Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ekipman, ekipman, ekipman..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Mart 2015
    Senelerdir motosiklet ile alakalı forum, site, ilan, video takip ediyorum. Hayranı olduğum en güzel şeylerden bir tanesi motosiklet, yaşım 19. Motosikletim yok. birkaç kere artçı olabilecek şansı buldum, bir de ehliyeti alırken motosikleti sürebilme şansım olmuştu. Yine bir vefat haberi okudum. Allah gani gani rahmet eylesin bütün ölmüşlerimize. Bazen merak edip soruyorum kendime, cevaplamaya çalışıyorum fakat bulamıyorum bir sonuç. Ne olur ki 9 canlı olmadığımız, hafif bir hasarda büyük bedeller ödeyebileceğimiz dünya hayatında azıcık daha kendimizi önemseyip, hormonları, kadınların bakmasını, ilgi çekmeyi bırakıp baştan aşağı ekipmanı giysek? ne olur yani? nedir arkadaş bu ölümsüzüm düşüncesi? neden giymiyoruz ki şu ekipmanları tamı tamına her şeyiyle. Varsın motosiklet olmasın, ekipman hazır olsun. 1 sene daha beklemek ne kaybettirir ki? benim de içim bazen kıpır kıpır oluyor, istiyorum 50 cc bile olsa motosikletim olsun benim olsun, dolaşıp edeyim. Terlemek daha mı önemli ölmekten? ilgi çekmesi için, saçınızın bozulmaması, gideceğiniz yerde zorluk çekmeyin diye ölmek daha mı mantıklı geliyor insanımıza anlamıyorum ki. Yaz geliyor, ölüm haberleri sıklaşıyor. Kırılabilirsiniz, kızabilirsiniz, ne diyor bu diyebilirsiniz, öfkeyle, üzüntüyle yazılmış birkaç satır diyebilirsiniz fakat acı gibi gelse de gerçek. Birkaç gün önce yaşıyordun fakat magandanın birisi çıktı 8 de 8 hatalı olarak sana vurdu, öldün. ne oldu şimdi? ilgiyi çok güzel çektin sayın ekipmansız dolaşan arkadaşım. daha önce belki binlerce kişi bu tip serzenişlerde bulundu, dayanamadım yazmadan. hepimiz öleceğiz tamam da böyle ölmek kimseye yakışmaz, yakışmıyor da.
    lütfen, lütfen ekipmansız binmeyin şu motora. ister cup'a binin, ister scooter, isterse r1. kendinizi düşünmüyorsanız, ailenizi, geride bırakacaklarınızı düşünün. kendinizi koruyun. egonuza yenilmeyin, içinizdeki sizi susturun, lütfen. affınıza sığınıyorum ters bir şey söylediysem, benden yaşça büyüklerim var forumda ağabeyim yaşında, kimseye bir şey söylemek haddime değil fakat gerçekten ölüm çok acı, özellikle elde bir şans varken değerlendirmemek daha da acı. içimi dökmek istedim, senelerdir bu tip olaylar içimizi yeterince yaktı, ekipmanınız eksik olmasın, tekeriniz düz bassın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    uguzyc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Söylediğiniz her kelimeye katılıyorum. Motosiklet gerçekten özen gerektiren bir zevk. Motor üstündeyken korumasız gezen hatta günlük sokakta giydiği kıyafetle motosiklet süren o kadar çok insan görüyorum ki. Korna çalıp selam vermek yerine bi kenara çekip kavga etmek geliyor içimden. Çünkü bu kendini düşünmeyen insanlar maalesef bizleri hiç düşünmüyorlar. Motosikletin adını kirletiyorlar bana göre. Her konuda beni destekleyen ve fikirlerime saygı duyan bir ailem var, çok şanslıyım. Ama tam 3 sene sürdü motosiklet konusunu onlara aşılamam. Tam olarak bu apaçi insanlar yüzünden. Motosikletle olan bir kaza tabii ki otomobille yapılan bir kazadan kat kat fazla hasar verir. Ancak bunu önlemekte bizim elimizde. Şimdiye dek gördüğüm çoğu üzücü ölüm haberinde, neredeyse ekipman yok denecek kadar az kullanılıyor. Ha ekipman kullanan ölmüyor mu ölüyor evet. Ama bana göre bu daha zayıf bir ihtimal. Dediğin gibi gerekirse saçımız bozulsun, terleyelim, 30 derece sıcakta 1.5 santim dana derisi giyelim insanlar gülsün, ama o motosikletten sağ sağlim inelim. Benim tek derdim bu. Motosikletten ne şekilde indiğimin hiç bir önemi yok. Önemli olan inmek. Keşke bu konuda bir toplum bilinci oluşsa. Motosiklet sürücüleri kendilerine saygı duyarlarsa trafikte saygı göreceklerine inanıyorum.
    Tekeriniz düz bassın.

  3. #3
    okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda grom
    Yaz geldi ya özellikle kısa mesafe kurye dağıtan çalısanlar kask falan yok motora oturdukları yere kadar su bidonu koymuslar bide trafikteki kuralları yok sayıyolar küçümsemek gibi olmasın ama kuryeler daha cok eğitim verilse daha sık trafik kontrolleri yapılsa neredeyse hepsi ehliyetsiz yası bile tutmuyo denetimler arttırılsa eğitimler fazlalassa korumalığın önemi,hayatın önemi daha çok anlatılsa insanlar ölümsüz olmadıklarının bilincinde olsalar Türkiyede motosikletliye saygı daha fazla artar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)