. Senin bozdurduğun dolarlar çoktan eridi. Eee bozduracak dolar kalmayınca ne olcak yada bozdur bozdur nereye kadar size şunu net söylim 1 ocak itibariyle 4 liralar konuşulacak. Milletin maalesef sorgulama yeteneği maalesef yok varsa yoksa başganım da başganım, bunlar kesinlikle herhangi bir inanca sahip değil. Yada satanist falan olmalı başka açıklaması yok. Hadi hepsini geç insan olmalı en başta.

    Din cahil toplumlar için en büyük zehirdir. Maalesef insanların dini inançlarını kullana kullana ne hale soktular memleketi. Oysaki Kurandaki ilk ayettir oku. Kendine müslüman diyenler ve bunların peşinden gidenlerin ise okumak yerine hacı hocayı dinleyerek yönlendirilmesi şaşırılmayacak bişeydir.

    Hatta Kuranın bile sırf okunmaması için evlerdeki en yüksek veya görünmeyecek yerlere konulması bile bence saygı yerine insanları okumaktan uzak tutmak için uydurulmuş bi yöntemdir.

    Bu arada Allah ile Aldatmak kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

  15. #275

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ergenlik böyle birşey işde. Anlayamıyorsun ve anlamak için çaba ve sabır göstermiyorsun.

    Sivilce ilacı kullanma zamanla geçer..
    "Trafiğe kayıtlı araç sayısı, eylülde bir önceki aya göre yüzde 21,8 artarak 20 milyon 887 bin 427'ye çıktı."

    lütfen yardım edermisiniz
    anlayamıyorum
    haberde
    hata diyemiyorum
    kasıt mı var

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------

    Alıntı Aquaium adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu bir konuda da troll yorumun olmasın.
    Bu nedir arkadaş?
    Forum yönetimi görsün artık.
    pardon
    250gr
    deyince aklınıza ne geliyo

  16. #276

    Üyelik
    30 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda
    Bıktık abi zamdan. Hep fazlası hep fazlası.

  17. #277

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    Alıntı zabuzaretta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlığı baştan sona okudum. Dizi karakterlerini özet geçeyim yeni okuyacak arkadaşlar için sindirimi kolay olsun.

    fatih.met rumuzlu arkadaş AKP tabanı sözcülüğünü üstlenmiş vaziyette ve ısrarla kendisiyle çelişiyor, (kendisinin bilgisiz olduğunu kabul etmesine rağmen, konu hakkında bilgisi olan insanlara karşı hükümeti savunuyor) yeri geliyor konu hakkında bilgili arkadaşları zaman zaman terörist/vatan haini olmakla suçluyor, yeri geliyor ortamı yumuşatmak adına kendince espriler şakalar yapıyor, bilgisiz olduğunu kabul etmesine rağmen başlıktaki neredeyse her 3 mesajdan biri kendisine ait.

    68charger rumuzlu arkadaş Almanya'da doğmuş ve asimile olmamak adına klasik "Alamancı" zihniyetine yani "En büyük Türkiye!, domuz yiyen pis avrupalılar, en güzel müslümanlık oley, biz Türklerden tüm dünya korkar avrupanın dizleri titrer" gibi benzer bir ideolojiye sahip. Her ne kadar gelin seviyeli bir şekilde tüm konuları tartışalım demesine rağmen kendisinin karşıt görüşteki arkadaşlarla tartışabilecek bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum.

    qıp rumuzlu arkadaş güzel trollüyor ortamın havasını yumuşatıyor diyebiliriz.

    hasmet, COQ, watercolours, Cloud, The Dude ve diğer rumuzdaki arkadaşlar ise ısrarla fatih.met ve 68charger rumuzlu arkadaşlara dil döküyorlar özellikle hasmet rumuzlu arkadaş. Gerçekten saygı duyuyorum, hala vazgeçmediler ve inatla devam ediyorlar. Bence akıntıya kürek çekiyorlar, ama olur ya, kendilerini ses çıkarmadan okuyan bir miktar insan vardır belki onlar biraz bir şeyler kapıyordur, umudum var.

    Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir, kimsenin şahsına bir ithamda bulunmak amacıyla yazılmamıştır, lütfen çok dikkate almayınız, çok da ş'apmayınız.

    Güneş de doğmak üzere güncel dolar 3.49
    "Psikologlar internet “troll”lerini incelediklerinde şu sonuca vardılar. Bu insanlar narsist, psikopat ve sadistler"
    "beni beğenmiyor musun ?"

  18. #278
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Psikologlar internet “troll”lerini incelediklerinde şu sonuca vardılar. Bu insanlar narsist, psikopat ve sadistler"
    "beni beğenmiyor musun ?"
    Bence renk katıyorsun foruma ben beğeniyorum.

  19. #279
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    hocam mesele birilerine dert anlatmak değil,
    o birisine anlattığınız onun algıladığı ile sınırlıdır,
    dediğin gibi mesele o birileri değil.
    "saksıya fesleğen gibi dikerim" in ne olduğunu bilmeyene "fuat abi yanıyorsun" u anlatamazsın.

    kendilerine cevap verilmemesini söylediklerinin doğru olduğunu sanmaları maalesef azmalarını sağlıyor,
    yoğsa cevap vermeye gerek duyuyulmadığını anlatamazsın.

    bu konu insanların tüketim alışkanlıkları,
    dolayısı ile kapitalizm,
    devlet yapılanması,
    bireyin kendini var etme çabasının materyalist olması,
    ve en nihayetinde her şeyi maddi olarak ölçmesine kadar gider.

    bunları anlatmak için karşındakinin altyapısı olması gerekiyor,
    altyapısı olan insan ile diyalog iki tarafı da geliştirir,
    maalesef sığ bakış açısı ile mücadele etmek için yüzeysel örnekler ve anlayabilecekleri bir üslup kullanmanız gerekiyor,
    misal ben coq un tavrına hayranım,
    hasmet ve diğer arkadaşlar da aynı şekilde bilale anlayabileceği şekilde anlatıyorlar ama aga bilal bu ne anlasın ?

    bu durum yeni değil insanlığın her zamanında aynı idi,
    pek çokluk kavramının manası derindir.
    büyük umutsuzluk ve distopya içerir.

    bu durumdan dolayı karşımızdakini suçlamamalı ve yargılamamlıyız,
    zira kendi kusurundan başkasını görme denildi,

    ne'se durumlar böyle.
    pekçokluk aslında öyle pek çokluk değil sadece yaygaracılar o kadar.
    birileri sarayında beyaz çay içerken birileri de insanlığı bir adım ileriye taşımanın mesaisini yapıyorlar.

  20. #280
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Doğru söylüyorsunuz, susmanın bir erdem olduğunu bilmez kendince haklı olduğunu sanarlar. Ne kadar çabalarsanız çabalayın karşınızdakinin anlayabildiği kadarsınız. En materyalistlerin de günümüzde daha dindar/muhafazakar kesimden çıkması aslında durumu özetliyor ama bunu idrak edemeyecek seviyede insanlar. İslam dininde gösterişe yer yoktur israfa da... Gel gelelim bizim türbanlı bacılarımızın altında en aşağı 500.000 TL'lik araçlardan geçilmiyor, eşarpları LV, GUCCI... Halktan birisi, bizden birisi diye yutturulan çok sayın cb mütevazı sarayında oturadursun, eski Uruguay başkanı José Mujica'nın gösterişli hayatını araştırın derim böyle şatafatlı, böyle israfkar bir lider olamaz!



    Suriye'den gelen mülteciler hakkındaki düşüncelerine bakar mısınız? Akıl alır gibi değil! Bu nasıl bir gaddarlık?



    http://www.posta.com.tr/en-yoksul-ba...-haberi-307637


    Geçenlerde forumda biri söylemişti eski bir Türk filozof olan Celal Yalınız (Sakallı Celal) söylemiş zamanında çok anlamlıydı "Bu kadar cehalet ancak tahsille (eğitimle) mümkün olur."
    fazil bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
14. sayfa BirinciBirinci ... 41213141516 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)