Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Önümdeki motor polisten kaçtı, polis beni aldı yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Kamerayı açsaydın keşke o ara... Özellikle bu ipsiz sapsız kendini bir şey zanneden adamlardan korunmak için kamera şart. Ceza yazabilir, itiraz etsen de eline bir şey geçmeyebilir. Üzücü yani... Yapılabilecek tek şey şikayet etmek. Bunun için ilgili mobese noktalarını bilmek, polis aracının plakasını almak birde kamera kaydı varsa onu göstermek ballı kaymak olur. Önce amirine çıkarsın, dönüş alamazsan savcılığa gidersin. Kamera kayıtlarını delil kabul ederse, mobese kayıtlarıyla beraber ilgili yamyamlara haşırt the blackboard... Vatandaşı tehdit etmek bu kadar basit olmamalı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Ağlayıp yalvarsaydın bi de. Korktukça tepene çıkarlar.

  3. #23
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Sen bir şey yapmamışsın ki, hala neden korkuyorsun?
    Plakasının olmaması bildiğim kadarıyla yeterince suç zaten. Ama o da trafik polisinin işi.
    Egosunu tatmin ediyor hayvan.
    Bir dahakine sen bir şey deme yine de, hiç bir şey yok iken, sadece ısrarla yol ver dediğinde, yer yok nasıl veriyim dediği için yunustan bayağı tekme tokat dayak yiyeni gördüm. Diğer yunus yeter da abartma diyordu en son.. tepki gosterenlere; "Karışma yürü!" "Sende mi istersin?!" Vs. Yani boşu boşuna şansını deneme. Aranan birisine denk gelirsin uğraşırsın.

    Ama sana gelip bulaşan olursa da korkma, abi de çekme, üslubuda bozma, kameran hep kayıtta olsun, ve tipini, aracını, plakasını akılda tut. Ters bir durumda lazım olur.

    Aranan polis tahrik eder. Çantamdan çıkan yedek gömlek düğme ile ilgili 5dk soru soran, toplamda yarım saat bomboş benimle uğraşan polise denk gelmişliğim var Kadıköy iskelede. En sonunda ne dedi biliyor musun?
    "Kardeş helal olsun, sabırlıymışsın." Neyse ki dead can dance konserine daha saatler vardı da onun yüzünden geç kalmadım.

  4. #24
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    bilgisi olan varmı: siren açmadan gelen bir araca yol vermek zorunda mıyız?

  5. #25
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2015
    Şehir
    Polonya
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olay da 2suclu var plakası olmayan/kapalı kaçan sürücü ve polis..
    Kamera kaydı olsa da kanun habersiz kaydı kabul etmez ama kendinizi aklarsiniz..
    O hareketi yapan kaçan artist sürücü dilerim tez zamanda bir aracın altında kalır.
    Bende motorcu'yum,10 senedir trafikte yim.2kez aradan gecmedim makas atmadim yolumda gittim lambada bekledim bana bu 4 kaza ile atlattım böyle deli gibi sürüp makas atsam 1 senede 4 kaza yapardım hem böyle sürücüler yüzünden millet motordan nefret ediyor,yol vermez sinyal korna yapan motorcular tinlamiyorlar
    İlk olarak çok haklısınız karşı tarafın haberi olmadan alınan video ve ses kaydı delil niteliği taşımıyor diye okumuştum.. Bu sebeple kask kamerası açık olan arkadaşların hemen kameranın açık olduğunu karşı tarafa bildirmesi gerekiyor ki zaten bu olayda da polis memuru kameranda var diyerek kameradan haberinin olduğunu göstermiş.. Yani kanunda delil olarak değer taşıyacağını düşünüyorum..
    İkinci olarak biz motorcular genel olarak dostlarımız hobidaşlarımız ve kardeşlerimiz için tez zamanda araç altında gibi kötü sözler kullanmamalıyız her ne olursa olsun o da bir can böyle bir olay için bu tabir ağır olmus.. Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz.. Bir çok avrupa ülkesinde ve gelişmiş ülkede polisin siren lambaları çalmıyorsa ve siren ışıkları açık değilse bir geçiş üstünlüğüne sahip olmadığını okumuştum.. Hatta bu sebeple Amerika da bir yaşlı teyzemiz polis memurunu uyarmıştı...
    Ve çok haklısınız bende aralara girmiyorum ,şeridimi ortalayıp yolumda gittiğim sürece makas atmaktan daha az riskle karşılaştığımı düşünüyorum.. Ki aynı zamanda araç sürücüsü olmamdan kaynaklı araç sürücülerinin dış ortamla bağlarının ne kadar az olduğunu bilmemden ötürü mümkün mertebe farkedilecek şekilde yol alıyorum.. Hatta arkamdan gelen araca 3 kez freni hafifçe bas bırak yaparak yavaşlayacağımıda gösteriyorum bazen ışık yeşil yanıp sönerken kırmızıya geçecekken arkadan çok hızlı gelirse...

    Ancak video olmadığı için şu suclu bu suclu demek istemiyorum.. Belki polis memuru haklıdır bu sıcakta bizler için çalışıyorlar birde herkes bu sitedeki gibi bilinçli değil türlü türlü belalı insanla uğraşıyorlar kurunun yanında yaşta yanıyor ne yazik ki..

    Bu arada arkadaşımıza da çok geçmiş olsun... Çok birşey olacağını düşünmüyorum.. Birazda sizi korkutmak için yapmış olabilir.. Ha ceza gelirsede 100-200 tl lik birşey gelir diye düşünüyorum.. Çok geçmiş olsun dikkat edin ramazanın bu son günlerinde birazcık daha saygı ve anlayış her taraflı

    İyi sürüşler..
    Erhan Tosun ve ibo8316 bunu beğendiler.

  6. #26
    volkanmet86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Mondial 200 MCX / CG Cafe Racer / Pulsar 200 NS
    memlekette hiç bişey olamayan polis oluyor. normal.
    shruikan ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  7. #27

    Üyelik
    17 Eylül 2015
    Motosikleti
    Henüz yok. Olunca, ucuz bir Çinli olacak...
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgisi olan varmı: siren açmadan gelen bir araca yol vermek zorunda mıyız?
    Karayolları Trafik Yönetmeliği sürekli olarak "sesli VEYA ışıklı" uyarı araçlarından birini fark eden sürücülerin ne yapması gerektiğinden bahsediyor. Dolayısıyla ne gördüm (ışığı yoktu/yanmıyordu) ne de duydum (siren çalmıyordu) demek mümkündür. Ama kime anlatacaksınız ki? Ben otomobil kullanırken genellikle sadece ışıkla gelen hiç kimseyi iplemiyorum (çünkü yönetmeliğe aykırı olmasına karşın lazım olsun olmasın ışıkla geziyorlar), siren çalarsa yol veriyorum. Şimdiye kadar sorun olmadı. Ama motosikletçiler ikinci sınıf trafik faktörü oldukları için sonuç farklı olabilir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

    Alıntı volkanmet86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    memlekette hiç bişey olamayan polis oluyor. normal.
    Hemen polisi yerden yere atmayalım.

    Eskiden (1949-50-60'lı yıllar) devlet memuru olmak bir saygınlık işaretiydi. Çünkü adam gibi adam olanlar (genellikle) alınıyordu devlet kapısına. Zamanla işler değişti, "bizim oğlan/kız bi bok olamayacak, bari bilmemne sınavını kazansa da kapağı devlete atsa" mantığı yerleşti. Bu şekilde devlet memuru olanlar da atama kararını alır almaz maaşın azlığından, sosyal hakların yetersizliğinden filan şikayet eder oldu. Ama hiç kimse düşünmüyor ki, bir şekilde devlete kapağı attığın zaman ömür boyu sözleşme imzalıyorsun ve birkaç önemli suç işlemenin dışında hiç bir şekilde işten çıkartılamıyorsun (zaten gerekçesi de bu en başta).

    Bu yazdıklarımdan anlaşılabileceği gibi ben asla devlette çalışmadım/kolayca iş bulma imkanım varken istemedim ve odacı diye yanıma almayacağım tiplerin devlette bilgi işlem müdürü, sosyal işler müdürü olduğunu gördüm.

  8. #28

    Üyelik
    09 Mart 2016
    Hic bi bok olmaz canını sıkma aklinca taniyosan söyleye getirmiş plakani aldiysada ceza yazacak diyecegim ama artik fotografsiz cezada kesmiyorlar yani olsa olsa en fazla ceza keser baska hicbirsey olmaz

  9. #29

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Sen bu kadar takilirsan ohoo,tanimiyorum şahsı memur bey hayırlı akşamlar diyip devam etmen gerekirdi çok kısa ve ciddi konuşma uslubuyla,ne konuştun diye sorarsada egzosu güzelmiş nerede yaptırdığını sordum sadece demen yeterliydi.Sinirini senden çıkarmasına yüzey hazırlamışsın.Ben olsam 155 i bile arardim yanımdan geçen şahsı tanıdığımı iddaa ederek beni alıkoyan bir memur var diyerek şikayet ederdim..Ayrıca sivil connectler genelde asayiş oluyur bu yüzden egolar tavan..

  10. #30
    cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2015
    Şehir
    Polonya
    Motosikleti
    CBR 125R
    Arkadas konuya tekrar birsey yazmamis merak ettim acaba çağırdılar mi kendisini yada bir ceza falan geldi mi ?

  11. #31
    CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Assen
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    su an muhtemelen 2 dedektif konuyla ilgili soruşturma çalışmasında bulunuyordur. Ayrıca narkotikte konuyla ilgili devreye girebilir. Umarım lanet olası bir kartelin kuryesinin oyununa gelip bok çukuruna yuvarlanmazsın. Tüm pis islerini saf vatandasın üzerine yıkıp olaydan sıyrılmakta kartellerin uzerine yoktur lol

  12. #32

    Üyelik
    17 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125ESD
    Az çorba parası verseydin böyle olmazdı tabi. Polis olan kedini milletin efendisi sanıyor. Nefret ediyorum polislerden

  13. #33
    Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2015
    Benim mesajlar, bana yapılan hakaretler yine uçmuş gitmiş forum gibi forum

  14. #34

    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Bir mazlum olarak Gece 3te kalkacaksın elini semaya kaldıracaksın seninle aranda perde olmayan Rabbinden o zalime ondan daha zalim birini musallat etmesini isteyeceksin görecek sonra kime patlattığını bir de korkma arkadaş polise kafa tutarsan hiçbişey yapamıyor tecrübeyle sabit bu kainatın kuralı sen köpekten korkarsan köpek sana saldırır köpeğe doğru gidersen sana gelemez

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------

    Mazlumun bedduasını almaktan kork. Zira Allah'la bu beddua arasında perde mevcut değildir." [Buhari, Zekat 1, 41, Sadaka 1, 63, Mezalim 9, Megazi 60, Tevhid 1; Müslim, İman 31, (19); Tirmizi, Zekat 6, (625); Ebu Davud, Zekat 4, (1584); Nesai, Zekat 46, (5, 55)]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------

    Bu arada özür dilerim köpekleri örnek verdim köpekler sevimli hayvanlar

  15. #35
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı Ebu Tarık adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir mazlum olarak Gece 3te kalkacaksın elini semaya kaldıracaksın seninle aranda perde olmayan Rabbinden o zalime ondan daha zalim birini musallat etmesini isteyeceksin görecek sonra kime patlattığını bir de korkma arkadaş polise kafa tutarsan hiçbişey yapamıyor tecrübeyle sabit bu kainatın kuralı sen köpekten korkarsan köpek sana saldırır köpeğe doğru gidersen sana gelemez

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------

    Mazlumun bedduasını almaktan kork. Zira Allah'la bu beddua arasında perde mevcut değildir." [Buhari, Zekat 1, 41, Sadaka 1, 63, Mezalim 9, Megazi 60, Tevhid 1; Müslim, İman 31, (19); Tirmizi, Zekat 6, (625); Ebu Davud, Zekat 4, (1584); Nesai, Zekat 46, (5, 55)]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------

    Bu arada özür dilerim köpekleri örnek verdim köpekler sevimli hayvanlar
    Allah her cezayı bu dünyadamı veriyorki böyle bir durumda beddua edip ölmeden önce intikam istemesini söylüyorsun.Ayrıca müslümanın müslümana beddua etmesi dinen yanlıştır.Belki o polisde müslüman her ne kadar günahkar olsada yanlış yapsada günün birinde tövbe edip beddua edenden daha hayırlı olabilir. Beddua etmek yerine Allah'ım sana havale ediyorum bildiğin gibi yap yada ıslah et demek en hayırlısıdır.Bu dünyada olmasa ahirette herkez yaşadığı zulmün karşılığını alacaktır .Bu ya zulm edenin zulm görmesiyle yada zulm edenin affedilip senin dereceni yükseltmesiyle illaki birşekilde olacaktır.Hadise gelirsek mazlumun bedduası kabul olacak diye bir şey yok.Dualar ve beddularda zaten perde olmaz kimi zaman bu dünyaya kimi zaman ahirete kabul olur. Mazlumla Allah arasında perde yok beddua kabul edilir demek yanlıştır. Öyle olsaydı zulm gören milyonlarca insana zulm edenler bu dünyada zevki sefa hayat yaşayamazlardı.

  16. #36

    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Sana cevap vermem yersiz olacak ama ben yine 2 ayet paylaşayım yine sen kendi kafana göre yorum katacaksın
    Âl-i İmrân, 56. Ayet: İnkâr edenler var ya, onları dünya ve ahirette şiddetli bir azaba çarptıracağım; onların hiç yardımcıları da olmayacak.

    Tevbe, 55. Ayet: (Ey Muhammed!) Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin. Çünkü Allah bunlarla, ancak dünya hayatında onların azaplarını çoğaltmayı ve onların kâfir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

    Nice firavunlar saddamlar esadlar kaddafiler bu dünyada zillet içinde geberip gittiler kaldı ki Allah teala başınıza ne gelirse kendi elinizdendir diye buyuruyor sen şimdi rahatsın bir gence patlatırım şimdi demek ve bunun altında kalmak ne kadar gurur kırıcı gururu olanlar bilir

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:22 ----------

    Bişey daha ekleyeyim Allah rasulu as cennetliklere cennetlik amel kolaylaştırılır cehennemliklere de cehennemlik amel kolaylaştırılır buyuruyor bi delikanlıya sudan sebepten patlatmak herkes o imkanı bulamıyor varsın bulmasın zaten

  17. #37
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı Ebu Tarık adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana cevap vermem yersiz olacak ama ben yine 2 ayet paylaşayım yine sen kendi kafana göre yorum katacaksın
    Âl-i İmrân, 56. Ayet: İnkâr edenler var ya, onları dünya ve ahirette şiddetli bir azaba çarptıracağım; onların hiç yardımcıları da olmayacak.

    Tevbe, 55. Ayet: (Ey Muhammed!) Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin. Çünkü Allah bunlarla, ancak dünya hayatında onların azaplarını çoğaltmayı ve onların kâfir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

    Nice firavunlar saddamlar esadlar kaddafiler bu dünyada zillet içinde geberip gittiler kaldı ki Allah teala başınıza ne gelirse kendi elinizdendir diye buyuruyor sen şimdi rahatsın bir gence patlatırım şimdi demek ve bunun altında kalmak ne kadar gurur kırıcı gururu olanlar bilir

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:22 ----------

    Bişey daha ekleyeyim Allah rasulu as cennetliklere cennetlik amel kolaylaştırılır cehennemliklere de cehennemlik amel kolaylaştırılır buyuruyor bi delikanlıya sudan sebepten patlatmak herkes o imkanı bulamıyor varsın bulmasın zaten
    Paylaştığın ayetlerde bana cevap vermende yersiz oldu haklısın ben ayeti inkar etmedim .. Benim demek istediğimi anlamıyosunki.Senin arkadaşa verdiğin tavsiye doğru değil. Müslümana yakışmayacak bir tavsiye. İstediğin alime sor müslümanın müslümana beddua etmesi çok kötü bir durum. Ben burda polisi korumuyorum sığ düşünceden çık.İslam zulüm dini değil zulme zulm ile karşılık veren bir din hiç değil. Görülen kötülüğe karşılık Allah'tan kötülük bela istenmez heleki karşındaki bir müslümansa hiç istenmez. Yapan yağtığının cezasını sen beddua etsende etmesende bir şekilde çekecek zaten. Önemli olan kötülük karşısında sabredip kötülük yapana hayırlısını dilemektir. Senle tartışmaya girmeye bile gerek yok hayırlı bayramlar.

  18. #38
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sivil polisin trafik cezası yazma yetkisi yok. En fazla gider bir trafik memuru arkadaşından rica eder yazdırır. Sende gidip öder,sonra itiraz edip iptal ettirirsin.
    Fazla şımartmayın şunları.
    Emin misin, bi daha düşün bence, ha elinde makbuz bulundurup yazmayabilir, ama her türlü yazdırır. geçenlerde (bilirsin sen) yeşilırmak caddesi üzerinde bir akrabanın dükkanın önünde otururken, eski bir tanıdık polisle karşılaştık, beraber çalışırken asayişteydi, şimdi ''ahlak büro''da, oturduk çay içiyoruz, hemen kavşağın yanındayız, yanında daha genç bir memur var, başladı ona not aldırmaya, mesela bilmem ne plaka, ışık ihlali, şu plaka kasksız motor, işte şu plaka, dönüş kurallarına riayet etmeme gibi en az 20 not aldırdı. abi dedim hayırdır, ahlak-trafik? artık böyle dedi.

  19. #39

    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Alıntı redmap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paylaştığın ayetlerde bana cevap vermende yersiz oldu haklısın ben ayeti inkar etmedim .. Benim demek istediğimi anlamıyosunki.Senin arkadaşa verdiğin tavsiye doğru değil. Müslümana yakışmayacak bir tavsiye. İstediğin alime sor müslümanın müslümana beddua etmesi çok kötü bir durum. Ben burda polisi korumuyorum sığ düşünceden çık.İslam zulüm dini değil zulme zulm ile karşılık veren bir din hiç değil. Görülen kötülüğe karşılık Allah'tan kötülük bela istenmez heleki karşındaki bir müslümansa hiç istenmez. Yapan yağtığının cezasını sen beddua etsende etmesende bir şekilde çekecek zaten. Önemli olan kötülük karşısında sabredip kötülük yapana hayırlısını dilemektir. Senle tartışmaya girmeye bile gerek yok hayırlı bayramlar.
    Kardeşim haklısın biraz fevri davrandım sünnete uyduğunu iddia eden bir mümin benim gibi davranmamalı dualarını esirgeme lütfen
    Nasıl Yaşarsan Öyle Ölürsün..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)