Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yarı otomatikler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    21 Kasım 2007
    Foruma yeni üye oldum. Bu bölümü okuyunca geçen seneki anımı paylaşmak istedim. 2006 mayıs'ta aldım bianchi cosmos 110 vede çok memnunum.Yukarıdaki panasonashi nickli arkadaşa hitaben yazıyorum.
    Geçen sene Nevşehir'de memleketteydim zaten oradan aldım motorumu birkaç ay kullandım orada ve İstanbul'a dönerken kargoya vermek istedim ama, aması var sağolsun ismi lazım olmayan ünlü bir kargo firması geçen sene 250 milyon lira istedi ve birde imza verecekmişim. Peki o niye? Neymiş kırılmadan dökülmeden sorumlu değillermiş, oldu annecim dedim. Otobüs firmasına verelim dedik bu seferde kaptan abilerimiz sağolsun sök parçala öyle alırız, plastikleri kırılır dökülür karışmayız iyice sar sarmala dediler. hadi buyur burdan yak e napıcaz bu motoru kaldı elimizde derken yazın ortalarıydı zaten arkadaşlar öyle olmaz böyle olur dedim, bindim motoruma sabah erkenden çıktım yola akşam saat 7 de de İstanbul'a girdim hem valla hemde billa, kimseye yalan borcum da yok. İst. girişte gişelerde ki arkadaş hiç unutmam yahu kardeş sen bunla Bolu'danmı geliyorsun dedi öyle ya kaynaşlı'dan bir kez daha giriyorsun tem gişeye (tabi geçen sene Bolu tüneli açılmamıştı). Adam bu arada hem motora bakıyor hemde bana. Neyse, yok dedim kardeş Nevşehir'den geliyorum hadi al şu parayı geçip gidiyim. Vallahi Allah sizi inandırsın ben gişeden geçerken adam dönmüş hala bakıyordu arkadaşlar. Yaklaşık 4,5 saat mola, 14 saatte geldim toplam 780 km. Toplam yakıtta 40 milyondu yani 4 depo aldım gelene kadar. Bu konuyla ilgili bianchi'de de mailim vardır. Gerçekten memnunum motordan şuan 6500'de.
    Yukarıda bir arkadaş (panosanashi) yazmış aynı motoru varmış, ama ne diyelim buda şans işi işte bilader. Bu yazıyıda onun için yazdım buraya.
    Bir tavsiye; herkese de ellettirmemek lazım serviside dahil! Şimdi hemen oraya geleceğim.
    İstanbul'a geldikten 1 hafta sonra bakıma girmem gerekti. Götürdüm servise, sen kalk 3000 bakımda bana haber verme saat gibi çalışan motorun karbiratörünü sök Allah'ın cehaletine bak! Buda servis ha, e niye söktün saat gibi çalışan karbiratörü? söktüm ve temizledim biz 3000 de bunu yapıyoruz. E peki niye bana haber vermedin?? Cevap yok sadece cevabı e abi bakım. Gıy gıy gıy ertesi gün motor çalışmaz. Bir telefon sizin yapacağınız işede...Neyse, (Her servis değil tabiki bazıları diyelim, sözüm yanlış anlaşılmasın). Karbiratörü zar zor eski ayarına getirdim tam tutmasada genede şuan için problemim yok. Ama onlardan kalan çalışmasında maalesef iz var tabiki sonuçta motorda!
    Siz siz olun asla bakıma girince motorunuzu bırakmayın arkadaşlar, yanından ayrılmayın buda bir tavsiye!
    Birde arada sırada çalışmama gibi huyları olabiliyor, bana bunca zaman 2 kere denk geldi. Kolay hemen bujiyi sökün siyah çıkacak zaten güzelcene fırçayla temizleyin arkadaşlar hafif birde zımpara, takın bujiyi silindire sonra devam. Günü gelince değiştirin ama!
    Yarı otomatikler hakkında benim fikrimde bu, tabiki hepsi aynı olamaz sonuçta muhakkak birbirleri aralarında farklı olanlarıda vardır.
    Kazasız belasız vede arızasız günler geçirmenizi dilerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Cidden şu yarı otomatiklerin nasıl olduğunu anlatır mısınız?Debriyaj kullanmadan mı vites değiştiriyorsunuz yoksa nasıl yani neyi yarı otomatik?

  3. #23
    marwel114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Bmw G650 Xmoto
    ben hondayı 20 metre felan kullandım

    sesi çok hoşuma gitmişti, birden farklı görmeye başladım o motoru
    bence içlerinde en iyisi o, kalitesi de tartışılmaz nasılsa.

    tavsiyem honda dır şahsen
    Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.

  4. #24
    ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    Honda'nın adı yeter arkadaşlar bence de içlerindeki en kral motor HONDA
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin

  5. #25

    Üyelik
    23 Ekim 2007
    Motosikleti
    Mondial 125 Kt
    Gökcan arkadaşımıza saygılar bende bir nevşehirliyim istanbuldayım ve memleketime mondial 110kh'mle gitmeyi düşünüyorum daha 2500km'de uzun yolda birazda motor daha iyi açılacağı için. Motoruma gelince 125'lik scooterların hepsini geçiyorum 150liklerle kafa kafaya bazen o bazende ben geçiyorum honda 100'lük activaları ikiye tek katlıyorum. performansı çok iyi 110cc ama 1'de 45km 2'de60km 3'de 90km hız Yapıyor 4de fazla zorlamadım ama eminimki 130km görücek tam olarak açılınca Haojin 110'larada inanılmaz fark atıyorum. Yarı otomatik kullanımını soran arkadaşlarımız için ayağını vites kolundan kaldırdıktan sonra atdığın vites devriye geçiyor buda ara gazı çekmeyi sevenler için yarı otomatik bu motorların güzelliği. debriyaj teli kopma derdi yok arka fren çubuğuda fren telinden daha sağlam fern teli koptu derdi yok ön zaten diske yağ basıyor sorun çıkarmıyor Bence mondiallerin parçası ucuz, servisi çok Motorun memnun olmadığım yönleri Devir saati Olmasını isterdim 125cc olmasını isterdim Bagaj yeri YOK koltuğun altında belki sigaranla çakmagın sığar Lastikleri çok ince ve çinmalı olduğu için yağmurda kayabiliyor ama tabiiki en iyi scooterdan daha güvenli yer tutuşu, çin malı lastikleri kaliteli bir lastikle değiştirir bide dublex yaptırırsanız İyi olur.. onun dışında memnunum MONDİAL 110KH'den Ama İnnovalar tabii hoş motor Arabada tercihim Audi saygılar..

  6. #26

    Üyelik
    09 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir,,astrahan
    Motosikleti
    cbf 150:::::08
    ben kanuni seyhan 100 kullandım seyhan modelini yazmayı unutmuşsun,, çok güzel alet çıktı 10.000 km yaptım tık demedi. 4 zamanlı.ayrıca çok ekonomik.kmde 58.binlira yakıyordu ve ben hep tam gaz geziyordum, 3-4 litre gibi deposu olması lazzımdı.5 liralık benzinle 100 km yi deviriyodum ne günlerdi onlar beee
    bazı markalar scooetr die çıkaruıyor demişsin ben cup die biliorum bunları. ama ne derece doğru bilemiyorum..
    [COLOR="Red"][I]meğer gurbet dediğin mapuslukmuş güneşli avlularda yaşanırmış,öylesine,dönüşümde ne bulurum bilemem bildiğim döneceğim,,verilmiş sözüm edilmiş yeminim,,elbet birgün döneceğimm,,[I][/I][/I][/COLOR]

  7. #27
    erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı torento_1987 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kanuni seyhan 100 kullandım seyhan modelini yazmayı unutmuşsun,, çok güzel alet çıktı 10.000 km yaptım tık demedi. 4 zamanlı.ayrıca çok ekonomik.kmde 58.binlira yakıyordu ve ben hep tam gaz geziyordum, 3-4 litre gibi deposu olması lazzımdı.5 liralık benzinle 100 km yi deviriyodum ne günlerdi onlar beee
    bazı markalar scooetr die çıkaruıyor demişsin ben cup die biliorum bunları. ama ne derece doğru bilemiyorum..
    özlediysen o günlerini sat cbfi dön o günlere benim tercihim hnda innovadan yana olur.Sonucda honda olmazsa yamaha cripton
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

  8. #28
    Ulgio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul - Üsküdar (Anadolu Yakası)
    regal raptorun 100 cc lik bi cruiser motoru var(biraz cılız ama) otomatik vites.Tavsiye ederim güzel bişey

  9. #29

    Üyelik
    21 Kasım 2007
    Merhaba emrah_9700,
    Aynı kategori bir motorun var sonuçta. Bu sen onun üzerinde durabildiğin kadar yol yapabilirsin anlamına gelir. Kalite olarakta Bianchi'den farkı olmadığını düşünüyorum Mondial'in. Sadece yolda yapılacak tek şey dikkat etmek. Ayrıca bu motorların gerçekten diğer scooter'lara oranla pozitif yani artıları var. Mesela senin dediğin gibi lastik olayı çok önemli, yağışlı havalar da scooter'ların rizikosu biraz daha yüksektir, tabiki bunun tek sebebi lastik. Bizim yarı otomatikler bu konuda biraz daha avantajlı. Ben Nevşehir dönüşünde Kaynaşlı'dan yaklaşık Hereke'ye kadar yağmur'a yakalandım. En sonunda baktım olacak gibi değil, Adapazarı taraflarında çektim motoru yaklaşık 1-1.5 saat mola verdim. Ama nafile yağmur durmadı tabi, söyleyeceğim şu; Motorun üzerinde ki lastikler fena değildi çin malı belki ama sert tabanlı değil yani ince tabanlı olmasına rağmen gerçekten yolu kavrayan bir lastik var. Halende değiştirmedim aynen kullanıyorum dişleri gayet güzel.
    Birde ben pek aşırı hız tutkunu değilimdir açıkcası, motoru 2.000km ye kadar Nevşehir'de kullandım ve gerçekten ciddi anlam da 60km'yi geçmedim. Nedeni basit, kullanma klavuzun da rodaj yani alıştırma dönemi olarak ilk 1000km'ye kadar 45km, 2000km'ye kadarda 60km geçilmemesi ve motorun 2000km'den sonra alıştırılarak açılması tavsiye ediliyor.
    Ben buna uydum emrah ve yolda motoru çokta güzel açtım, Ankara'yı geçince biraz rampa aşağı tem otoyolunda bir ara ibre 125km net gördü. Zaten açıldığını motor uzayarak hissedebiliyorsun. Valla yolda 150cc scooter'lara da denk geldim, adam basıyor ama kesinlikle yetişemiyor. Yani yolda gidişi bu motorların kendi sınıfına göre gerçekten fena değil.
    Son birşey söyleyeyim, arka lastik jant göbeğinde bunlar da lastik var böyle takoz lastiği gibi birşey. Bazen vitesi atıp kalkışta tak tuk diye bir ses gelirse oradan yapar, haberin olsun. Ben İstanbul'a geldiğimde yaklaşık 3000km deydi bu lastik bozuldu ben burada değiştirdim. (Eğer değişmez ise jantıda yiyor) Senin kmde yakın dikkat et ama belkide bir problem olmaz. Benimkinde Mondial'in lastikleri takılı göbeğe, sonuçta uyumlu.
    Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.
    Saygılar.

  10. #30
    carzywindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul uskudar / tatillerde konya
    Motosikleti
    kanuni windy 125
    ben bu sınıfta en iyi honda ınnova 125 olduğunu düşünüyorum
    ..::Bu Vatanın Gücü Ne Parasıdır Ne Tankları , Bu Vatanın Asıl Gücü İnanmış Evlatlarıdır::..

  11. #31
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Ben bu motorların Hisun marka olanlarını kullandım. 3000 küsür km deydi. Motoru biraz hırpalamışlardı kazası, boya yemiş grenajları vardı. Dediklerine göre 140 kadar çıkmışlar. ben başaramadım belki basardı ama yol yoktu. Eğer cup alacaksanız 125cc öneririm ne marka olursa olsun. Bindiğim cup un lastikleri berbat arka yine iyiydi ama ön lastik motoru yatırmaya gelmiyor, yavş yavaş kaymaya başlıyor.115km/h hız gördüm ben. Motor hırpalanmamış olsa yüksek hızlara çıkabilecek kapasitede. Ben öneririm almak isteyenlere ama 125cc öneririm.
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  12. #32
    ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    bir de bisan ın var yarı otomatik iki tane motorsikleti onlar hakkında biraz bilgi vereyim bisanın pahalı olan (2.200 YTL) yarı MOTOCUP 100 3 sibop ve 8 HP diğeri ise STARCUP 100 (1750 ytl) 2 sibop ve 6.5 Hp ben yaklaşık 1 hafta içinde STARCUP 100 alıyorum çok araştırdım bisan MOTOCUP 100 'un üretimini durdurmuş onu öğrendim yetkililerinden
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin

  13. #33

    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    Salihli - İzmir - Eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha Crypton R
    cub tipi motor alıcaksanız yamaha crypton r derim.. 3 senedir kullanıyorum motorumu ve daha bir kez sorun çıkardığını görmedim.. üstünden indiğimde pek görülmedi.. gerek hız olsun gerek çeviklik gereksede yakıt tüketiminde ordaki tüm motorların önünde.. salihli'yi biraz araştırırsanız zaten türkiye'deki kişi başına motor düşen yerler sıralaramasında en üstte ilk 3'ü oynayan bi şehir.. burdaki insanlarında çoğunun seçimi yamaha.. 110cc ama 130 çok rahat görebiliyorum.. innova ya da modenas'ın yeni modelleri (2006'dan sonrakiler) pek yanımıza yaklaşamıyolar.. uzun yoldada sorun çıkardığını görmedim.. kesinlikle tavsiye ederim..

  14. #34
    kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2007
    Şehir
    Atlanta / Peachtree
    Alıntı dahabifero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cub tipi motor alıcaksanız yamaha crypton r derim.. 3 senedir kullanıyorum motorumu ve daha bir kez sorun çıkardığını görmedim.. üstünden indiğimde pek görülmedi.. gerek hız olsun gerek çeviklik gereksede yakıt tüketiminde ordaki tüm motorların önünde.. salihli'yi biraz araştırırsanız zaten türkiye'deki kişi başına motor düşen yerler sıralaramasında en üstte ilk 3'ü oynayan bi şehir.. burdaki insanlarında çoğunun seçimi yamaha.. 110cc ama 130 çok rahat görebiliyorum.. innova ya da modenas'ın yeni modelleri (2006'dan sonrakiler) pek yanımıza yaklaşamıyolar.. uzun yoldada sorun çıkardığını görmedim.. kesinlikle tavsiye ederim..
    Crypton'un yedek parça fiyatları tuzludur değil mi?

  15. #35
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı dahabifero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cub tipi motor alıcaksanız yamaha crypton r derim.. 3 senedir kullanıyorum motorumu ve daha bir kez sorun çıkardığını görmedim.. üstünden indiğimde pek görülmedi.. gerek hız olsun gerek çeviklik gereksede yakıt tüketiminde ordaki tüm motorların önünde.. salihli'yi biraz araştırırsanız zaten türkiye'deki kişi başına motor düşen yerler sıralaramasında en üstte ilk 3'ü oynayan bi şehir.. burdaki insanlarında çoğunun seçimi yamaha.. 110cc ama 130 çok rahat görebiliyorum.. innova ya da modenas'ın yeni modelleri (2006'dan sonrakiler) pek yanımıza yaklaşamıyolar.. uzun yoldada sorun çıkardığını görmedim.. kesinlikle tavsiye ederim..
    kardeş biraz sallıyorsun gibi crypton ve 130 hemde 110cc 8hp ile helal valla zaten sizin o manisa salihli taraflarında cup manyaklığı almış başını modenascı hondayı beğenmez yahama hepsini geçer abu sabuk aynasız kasksız motorlar ama cup tarzını yaratan ve icad eden hondayı unuturlar
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  16. #36
    ufuch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Şehir
    manisa
    satoyama;

    marka kıyaslamasına karışmam ama crypton un 130 basması sallama değil basabilir...

  17. #37

    Üyelik
    25 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mobylette Super51&Kanuni Tigrina 100 & Masai Grand Eagle
    2005 Kanuni Tigrina modifiyesiz,
    Düz yolda 115 km rahat görür iyi ayarlanmışsa.Bu arada sürücü benim gibi 96 kg 185 cm boy yerine daha çelimsiz ise dahada artabilir ama motorun kanatlanıp uçma riski artar
    Benim kadranda gördüğüm son sürat 125 oda gece geç saatlerde boş yolda
    hafif eğim aşağı.
    Ama akıllı adam cup ta 80-90 dan fazla sürat yapmaya kalkmaz.

  18. #38

    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Motosikleti
    Mondial 100kh
    Slm arkadaşlar mondial 100kh nin komple egzos kaç ytl dir ,bilgisi olan var mı acaba egzoz değişcek bi de size sorım dedm

  19. #39

    Üyelik
    08 Ağustos 2007
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    KYMCO AGİLİTY 125
    slm kardeş bu yarı otomatıklerın bırçok modelini kullandım şuan bende kymco agility 125 var sana kymco actıva 100 yada 110 onu ısrarla öneririm hem çok sağlam hemde tıpi ve rengı çok güzel verdiğin paraya değer sanırım 2100 ytl eger biraz daha kalıtesı düşük istiyosan kanunının kilerı al derim fena değil yakıtıda zaten az bu mototrların kanunıde gecenlerde 2000ytl dedi

  20. #40

    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    IsταηвuL Αv©ıLaя
    Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    SATILIK MONDİAL 100 KH 2007 model tertemiz kazası çizigi yok 3500 kmde son fiyat 1.100 ytl özel mesajdan veya msn den iletişime geçilebilir eray-esmer@hotmail.com

    [B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler