Bir motosiklet derneği kursam 3 ana noktam ne olurdu ?

Katılım
6 Tem 2014
Mesajlar
1,890
1- Motosiklerlerin çalınması arabalar ve diğer araçlarla aynı kategoride değil (bisiklet ve motosiklet hırsızlığı olarak geçiyor) fark olarak kasadan para çalmakla , yolda bırakılan paranın çalınması gibi bir ayrım var , bende vergi alırken , ceza keserken ayrım yapmayan devletin iş benim malımı korumaya gelince bu ayrımı yapması doğru değil bunun kaldırılması için lobi yapardım.(Ben bunu motosikletim çalınınca öğrendim , o nedenle hırsızlar yakalansa bile ciddi bir ceza almıyorlar.)

2- Bir ara burada mobese görüntüleri vardı , sanırım Antalya idi aynı 4 yolda ışıkların senkronizasyon hatası nedeni ile birbirinin karbon kopyası 4 motosiklet kazası vardı , polisin bu mobese görüntülerini televizyona seyirlik vermesi yerine asıl görevi olan ders alıp önlem alması için çalışmasını sağlamaya çalışırdım.

3.Ülkede motosiklet kazalarında ölümleri azaltmak için ne tür çalışmalar yapılabilir araştırırdım ( Örneğim çoğumuzu kask alırken baktığı sharp motosiklet kazalarında ölenlerin sayısını senede 50 kişi azaltma hedefi ile kurulmuş)
 
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
1,381
motorun çalındığında kendi motorum çalınmış gibi üzüldüm. hırsızlık olayıyla çok fazla karşılaşmamdan mütevellid mutlaka yanımda abus'un alarmlı disk kilidini taşıyorum. gerçekten çok caydırıcı. kamyona yüklemeden götürmeleri mümkün değil. ayrıca evde kapalı garajıma koyup kolona grade 80 zincir ile zincirliyorum. bir de kesilmesi zor asma kilit aldım. sana da aynı tavsiyeyi verebilirim. maalesef kanı bozuk çok ve bu motosiklet hırsızlığı olayı adli açıdan çok sürüncemede kalıyor.
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
1,056
motor kullanımını arttırmak için devlet kanallarını sıkıştırmak, vergi indirimini ve kaza oranlarının düşürülmesini beraberinde getirir

çalınma durumlarında polisin müdahil olmaması sorunu,

eğitim genel sorun
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst