Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

PARK HALİNDEKİ MOTOSİKLETE ÇARPMAK.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Merhaba arkadaşlar geçen gün iş yerinde motosiklet park alanına koyduğum motorumu iş çıkışında düşürülmüş olduğunu gördüm.Hemen güvenlik kamerasından kayıtları alıp kaza anının görüntülerini aldım.Bizim işyeri servislerinden biri geri geri gelirken park halindeki motorlardan 4 tanesini biçiyor malesef.Durumu servis bölümüne ilettim,çarpan sürücüyü bulduk adam biraz utana sıkıla özür diledi kaza tutanağı tuttuk falan.

    Benim motosikletim 520km de 2 haftalık yamaha r 25.Sol tarafta ayna,yan kranaj,sinyal ayak pegi,debriyaj maneti,kuyruk kranajında ve ön camda ufak hasarlar var.Şimdi bu hasarları ben 1 yıllık bindiğim motorda kendi kendime düşerek yada kaza yaparak yapmış olsam gidipte servisten değiştirmezdim.Ben ve bir çoğumuz böyle yapardık çünkü hasarlar gerçekten ufak tefek nazarlık kıvamında.Ancak olan kazayla benim hiç alakam olmaması hiç bir suucum gunahımın olmaması ve sizinde tahmin edeceğiniz gibi 2 haftalık (gelmesinide 1bucuk ay bekledim.)bir motorun üstüne nasıl titrenirse o şekilde kullandığım için bütün parçaların en ufak bir çizik olan parçanın bile değişmesini istiyorum.

    Şimdi benim asıl endişem şudur ki exper gelirde bayiye hasarlar çok ufak olduğu için değişmesini kabul etmezse ne olacağı.Bayideki adama exper geldği zaman hemen beni aramasını söyledim ancak gelen exper 20 dakika falan durup hemen ayrılıyormuş.Yani adamı orda yakalayıp ikna etmem zor.İnşallah en ufak hasarlı parçalarımı bile değiştirip yine eski haline getirir motorumu.

    Bunu yanında serviste değişen parçaları almak istiyorum ben.Böyle bir hakkımız varmı dır ?

    Şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Serviste değişen parçaları hangi hak ile almak istiyorsunuz ? Diye sorarlar maalesef size.

    Ayrıca sigorta experi zarar ufak, bunu değiştirmeyin diye bir şey söyleyemez, sadece servise, bu parça onarılabilir diyebilir. Burada servisinizin dik durup, tamir edilemez vs. demesi gerekir. Kaldı ki bu bir trafik sigortası ve motosikletinizi eski haline getirmek ile yükümlü, ama tamir, ama değişim ile.. Tamirin mümkün olmadığı durumlarda değişim olarak yaptırılmaktadır. En azından prosedür bu şekilde..


    Ama servisin expere nazı geçerse de hallolur konu..
    Belki rakam exper için uygun gelecek ve tamam değiştirin diyip geçip gider de.. değişik işler bunlar..
    StiF bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Sökülen parçaları alamıyormuyuz ? Sonuçta onlarda bize ait değil mi ? Çünkü kranajın geri kalanında hiç bir şey yok.Alır atarım kenara ilerde lazım olursa takarım direk.yada satarım.

  4. #4
    berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Alabilirsin sökülen parçayı tabi.
    StiF bunu beğendi.

  5. #5
    Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2015
    Motosikleti
    R 25
    Ben size aynı durumu yaşamış ve bugün eksper raporunu almış biri olarak yardımcı olmaya çalışayım. Park halindeki 4 motorumuza araba çarptı domino etkisiyle hepsi devrildi. Çizik, kırık gibi ufak problemler oldu. Trafik sigortası kasko gibi olmadığından genellikle tamir yoluna gidiyor. Eksper gelmiş; delinmiş koltuğuma tamir, yamulan fren pedalına doğrultma, kırılan fara onarım gibi bir şeyler yazıp gitmiş.

    Eksperi aradım. Kaskoya benzemez diye lafa girdi. Ben daha Aralık ayında aldığım motorumu neden çizik egzozla kullanacağım, boydan çizilen ön camın neyine tamir olacak diye başladım. Sigorta, fotoğraflar ile birlikte eksper raporunu inceliyormuş. Yani minumum masrafla çıkabilmek ilk amaç. Anlaşmalı oldukları tamir servislerine sökülen parçalar gidiyor. Bunları tamir edebiliyor musunuz diye kendi içlerinde bir tamir süreci başlıyor. Bu anlaşmalı yer tamir olmaz diye rapor verirse parça sıfırı ile değişiyor. Malesef grenajlarda ise durum çok vahim. Plastik kaynak ve kaportacıda yaptırıyorlar. Benim sol depo birazcık göçmüş. Eksper arkadaş ile görüştük. Bence buna hiç bulaşma boya renginde fark olur daha çok göze batar dedi oraya ellemedik bile. Yani işin özü : aramaktan çekinmeyin, tüm hasarlı çizik yerleri yazdırın. Ancak sonuç büyük ihtimal canınızı sıkacak. Geçmiş olsun..
    StiF bunu beğendi.

  6. #6
    berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Benimde motoruma park halinde çarptılar 4 ay önce. Türkiyede trafik sigortası varsa çarpan değil, çarpılan cezasını çekiyor.
    Şimdi yamaha servisi büyük ihtimalle boya vs. yapmaz, sigortalarında motosiklet için anlaşmalı servisi olmuyor zaten mecburen değişim diye düşünüyorum. Onarım dersede sizin için pek fark etmesin bence. Çünkü diğer türlüde hasar kaydı şişecek.
    Servis sizden ödemeyi alır sigorta 7 8 gün sonra size öder.
    StiF bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Teşekkürler arkadaşlar.Çarpan, %100 suçlu olan ve aracında hasar olmayan adamın çarptıktan sonra sorumluluğu bitiyor.Biz uğraşıyoruz koşturuyoruz üstüne üstlük daha kokusu geçmemiş motoru çizik çuzuk kullanmak zorunda kalıyouz.Yanında bi dünya can sıkıntısı.Allah beterinden korusun diyip geçemiyorum ben malesef...Lanet olsun diyorum.
    jimi_hendrix ve berkay3212 bunu beğendiler.

  8. #8
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Bu park halindeki araçlara sürekli vuranlara ne demeli ? insan telefon numarasını yazar üstüne değil mi
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Motorumu alıp apartman önüne park etmiştim. Plaka, ruhsat işlemleriyle uğraşırken öylece bekledi. Daha 2. gününde, motora ben daha hiç binmemişken, biri gelip plakalığı kırmıştı.
    Motorun 2. haftasında(plakalı ilk haftam) çöpçüler çöp kutusunu fırlatıp, benim plakalığa çarpmışlar. Birkaç gün önce değiştirdiğim plakalık gene kırıldı.

    Dolayısıyla artık çok dikkat ediyorum park ederken. "Öndeki, arkadaki araç çıkarken çarpar mı, rahat çıkabilir mi", "çöp kutusuna çok mu yakınım", "apartman önünü kapatıyor muyum", "buraya kuş pisler mi", "karşı kaldırımdaki araçla aramda yeterli mesafe var mı" gibi sorular soruyorum kendime. Gerekirse 1-2 apartman uzağa park ediyorum.

    Not: Kesinlikle kimseye "yanlış park etmişsin kardeşim!" demek gibi bir çabam yok. Kendi tecrübemi, dikkat ettiğim şeyleri paylaşıyorum sadece.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)