Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir kaza ve kask kamerasının önemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Geçmiş olsun..
    H_H_A bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    valla dostum ister kız ister kızma ama ben bu durumda passata 100 de 1 suç bile vermem grup sürüşleri bu şekilde yapılmaz hayvan gibi konvoy yapmış aralarda boşluk bırakmamışsınız ve üstelik 50 60 gibi hızda seyir ediyorsunuz yol tek şerit bu durumda passat ve diğer araçlar sizi geçmek isteyebilir her ne kadar yoldaki çizgi düz olsada sollama yapamazsın desede siz bu şekilde kural dışı araç sürdüğünüz için böyle bi duruma zemin hazırlamış olursunuz eğer aralarda boşluk bıraksaydınızki buna kanunen zorunlusunuz aralara araç girip sırası ile sollayarak sıkıntı olmadan yollarına devam edebilirdi kaldiki araya araç girmesin öyle bir dünya yok orası yol babanızın tarlası değil ve senin arkadaş oda sollama olmayan yolda sollama yapıyor önüne kırıyor sonra arabaya kitlenip frene asılıyor sende arkadasına kıtlenıp frene asılıyorsun sola kontra bassan çarpmadanda yırtardın ama geçmiş olsun kaza olmuş size gelen exper pek anlamıyormuş mevzuyu ben passatın yerinde olsam baska exper ister ve işi yokuşa sürerdim sonuçta ben passat sürücüsü olduğumu varsayarak söylüyorum ben sollama yapılamaz olan yerde sollama yapıyorum en fazla trafik cezası oda experin işi değil kazaya sebebiyetde veren ben değilim senin o arkadaşın ve tek şerit yola park eden araç ben şeritte bile değilim olayın bana dönmesi çok ilginc exper gerçekten olaya vakıf değilmiş demekki konvoy sürüşleriyle ile ilgili kanunu araştırıp bilgi sahibi olmanız sizin ve grubunuz için daha iyi olur ve fermuar düzeninde sürüş yapmanız ve takıp mesafenizi arttırmanız sizin menfatinize olur
    jimi_hendrix, H_H_A, GezeGeze ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #23

    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Araç sürücülerinin bir çoğu motorları sevmez, önlerinde kurallara uygun halde gitseniz bile öyle takıntı yaparlar ki, şartlar ne olursa olsun sizi sollama içgüdüsüne kapılırlar, öyle bir durumda yapılacak en iyi hareket haklı dahi olsanız yol vermek, çünkü burada motorcunun hayatı tehlikede önce kendi can güvenliğinizi düşünün, araç sürücüsü 300 mt önce uyarıldı demişsiniz oda takıntı yapıp sizi zora sokmuş o adamın güvencesi kaporta ya sizinki?, çok geçmiş olsun ALLAH beterinden korusun.
    Salurbey ve H_H_A bunu beğendiler.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

  4. #24
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Terminatör(koruyucu) bence passattan sonra 2. kusurlu. Önü boş ama fren yapıp arkasındakini sıkıştırıp kaza yaptırmış.. Tabiki kazadır olabilir ama sanırım hız limitinin en fazla 50 km olduğu yolda,sollama yasağı var,çarptığınız torosun hemen arkasında başka bir toros daha durmuş vs derken bile bile lades olmuş sanki.. O arada kalan boşluktan yan yana 2 motor geçer bence.. Çok geçmiş olsun.
    H_H_A bunu beğendi.

  5. #25
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Terminatör(koruyucu) bence passattan sonra 2. kusurlu. Önü boş ama fren yapıp arkasındakini sıkıştırıp kaza yaptırmış.. Tabiki kazadır olabilir ama sanırım hız limitinin en fazla 50 km olduğu yolda,sollama yasağı var,çarptığınız torosun hemen arkasında başka bir toros daha durmuş vs derken bile bile lades olmuş sanki.. O arada kalan boşluktan yan yana 2 motor geçer bence.. Çok geçmiş olsun.
    araya mesafe koymadıkları gibi o arkadan gelip butun olaya sebeb olan arkadaşın yaptığı passat sollamada karsıdan araba gelıyor buda araya gırmesın diye basıyor ne yapacak passat arabayla kafa kafayamı girmeli yoksa her iki araçta durup motorcuların geçmesını beklemelı adam tabiki kıracak kaldıkı bunu ön görüp passata yardımcı olunması gerekirdi yol benim babam yaptı burayı modunda araç sürülmez konvoyda bi haylı kalabalik 5-6 lı motorlar halında aralarda boşluk bırakılarak yapılabilirdi
    H_H_A ve GezeGeze bunu beğendiler.
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  6. #26
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Sucu passata atmayin, suclu tum motorcularda... grup surusunden bir haberler, guvenlik balonlari yok, periferik bakis yok, 3 sn kurali yok, duran hedefe carpma var, ne passatindan bahsediyorsunuz... olmediginize dua edin ve degerli dersler cikarin, cok gecmis olsun her musibetin altinda bir iyilik vardir daha dikkatli olun.
    jimi_hendrix, H_H_A ve ayzek bunu beğendiler.

  7. #27
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Bu videoyu, tüm kaza masrafı üstüne kalan passat sürücüsüne izlettirdiniz mi?
    banno1957 bunu beğendi.

  8. #28
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Grup sürüşü konusunda daha çok okumam gerekiyor. Bilgi ve eğitim eksik olunca değerlendirmeler eksik oluyor. Konu hakkında eğitim almış arkadaşların kitaba uygun yorumlarını bekliyorum. Yukarda yazılanlar güzel. Ben 2 ileri sürüş egitimi aldım fakat grup sürüşü ve artçı eğitimi hiç görmedim. Bu bağlamda hic grup sürüşü ve artçı olayina girmiyorum. En fazla 3 motor kullandik ordada fermuar duzeni sollma işi vs onceden konuşuldu plan yapıldı ama tabi teorik ve pratik eğitimi tamamlamam şart.
    H_H_A bunu beğendi.

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Kinaye içerir , tekrar geçmiş olsun

    Kamera olmasa yaşanacaklar

    motorcu yola giriyorum vurdu dedim duruyordum birde gelmiş haklıyım diyor serseri bunlar

    akrabalarını çağrıır birşey imzalamazdı yaşadık bunları biliyoruz, tekrar tekrar geçmiş olsun
    H_H_A bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Ben eşimle yola çıktığımda da ilk başlarda aynı o çobanın kafadaydım. O sol şeritten yavaş ilerlerken arkadan araba gelirse onu sıkıştırmasın diye ben de eşimin arkasında şeridin ortasında konumlanır, arkadaki arabanın yolunu keser, güya eşimi korurdum. Öyle olunca bana kızan arabalı beni en olmadık yerde geçmeye kalkar bu sefer eşimin dibine tehlikeli biçimde girerdi. Uğur Ertekin'den aldığımız ilk eğitimde eşimle ben vardık sadece. Eşim gözlem alırken ben arkalarındaydım. İlk birfingde ilk düzeltilen hata benim bu hatam oldu. Normalde gözlem alan kişinin sürüşü konuşulur ama bu o kadar önemli bir hataydı ki önce bunun düzeltilmesi gerekiyordu. Sen kendi sürüşünü yap, başkasını korumak gibi bir olay yok. Güvenli de değil zaten.

    Passatlının yerinde olsam aynı görüntülerle itiraz ederim. Yol güvenliğinden anlayan bir eksper bakarsa bu kararı veren eksperin eksperliğini de elinden almak gerektiği ortaya çıkar. Veya işin içinde daha ciddi başka bir bit yeniği var.

    Tren gibi konvoy yap, sanki yol babanın malıymış ve motorlar birbirine bağlıymış gibi yapışık hareket et, arkadan seni sollamaya çalışan arabalara engel olacak şekilde saçma sapan yerlerde saçma sapan yerlere girecek bir görevli koy, takip mesafesini o kadar yakın tut ki şeridinde durmuş arabayı göreme, sonra da Passatlı % 100 suçlu bulunsun. O noktada motorlar yerine aynı şekilde bir traktör gidiyor olsaydı onu geçmeyecek insan yoktur. Geçmeyen de güvenli bir şey yapmıyordur zaten.

    Hadi diyelim ki sollama yapmak suç oldu (ki orada kazaya sebep olan suç bu değil) aynı yerde, aynı sollamayı arkadan gelip ortalığı karıştıran motorcu yapıyor. Üstelik zerre kadar güvenlik balonu bırakmadan. Ona niye ceza verilmiyor?

    Passatlıya kimse karışmasa zaten herif sollamasını yapmış devam ediyor. Motorcuları üçer beşer sollayacak gidecek adam. Motorcu iken arabaların oluşturduğu bir konvoyu sollamıyor muyuz? Üçer beşer ilerleye ilerleye devam ediyoruz. Ama yok, biz birbirimize görünmez bir zincirle bağlıyız ve gezmeye çıktık, bütün dünya bize selam durup bizim geçmemizi bekleyecek. Paşa çocuğuyuz biz çünkü.

    Alaylı, eski motorcularda da çok vardır bu çobanlık olayı. En arkaya geçer oradan diğer yol kullanıcılarına eziyet ede ede, kavga ede ede öndekileri koruduğunu, bir güvenlik görevi ifa ettiğini zanneder. Bunu da biz eskiden böyle sürerdik diye ballandıra ballandıra anlatır. Trafikte sen kendi hareketlerini kontrol edebilirsin ve etmelisin. Birlikte sürdüğün sürdüğün insanların veya diğer yol kullanıcılarının hareketlerini, neyi yapmayacaklarını kontrol etmek sana düşmez.

    İçgüdüsel/sezgisel olarak insan öndeki motorcuları korumak için öyle bir eğilime giriyor. O yüzden motora yeni başlayan bende de alaylı eski motorcularda da aynı meyil var. Ama Keith Code'un şöyle de bir sözü var: "Hayatını etkileyecek bir işi sezgileriyle yapan kişi geri zekalıdır."

    Olması gereken her motorcunun öndekiyle arasına 2 saniye mesafe koyması, fermuarla veya öndekiyle aynı çizgide gitmeye uğraşmak yerine kendi güvenli çizgisinden sürmesi ve kafasını kaldırıp ileriye bakması. Yok araba mı sollayacakmış sollasın, ne olacak sana... İleride kenarda araba mı duruyormuş dursun; sen yanından geç git.
    Siyahi, selsa, jimi_hendrix ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #31
    Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul-Maltepe
    Motosikleti
    CBR650F
    Sonuç: Passat'a hiç bir şey olmadı olan size oldu!
    Kaza yapmamak için en iyi yol kaçmaktır!
    Tamam adam yanlış yapıyor olabilir, ama göz göre göre araya girmek yerine, sıkışmak yerine kaçmayı tercih etmelisiniz!

    Haklı olmaya uğraşmayın! Kazadan kaçmaya uğraşın! Olan size olur!
    H_H_A bunu beğendi.

  12. #32

    Üyelik
    30 Eylül 2016
    Şehir
    Isparta-Denizli
    Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet passat hatalı çıkmış ama bu çoban arkadaştaki agresiflik nedir? Siz ne güzel hata yapan passat için karşıdan gelen arabayla tehlike yaşamasın diye girebileceği bir cep oluşturmuşsunuz. Passat oraya sığınabilecekken bu artçılı arkadaş ok gibi fırlayıp sizi sollayan passatı ve karşıdan gelen passatı kafa kafaya girmeleri için çok tehlikeli bir hamle yapıyor. Baktığımda motor konvoyu çok uzun ve ucunu dahi göremiyorum. Bu videoda sadece gerçekten sizin adınıza üzüldüm. Sizin hiç bir suçunuz yoktu hatta hatalı sollayan passata tolerans gösterip sığınabileceği bir cep açmışsınız ama arkasında artçı olduğu halde agresif tavırlar gösteren arkadaşınız bence olayın gerçekleşmesine sebeb olmuş. Sakince sürüşünüze devam etseydiniz sağdaki adres soran yeşil reno yu rahatlıkla görüp solundan devam edebilecektiniz. Olan size olmuş ve üzüldüm.(Motor eğitmeni değilim ama böyle uzun konvoylarda araya araç alınmaz kuralı varmıdır? Sadece soruyorum)
    Hocam böyle uzun konvoylar olduğunda araya araç alındığında hem tehlike daha da artıyor hemde ön taraf ve arka taraf arasındaki iletişim kopuyor o yüzden araya araç almama konusunda daha once katıldığımız seminerlerde bilgilendirildik ama iste durum ortada bu kural her zaman geçerli değil kaza yapmamak daha da önemli

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:27 ----------

    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Araciniz passatin sigortasindan mi yaptirildi çok şaşırtıcı bir sonuç?

    Sizin çoban dediğiniz arkadaşın sigortasinin yaptirmasi gerekmiyor mu sonuçta o arkadaş tehlikeli sürüş yapmış ve kazaya sebebiyet vermiş gibi.

    O çoban dediginiz arkadasin hasarini karşılayan sigorta oldu mu peki ?


    Tutanaga ne yazildi ve merak ettiğim asıl şey video trafige nasil gönderildi ?
    öncelikle sigorta şirketleri anlaşamadılar ve kaza inceleme komisyonuna gönderildi dosya tutanakta passatlının 200 metredir geçmemesi için ikaz edildiği falan vardı video aynen gönderildi kaza inceleme komisyonu neye göre karar verdi bilmiyorum

  13. #33
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Arabadayken motosiklet beni acite edecek, yol vermeyecek, sollama yaptırmayacak. Ben sabrederim, başkası etmez. Bu videoda "çoban"lık yapan arkadaşa değil artçı, bulunduğu hiç bir grup sürüşüne katılmazdım, tüm grubu tehlikeye atıyor çünkü.

    Anlaşılır şey değil, karşıdan araba geliyor, adamın altında araba var, ne yapacak? Sen motosikletle yol vermiyorsun diye "ah napayım yol vermiyor işte, hatalı da solladım, suç ben de" deyip karşıdan gelen araca mı toslayacak? Yoksa istesen de istemesen de seni sıkıştırıp kendine yer mi açacak?
    H_H_A bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    30 Eylül 2016
    Şehir
    Isparta-Denizli
    Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Suç Passatta ama olan size oldu. İnşallah diziniz çabuk iyileşir. Motosiklet üzerinde hak aramaya çalışmak akıllıca değil bence. Ayakta, ve hakkı yenmiş olmak, yerde ve haklı olmaktan daha iyi.
    hocam benim dizimde herhangi bir problem yoktu çok şükür sadece taktığım dizlik kırıldı o kadar onun dışında sıyrık bile yoktu bende

  15. #35
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Bursa-Mudanya
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    yol babanızın tapulu malımı anasını satayım ayar oluyorum böyle grup sürüşlerine adam geçmek istiyor yol versenize ne yapsın adam sollamaya cıkacak tabiki aradan fırlayan o motorlu arkadaş grubamı güveniyor, devlet görevlisine eskortmu yapıyorsunuzda yer vermiyorsunuz?
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  16. #36
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Tren gibi konvoy yapmışlar sollamaya çıkan araba nereye girecek adam gene iyi niyetliymişki tepenize çıkıvermemiş

  17. #37

    Üyelik
    30 Eylül 2016
    Şehir
    Isparta-Denizli
    Motosikleti
    yamaha yzf r125
    hocam bencede geçer hatta passatlıyı takip etsen bile yine kazaya neden olmazdı fakat ben son anda fark ediyorum torosu yolun o kısmında hafif bir viraj var o yüzden ilk başta gözükmüyor ve seyir halinde diye düşünerekten sağa kırdım genelde toroslular en sağdan yavaş yavaş gittikleri için tam sola yatırdım motoru fakat kurtaramadım ve olay gerçekleşti

  18. #38
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Bursa-Mudanya
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tren gibi konvoy yapmışlar sollamaya çıkan araba nereye girecek adam gene iyi niyetliymişki tepenize çıkıvermemiş
    aynen öyle şanslısınız, sollama yasak vs demeyin hiç Türkiye burası almanya değil. yol müsait olduğu sürece herkez sollamaya cıkar, karşıdan araba geliyor bunu göre göre adama yol vermemeye calısılıyor ki adam cıktığında girecek yeri vardı. ben olsam zorla girerdim sağa kafa kafaya vurayımmı ulan bu ne düşüncesizlik. tren gibi konvoy yap millet geçmesin, motora karşı nefret bu şekilde oluyor
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

  19. #39

    Üyelik
    30 Eylül 2016
    Şehir
    Isparta-Denizli
    Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Terminatör(koruyucu) bence passattan sonra 2. kusurlu. Önü boş ama fren yapıp arkasındakini sıkıştırıp kaza yaptırmış.. Tabiki kazadır olabilir ama sanırım hız limitinin en fazla 50 km olduğu yolda,sollama yasağı var,çarptığınız torosun hemen arkasında başka bir toros daha durmuş vs derken bile bile lades olmuş sanki.. O arada kalan boşluktan yan yana 2 motor geçer bence.. Çok geçmiş olsun.
    hocam bencede geçer hatta passatlıyı takip etsen bile yine kazaya neden olmazdı fakat ben son anda fark ediyorum torosu yolun o kısmında hafif bir viraj var o yüzden ilk başta gözükmüyor ve seyir halinde diye düşünerekten sağa kırdım genelde toroslular en sağdan yavaş yavaş gittikleri için tam sola yatırdım motoru fakat kurtaramadım ve olay gerçekleşti

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------

    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu videoyu, tüm kaza masrafı üstüne kalan passat sürücüsüne izlettirdiniz mi?
    olay yerinde izlettik zaten olay zaten öyle eksperle falan olmadı sigorta şirketleri anlaşamadıkları için inceleme komisyonuna gitti yani öyle direk olup biten birşey değildi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kinaye içerir , tekrar geçmiş olsun

    Kamera olmasa yaşanacaklar

    motorcu yola giriyorum vurdu dedim duruyordum birde gelmiş haklıyım diyor serseri bunlar

    akrabalarını çağrıır birşey imzalamazdı yaşadık bunları biliyoruz, tekrar tekrar geçmiş olsun
    işte bende bunu diyorum çok büyük bir şans oldu bu kamera olması

  20. #40
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Yolun karşısından gelen gri passat sürücüsünü düşünün bir de. Hareket halindesiniz ve karşınızda sizin şeridinizden gelen siyah passatın sağa yanaşıp kendi şeridine geçmesine motorcular izin vermiyor ve bu yüzden kafa kafaya çarpışmanıza ramak kalıyor. Baştan karşıydım ama zamanla Hıncal Uluç'a hak vermeye başlıyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)