Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çukurlardan çok korkuyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Eylül 2016
    Motosikleti
    Mondial 150 mash--> Kawasaki ninja 300
    Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni üyeyim ve motora yeni başladım. Motorumun arka amortisörü sert ancak benim şikayetim tam olarak bu değil. Çukurlardan yolda giderken çok tedirgin oluyorum. Dar yolda karşıdan araba gelirken farları gözümü alıyor önümü görmüyorum ve napıcağımı şaşırıyorum desem yeridir. Hatta daha geçen gün aracın ışıklarından kaçıyım derken çukura girip düştüm. Neyseki motorda ufak çizik ve çatlak bilekle atlattım olayı. Ne yapmam gerekir, zamanla alışır mıyım yoksa kaskın camına ışığı absorbe eden bi malzeme falan mı takmalıyım. Gözlerimde herhangi bir bozukluk yok bu arada..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Farlara direkt bakma sakın. Yoksa tüm görüşü kaybedersin. Bol bol motosiklet kullan ki tecrübe olsun. Bir de bu tür durumlar için gereken teorik bilgileri edinmeye çalış. Eğitim yoluyla veya internetten.

  3. #3
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    tirafikte uzunları yakıp yol alan sığır çok var hemen uzunlarını yak söndür baktın söndürmüyor yak uzunları oda görmesin anlar belki ışıklara bakma gitmen gereken yöne bakarsan oraya gidersin
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

  4. #4

    Üyelik
    28 Ağustos 2016
    hele bi 10 bin kilometre yap. şimdilik fazla gece yola çıkmamaya çalış. zamanla alışırsın. uçak bile kullanırsın be. haydi iyi yolculuklar.

  5. #5

    Üyelik
    12 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Artvin
    Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Anladığım kadarıyla trafik akışıyla alakalı bir problem var hani trafiği okumak denilen problem . Karşıdan bir araç geldiğinde farları gözünüzü alıyor ve bakışınızı kaybediyorsunuz oraya kitleniyosunuz . Önünüze bakmaya çalışın ve motorun önüne tekere değil ileriye doğru bakın

  6. #6

    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    Öncelikle gündüz veya gece hiçbir ışık kaynagina dogrudan bakmayin. Sonrasında sizin farlariniz ayarsız olabilir onları bir kontrol ettirin. Gorusunuzu iyileştirmek için halojen farlarinizi xenon yada mercekli farlarla değiştirebilirsiniz. Gorunurlugunuzu hemde gorusunuzu arttırmak için mercekli sis lambaları takabilirsiniz. Ybr kullanıyorsanız , sis farları çok abez kaçacaktır

  7. #7
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Korkacak bir şey yok. Yer yarılsa da içine girsem diyen abazan bir milletiz biz. Çukur filan korkutmasın gözünü.

  8. #8

    Üyelik
    13 Eylül 2014
    Şehir
    Samsun
    gözüne ışık vurduğunda beynindeki mekansal konumunu kaybetmemen heyecanlanmaman aynı çizgide devam etmen gerekir, çok çok biraz gaz kesmelisin.

    yani gözüne işik vurduğuan elin kolun birbirine karşılıyor ne yapacağını bilemiyor, dengen bozulmaya başlıyor ise, bocalıyor isen başka sorunlar vardır diyebiliris.
    major24 bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Kaskın camı çizikse yada kötü bir marka ise ışık dağılır, görüşü engeller. Camı açıp deneyin. Fark yoksa suç camda değildir.
    İkincisi karşıdan gelen sürücü sizin farınızı görünce kısa farlara geçmelidir. Eğer sürücü trafikte değilde haymana ovasında sürdüğünü düşünüp uzun farlarıyla üstünüze geliyorsa sellektör yapip sizde uzunları açarak durumu belirtirsiniz.

  10. #10
    bumbala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Çukur veya tumsekli yollarda gidonu sıkmadan sürersen hiçbir şey olmaz. Çok sıkarsan sürüşünü ve motosikletin dengesini bozar.

  11. #11
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hocam şuanlık süratinizi düşük tutarak yol almanız tavsiyemdir


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)