Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Olası kazalara hazırlıklı olmak !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    victorhugo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Arkadaşlar şu video ile birlikte sizlere naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki aşağıdaki videoda yüzde doksan hatalar arabaların (sinyal vs.) olarak görünmekte ama şunu da bilmek gerekir ki bizim hayat çizgimizi yasalar veya kurallar belirlemediği için bunu tartışmanın bir manası yok. Yani diyebilirsiniz ki bu videoda motor soldan giderken araba pat diye sinyal vermeden yön değiştiriyor o yüzden araba suçlu. Hayır abi araba suçlu değil biz suçluyuz. O araba sinyal vermeden sola kırdı diye ona bişey olmuyor bize oluyor. Kaportamız derimiz olduğu için bizim derimiz yanıyor bizim canımız gidiyor. O yüzden motosiklet kazalarının neden olduğunu artık tartışmaya gerek yok aşağıdaki videoda herşey belli. Genel olarak arabalar hatalı ama bazı şeyleri bilerek ve temkinli davranarak olası kazalardan ustaca sıyrılabiliriz veya hiç karşı karşıya bile kalmayabiliriz.

    Bazılarınız diyecek ki banane kardeşim arabalar dikkatli olsun. Olmuyor abicim. Yıllardır olmadı bundan sonrada olmayacak. Yasalar bu konuda yeterli olmadığı gibi uygulamalarda yeterli değil. Her gün e-5'te 35+35 70 km yol yapıyorum ve elinde telefon olmayan insan yok. Bunlar bizi görmüyor. Görmeyecekte. O yüzden reflekslerimiz ne kadar gelişmiş olsada en sağ şeritte yoğun trafikte hız yaparsak sonucu bellidir. Benim her gün önüme araba direksiyon kırıyor doğal olarak hepsine tepkimi gösteriyorum. Bunun dışında gözlemlediğim bütün motorcular sağı işgal eden bütün arabalara tepki gösteriyor doğal olarak. Yani motorcular olarak zaten sürekli bir mücadele ve dikkat içerisindeyiz. Ama sonuç hep aynı arkadaşlar. Yani trafikteki araba şöförüne en ufak hatasında en ağır cezayı vermezsen bu işin sonu gelmez.(Böyle birşey mümkünde değil zaten) Kaldı ki araba şöförünün en ufak hatası (Sinyal vermeden dönüş gibi.) motorcunun hayatına maal olabiliyor. Bu yüzden bence aşağıdaki videodaki gibi bir çok şeyi dikkate alırsak çok iyi olur bence gayet anlamlı bir video olmuş. Bunun dışında yazılcak çizilcek daha çok şey var onuda artık ustalarımız söyler.


    Bunlara ek olarak sizinde kazalar karşısında neler yapabiliriz nasıl davranmalıyız gibi görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Konuşuarak tartışarak kim haklı kim haksız neler yapılmalı, nasıl davranmalıyız gibi sorulara daha net cevaplar bulabiliriz.
    Levsy bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    honda cbf600-pcx125
    cok dogru ...arabalar dikkatsiz sen onlarin yerinede dikkat edeceksin kaza yapmamak icin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)