Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

İzmir Otoban BMW S1000RR Ölümcül Kaçış...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    izmir - güzelyalı
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu hararetli(biraz da kalaylı) bir şekilde tartışılmış. Racing tarz makinalara hiç bir zaman alıcı gözle bakmadım. Fakat tartışmaya konu motor bende olsaydı çok nadir de olsa böyle bir gazlama yapabilirdim. Fakat böyle bir olayı yaşadıktan sonra bir kere daha tekrar etmezdim. Asıl mesele bu. Bazıları hatadan dönüş yapamıyorlar. Kendilerini her durum ve şartta haklı olarak kabul ediyorlar. Böyleleri trafikteki insanlar için çok tehlikeli. Doğuştan haklı bir tanıdığım vardı. Tenha bir kırsal kesim karayolunda günde sadece bir kere geçen otobüsü bulup otomobiliyle kafa kafaya çarpışmıştı. Hiç bir kusur kabul etmemişti. 30 km/h ile gidiyordum dediği kazada iki kişi yaralanmış arabanın ön tarafı tamamen ezilip pert olmuştu. Eğer karşınızdaki kişinin zihinsel yapısı elverişli değilse ne söyleseniz nafile. Kazasız belasız sürüşler.
    Tarafsiz görüşünüze bravo dedim içimden. Tesekkurler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Videoya yazılan ;

    s1000rr'in çeşmeye gitmesi gerekiyorken ; seferihisar yönüne son anda dönerek çarpmaktan kurtuluyor.

    Düşündüğüm ,

    s1000rr'in camiye gidip şükür namazı kılması gerekiyorken, kadın sürücüye dönerek atarlanıyor.

    Atlatılan büyük kaza sonrası sinirlerine hakim olamamasını normal karşılıyorum, kenara çekip "Allah'ım şükürler olsun" diyeceğine yolun ortasında motoru bırakmak nedir ? Sapaktan sağa hatalı dönüş yapan aracı son anda sıyırıp, el hareketiyle durdurup motoru otobanın ortasında iken iki adam laf dalaşına girmesini hakkı görüyor . E o zaman arkasından gelen Kawasaki de inip " 200 ile geliyordum yolda iki adamın ne işi var" dese inip dövse o da haklı.

    Büyük geçmiş olsun.

    Motorcuların doblosu diye tanımlayan üyeye de katılıyorum.

  3. #83

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bizi kuzey avrupa ülkelerinden yada trafikte saygılı gelişmiş milletlerden ayıran yegane özellik bu işte arkadaşlar..Yani okuduğunu matematik ve fizik kurallarıyla örtüştürerek bunu hayatın olagan akışında insanlara saygılı ve dikkatli bir şekilde uygulamak..

    Herşeyden önce hala otomobil ile motosikletin ( özellikle 1 lt lik spor bir motosikletin ) yol üzerindeki seyir performanslarının arasında uçsuz bucaksız fark olduğunu henüz anlayamamış olmamız o kadar enteresanki. Bunu isviçreli bir vatandaş 100 yıl önce çoktan çözdü..

    Bir otomobilin kütlesi ve sahip olduğu gücü itibarı ile ve sürücüsünün bir insan olduğunu varsayar isek yön değiştirmeler dikkatsizlik vb vb. durumlarda trafikteki diğer araçları etkileme rasyonu 10 üzerinden 1 ise , minibusun 2 , kamyonun 5, Çekici /Tırın ise 8 dir..

    Motosikeltin ise 0,5 olabilir ancak.. Şimdi sen istedigin hızda gidebilip istedigin fiziksel hareketi yapıyorsun diye otomobil sürücüsünün saniyenin onda birinde bir dikkatte trafikte seyretmesini mi bekliyorsun. Bekliyorsan zaten cahilligin en dibindesin ki sen motosikleti değil motosiklet seni kullanmış.. Onun forumu olsa derdiki bende 2 tane dengesiz sürücü var onu kullanıyorum diye yardım başlığı açardı...

    EĞER HIZLI BİR MOTOSİKLET İLE TRAFİĞİN GÖBEĞİNDE SEYREDİYOR İSEN KESİNLİKLE SENİN EN YÜKSEK DİKKAT SEVİYESİNDE OLMAN GEREKİR..ÇÜNKÜ SEN LİMİTLERİN ÜZERİNDE HIZLA İLERLİYORSUN, ÇÜNKÜ SEN ARALARA GEÇİP SÜREKLİ ŞERİT DEĞİŞTİRİYORSUN ..

    Bu memlekette motosiklet kullanıp hiç araba kullanmayan yada zaten araba kullanırkende trafik canavarı olan kişiler genellikle 4 tekerlekli taşıt sürücülerini suçluyor... Benim yıllardır edindiğim istanbul trafik öğretim şu evet 4 tekerlekli taşıtların hatalı olanları çok ancak motosikletler kadar dengesiz taşıt kullanan otomobille kıyaslandığında 10 kat daha fazladır.. Ben trafikte giderken sağımdan solumdan motorcu geçecek diye extra dikkat ediyorum çünkü çoğu dengesiz ve motosikletinin fiziksel kapasitesini bilmeden sağından solundan geçiyor...Ben dikkat ediyorum. Ama motorcu dikkat ediyormu? %90 ı etmiyor arkadaş..

    Fizik kurallarından bile bihaber bir toplumun sadece kullandığı aracın hız yapma kapasitesi doğrultusunda istedigini yapacağını düşünebiliyor olması kara cehalet değilde nedir?

    Bir soru bu ulkede çok para olsaydı isviçre gibi ve herkesde 600 luk 1000 lik motosikelt olsaydı. Ayda kaç tane cenaze kaldırılırdı? KAç tane motorcu trafikte hep kendi haklı olurdu?

    Yeni ehliyet yasası ile beraber yapılacak tüm düzenlemelerin yanında olduğum gibi artık trafik ihlallerinin olabilecek en ağır şekilde cezalandırılmasını ve gerekirse sürücü belgelerinin tamamen iptal edilmesi gibi yasalaşabilecek herşeyin arkasındayım..

    Biz adam olmuyoruz çünkü.Mutlaka devlet baskısı gerekiyor mantığı , fizik kuralını, saygıyı anlamamız için...
    TAYFUNBORA ve krd bunu beğendiler.

  4. #84
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Motorcu arkadaşın hızını videodan kestiremiyorum ama ortalamanın üstünde gibi. Bazı arkadaşlar makas atarak gittiğini söyledir benim gördüğüm en sağ şeritten gidiyor başka şeride geçmemiş. hee hızlı gitmesi gereken şerit sol diyeceksiniz ama sol şeridi babasının malı gibi görüp 50 ile giden adam dolu iken özellikle yaşadığım şehir olan istanbuldan biliyorum sağ şerit daha hızlı akıyor Arkadaş ucuz atlatmış bu tarz otomobil sürücüleri maalesef çok o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Sadece otomobil değil bizde de çok dengesiz sürücü olduğunu unutmamak lazım. beni sollarken silme geçen çok motorcu gördüm

  5. #85
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Öncelikle geçmiş olsun. Şimdi bu adamın bu makineyi alma sebebi basmak zaten. Doğal olarak da yolda basıyor. Ve gene doğal olarak hız sınırlarının falan üstüne çıkıyor, makasa giriyor, sağdan geçiyor vs. Niye böyle yapıyorsun denmez, çünkü bu makinelerin amacı bu. O zaman üretene de niye bunu üretiyorsun, satana niye satıyorsun demek lazım. Bu yüzden ben arkadaşa "vay neden bu kadar basıyorsun" demiyorum. Onun insan olarak hatası başka yerde.

    Kardeşim bu aleti basmak için aldın ve basıyorsun, tamam. Ama trafik kuralını ihlal etmek, 200 ile gitmek, makas atmak, sağlama yapmak sana bir hak değil. Bunu kaçak göçek yapacaksın, kimseyi zora sokmadan yapacaksın ve bunu yaparken başına her türlü işin gelebileceğini daha baştan kabullenerek yapacaksın. Trafik kurallarını alt üst ettiğin için zaten sen hatalısın. Araba sürücüsü de aptal gibi dalıp kavşağa son anda girmeye kalktığı için hatalı. Ama seni bilerek ezmeye çalışmıyor önündeki araba, kalkıp üzerine yürümek ne? Sen 200 ile giderken hemen önünde lastiği patlayıp takla da atabilirdi, o zaman da takla atmış arabadan çıkarıp vay nasıl önümde kaza yaparsın diye mi dövecektin adamı?

    Şunu artık anlayın. Emniyet şeridine girmek, aşırı hız yapmak, makas atmak, sağdan geçmek, kaldırıma çıkmak, ters yöne girmek, arabaların arasına girmek hiçbirimize hak değil. Evet hepsini yapıyoruz ama bu bize hak değil, bunu yaptığımız anda suçluyuz, hatalıyız. Bunları yaparken başımıza her türlü iş gelebilir ve bundan şikayet etme hakkına sahip değiliz. Çünkü öncelikle hatayı biz yaptık.
    ilker a., phradrel, barodi ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #86
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    motosikelt sürücüsü arkadaş yarın bir gün içimizden birine arkadan patlatabilir. yani kendisi potansiyel bir katil.

    o araç hata yapıyor ama yaptığı hatanın kazayla sonuçlanmasının tek nedeni arkadan gelen arkadaşın, ki çok güzel şeyler söylerdim ama forum adabı gereği paylaşmıyorum, en sağ şeritten hız denemesi yapmasıdır.

    arkadaşlar düz yolda gazı sabitledikten sonra o motosikletin üzerine hıyar da oturtsanız o hızı yapar motosiklet de gider. önemli ve de ustaca olan kendinizi bu tip durumlar içine sokmamaktır. Sokuyorsanız siz bir motosiklet kullanıcısı değil intihara meyilli düz bir adamsınız demektir.

    ha ayrıca otomobilli apaçiler bu hareketleri yapınca basıyosunuz küfürü; siz yapınca mı haklı oluyosunuz? bırakın şu litrelik motorlara binip mazlum edebiyetı yapmayı!
    capozzz bunu beğendi.

  7. #87

    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    İzmir - Bornova
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu ben söylemiyorum, ehliyete hazırlık kurslarındaki kitapçık söylüyor. (: Hız limitlerinin aşılması(yani yapılan bir hata) bir başka hatayı(sol/orta şeridin sürekli işgali) geçerli kılmıyor kanunen.

    Ha mantık dahilinde veya değil o ayrı tartışma konusu. Ama kanun bu.
    paylaşın bakalım şu kanunu nerede yazıyormuş biz de görelim? yok öyle bir kanun. kitapçığa kim yazdıysa o da hatalı bir ifade olmuş.

  8. #88
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    geri zekalılar bir de gidip araba sürücüsüne kızıyorlar, kendileri şeritteki arabayı kavşak kesişim noktasında illegal bilmem kaç km hızla sollarken bir şey yok sanki ... araba da hatalı, kendileri de hatalı, sinek vızıltısı gibi, uzaklardan bir cisim geliyor gibi süratli gelecekler ve görünür olmayı umacaklar! eğer hız limitinin üzerindelerse kendi düşen ağlamaz desem de öbür arabalarında az kalsın başını yakıyorlarmış ...

  9. #89
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2013
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Bence ikisini de trafikten men edelim konu kapansın


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)