Motosiklet sürücülerinin ruhunda, hiçbir zaman özgürlükten vazgeçmeyen bir yön vardır. Maceraya ve yolun getirdiği yepyeni deneyimlere her zaman açık olan motosiklet sürücüleri, tatillerinde de görmek istediği yerlere açılan yepyeni yollar keşfetmek ister. Artık yaz aylarındayız, tatil zamanı geldiğine göre farklı alternatifleri değerlendirmenin de vakti geldi demektir. Tatillerin en renkli alternatiflerinden biri, kesinlikle kamplar. Tatilcilere büyük keyif veren kamp aktiviteleri, ihtiyaçların dışında hiçbir şeye gereksinim duymayacağınız, detaylardan arınmış, sakin, yalın ve özgürlüğü sonuna kadar hissettiren kamp aktivitelerini tercih ederek siz de yaza keyif katabilirsiniz.

Kamp yolculukları, doğanın içinde hissettiren ve bu anlamda ruhu dinlendiren bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Yeni yol arkadaşları ve insanlar tanımanız için de harika bir fırsat olan kamp yolculuklarında, gittiğiniz yerin en doğal halini yaşayabilirsiniz.

Peki motosikletiniz ile kamp yolculuğuna nasıl hazırlanacaksınız?
Öncelikle, motosikletinizin bakımını kesinlikle ihmal etmeyin. Motorun tüm aksamlarının çalışıyor olması, motor yağının yeni olması, akünün tam performans sergiliyor olması, lastiklerin sağlam olması çok önemli. Tüm bakımları yaptığınızdan emin olduktan sonra, motosikletiniz yolculuğa hazırdır.

Kıyafetlerinizi önceden hazırlayın. Yaz aylarında yolculuk yaparken güneş yanığına karşı losyon ve kıyafetlerinizle önlem almalısınız. Yaz yolculuklarında, yolculuk sırasında rüzgara karşı ince kıyafetlerle rahatlığınızı sağlamalısınız. Ancak molalarda bu kıyafetler, rüzgar kesildiği için size sıcak gelecektir. Kolayca çıkarabileceğiniz ve kısa kollu kıyafetlerinizle kalabileceğiniz seçimler yapmalısınız.

Kamp sırasında nelere ihtiyacınız olacak?
Kamp yaparken yanınıza almanız gereken malzemeler çok önemli. Otel rahatlığını bulamayacağınız için, kamp malzemelerinde en rahat seçenekleri tercih etmelisiniz. Kendinize, sizi böcek ve sineklerden koruyacak, gittiğiniz yerin hava şartlarına uygun bir uyku tulumu almalısınız.

Uyku tulumunuz ile birlikte kullanacağınız uyku matı da, uyuduğunuz zeminde rahat etmeniz için çok önemli. Isı yalıtımı sağlayan ve ideal ağırlığa sahip bir uyku matı tercih etmelisiniz.

Kamptaki en önemli eşyalardan biri, şüphesiz ki çadır. Tatil boyunca eviniz olacak çadırınız, boyutuna göre hafif olmalı, kolay kurmanıza ve toplamanıza imkan vermeli, kapısında sineklik tül bulundurmalıdır. Çadırınızın genişliğini, rahat edebileceğiniz şekilde tercih edebilirsiniz.

Tercih edeceğiniz eşyalar, kolayca katlanıp açılacak yapıya sahip olmalıdır. Motosiklet yolculuğu sırasında bu eşyaların bulunduğu çantayı motosiklete sabitlemeli, çantanızda beklenmedik molalara karşı yiyecek ve su bulundurmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Son olarak, yol boyunca her zaman uykunuzu almış olduğunuzdan da emin olun.

Siz de kamp deneyimlerinizi paylaşın, eksik varsa tamamlayalım.