Benzin alırken hangi firmayı tercih ediyorsunuz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar hangi firmanın benzinini daha verimli buluyorsunuz? Çoğunluğa göre tercihimi yapıcam, diğer arkadaşlarda fikir edinecektir. Teşekkürler.

Motosikleti
Cruiser
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/152003-yakitinizi-hangi-istasyondan-aliyorsunuz-2.html

burdan devam et istersen..
aytemiz, shell, opet ve yine aytemiz 10-15 güne belli olur hangisinde karar vereceğim, aytemiz bitsin diye bekliyorum.

petrol ofisinden bir daha zorda kalmadıkça almayacağım 3-4 ay önce aldığımda motor tekleme yapmıştı benzinden dolayı. 2 gün öncede petrol ofisinden aldım. yine aynı yine tekleme. bir daha opetten ve shellden şaşmam.

Son düzenleme:
Arabamla da uzun yol tecrübem fazla olduğu için en iyi yakıt shell ve opet diyorum. Uzun yollarda bizzat tarafımca denenmiş ve tecrübe edilmiştir. Diğer yakıtları motor şurup gibi içmektedir :cherry:

petrol ofisinden bir daha zorda kalmadıkça almayacağım 3-4 ay önce aldığımda motor tekleme yapmıştı benzinden dolayı. 2 gün öncede petrol ofisinden aldım. yine aynı yine tekleme. bir daha opetten ve shellden şaşmam.

sürekli shell ve opetten alırdım. bir kez gece 4te benzinsizlikten motor teklemeye başlayınca yolda kalmamak için mecburen petrol ofisinden aldım. bir gün sonra oksijen sensörü arızası verdi motor

OPET in yakıtlarından, dizel otomobiller için biçilmiş kaftan. Benzin konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Shell benzin konusunda gerçekten önde ama onlarda BP gibi çevre düşmanı bir firmadır. Eğer sosyal bir sorumluluk hissetmiyorsanız yada daha iyi bir alternatifiniz yoksa motorlara SHELL iyi gelebilir.
Şahsi görüşüm mümkün olduğunca aynı yerden almanız. Herhangi bir sorun yaşanırsa tespiti daha kolay olacaktır. Su ve solvent katılmış yakıtlar bizim gibi ülkelerde çok revaçta. "Maslak" istasyonu le "Sarıgazi" istasyonu aynı olmaya bilir.
TOTAL'i de deneyebilirsiniz. Yüksek oktanlı benzin alacak olan arkadaşlara benim şahsi önerim maalesef SHELL (daha iyisi yok) olacaktır. Ama diğer alternatiflerde benim tercihim OPET tir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Opet dışında almıyorum.

B65

Markadan cok istasyon secerim. Her defasında 100km de ne kadar harcadığıma bakarım. Uygun bulduğuma devam ederim. Sürekli aldığım benzin istasyonunda 20tl ile en az 165km giderdim. Aynı yerden aldığımda bir keresinde 135km gitti. Hemen değiştirdim.Yeri belirlediğimde hep aynı yerden almaya calışırım.

Bende de çocukluğumdan beri Shell'e karşı bi sempati var nedendir bilmiyorum ama motoruma Anadolu Hisarı Shell 9 nolu pompadan başka biyerden benzin almam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

Markadan cok istasyon secerim. Her defasında 100km de ne kadar harcadığıma bakarım. Uygun bulduğuma devam ederim. Sürekli aldığım benzin istasyonunda 20tl ile en az 165km giderdim. Aynı yerden aldığımda bir keresinde 135km gitti. Hemen değiştirdim.Yeri belirlediğimde hep aynı yerden almaya calışırım.

Benzinin fiyatı hergün inip çıkmakta senin yapmış olduğun hesap ile aldığın benzin miktarı devamlı değişeceği için km de farklılıklar olması çok normal. Yani senin gittiğin km nin değişmesi benzinlikle alakalı değil sende ilgili.

Bana en iyi davranan pompacı hangisi ise oradan alırım :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar