Sevgili motosiklet.net ailesi öncelikle merhabalar
Sizlerle ortalama 1 ay içinde yaşadığım motor sıkıntımı paylaşacağım

Öncelikle bu benim düldül;



Daha önce de bu sorun hakkında konular açmıştım;

Motordan şıkırtı geliyor!

Piston-Sekman takımı değişimi

Bu ses ne sesi? Hangi sorunun habercisi?

Öncelikle konuya bi açıklık getireyim, motorumda uzun süredir devam eden bi şıkırtı takırtı tukurtu garip sesler vardı önce aldırış etmedim tabikiii sonra sibop ayarı yaptırdım düzelmedi bende pek takmadım kulağım alıştı öylece kullandım taaki bu yaza kadar... Bu yaz motora baktırmaya karar verdim araya Ramazan girdi falan feşman geldik 1 ay öncesine kadar.

Mesut Hıracaoğlu abimin tavsiyesi üzerine motorumu ustaya götürdüm.Motoru ustaya teslim ettim aradan 3 gün geçti usta motoru yapmış.

Değişen parçalar;


Gittim aldım motoru Ortalama 80 km lik yol yaptım o gün saat 11:00-13:00 arası (tam sıcak çöktüğü sıra :D ) tabiii bu yolculuk molalı, ustanın uyarması üzerine 3 kere mola verdim yolda.. Aradan 10 gün geçti motoru temkinli kullanıyorum,motor yapıldıktan sonra yaptığım yol ortalama 180km.

Günlerden Çarşamba saat 10 civarı ehliyetimi bastırmaya ilçeye gidiyorum (Artık tam anlamıyla motorcu oldum diye sevinçli ve gururlu )
Emniyete 1 km kaldı pattttt motor gitti
Eveeet motor aniden stop etti kontak kapatmış gibi

Sağa yanaştım 5 dakika falan bekledim, ustayı aradım ''Motor şişmiş'' dedi.. Sonra çalıştırdım motoru rolantide motordan acayyip ses geliyor...(Şakır şukur takır tukur ne ararsan var)


3-5 gün sonra araçla motoru götürdüm tekrar ustaya,birlikte motoru açtık bu arada bende kaptım biraz bişeyler
Birde ne göreyiiiim





Sen piston gel sürt silindire sonra çizil. Olacak işmi... Ustanın deyişine göre aşırı ısıdan kaynaklanmış. Böylelikle 2. pistonu da çöpe attık 3.pistonu taktık.Markası Rialli

Burada en çok dikkatimi çeken şey eski piston ve yeni piston arasındaki fark oldu.
ORJİNAL PİSTON Segmansız silindirin içinde çoook rahat sallanıp duruyor

2.PİSTON Az da olsa boşluk görüyorum ama segman boşluğu olsa gerek zaten silindir honlamış.


Şimdilik sibopların çıkardığı ses dışında bi sorun yaşamadım inşallah da yaşamam yaşarsam da artık 4. pistonu kendim takarımm

Not: Buradaki amacım hiçbir ustayı yada markayı kötülemek gibi bir amacım yok.Asıl amacım benim gibi bir sorun yaşayanlara yardımcı olmaktır.

Saygılarımla