Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorsiklete İlk Adım Attığımdam Beri Başıma Gelenler - (Düzenlenmiş , Bol Nefesli )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Konuya geçmeden önce bugün tarih 24 Mayıs ustayla görüştüm motorum yatak sarmış

    -Krank
    -4 krank kolu
    -Ana yatak
    -Yatak kolları
    -Yağ pompası
    -Yağ
    -Yağ Filtresi

    Degişicek dedi buda 4000-6000 tl arası tutar sana haber vericem parçacıyla görüşüyüm dedi . Dedim neden nasıl oldu dedi senin motorun yorulmuş bu motoru piste kullanmışlar motorun yorulmuş dedi ondan böyle birşeyle karşılaştın dedi.Bunun üzerine bir ordaki ustada istersen 2015 sandık motor var dedi 6 milyara veriyim senin motordan kalan parçalarıda alırım dedi Valla bilmiyorum nasıl yapsam etsem önerilere açıgım

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Merhabalar arkadaşlar,sizlerle motor işine ilk giriştiğimden beri başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.
    Ben motora, ilk olarak cok farklı bir şekilde başladım.
    Ben lol oynuyordum, online bir oyun. Bu oyunda bana arkadaşımın hediye verdigi oyun için para vardı.
    Kodu d******** den konu açıp koymuştum biri mesaj attı.
    Önce sen muhabbeti oldu, ben verdim kodu. Degeri 200-300 tl gibi birşeydi,sonra bu arkadaş cevap vermedi,kodu kullandı paramı vermedi.

    Bende forumda konu açtım, sagolsun tüm forumla destekleriyle o arkadaşın babasının numarasını buldum paramı aldım. Sonra bu arkadaşla bir konusmaya başladık. Bu arkadaşta motorcu işte zx6 vardı galiba o zaman onda, ben fotolarını görünce sordum etim muhabbet ettik.Bayada iyi bir cocukmuş asında sonradan özür diledi benim kodu vericegimi düşünmedigini ama almak istedigini bir beni demek istedigini ben verincede o an parası olmadıgı için napacagını bilmediginden böyle birşey yaptıgını söyledi ama bu olay sayesinde saglam bir dost edindim hala konuşuruz ederiz.

    Neyse sonra aklıma geldi,babam zamanında marketimiz de siparişleri götürmek için 2 tane cup tarzı motor almıştı, hatta yuki marka,
    arkadasım, modeli 100 dü galiba tam hatırlıyamıyorum.

    Bende dedim bu motoru cıkarıyım biniyim motoru cıkardım.Motorun sıfır fiyatıda 1000 tl bir tane burda metin diye bir bisiklet motor ustası var ama hiç sevmem adamı ama bir o var yakında gidebilecegim ve motorlar belli bir süredir yatıyordu depoda götürdüm dedim.

    Abi yap herşeyini gittim 250 tl para almıştı motor yagı birşeyler birşeyler saydı 50 tl lik işi 200 extra geçirerek kitledi. Neyse onla başladı hevesim 60 ı geçmezdi bir tane önü acık kask aldım 50 tl lik birşeydi onla biniyordum bu motora sonra birgün arkama arkadaşım bindi gidiyoruz motorda plaka yok bu arada faturasıda yok yani kayıp bu yüzden cıkaramamıştım ama diger motorun var ama diger motorunda biraz işi var ondan almamıştım onu neyse arkadaşla gidiyoruz ışıga geldik.

    Tam biz geçerken sarı yandı geçiyordum duramazdım bende geçdim. O sırada yandan yola katılıyordu bir araç ve bu araçta sarıda fırladı bana korna bastı bende ucundan geçtim o sırada işte gidiyoruz işte baktık bir araba geliyor arkadan beyaz o sıradada "c" şeklinde bir dönemeçteyiz.

    Adam solluyor bizi dedik napıyor bu adam üstümüze sürüyor resmen bizi ezmeye calışıyor geçti sonra önümüze kırdı yolu kapattı cok az bir boşluk vardı yani öyle bir yerde önümüze kırdıki çarpıp fırlıcaz yani başka çare yok gibiydi.Bende ani bir dönüşle aradan geçtim ama saydırıyoruz adama hemen geçtikten sonra solda durduk indik yanımıza geldi sen napıyosun demeye kalmadan bir telsiz sesi indi plakan nerde ehliyetten bir girdi 1700 küsür bana 1700 küsür babama cezayı yazdıgı gibi motoru çekti mal gibi bıraktı bizide yolun ortasında ve adamın bizi ezmeye calıştıgıda yanına kar kaldı neyse sonra bunun üstüne park parası filan motoru alalım dedik parkta kalsa para katlanıyor filan aldık o motoru işte , sonra aradan 1 2 gün geçti arkadaşım arkamda gidiyoruz bende kask var onda yok dedim bu böyle olmaz gidelim kask alalım sanada banada iyi birşey o sırada ara sokaktan geçiyordum .


    Böyle "+" şeklinde yol düşünün ben ileri dogru gidip tam dönüşe geldim motorun kafasını az birşey yola cıkardım baktım bir motor geliyor ama 120 ile filan oda bisiklete motor takmışlar öyle bir alet görünce hemen basıp kaçmaya çalıştım geldi arka tekerden vurdu arkadaşım düştü kolunu kırdı.

    Bana çarpanda o metin ustanın oglu onunda ehliyeti yok benimde suc onda ama birşey yapamazdım babasını aradım ustayı dedim olun bana çarptı tamam hallederiz sen polisi filan aramadı dedi aramadım gittim birde yüzsüz bir şekilde para istedi benden benim motorumu yapmak için bende motoru o şekilde gidip garaja attım sonra geri digerini aldım.

    Onun gerekli şeylerini yaptırdık bunun faturası vardı hemen gittim plaka cıkarttırdım sigortasını yaptırdım bir yandanda o sırada kursa yazılmıştım neyse o motora biniyorum filan motorda şey sorunu vardı giderken çat stop edip arka tekeri kitliyordu bende o metin ustaya götürmüştüm önceden bu motoru adam 150 tl almıştı yine yaptım diye vermişti ama yok olmamıştı yine aynıydı ozaman haram etmiştim o parayı çünkü adam motorun sorun yaptıgını kabullenmiyordu cokda gıcık bir tipti her an itelemeye calışan tiplerden laftanta anlamıyordu.

    Sonra bu motorla gittim başka bir ustaya adam dedi şu parçasında direk sıkıntı var tamam dedim aynaları filanda kırıktı motorun onları yapı ver dedim adam hakkıyla yaptı 100 tl tuttu verdim mis gibi oldu motor gidiyor herşey cok iyi bende halat almıştım motoru kitlemek için ve tekerden motorumu hep agaca kitlerim ogün akşamı motoru bahçeye koydum.

    Bizim evimizin bahçesinde bulunan ağaca kitledim ardından sabah oldu bir kalktım motor yok çalınmış. Resmen kafayı yicektim tansiyonum düştü mal mal yolda koşuşturuyorum birşeyler arıyorum sonra bizim evin yanında bulunan sokakta ilerde kesilmiş olarak o halat yani kilidi buldum. Bildigin kesmişler halatı inanamadım. Bizim evimizin hemen altında'da dükkanımız var.

    Onun kamerasından bakmak aklıma geldi ve uzun ugraşlar sonucu bu görüntüleri bulmuştum. Hemen bizimkilere söyledim karakola gittik çalındı diye ihbar ettik. Tabi annem babam dünyayı söyleniyor bırak motoru filan neyse aradan 1 ay geçti polis aradı motorsikleti çalanlar yolun karşısında kaymakamlık var orda sıfır çizerken düşürmüşler motoru poliste o sırada o cocuklardada kask filanda yok zaten plakada filan calıntı oldugunu görmüşler ardından işte 1 ay sonra bulundu diye bizi aradı ve asında 20 25 gün önce bulunmuş ama şimdi arıyorlar.

    Bu çalan kişilerinden içlerinden birisininde abisi futbolcu gölbaşı sporda oynuyor. Kamptaymışlar polislerde abisine ulaşmaya calısmıslar o aramadıkları süre boyunca.Neyse adam geldi kardeşi adına özürler diledi zararınız neyse karşılıyım cocuk cahil arkadaşları böyle yapıyor yoksa durumuz var filan dedi. Babamda motoru 2 inci el parasından saydı ugrasmıyalım diye 500 tl mi neye verdi motoru o adama ki zaten motor perişan haldeydi . Şikayetini geri almamızı rica etti babamda daha cocuk diye aldı şikayetimizi geri ama olay kamu davasına dönüştü.

    Daha sonra abisi anlatıyor bu kardeşinin çevresinde cocuklar bir arada bir jip calmış motorunu indirip bu abisine 30 40 milyar mı ne masraf cıkarmışlar.Olayın adama patlamasının sebebide kardeşinin onlarla olması , adam ben evlenicem kardeşimi adam edemedim filan diye yakınıyor.

    Neyse işte o motorda öyle gitti ama benim motor sevdam bitmedi dahada kabardı gidip para biriktirip ekipmanlarımı önden aldım dainese bir ceket aldım 2 inci el sonra dizlik aldım shark kask aldım ehliyetide aldım 250 lik motorlara bakıyordum.
    Aklımda başta ninja 250 likler vardı.İstanbulda birtane bulmuştum 15 lira civarındaydı galiba 3 bin km demiydi ne tam hatırlamıyorum tam o sırada r25 cıktı. Cıktıgı ilk ayda birde 13500 den cıktı.Bende ögrenir ögrenmez deli gibi tüm illerdeki bayileri aradım 60 a yakın bayi aradım.

    Ama hepsi 2 inci ay 15 e veririm mantıgıyla vermiyordu en son şansıma aradıgım bir bayide bayinin sahibinin babası açtı dedim böyle böyle almak istiyorum adamda bilmiyor o olayları tamam dedi direk kaporayı gönderin dedi gönderdim. Gönderdikten sonrada oglunun yani sahibinin haberi olmuş ama ozamana kadar parayı gönderdigim için geri birşey diyemedi adam ama oraya gidince kendisi söyledi yani şanslısınız normalde vermezdik ama parayı alınca geri iade edemeyiz sizde geliyorsunuz diye kabullendik dedi , şans yani bende gittim motoru alanyadan otobüse yüklettim getirdim.

    Getirirkende şöyle bir olay oldu otobüse para vermiştik motor için extradan 150 tl mi ne üstüne 2 bilet almıştık ama adamlar bilet kesmemiş kaçak yolcu olarak götürüyorlar bizi bunuda alanyaya gittigim arkadaşımın otobüs firmasında bir tanıdıgı var onun aracılıgıyla ögrendik.Olay ögrenme safhasınada şöyle geldi biz söförden gölbaşına gelince durmasını rica ettik adam durmam diye diretti bunun üzerine aradık ettik sonra adam bize dedi ortalıgı karıştırmıssınız sizi anca gölbaşına 10 20 km geride benzinlikte indirebilirim diye ikna oldu.Benzinlikte indik arkamda arkadaşım bindi ama mallık motoru almaya giderken kaskımı getirmemiştim kasksız arkamda arkadaşım bir de felaket yagmurda sırılsıklam ola ola gölbaşına vardık .

    Neyse herşey güzel sürüyorum ediyorum 3 4 ay kadar sonra mal gibi meraktan teker nasıl yakılıyor diye merak ediyordum debriyaj sıkılı mal gibi gaza basa basa debriyajı yaktım daha motorun parçası türkiyede yok birde , neyse şansa ona uyan bir debriyaj balatası bulduk ettik taktık.

    15.500 e sattım motoru üstünde rosso 2 lastikte takmıştım verdim gitti onu sonra daha cok çalıştım kredi çektim annem babam destek cıktı 8 bin 10 bin tl kadar r6 aldım.

    Bu motorda'da şimdi yolda giderken birden bire taktuk ses geldi şimdi ise motorun yatak sardıgını ögrendim .Bu olay olmadan 3 5 gün öncede motor sıkıntı cıkarmasın diye buji, dişli, zincir, yag herşeyini degiştirmiştim. Şimdi motor sanayide usta 4000-6000 tl arası tutar haber vericem sana dedi. Durum böyle hiç yüzüm gülmedi yani bu r6 dan öncede passatım vardı. Onu satıp r6 aldım o arabadada 10 milyar zarar ettim başta hasar kayıtsız araba diye kayıtlarına baktıgımda yoktu sonra 60 milyar hasar kaydı cıktı bunu satanda bir tanıdık dünyanın şeyi oldu gittim geri verdim ona arabasını 5 bini sonra veriyim dedi aldıgım paranın 1 milyar aşagısına geri verdim 5 i sonra veriyim dedi vermedi üstüne hasar kaydı yoktu ben sana verdigimde filan diye dünyayı diretti gösteriyorum hata var diyor . Sürekli birşey birşey yoruldum valla artık napıyım bilmiyorum sizlerlede paylaşmak istedim okdugunuz için teşekkür ederim.
    A.ŞIK bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı spxwOw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya geçmeden önce bugün tarih 24 Mayıs ustayla görüştüm motorum yatak sarmış

    -Krank
    -4 krank kolu
    -Ana yatak
    -Yatak kolları
    -Yağ pompası
    -Yağ
    -Yağ Filtresi

    Degişicek dedi buda 4000-6000 tl arası tutar sana haber vericem parçacıyla görüşüyüm dedi . Dedim neden nasıl oldu dedi senin motorun yorulmuş bu motoru piste kullanmışlar motorun yorulmuş dedi ondan böyle birşeyle karşılaştın dedi.Bunun üzerine bir ordaki ustada istersen 2015 sandık motor var dedi 6 milyara veriyim senin motordan kalan parçalarıda alırım dedi Valla bilmiyorum nasıl yapsam etsem önerilere açıgım

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Merhabalar arkadaşlar,sizlerle motor işine ilk giriştiğimden beri başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.
    Ben motora, ilk olarak cok farklı bir şekilde başladım.
    Ben lol oynuyordum, online bir oyun. Bu oyunda bana arkadaşımın hediye verdigi oyun için para vardı.
    Kodu d******** den konu açıp koymuştum biri mesaj attı.
    Önce sen muhabbeti oldu, ben verdim kodu. Degeri 200-300 tl gibi birşeydi,sonra bu arkadaş cevap vermedi,kodu kullandı paramı vermedi.

    Bende forumda konu açtım, sagolsun tüm forumla destekleriyle o arkadaşın babasının numarasını buldum paramı aldım. Sonra bu arkadaşla bir konusmaya başladık. Bu arkadaşta motorcu işte zx6 vardı galiba o zaman onda, ben fotolarını görünce sordum etim muhabbet ettik.Bayada iyi bir cocukmuş asında sonradan özür diledi benim kodu vericegimi düşünmedigini ama almak istedigini bir beni demek istedigini ben verincede o an parası olmadıgı için napacagını bilmediginden böyle birşey yaptıgını söyledi ama bu olay sayesinde saglam bir dost edindim hala konuşuruz ederiz.

    Neyse sonra aklıma geldi,babam zamanında marketimiz de siparişleri götürmek için 2 tane cup tarzı motor almıştı, hatta yuki marka,
    arkadasım, modeli 100 dü galiba tam hatırlıyamıyorum.

    Bende dedim bu motoru cıkarıyım biniyim motoru cıkardım.Motorun sıfır fiyatıda 1000 tl bir tane burda metin diye bir bisiklet motor ustası var ama hiç sevmem adamı ama bir o var yakında gidebilecegim ve motorlar belli bir süredir yatıyordu depoda götürdüm dedim.

    Abi yap herşeyini gittim 250 tl para almıştı motor yagı birşeyler birşeyler saydı 50 tl lik işi 200 extra geçirerek kitledi. Neyse onla başladı hevesim 60 ı geçmezdi bir tane önü acık kask aldım 50 tl lik birşeydi onla biniyordum bu motora sonra birgün arkama arkadaşım bindi gidiyoruz motorda plaka yok bu arada faturasıda yok yani kayıp bu yüzden cıkaramamıştım ama diger motorun var ama diger motorunda biraz işi var ondan almamıştım onu neyse arkadaşla gidiyoruz ışıga geldik.

    Tam biz geçerken sarı yandı geçiyordum duramazdım bende geçdim. O sırada yandan yola katılıyordu bir araç ve bu araçta sarıda fırladı bana korna bastı bende ucundan geçtim o sırada işte gidiyoruz işte baktık bir araba geliyor arkadan beyaz o sıradada "c" şeklinde bir dönemeçteyiz.

    Adam solluyor bizi dedik napıyor bu adam üstümüze sürüyor resmen bizi ezmeye calışıyor geçti sonra önümüze kırdı yolu kapattı cok az bir boşluk vardı yani öyle bir yerde önümüze kırdıki çarpıp fırlıcaz yani başka çare yok gibiydi.Bende ani bir dönüşle aradan geçtim ama saydırıyoruz adama hemen geçtikten sonra solda durduk indik yanımıza geldi sen napıyosun demeye kalmadan bir telsiz sesi indi plakan nerde ehliyetten bir girdi 1700 küsür bana 1700 küsür babama cezayı yazdıgı gibi motoru çekti mal gibi bıraktı bizide yolun ortasında ve adamın bizi ezmeye calıştıgıda yanına kar kaldı neyse sonra bunun üstüne park parası filan motoru alalım dedik parkta kalsa para katlanıyor filan aldık o motoru işte , sonra aradan 1 2 gün geçti arkadaşım arkamda gidiyoruz bende kask var onda yok dedim bu böyle olmaz gidelim kask alalım sanada banada iyi birşey o sırada ara sokaktan geçiyordum .


    Böyle "+" şeklinde yol düşünün ben ileri dogru gidip tam dönüşe geldim motorun kafasını az birşey yola cıkardım baktım bir motor geliyor ama 120 ile filan oda bisiklete motor takmışlar öyle bir alet görünce hemen basıp kaçmaya çalıştım geldi arka tekerden vurdu arkadaşım düştü kolunu kırdı.

    Bana çarpanda o metin ustanın oglu onunda ehliyeti yok benimde suc onda ama birşey yapamazdım babasını aradım ustayı dedim olun bana çarptı tamam hallederiz sen polisi filan aramadı dedi aramadım gittim birde yüzsüz bir şekilde para istedi benden benim motorumu yapmak için bende motoru o şekilde gidip garaja attım sonra geri digerini aldım.

    Onun gerekli şeylerini yaptırdık bunun faturası vardı hemen gittim plaka cıkarttırdım sigortasını yaptırdım bir yandanda o sırada kursa yazılmıştım neyse o motora biniyorum filan motorda şey sorunu vardı giderken çat stop edip arka tekeri kitliyordu bende o metin ustaya götürmüştüm önceden bu motoru adam 150 tl almıştı yine yaptım diye vermişti ama yok olmamıştı yine aynıydı ozaman haram etmiştim o parayı çünkü adam motorun sorun yaptıgını kabullenmiyordu cokda gıcık bir tipti her an itelemeye calışan tiplerden laftanta anlamıyordu.

    Sonra bu motorla gittim başka bir ustaya adam dedi şu parçasında direk sıkıntı var tamam dedim aynaları filanda kırıktı motorun onları yapı ver dedim adam hakkıyla yaptı 100 tl tuttu verdim mis gibi oldu motor gidiyor herşey cok iyi bende halat almıştım motoru kitlemek için ve tekerden motorumu hep agaca kitlerim ogün akşamı motoru bahçeye koydum.

    Bizim evimizin bahçesinde bulunan ağaca kitledim ardından sabah oldu bir kalktım motor yok çalınmış. Resmen kafayı yicektim tansiyonum düştü mal mal yolda koşuşturuyorum birşeyler arıyorum sonra bizim evin yanında bulunan sokakta ilerde kesilmiş olarak o halat yani kilidi buldum. Bildigin kesmişler halatı inanamadım. Bizim evimizin hemen altında'da dükkanımız var.

    Onun kamerasından bakmak aklıma geldi ve uzun ugraşlar sonucu bu görüntüleri bulmuştum. Hemen bizimkilere söyledim karakola gittik çalındı diye ihbar ettik. Tabi annem babam dünyayı söyleniyor bırak motoru filan neyse aradan 1 ay geçti polis aradı motorsikleti çalanlar yolun karşısında kaymakamlık var orda sıfır çizerken düşürmüşler motoru poliste o sırada o cocuklardada kask filanda yok zaten plakada filan calıntı oldugunu görmüşler ardından işte 1 ay sonra bulundu diye bizi aradı ve asında 20 25 gün önce bulunmuş ama şimdi arıyorlar.

    Bu çalan kişilerinden içlerinden birisininde abisi futbolcu gölbaşı sporda oynuyor. Kamptaymışlar polislerde abisine ulaşmaya calısmıslar o aramadıkları süre boyunca.Neyse adam geldi kardeşi adına özürler diledi zararınız neyse karşılıyım cocuk cahil arkadaşları böyle yapıyor yoksa durumuz var filan dedi. Babamda motoru 2 inci el parasından saydı ugrasmıyalım diye 500 tl mi neye verdi motoru o adama ki zaten motor perişan haldeydi . Şikayetini geri almamızı rica etti babamda daha cocuk diye aldı şikayetimizi geri ama olay kamu davasına dönüştü.

    Daha sonra abisi anlatıyor bu kardeşinin çevresinde cocuklar bir arada bir jip calmış motorunu indirip bu abisine 30 40 milyar mı ne masraf cıkarmışlar.Olayın adama patlamasının sebebide kardeşinin onlarla olması , adam ben evlenicem kardeşimi adam edemedim filan diye yakınıyor.

    Neyse işte o motorda öyle gitti ama benim motor sevdam bitmedi dahada kabardı gidip para biriktirip ekipmanlarımı önden aldım dainese bir ceket aldım 2 inci el sonra dizlik aldım shark kask aldım ehliyetide aldım 250 lik motorlara bakıyordum.
    Aklımda başta ninja 250 likler vardı.İstanbulda birtane bulmuştum 15 lira civarındaydı galiba 3 bin km demiydi ne tam hatırlamıyorum tam o sırada r25 cıktı. Cıktıgı ilk ayda birde 13500 den cıktı.Bende ögrenir ögrenmez deli gibi tüm illerdeki bayileri aradım 60 a yakın bayi aradım.

    Ama hepsi 2 inci ay 15 e veririm mantıgıyla vermiyordu en son şansıma aradıgım bir bayide bayinin sahibinin babası açtı dedim böyle böyle almak istiyorum adamda bilmiyor o olayları tamam dedi direk kaporayı gönderin dedi gönderdim. Gönderdikten sonrada oglunun yani sahibinin haberi olmuş ama ozamana kadar parayı gönderdigim için geri birşey diyemedi adam ama oraya gidince kendisi söyledi yani şanslısınız normalde vermezdik ama parayı alınca geri iade edemeyiz sizde geliyorsunuz diye kabullendik dedi , şans yani bende gittim motoru alanyadan otobüse yüklettim getirdim.

    Getirirkende şöyle bir olay oldu otobüse para vermiştik motor için extradan 150 tl mi ne üstüne 2 bilet almıştık ama adamlar bilet kesmemiş kaçak yolcu olarak götürüyorlar bizi bunuda alanyaya gittigim arkadaşımın otobüs firmasında bir tanıdıgı var onun aracılıgıyla ögrendik.Olay ögrenme safhasınada şöyle geldi biz söförden gölbaşına gelince durmasını rica ettik adam durmam diye diretti bunun üzerine aradık ettik sonra adam bize dedi ortalıgı karıştırmıssınız sizi anca gölbaşına 10 20 km geride benzinlikte indirebilirim diye ikna oldu.Benzinlikte indik arkamda arkadaşım bindi ama mallık motoru almaya giderken kaskımı getirmemiştim kasksız arkamda arkadaşım bir de felaket yagmurda sırılsıklam ola ola gölbaşına vardık .

    Neyse herşey güzel sürüyorum ediyorum 3 4 ay kadar sonra mal gibi meraktan teker nasıl yakılıyor diye merak ediyordum debriyaj sıkılı mal gibi gaza basa basa debriyajı yaktım daha motorun parçası türkiyede yok birde , neyse şansa ona uyan bir debriyaj balatası bulduk ettik taktık.

    15.500 e sattım motoru üstünde rosso 2 lastikte takmıştım verdim gitti onu sonra daha cok çalıştım kredi çektim annem babam destek cıktı 8 bin 10 bin tl kadar r6 aldım.

    Bu motorda'da şimdi yolda giderken birden bire taktuk ses geldi şimdi ise motorun yatak sardıgını ögrendim .Bu olay olmadan 3 5 gün öncede motor sıkıntı cıkarmasın diye buji, dişli, zincir, yag herşeyini degiştirmiştim. Şimdi motor sanayide usta 4000-6000 tl arası tutar haber vericem sana dedi. Durum böyle hiç yüzüm gülmedi yani bu r6 dan öncede passatım vardı. Onu satıp r6 aldım o arabadada 10 milyar zarar ettim başta hasar kayıtsız araba diye kayıtlarına baktıgımda yoktu sonra 60 milyar hasar kaydı cıktı bunu satanda bir tanıdık dünyanın şeyi oldu gittim geri verdim ona arabasını 5 bini sonra veriyim dedi aldıgım paranın 1 milyar aşagısına geri verdim 5 i sonra veriyim dedi vermedi üstüne hasar kaydı yoktu ben sana verdigimde filan diye dünyayı diretti gösteriyorum hata var diyor . Sürekli birşey birşey yoruldum valla artık napıyım bilmiyorum sizlerlede paylaşmak istedim okdugunuz için teşekkür ederim.
    Ohhh beee dünya varmış, ne güzel okunuyor cam gibi.
    CrazyBullet bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ohhh beee dünya varmış, ne güzel okunuyor cam gibi.
    Dimi , Forumdaki arkadaşlarımın göz saglıgı için yaptım bunu :D
    SAZMAN ve A.ŞIK bunu beğendiler.

  4. #4
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı spxwOw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dimi , Forumdaki arkadaşlarımın göz saglıgı için yaptım bunu :D
    Kardeşim biz biraz yaşlıyız. Okuyabilmeliyiz ki; yardımcı olabilelim. Gözünü seveyim dilimize sahip çıkın. Yavaş gidin, ara ara gazlayın.

    Sevgiler.

  5. #5

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim biz biraz yaşlıyız. Okuyabilmeliyiz ki; yardımcı olabilelim. Gözünü seveyim dilimize sahip çıkın. Yavaş gidin, ara ara gazlayın.

    Sevgiler.
    Yok canım estafurullahn , hata bende gece geç saatte yazmıştım ben bile okuyunca yazdıgımı anlamadım yalan yok

  6. #6

    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Motosikleti
    r25 >c800> mt09
    inşallah dolandırılmıyorsundur kardeş

  7. #7

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı YAKUTAY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inşallah dolandırılmıyorsundur kardeş
    Yok be kardeşim bende araştırıyorum bu istedigi tüm parçaları yurtdışında vergiler dahil gelişi tam 4000 tl tutuyor bakalım o ne fiyat vericek bana

  8. #8

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Çikan değişen tüm eski parçaları iste.

  9. #9

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Alıntı spxwOw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya geçmeden önce bugün tarih 24 Mayıs ustayla görüştüm motorum yatak sarmış

    -Krank
    -4 krank kolu
    -Ana yatak
    -Yatak kolları
    -Yağ pompası
    -Yağ
    -Yağ Filtresi

    Degişicek dedi buda 4000-6000 tl arası tutar sana haber vericem parçacıyla görüşüyüm dedi . Dedim neden nasıl oldu dedi senin motorun yorulmuş bu motoru piste kullanmışlar motorun yorulmuş dedi ondan böyle birşeyle karşılaştın dedi.Bunun üzerine bir ordaki ustada istersen 2015 sandık motor var dedi 6 milyara veriyim senin motordan kalan parçalarıda alırım dedi Valla bilmiyorum nasıl yapsam etsem önerilere açıgım

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Merhabalar arkadaşlar,sizlerle motor işine ilk giriştiğimden beri başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.
    Ben motora, ilk olarak cok farklı bir şekilde başladım.
    Ben lol oynuyordum, online bir oyun. Bu oyunda bana arkadaşımın hediye verdigi oyun için para vardı.
    Kodu d******** den konu açıp koymuştum biri mesaj attı.
    Önce sen muhabbeti oldu, ben verdim kodu. Degeri 200-300 tl gibi birşeydi,sonra bu arkadaş cevap vermedi,kodu kullandı paramı vermedi.

    Bende forumda konu açtım, sagolsun tüm forumla destekleriyle o arkadaşın babasının numarasını buldum paramı aldım. Sonra bu arkadaşla bir konusmaya başladık. Bu arkadaşta motorcu işte zx6 vardı galiba o zaman onda, ben fotolarını görünce sordum etim muhabbet ettik.Bayada iyi bir cocukmuş asında sonradan özür diledi benim kodu vericegimi düşünmedigini ama almak istedigini bir beni demek istedigini ben verincede o an parası olmadıgı için napacagını bilmediginden böyle birşey yaptıgını söyledi ama bu olay sayesinde saglam bir dost edindim hala konuşuruz ederiz.

    Neyse sonra aklıma geldi,babam zamanında marketimiz de siparişleri götürmek için 2 tane cup tarzı motor almıştı, hatta yuki marka,
    arkadasım, modeli 100 dü galiba tam hatırlıyamıyorum.

    Bende dedim bu motoru cıkarıyım biniyim motoru cıkardım.Motorun sıfır fiyatıda 1000 tl bir tane burda metin diye bir bisiklet motor ustası var ama hiç sevmem adamı ama bir o var yakında gidebilecegim ve motorlar belli bir süredir yatıyordu depoda götürdüm dedim.

    Abi yap herşeyini gittim 250 tl para almıştı motor yagı birşeyler birşeyler saydı 50 tl lik işi 200 extra geçirerek kitledi. Neyse onla başladı hevesim 60 ı geçmezdi bir tane önü acık kask aldım 50 tl lik birşeydi onla biniyordum bu motora sonra birgün arkama arkadaşım bindi gidiyoruz motorda plaka yok bu arada faturasıda yok yani kayıp bu yüzden cıkaramamıştım ama diger motorun var ama diger motorunda biraz işi var ondan almamıştım onu neyse arkadaşla gidiyoruz ışıga geldik.

    Tam biz geçerken sarı yandı geçiyordum duramazdım bende geçdim. O sırada yandan yola katılıyordu bir araç ve bu araçta sarıda fırladı bana korna bastı bende ucundan geçtim o sırada işte gidiyoruz işte baktık bir araba geliyor arkadan beyaz o sıradada "c" şeklinde bir dönemeçteyiz.

    Adam solluyor bizi dedik napıyor bu adam üstümüze sürüyor resmen bizi ezmeye calışıyor geçti sonra önümüze kırdı yolu kapattı cok az bir boşluk vardı yani öyle bir yerde önümüze kırdıki çarpıp fırlıcaz yani başka çare yok gibiydi.Bende ani bir dönüşle aradan geçtim ama saydırıyoruz adama hemen geçtikten sonra solda durduk indik yanımıza geldi sen napıyosun demeye kalmadan bir telsiz sesi indi plakan nerde ehliyetten bir girdi 1700 küsür bana 1700 küsür babama cezayı yazdıgı gibi motoru çekti mal gibi bıraktı bizide yolun ortasında ve adamın bizi ezmeye calıştıgıda yanına kar kaldı neyse sonra bunun üstüne park parası filan motoru alalım dedik parkta kalsa para katlanıyor filan aldık o motoru işte , sonra aradan 1 2 gün geçti arkadaşım arkamda gidiyoruz bende kask var onda yok dedim bu böyle olmaz gidelim kask alalım sanada banada iyi birşey o sırada ara sokaktan geçiyordum .


    Böyle "+" şeklinde yol düşünün ben ileri dogru gidip tam dönüşe geldim motorun kafasını az birşey yola cıkardım baktım bir motor geliyor ama 120 ile filan oda bisiklete motor takmışlar öyle bir alet görünce hemen basıp kaçmaya çalıştım geldi arka tekerden vurdu arkadaşım düştü kolunu kırdı.

    Bana çarpanda o metin ustanın oglu onunda ehliyeti yok benimde suc onda ama birşey yapamazdım babasını aradım ustayı dedim olun bana çarptı tamam hallederiz sen polisi filan aramadı dedi aramadım gittim birde yüzsüz bir şekilde para istedi benden benim motorumu yapmak için bende motoru o şekilde gidip garaja attım sonra geri digerini aldım.

    Onun gerekli şeylerini yaptırdık bunun faturası vardı hemen gittim plaka cıkarttırdım sigortasını yaptırdım bir yandanda o sırada kursa yazılmıştım neyse o motora biniyorum filan motorda şey sorunu vardı giderken çat stop edip arka tekeri kitliyordu bende o metin ustaya götürmüştüm önceden bu motoru adam 150 tl almıştı yine yaptım diye vermişti ama yok olmamıştı yine aynıydı ozaman haram etmiştim o parayı çünkü adam motorun sorun yaptıgını kabullenmiyordu cokda gıcık bir tipti her an itelemeye calışan tiplerden laftanta anlamıyordu.

    Sonra bu motorla gittim başka bir ustaya adam dedi şu parçasında direk sıkıntı var tamam dedim aynaları filanda kırıktı motorun onları yapı ver dedim adam hakkıyla yaptı 100 tl tuttu verdim mis gibi oldu motor gidiyor herşey cok iyi bende halat almıştım motoru kitlemek için ve tekerden motorumu hep agaca kitlerim ogün akşamı motoru bahçeye koydum.

    Bizim evimizin bahçesinde bulunan ağaca kitledim ardından sabah oldu bir kalktım motor yok çalınmış. Resmen kafayı yicektim tansiyonum düştü mal mal yolda koşuşturuyorum birşeyler arıyorum sonra bizim evin yanında bulunan sokakta ilerde kesilmiş olarak o halat yani kilidi buldum. Bildigin kesmişler halatı inanamadım. Bizim evimizin hemen altında'da dükkanımız var.

    Onun kamerasından bakmak aklıma geldi ve uzun ugraşlar sonucu bu görüntüleri bulmuştum. Hemen bizimkilere söyledim karakola gittik çalındı diye ihbar ettik. Tabi annem babam dünyayı söyleniyor bırak motoru filan neyse aradan 1 ay geçti polis aradı motorsikleti çalanlar yolun karşısında kaymakamlık var orda sıfır çizerken düşürmüşler motoru poliste o sırada o cocuklardada kask filanda yok zaten plakada filan calıntı oldugunu görmüşler ardından işte 1 ay sonra bulundu diye bizi aradı ve asında 20 25 gün önce bulunmuş ama şimdi arıyorlar.

    Bu çalan kişilerinden içlerinden birisininde abisi futbolcu gölbaşı sporda oynuyor. Kamptaymışlar polislerde abisine ulaşmaya calısmıslar o aramadıkları süre boyunca.Neyse adam geldi kardeşi adına özürler diledi zararınız neyse karşılıyım cocuk cahil arkadaşları böyle yapıyor yoksa durumuz var filan dedi. Babamda motoru 2 inci el parasından saydı ugrasmıyalım diye 500 tl mi neye verdi motoru o adama ki zaten motor perişan haldeydi . Şikayetini geri almamızı rica etti babamda daha cocuk diye aldı şikayetimizi geri ama olay kamu davasına dönüştü.

    Daha sonra abisi anlatıyor bu kardeşinin çevresinde cocuklar bir arada bir jip calmış motorunu indirip bu abisine 30 40 milyar mı ne masraf cıkarmışlar.Olayın adama patlamasının sebebide kardeşinin onlarla olması , adam ben evlenicem kardeşimi adam edemedim filan diye yakınıyor.

    Neyse işte o motorda öyle gitti ama benim motor sevdam bitmedi dahada kabardı gidip para biriktirip ekipmanlarımı önden aldım dainese bir ceket aldım 2 inci el sonra dizlik aldım shark kask aldım ehliyetide aldım 250 lik motorlara bakıyordum.
    Aklımda başta ninja 250 likler vardı.İstanbulda birtane bulmuştum 15 lira civarındaydı galiba 3 bin km demiydi ne tam hatırlamıyorum tam o sırada r25 cıktı. Cıktıgı ilk ayda birde 13500 den cıktı.Bende ögrenir ögrenmez deli gibi tüm illerdeki bayileri aradım 60 a yakın bayi aradım.

    Ama hepsi 2 inci ay 15 e veririm mantıgıyla vermiyordu en son şansıma aradıgım bir bayide bayinin sahibinin babası açtı dedim böyle böyle almak istiyorum adamda bilmiyor o olayları tamam dedi direk kaporayı gönderin dedi gönderdim. Gönderdikten sonrada oglunun yani sahibinin haberi olmuş ama ozamana kadar parayı gönderdigim için geri birşey diyemedi adam ama oraya gidince kendisi söyledi yani şanslısınız normalde vermezdik ama parayı alınca geri iade edemeyiz sizde geliyorsunuz diye kabullendik dedi , şans yani bende gittim motoru alanyadan otobüse yüklettim getirdim.

    Getirirkende şöyle bir olay oldu otobüse para vermiştik motor için extradan 150 tl mi ne üstüne 2 bilet almıştık ama adamlar bilet kesmemiş kaçak yolcu olarak götürüyorlar bizi bunuda alanyaya gittigim arkadaşımın otobüs firmasında bir tanıdıgı var onun aracılıgıyla ögrendik.Olay ögrenme safhasınada şöyle geldi biz söförden gölbaşına gelince durmasını rica ettik adam durmam diye diretti bunun üzerine aradık ettik sonra adam bize dedi ortalıgı karıştırmıssınız sizi anca gölbaşına 10 20 km geride benzinlikte indirebilirim diye ikna oldu.Benzinlikte indik arkamda arkadaşım bindi ama mallık motoru almaya giderken kaskımı getirmemiştim kasksız arkamda arkadaşım bir de felaket yagmurda sırılsıklam ola ola gölbaşına vardık .

    Neyse herşey güzel sürüyorum ediyorum 3 4 ay kadar sonra mal gibi meraktan teker nasıl yakılıyor diye merak ediyordum debriyaj sıkılı mal gibi gaza basa basa debriyajı yaktım daha motorun parçası türkiyede yok birde , neyse şansa ona uyan bir debriyaj balatası bulduk ettik taktık.

    15.500 e sattım motoru üstünde rosso 2 lastikte takmıştım verdim gitti onu sonra daha cok çalıştım kredi çektim annem babam destek cıktı 8 bin 10 bin tl kadar r6 aldım.

    Bu motorda'da şimdi yolda giderken birden bire taktuk ses geldi şimdi ise motorun yatak sardıgını ögrendim .Bu olay olmadan 3 5 gün öncede motor sıkıntı cıkarmasın diye buji, dişli, zincir, yag herşeyini degiştirmiştim. Şimdi motor sanayide usta 4000-6000 tl arası tutar haber vericem sana dedi. Durum böyle hiç yüzüm gülmedi yani bu r6 dan öncede passatım vardı. Onu satıp r6 aldım o arabadada 10 milyar zarar ettim başta hasar kayıtsız araba diye kayıtlarına baktıgımda yoktu sonra 60 milyar hasar kaydı cıktı bunu satanda bir tanıdık dünyanın şeyi oldu gittim geri verdim ona arabasını 5 bini sonra veriyim dedi aldıgım paranın 1 milyar aşagısına geri verdim 5 i sonra veriyim dedi vermedi üstüne hasar kaydı yoktu ben sana verdigimde filan diye dünyayı diretti gösteriyorum hata var diyor . Sürekli birşey birşey yoruldum valla artık napıyım bilmiyorum sizlerlede paylaşmak istedim okdugunuz için teşekkür ederim.
    Şimdi beynimiz yanmadan okuyup yorumlarız

  10. #10

    Üyelik
    21 Mart 2016
    Motosikleti
    MT-25 ABS
    Alıntı spxwOw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya geçmeden önce bugün tarih 24 Mayıs ustayla görüştüm motorum yatak sarmış

    -Krank
    -4 krank kolu
    -Ana yatak
    -Yatak kolları
    -Yağ pompası
    -Yağ
    -Yağ Filtresi

    Degişicek dedi buda 4000-6000 tl arası tutar sana haber vericem parçacıyla görüşüyüm dedi . Dedim neden nasıl oldu dedi senin motorun yorulmuş bu motoru piste kullanmışlar motorun yorulmuş dedi ondan böyle birşeyle karşılaştın dedi.Bunun üzerine bir ordaki ustada istersen 2015 sandık motor var dedi 6 milyara veriyim senin motordan kalan parçalarıda alırım dedi Valla bilmiyorum nasıl yapsam etsem önerilere açıgım

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Merhabalar arkadaşlar,sizlerle motor işine ilk giriştiğimden beri başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.
    Ben motora, ilk olarak cok farklı bir şekilde başladım.
    Ben lol oynuyordum, online bir oyun. Bu oyunda bana arkadaşımın hediye verdigi oyun için para vardı.
    Kodu d******** den konu açıp koymuştum biri mesaj attı.
    Önce sen muhabbeti oldu, ben verdim kodu. Degeri 200-300 tl gibi birşeydi,sonra bu arkadaş cevap vermedi,kodu kullandı paramı vermedi.

    Bende forumda konu açtım, sagolsun tüm forumla destekleriyle o arkadaşın babasının numarasını buldum paramı aldım. Sonra bu arkadaşla bir konusmaya başladık. Bu arkadaşta motorcu işte zx6 vardı galiba o zaman onda, ben fotolarını görünce sordum etim muhabbet ettik.Bayada iyi bir cocukmuş asında sonradan özür diledi benim kodu vericegimi düşünmedigini ama almak istedigini bir beni demek istedigini ben verincede o an parası olmadıgı için napacagını bilmediginden böyle birşey yaptıgını söyledi ama bu olay sayesinde saglam bir dost edindim hala konuşuruz ederiz.

    Neyse sonra aklıma geldi,babam zamanında marketimiz de siparişleri götürmek için 2 tane cup tarzı motor almıştı, hatta yuki marka,
    arkadasım, modeli 100 dü galiba tam hatırlıyamıyorum.

    Bende dedim bu motoru cıkarıyım biniyim motoru cıkardım.Motorun sıfır fiyatıda 1000 tl bir tane burda metin diye bir bisiklet motor ustası var ama hiç sevmem adamı ama bir o var yakında gidebilecegim ve motorlar belli bir süredir yatıyordu depoda götürdüm dedim.

    Abi yap herşeyini gittim 250 tl para almıştı motor yagı birşeyler birşeyler saydı 50 tl lik işi 200 extra geçirerek kitledi. Neyse onla başladı hevesim 60 ı geçmezdi bir tane önü acık kask aldım 50 tl lik birşeydi onla biniyordum bu motora sonra birgün arkama arkadaşım bindi gidiyoruz motorda plaka yok bu arada faturasıda yok yani kayıp bu yüzden cıkaramamıştım ama diger motorun var ama diger motorunda biraz işi var ondan almamıştım onu neyse arkadaşla gidiyoruz ışıga geldik.

    Tam biz geçerken sarı yandı geçiyordum duramazdım bende geçdim. O sırada yandan yola katılıyordu bir araç ve bu araçta sarıda fırladı bana korna bastı bende ucundan geçtim o sırada işte gidiyoruz işte baktık bir araba geliyor arkadan beyaz o sıradada "c" şeklinde bir dönemeçteyiz.

    Adam solluyor bizi dedik napıyor bu adam üstümüze sürüyor resmen bizi ezmeye calışıyor geçti sonra önümüze kırdı yolu kapattı cok az bir boşluk vardı yani öyle bir yerde önümüze kırdıki çarpıp fırlıcaz yani başka çare yok gibiydi.Bende ani bir dönüşle aradan geçtim ama saydırıyoruz adama hemen geçtikten sonra solda durduk indik yanımıza geldi sen napıyosun demeye kalmadan bir telsiz sesi indi plakan nerde ehliyetten bir girdi 1700 küsür bana 1700 küsür babama cezayı yazdıgı gibi motoru çekti mal gibi bıraktı bizide yolun ortasında ve adamın bizi ezmeye calıştıgıda yanına kar kaldı neyse sonra bunun üstüne park parası filan motoru alalım dedik parkta kalsa para katlanıyor filan aldık o motoru işte , sonra aradan 1 2 gün geçti arkadaşım arkamda gidiyoruz bende kask var onda yok dedim bu böyle olmaz gidelim kask alalım sanada banada iyi birşey o sırada ara sokaktan geçiyordum .


    Böyle "+" şeklinde yol düşünün ben ileri dogru gidip tam dönüşe geldim motorun kafasını az birşey yola cıkardım baktım bir motor geliyor ama 120 ile filan oda bisiklete motor takmışlar öyle bir alet görünce hemen basıp kaçmaya çalıştım geldi arka tekerden vurdu arkadaşım düştü kolunu kırdı.

    Bana çarpanda o metin ustanın oglu onunda ehliyeti yok benimde suc onda ama birşey yapamazdım babasını aradım ustayı dedim olun bana çarptı tamam hallederiz sen polisi filan aramadı dedi aramadım gittim birde yüzsüz bir şekilde para istedi benden benim motorumu yapmak için bende motoru o şekilde gidip garaja attım sonra geri digerini aldım.

    Onun gerekli şeylerini yaptırdık bunun faturası vardı hemen gittim plaka cıkarttırdım sigortasını yaptırdım bir yandanda o sırada kursa yazılmıştım neyse o motora biniyorum filan motorda şey sorunu vardı giderken çat stop edip arka tekeri kitliyordu bende o metin ustaya götürmüştüm önceden bu motoru adam 150 tl almıştı yine yaptım diye vermişti ama yok olmamıştı yine aynıydı ozaman haram etmiştim o parayı çünkü adam motorun sorun yaptıgını kabullenmiyordu cokda gıcık bir tipti her an itelemeye calışan tiplerden laftanta anlamıyordu.

    Sonra bu motorla gittim başka bir ustaya adam dedi şu parçasında direk sıkıntı var tamam dedim aynaları filanda kırıktı motorun onları yapı ver dedim adam hakkıyla yaptı 100 tl tuttu verdim mis gibi oldu motor gidiyor herşey cok iyi bende halat almıştım motoru kitlemek için ve tekerden motorumu hep agaca kitlerim ogün akşamı motoru bahçeye koydum.

    Bizim evimizin bahçesinde bulunan ağaca kitledim ardından sabah oldu bir kalktım motor yok çalınmış. Resmen kafayı yicektim tansiyonum düştü mal mal yolda koşuşturuyorum birşeyler arıyorum sonra bizim evin yanında bulunan sokakta ilerde kesilmiş olarak o halat yani kilidi buldum. Bildigin kesmişler halatı inanamadım. Bizim evimizin hemen altında'da dükkanımız var.

    Onun kamerasından bakmak aklıma geldi ve uzun ugraşlar sonucu bu görüntüleri bulmuştum. Hemen bizimkilere söyledim karakola gittik çalındı diye ihbar ettik. Tabi annem babam dünyayı söyleniyor bırak motoru filan neyse aradan 1 ay geçti polis aradı motorsikleti çalanlar yolun karşısında kaymakamlık var orda sıfır çizerken düşürmüşler motoru poliste o sırada o cocuklardada kask filanda yok zaten plakada filan calıntı oldugunu görmüşler ardından işte 1 ay sonra bulundu diye bizi aradı ve asında 20 25 gün önce bulunmuş ama şimdi arıyorlar.

    Bu çalan kişilerinden içlerinden birisininde abisi futbolcu gölbaşı sporda oynuyor. Kamptaymışlar polislerde abisine ulaşmaya calısmıslar o aramadıkları süre boyunca.Neyse adam geldi kardeşi adına özürler diledi zararınız neyse karşılıyım cocuk cahil arkadaşları böyle yapıyor yoksa durumuz var filan dedi. Babamda motoru 2 inci el parasından saydı ugrasmıyalım diye 500 tl mi neye verdi motoru o adama ki zaten motor perişan haldeydi . Şikayetini geri almamızı rica etti babamda daha cocuk diye aldı şikayetimizi geri ama olay kamu davasına dönüştü.

    Daha sonra abisi anlatıyor bu kardeşinin çevresinde cocuklar bir arada bir jip calmış motorunu indirip bu abisine 30 40 milyar mı ne masraf cıkarmışlar.Olayın adama patlamasının sebebide kardeşinin onlarla olması , adam ben evlenicem kardeşimi adam edemedim filan diye yakınıyor.

    Neyse işte o motorda öyle gitti ama benim motor sevdam bitmedi dahada kabardı gidip para biriktirip ekipmanlarımı önden aldım dainese bir ceket aldım 2 inci el sonra dizlik aldım shark kask aldım ehliyetide aldım 250 lik motorlara bakıyordum.
    Aklımda başta ninja 250 likler vardı.İstanbulda birtane bulmuştum 15 lira civarındaydı galiba 3 bin km demiydi ne tam hatırlamıyorum tam o sırada r25 cıktı. Cıktıgı ilk ayda birde 13500 den cıktı.Bende ögrenir ögrenmez deli gibi tüm illerdeki bayileri aradım 60 a yakın bayi aradım.

    Ama hepsi 2 inci ay 15 e veririm mantıgıyla vermiyordu en son şansıma aradıgım bir bayide bayinin sahibinin babası açtı dedim böyle böyle almak istiyorum adamda bilmiyor o olayları tamam dedi direk kaporayı gönderin dedi gönderdim. Gönderdikten sonrada oglunun yani sahibinin haberi olmuş ama ozamana kadar parayı gönderdigim için geri birşey diyemedi adam ama oraya gidince kendisi söyledi yani şanslısınız normalde vermezdik ama parayı alınca geri iade edemeyiz sizde geliyorsunuz diye kabullendik dedi , şans yani bende gittim motoru alanyadan otobüse yüklettim getirdim.

    Getirirkende şöyle bir olay oldu otobüse para vermiştik motor için extradan 150 tl mi ne üstüne 2 bilet almıştık ama adamlar bilet kesmemiş kaçak yolcu olarak götürüyorlar bizi bunuda alanyaya gittigim arkadaşımın otobüs firmasında bir tanıdıgı var onun aracılıgıyla ögrendik.Olay ögrenme safhasınada şöyle geldi biz söförden gölbaşına gelince durmasını rica ettik adam durmam diye diretti bunun üzerine aradık ettik sonra adam bize dedi ortalıgı karıştırmıssınız sizi anca gölbaşına 10 20 km geride benzinlikte indirebilirim diye ikna oldu.Benzinlikte indik arkamda arkadaşım bindi ama mallık motoru almaya giderken kaskımı getirmemiştim kasksız arkamda arkadaşım bir de felaket yagmurda sırılsıklam ola ola gölbaşına vardık .

    Neyse herşey güzel sürüyorum ediyorum 3 4 ay kadar sonra mal gibi meraktan teker nasıl yakılıyor diye merak ediyordum debriyaj sıkılı mal gibi gaza basa basa debriyajı yaktım daha motorun parçası türkiyede yok birde , neyse şansa ona uyan bir debriyaj balatası bulduk ettik taktık.

    15.500 e sattım motoru üstünde rosso 2 lastikte takmıştım verdim gitti onu sonra daha cok çalıştım kredi çektim annem babam destek cıktı 8 bin 10 bin tl kadar r6 aldım.

    Bu motorda'da şimdi yolda giderken birden bire taktuk ses geldi şimdi ise motorun yatak sardıgını ögrendim .Bu olay olmadan 3 5 gün öncede motor sıkıntı cıkarmasın diye buji, dişli, zincir, yag herşeyini degiştirmiştim. Şimdi motor sanayide usta 4000-6000 tl arası tutar haber vericem sana dedi. Durum böyle hiç yüzüm gülmedi yani bu r6 dan öncede passatım vardı. Onu satıp r6 aldım o arabadada 10 milyar zarar ettim başta hasar kayıtsız araba diye kayıtlarına baktıgımda yoktu sonra 60 milyar hasar kaydı cıktı bunu satanda bir tanıdık dünyanın şeyi oldu gittim geri verdim ona arabasını 5 bini sonra veriyim dedi aldıgım paranın 1 milyar aşagısına geri verdim 5 i sonra veriyim dedi vermedi üstüne hasar kaydı yoktu ben sana verdigimde filan diye dünyayı diretti gösteriyorum hata var diyor . Sürekli birşey birşey yoruldum valla artık napıyım bilmiyorum sizlerlede paylaşmak istedim okdugunuz için teşekkür ederim.
    Geçmiş olsun hocam size itfaiye hortumuyla bi abdest şart

  11. #11

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun hocam size itfaiye hortumuyla bi abdest şart
    su içer gibi abdest alsamda fayda etmiyor valla sürekli sorun sürekli olay yoruldum

    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çikan değişen tüm eski parçaları iste.
    Valla aynen öyle yapmayı düşünüyorum bende isticem tüm çıkan parçalarıda henüz o kısıma geçemedik bir 6 milyar bulursam geçicem

  12. #12

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Sonu yine hüsran olacak gibi ama üzmez umarım seni

  13. #13
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Bende kısa özet geçeyim.
    -Hiçbir şekilde kurallara uymadığı için 1.000TL ye aldığı motorda kask cezası, plakasızlık cezası, ehliyetsizlik cezası, arkadaşının kolunun kırılması vs.
    -Sonra motor sürekli arıza vermiş. 1.000TL lik motor 200TL tamiri tutmuş... bu böyle devam etmiş bi kaç sefer.

    -Motor çalınmış, bir süre sonra bulunmuş. Babasıda sorun olmasın diye 500TL alıp yoluna bakmış.

    -Akıllanmamış R25 ile kasksız yağmurda iki kişi gitmiş. Teker yakmayı denemiş, debriyajı bitmiş(burası bi garip)

    -R25 satıp, R6 almış. Malum konusu da vardı. Yatay sarmış. 5.000TL masrafı çıkmış, Usta 6.000TL sıfır kelle motor teklif etmiş.
    Şahsi fikrim kelle motoru al. O da çalıntı çıkacak yüksek ihtimalle, mahkemelerle de biraz uğraşırsın o da sana güzel bir tecrübe olur.
    Ama sakın yetkili servise gitme, kazıklanırsın sonra falan aman ha :D

  14. #14

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı tyrung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende kısa özet geçeyim.


    Şahsi fikrim kelle motoru al. O da çalıntı çıkacak yüksek ihtimalle, mahkemelerle de biraz uğraşırsın o da sana güzel bir tecrübe olur.
    Ama sakın yetkili servise gitme, kazıklanırsın sonra falan aman ha :D
    yav napıyım daha önce r25 de cok gittim hiç mutlu çıkamadımki abi ordan kelle motor yaptırmıcam ya normal yaptırıcamda yapıldıktan sonra bildigin 0 motor oluyor rödaj yapıyorsun ediyorsun binmeye devam etsem ilerde birşey olurmu

  15. #15
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Okumayı cidden severim.
    WC'ye girince okuyacak birşey bulamazsam elime geçen ne varsa şampuan duş jeli falan onların etiketini okurum.
    Senin yazıyı geçende de okumamıştım, hatta geyik yapmıştım, şimdi de okumadım. Bir ara okurum ama.
    Sadece, onca espriye, alaycı tavırlara rağmen, gücenmeyip, azimle tekrar yazdığın için tebrik ederim seni.
    Keşke herkes senin gösterebildiğin erdemi gösterebilse
    zaferce bunu beğendi.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  16. #16
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Alinti yapmayın pls konuya ..
    bagriacik bunu beğendi.

  17. #17
    coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2012
    Şehir
    İZMİR
    valla önceki yazdığın konu yaşadıklarından daha kötüydü.

    Üşenmeden tekrar yazmışsın.. Eline sağlık..

    Yaşadıklarından sonra baya tecrübe edinmişsindir.. Allah gönlüne göre versin.

    Şans yüzüne hiç gülmemiş ama sen çabalamaktan vazgeçmemişsin.

  18. #18

    Üyelik
    29 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6
    Alıntı coldboy35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla önceki yazdığın konu yaşadıklarından daha kötüydü.

    Üşenmeden tekrar yazmışsın.. Eline sağlık..

    Yaşadıklarından sonra baya tecrübe edinmişsindir.. Allah gönlüne göre versin.

    Şans yüzüne hiç gülmemiş ama sen çabalamaktan vazgeçmemişsin.
    Valla biraz öyle oldu kardeşim edindik ama bedeli agır oluyor

  19. #19
    mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2016
    Şehir
    konya
    Alinti yapanlar yuzunden asagiya zor indim. Bide mobildeyim yapmayin boyle seyler.

    Alıntı spxwOw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla biraz öyle oldu kardeşim edindik ama bedeli agır oluyor
    Abi sende cikan parcalari mutlaka al.

  20. #20
    downdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2015
    Şehir
    ankara
    öncekini okuduğumda beynim yanmıştı :D


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)