Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Boş vites göstergesi (N) çalışmıyor yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Valentinik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2015
    Motosikleti
    ARORA AR 150-31 AVANTGARDE
    Herkese merhaba arkadaşlar. Cumartesi günü motosikletimle geziyodum, ana caddede virajdan çıkıp gazı açtığım anda motordan çok sert bir şekilde çaat diye bir ses geldi ve motor ivmeyi kesti başta ne olduğunu anlamadım sonra arkama dönüp baktığımda 3metre gerimde yerde zincirimin durduğunu gördüm yani zincir kopmuştu Servise getirip yaptırdım, ama şöyle bir sıkıntı var zincir kopunca, ön dişli kapağının iç tarafına vurup kırmış. Bunun dışında göstergede vites boştayken yanan yeşil N yanmıyor ama göstergedeki vitesi gösteren kısım (1-2-3-4-5) çalışıyor. Boştayken 0 yazıyor ama ışık yanmıyor ve normalde boştayken debriyaja basmadan çalışması gerekiyordu ama sanki vitesdeymiş gibi debriyaja basmadan motor marş almıyor. Acaba sorun müşürdenmi yoksa başka biyerdenmidir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2009
    Şehir
    Zonguldak/KDZ.Ereğli
    boş vites müşüründe sıkıntı olabilir bağlantısını kontrol et , motor tam anlamıyla boşta gidemiyor olabilir motor boştaymış gibi gider ama senkromeç tam olarak yerleşmediğinden de yapar. Vitesi aşağı yukarı hafifce salla bakalım ışık yancak mı. Yağı dğeiştir ince bir yağ koy debriyaj balatanda problem olabilir en kötü ihtimalle. En düşük ihtimalle boş vites uyarı ışığı kesilmiştir .

  3. #3
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Vites müşüründe 6-7 tane kablo var, zincir atarken sadece boş vites uyarısının kablosunu koparmış. Kabloyu tamir et veya müşürün yenisini tak.

  4. #4

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Hepsinden once ampule bak

  5. #5
    Valentinik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2015
    Motosikleti
    ARORA AR 150-31 AVANTGARDE
    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Birincisi göstergedeki ışık ampul değil led ikincisi sadece led yanmış olsaydı vites boştayken debriyaja basmadan çalışırdı. İftardan önce ustama sorduğumda orda bi kabloya çarpıp koparmış olabilir dedi birazdan müşürü çıkarıp bakıcam bende kablodan diye düşünüyrorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)