Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Istanbul-Eskisehir Seyahat Sorulari

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    zanyoscar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2014
    Şehir
    Istanbul
    Merhaba,

    Cuma gunu ogle saatlerine dogru ilk uzun yol deneyimimi gerceklestirmek amaciyla Eskisehir'e yol alacagim.Motorumu 2 hafta once 5000 bakimina soktum.Yag-yag filtresi degisimi,zincir gerginligi,balata kontrolu,gevsek vidalar vesaire hepsini yaptik.Lastik Yanima lastik sisirme spreyi, zincir yagi ve kulak tikaci disinda birsey almayacagim.

    Gelelim Sorulara;

    1-Daha onceden bu guzergahta seyahat yapmis olan arkadaslar hangi rotayi takip ettiler? Google maps'in gosterdigi Izmit-Pamukova-Bilecik-Eskisehir hatti disinda tavsiye edebileceginiz ya da daha rahat bir rota var mi? Bu guzergahta yollarin durumu nedir?

    2-Sadece 1 kez yemek ve bezin molasi vermeyi planliyorum.Tavsiye edebileceginiz yemegi guzel bir yer var mi?

    3-Bugun hepimizin ogrendigi gibi haftasonu neredeyse tum Turkiye yagis etkisi altinda olacakmis.Hava durumuna baktim ve cuma gunu Izmit-Bilecik-Eskisehir Saganak yagmurlu gozukuyor.Sizce nelere dikkat etmem gerekir ve yanima yagmurluk disinda herhangi bir malzeme almali miyim?

    Not: Motorumun arkasina su gecirmez sirt cantami file ile baglayacagim. Ve interphone bluetooth kulakligim var.Olasi bi yildirim dusmesi olayina maruz kalirmiyim sizce?

    Cevaplariniz icin tesekkurler
    ardacik bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Mayıs 2015
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    CB 600f Hornet
    23 senedir İstanbul eskişehir arası gidip gelirim. ve izmit adapazarı pamukova bilecik esk yolu haricinde hiç bir yolu kullanmadım. yol gayet güzeldir (pamukovadan sonra tipik karasal iklime bağlasada)

    Eğer sağnak gösteriyorsa geleceğiniz tarihte, motorla gelmeyi bir daha düşünün derim. Zira Sapanca Arifiye ve Pamukovada felaket sağnak olur (arabanın silceklerinin bile yağmura zor yetiştiği zamanlar biliyorum. O yüzden motorla baya ıslanabilirsin)e bide istanbula göre esk brz soğuk olur.

    Otobanda arifiye çıkışından sonraki çıkış esk içindir her ne kadar tabelalarda antalya bilecik yazsada ( eskişehir diye tam dönülecek yerde yazar. Öncesnde hiç eskişehir diye yazmaz)
    Yemek için bn otobanda ki bercesteyi veya bozüyükteki köfteci yusufu tercih ederim. Bunun yanı sıra pamukovada dinlenme tesisleri mevut (ben buralarda sadece dinlenmek için duruyorum yoksa bşiler yemek pek bna hitap etmiyor)
    Yağmurda pek radar olmaz ama bozüyük esk arası 45 km lik alanda oldukça sık radar vardır. (çimento fabrikasını geçince ve eskişehirin girişinde ki yunusköy sitesinden sonra sabit radar var)
    Bozüyüksporl, zanyoscar ve 68charger bunu beğendiler.

  3. #3
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Hocam yol hakkındaki sorularınızı cevaplayabilirim, hatırladığım kadarıyla 3-4 sene önce daha yeni yapıldı Bozüyük-Mekece yolu çok rahat edersiniz bu yolda, Bozüyükten Eskişehirede aynı şekilde dümdüz yol var 40km kadar.İstanbul mekece arasını tam hatırlayamıyorum şuan ama orasıda düzgün olsa gerek.Ama gideceğiniz en iyi rotanın bu olduğuna emin olabilirsiniz.Evet hava şuan burada yağmurlu ve bi kaç gün yağmurlu gösteriyor lastikleriniz iyiyse güveniyorsanız çıkın.
    zanyoscar bunu beğendi.

  4. #4
    mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Motosikleti
    MT-650
    10 senedir Eskişehir'de yaşayan bir istanbulluyum,motorla da defalarca bu yolu yaptım.bende pamukova-Bilecik-bozuyuk yolundan başka yol kullanmadım.yeni haliyle keyifli bir yoldur,ama yağmurda çok zorlanırsın pek keyif alamazsın.eskisehirde baya serin olur ayrıca...bende haftaya istanbula gitmeyi planlıyorum havadurumuna özellikle baktım müsait gözüküyor.imkanin varsa ertele bence...
    bende bozuyuk köftesi yusufu tavsiye ederim,yolun son bölümünde olsada...
    zanyoscar bunu beğendi.

  5. #5
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    24 nisanda r25 ile eskişehirden istanbula geldim, yol gayet iyi. Bilecik sakarya istanbul şeklinde geldim. 1 molayla gelmeniz zor dinlendirin kendinizi. Eldiven bot ve takım yagmurluk yoksa asla o yolu sağlıklı bir şekilde tamamlıyamazsınız. Kazasız belasız sürüşlerr
    zanyoscar bunu beğendi.

  6. #6
    zanyoscar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2014
    Şehir
    Istanbul
    Tavsiyeleriniz icin hepinize tesekkurler.Hepsini dikkate alacagim.Hatta varinca ve donunce bu basligi yine canlandiracagim arkadaslar.Ilk uzun yol tecrubem bakalim nasil olacak

    Hepinize keyifli surusler

  7. #7
    karadenizz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul-Zonguldak
    Motosikleti
    RTR 150-14'-Ninja 300
    Kendine dikkat et üstat hayırlı kazasız sürüşler

  8. #8
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Hocam buralarda sağanak yağmur var çok aceleniz yoksan bekleyin derim kış gibi çünkü gerçekten


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)