Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Bir hırsızlık vakası. Rahatlık cabası. (ÇALINAN HAYABUSA İÇERİR)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Guney Amerikada kosullari cok cok agir dunyanin en berbat hapishaneleri olmasina ragmen suc oranlari dunyanin en cok olan bolgelerinden biridir.

    Bu ornek aslinda ceza olsa dahi bir toplumun yasam biciminin hayata yansimasinin tamamen kalite algi seviyesiyle ilisik oldugunu soyleyebiliriz.

    Turkiye nin adi suc orani cok cok dusuk olan zamanlarinda ben cocuktum 1980 li yillardan bahsediyorum.Toplumun bariz yuksek bir ahlak algisi vardi ve hirsizlik az rastlanan bir vakaa idi.

    Gelelim bu gune.Ne olduda bu memeket insaninin kodu bozuldu?

    Bu foruma konu olan olayda cahil ve bencil olan birileri motosikleti caliyor aleni fiili bir olay var ve bu ne yahu diyoruz.Birde takim elbiseli range rovere binen devleti ,milleti milyon milyar dolar seviyesinde dolandiranlar var onlar haka etilerde bebekte saygi goruyor.

    İsin asli budur arkadaslar.Hirsiz bile olsaniz birseylerden ilham alirsiniz.

    Gavur diye elestirdigimiz Almanyada, isvicrede,kanadada,daninarkada insanlarin durystluk algisi ve seviyesi ust duzeyde.

    Bu yumurta tavuk meselesidir.Herseyin bir domino etkisi var.KPSS sinavinda bile hile yapmak genel olarak bu motosikleti calan arkadaslari motive eder.

    Kotuluk ve mal edinme hirsi cehalet ile birlestiginde ortaya ne kadar vahim bir tablo cikacagini ortadoguda, afrikada , guney amerikada gorebiliyoruz.

    İsvicrenin sokaklarinin temiz olma nedeninin parayla egitimle vs ile iliskisi yoktur.İnsanlari oyle yasamayi tercih etmistir yuzyillardir bu kodlarina islenmistir.

    Cuvaldizi halen kimse kendine batirmiyor.Suanda uljenin her yerinde ustasi,ciragi,siyaseycisi,muteahhidi en kisa yoldan en az zahmetle nasil para cukkalarim derdinde.

    İsin en zavalli kismi ne biliyomusunuz.Bizim hirsizlar bile capsiz zekalari kit ve dolandirma yontemleri 3.sinif.Amerikan filmlerine konu olacak bi hirsizlik hikayemiz bile yok bizim.

    Velhasil cahilin uysnikligi hirsizligida bu kadar...

    Bu suna benzer bindigi dali kesmenin kisa vadede cikarin olduguna inanan cahil orta vadede yere cakilma ihtimalini algilayamayacak kadar zeka akil yoksunu olmasi gibidir.

    Yanisi Zekasi ve Cakiskanligi ile mangalda kul birakmayan yyrdum insani rantin ,uckagidin en buyuk neferi olmustur coktan.

    İste bu yuzden sokaklara cop atilir, sira ihlalleri yapilir, cin bile motor yapar Turk yapamaz,kirli, kotu, vizyonsuz kalitesiz uzerinde karanlik bulutlar gezen bir ulkeye sahip oluruz.
    Thracian, Shrieker, fazil ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı santo78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araplarin uygulamasina ne bakiyorsun? Kominizmmi okudugunda dunyanin en guzel sistemidir. Ama uygulamaya bak birde , dunyanin hicbir ulkesi duzgun uygulanamamis. Insanlarin uygulamalari , sistemin ozunu kotu yapmaz.

    Bu arada Fransa'da yapilan bir arastirmada Fransiz muslumanlarin is basvurulari Fransiz Hristiyanlara oranla 2.5 kere daha fazla red edilmis. 14 Ocak 2015'den beri 26 camiiye saldirida bulunulmus. Fransa hukumetinin ve halkinin muslumanlara bakis acisi ayni Hitler'in yahudilere olan bakis acisidir. Avrupa biraz karissa neler olacak Allah bilir.
    Şeriat aslen Arap kanunu değildir. Vahşi ASUR kanunlarını almıştır Araplar. İslamiyet öncesinde de kısas hukunu uyguluyordu araplar, yani islam ile gelmedi.

    Aşağıda asur kanunlarından örnekler verdim. Hz. Muhammed döneminden 2500 yıl önce aynı coğrafyada yaşamışlardır . Bir bakın bakalım şeriat nereden gelitor.

    Asur kanunlarındamn örnekler :

    Bir hırsız duvar delerek bir eve girmişse, o deliğin önünde ölümle cezalandırılır ve gömülür.
    Bir evde yangın çıkar ve oraya yangını söndürmeye gelen bir kimse evin sahibinin malında göz gezdirip evin sahibinin malını alırsa, kendisi de aynı ateşe atılır.
    Adam kendisine bir çocuk veren karısından ya da kendisine bir çocuk veren kadından ayrılmak isterse, o zaman karısına çeyizini geri verir ve çocuklarına baksın diye tarlanın, bahçenin ve malların bir kısmının kullanım hakkını verir. Çocuklarını büyüttüğü zaman çocuklara verilenlerden bir parça, oğlanınkine eşit olan bir parça da ona verilir. Ondan sonra kalbinin erkeği ile evlenebilir.
    Bir adam bir kadın alır da bu kadın ona bir kadın hizmetçi verirse ve çocuklarına bakarsa; ancak, buna rağmen adam başka bir kadın almak isterse ona izin verilmez; bu adam ikinci bir kadın alamaz.
    Bir adam bir çocuğu evlatlık alır ve oğlu olarak ona ismini verirse ve onu besleyip büyütürse, büyümüş bu çocuk bir daha geri istenemez.
    Bir adam başka bir kişinin özgürlüğünü kısıtlayacak hareket ederse aynı ceza ona verilir.
    Bir kişi hırsızlık yapsa eli kesilir , tecavüz etse ölüm cezası ya da erkeklikten men edilir.
    Babasını döven evladın iki eli kesilir.
    Bir adamın gözünü çıkaranın gözü çıkarılır
    Birisini suçlayan ispata mecburdur.İspat edemezse ölüm cezasına çarptırılır.
    Bir tapınakta veya hükümdar hazinesinde hırsızlık yapan ölümle cezalandırılır.
    Shrieker, fazil ve mithrelios bunu beğendiler.

  3. #63
    selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Bizim ülkede her ne kadar itirazım olmazsa da ne idam uygulanabilir ne de el kol kesme. Uygulayıcılar işini adam gibi yapmadığından tabi ki. Ümraniye sapığını hatırlıyorsunuzdur, sırf robot resme benziyor diye meczup bir adamı 2 ay gözaltında tuttular, hayatını mahvettiler. Sonra gerçek cani evli, çocuklu, iş-güç sahibi bir adam çıktı.
    Shrieker bunu beğendi.

  4. #64

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Alıntı motocommuter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Osmanlıda suç oranının az olmasının nedeni şeriat değildir. Uygulanan vahşetten ötürü suç oranı düşüktür. Bu suç oranıyla ilgili Fransa'da üç aşağı beş yukarı osmanlı'yla aynıydı. Osmanlı'da idam aracı olarak "kılıçla kafa kesmek" vardı. Fransa"da ise giyotin vardı. Eğer idda ettiğiniz gibi şeriat ; hırsızlığı, fuhuşu engelleyebiliyorsa , şuan Arabistan'da ve Irak'ta da engelleyebilmesi gerekir. Nitekim suç oranları şeriatla yönetilen ülkeler ve cumhutiyetle yönetilen ülkeler baz alındığında, neredeyse aynı sayıda suç işlendiği ortaya çıkmaktadır. Ülkenin dini,örf ve adetleri kadar, nüfusuda suç işlenme konusunda belli bir yere sahiptir. Nitekim çin'de işlenen suç sayısıyla, kuzey kıbrıs'ta işlenen suç sayısını karşılaştırmak ne kadar gülünçse, şeriatla yönetilen ülkeyle, cumhuriyetle yönetilen ülkenin suç oranlarını kıyaslamak bir o kadar gülünçtür. Şuan Türkiye'de kanunlar oldukça caydırıcıdır. fakat kanunlar uygulanmıyorsa burada suçlanması gereken tek güç hükûmettir. Bu arada bu idam, el,kol kesme işine bu kadar sıcak bakıyorsanız bu linkte ki sesli tiyatroyu 57 dakikanızı ayırarak izlemenizi öneririm. Belki düşüncelerini biraz olsun insanileştirir. https://www.google.com.tr/url?sa=t&s...JmB77qmLDpdZgw

    Saygılarımla.
    merhaba kardeşim saygılarımla!!! Şunu açıkça belirtmek gerekiyor Şeriat kişi isterse kendisini insanileştirir. Şeriat denen şey asli olarak islam dininin yani Allah'ın son olarak insanlar için kurtuluş çaresi olarak belirlediği müjdeleyici ve sakındırıcı tebliğler bütünüdür. Şeriatte yani Allah'ın kurallarında zorlama yoktur. iyi budur kötü budur seçim senin, mevzu bu şekilde. Lakin bunun da sağlanması siyasi bi İslam devletine sahip olmaktan belki de geçmez ama herkes ilk mevcuda göre yaşarsa (Farabi nin Medinetül Fazıla kitabında dediği gibi) otokontrol (hani bizde Allah'ın heran bizi gözettiği meselesi) denen mekanizma mükemmel işleyecek ve problem çıkmayacak. O adamı denetleyecek adama ihtiyacın olmayacak hiç olmazsa... Face'de paylaşılan bi fıkrayı aktarmış olayım: Devlet bir bekçi alacaktır 700 TL maaşla. Bekçinin uyması gereken talimatları oluşturacak bir planlama birimi kurulur 2000 TL maaşla iki kişi birime alınır. İşleri yapıp yapmadıklarını kontrol için 2500 TL maaşla iki denetmen 2500 TL maaşla alınır. Bunların maaşlarını hesaplama için bi mali müşavir bir katip bir istatistikçi vs. 3000 TL maaşla işe alınır. Bunlardan sorumlu olacak 7000 TL maaş ile bir müdür iki de 4500 TL maaşla müdür yardımcısı alınır. Bir süre sonra ülkede ekonomik kriz çıkar. Masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır. AH BEKÇİ AHHH.
    Hadi Müslüman değilsin ALLAH'ın kuralları umurunda değil... Ya etkisi hiç mi yok da günümüzde Diğer bir çok Avrupa devletlerinde buna benzer uygulamalar devam ediyor, Amerika. Şeriata insanların aklında öyle kötü bir tulum giydirilmiş ki ne gelirse aman aman uzak kalsın der oldular. Zaten bundan kaybediyorsunuz kaybediyoruz. Ya bi deneyin bakayım zevk şartları altında hırsızlık yapacaksanız parmağınız gider vs. diye koyun bi deneyin ya bakalım ne olacak. Ayrıca Osmanlı'da had cezası olarak Kıbrıs adası sürgün olarak kullanılıyordu, evlilerin zina etmesi mevzusunda da öyle eşiyle birlikte gönderiliyordu birbirlerine yenden ısınsınlar diye, öyle hemen recm edecen filan yoktu. Gayri müslimler kendi aralarındaki davalarda bile kadıya başvurdukları örnekleri oldukça çoktur. Ama en önemlisi insan kendini bilecek neye göre yaşayacağını belirleyecek yoksa hırsızlığın kötü bir şey olduğunu inancı dışında hiçbir şey ona anlatamaz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şeriat aslen Arap kanunu değildir. Vahşi ASUR kanunlarını almıştır Araplar. İslamiyet öncesinde de kısas hukunu uyguluyordu araplar, yani islam ile gelmedi.

    Aşağıda asur kanunlarından örnekler verdim. Hz. Muhammed döneminden 2500 yıl önce aynı coğrafyada yaşamışlardır . Bir bakın bakalım şeriat nereden gelitor.

    Asur kanunlarındamn örnekler :

    Bir hırsız duvar delerek bir eve girmişse, o deliğin önünde ölümle cezalandırılır ve gömülür.
    Bir evde yangın çıkar ve oraya yangını söndürmeye gelen bir kimse evin sahibinin malında göz gezdirip evin sahibinin malını alırsa, kendisi de aynı ateşe atılır.
    Adam kendisine bir çocuk veren karısından ya da kendisine bir çocuk veren kadından ayrılmak isterse, o zaman karısına çeyizini geri verir ve çocuklarına baksın diye tarlanın, bahçenin ve malların bir kısmının kullanım hakkını verir. Çocuklarını büyüttüğü zaman çocuklara verilenlerden bir parça, oğlanınkine eşit olan bir parça da ona verilir. Ondan sonra kalbinin erkeği ile evlenebilir.
    Bir adam bir kadın alır da bu kadın ona bir kadın hizmetçi verirse ve çocuklarına bakarsa; ancak, buna rağmen adam başka bir kadın almak isterse ona izin verilmez; bu adam ikinci bir kadın alamaz.
    Bir adam bir çocuğu evlatlık alır ve oğlu olarak ona ismini verirse ve onu besleyip büyütürse, büyümüş bu çocuk bir daha geri istenemez.
    Bir adam başka bir kişinin özgürlüğünü kısıtlayacak hareket ederse aynı ceza ona verilir.
    Bir kişi hırsızlık yapsa eli kesilir , tecavüz etse ölüm cezası ya da erkeklikten men edilir.
    Babasını döven evladın iki eli kesilir.
    Bir adamın gözünü çıkaranın gözü çıkarılır
    Birisini suçlayan ispata mecburdur.İspat edemezse ölüm cezasına çarptırılır.
    Bir tapınakta veya hükümdar hazinesinde hırsızlık yapan ölümle cezalandırılır.
    İslam Hz. Adem'le birlikte var olmaya olageldiğinden dolayı geçmiş dönemlerde insanlar arasında Allah'ın koyduğu kurallar elbette benzer olacaktır. İslam tümden yeni bir şey değil ki. insan var olduğundan beri ALLAH iyi budur kötü budur. Bunun cezası (karşılığı) budur bunun ki budur seçim senin dememiş midir. ALLAH u Teala Hazretleri hiç bir peygamber göndermeden herhangi bir kavmi helak etmediğini söyler. Sonuç olarak Asur veya daha öncesinde istenen mevzu aynı olduğu için İslam dünyasında da eğer o engelliyorsa o kuralı tatbikten utanmamak gerekir. Ama kuralları alimlerin belirlediği katı, zor (yani bir insana uygulanıncaya kadar taşıyacak) şartları görmezden gelinmemelidir. İran filmi olan Sureyyayı taşlamak filmini bi izleyin yeterince bilginiz varsa ordaki problemin insanlarda olduğunu farkedeceksiniz. Aksi halde Kırmızı ışıkta geçip diğer taraftan yeşil yanan kişinin geçmesiyle kaza yapan kişinin neden kırmızı ışık var, olmamalıydı gibi söylenip saçmalamasına benzer.
    Said Nursi'nin dediği gibi kısasta hayat vardır. Açın bi okuyun nasıl yorumluyor.
    Hadi Şeriat kuralı değil de Asur kuralı diye uygulasınlar ona da razıyım. Adamın surati herşeyi kamerada basbaya belli (ki videoların da ilerde teknolojiden ötürü haksızlığa uğratma konusunda başvurulacak mevzulardan biri olacağına inanıyorum) sen hukuk olarak bu kuralı duyur sonra örnek olarak da biri böle bir şey yapsın bütün delilleriyle de sabit olsun. O zaman bak böle bir şey oluyor m. Hadi bu da olmasın ben vatandaş olarak canım malım korunsun diye vergi veriyorum. sen hukuk devleti olarak bunu sağlayamıyorsan sen ne için varsın ey devlet!!! Senin kruluş amacın zaten insanlar arasında birbirlerinin hukuğunu korumak adına varsın.
    A.Volkan, santo78 ve Oguz K. bunu beğendiler.

  5. #65
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    ''Hadi Şeriat kuralı değil de Asur kuralı diye uygulasınlar ona da razıyım!''
    santo78, cluuberzone ve seyyid47 bunu beğendiler.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

  6. #66
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Hiçbir zaman hümanist olmadım, herkesin hakettiğini bulmasından yanayım. Belli başlı kanunlar ve başlıklar altında olmasa da, hırsızın elinin kesilmesi, tecavüzcünün başka tecavüzcüler tarafından tecavüze uğratılması, katillerin sakat bırakılarak tek başlarına çürümeye bırakılması bana zalimlikten ziyade hakedilen ceza gibi geliyor. İnsanların tamamıyla dürüst, ahlaklı ve doğru davranışlar sergilemesi maalesef hayvandan farklı olarak öz iradeye hükmedebilmesinden dolayı hiçbir zaman mümkün olmadı, olmayacak.

    Ben her türlü suça, aymazlığa, ahlaksızlığa karşı "Sana vurana sen daha sert vur ki bir daha yeltenmesin" şeklinde bir intikam politikasını benimsiyorum şahsen. Ama herhangi bir ülkedeki ceza kanunu bunu da suç olarak nitelendirdiğinden kalkışamıyorum.

    Katılan olur veya olmaz ama benim görüşüm suçlara verilecek cezanın işlenen suçtan daha fazla olarak kişiye geri dönmesinden yana. Bunu şeriatla, monarşiyle tanımlamaya gerek yok. Ben haksızlığa uğrayanın, mağdur olarak bırakılmamasından yanayım.

    P.S: Deist görüşe ve inanca sahibim. Deizm'in ne olduğunu öğrenmek isteyenler bu linke tıklayabilir.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  7. #67

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Arkadaşlar konu yine din , teoloji, felsefe vs noktalarına gelmiş. Bu bireysel değil toplumsal bir şuur'un yansımasıdır...

    Kanada da yaşarsın arabanında motorununda anahtarı üzerinde kalsa kimse alıp götürmez. Hatta bisikletine bile.

    NATGEO da bir belgesel izledim Hollandamıydı tam hatırlamıyorum bir çiftliğin girişine ev halkı küçük bir self servis peynir dükkanı yapıyorlar. Ücretler üzerinde yazılı. Dükkanda kimse durmuyor. Satın almak isteyen oraya gidip parayı bırakıp istediği ürünü alıp çıkıyor.

    Sizce bu self servis dükkanın Türkiye de yaşama yada talan edilmeme şansı varmı?

    Bu topraklarda yaşayan insanlaın kodu bozuldu artık bu kanserojen madde tüketmek sigara bağımlılığı gibi bir şey. İyi ve rahmani olanları değil kötü ve şeytani olanları tercih ediyoruz. Hangi toplumları be motive ediyorsa ona dönüyorlar.

    Din insanların yaşam tercih biçimidir. Nihayetinde her insan istediğini yapar ve yaşar. Bu kadar deruni din ve hayat felsefesi tartışmalarına hiç gerek yok.

    İnsan olmak için .. 1) Hırsızlık yapmıyorsan 2) İnsanların hakkını gaspetmiyorsan 3) Yaşarken insana ve doğaya saygılı ve üretmek adına yaşıyorsan zaten bunların olma ihtimali yok.

    Biz toplum olarak bir türkü sadeleştiremiyoruz düşünceleri sürekli din, hadis vs vs 1000 yılı aşkındır bunlar konuşuluyor kat edilen mesafe varmı? yok . nedeni malum oda her soylenen şeyin önemli bir şey olduğuna kanaat getirip meselenin özünden sapıp sürekli kavram karmaşaları içinde kalmak.

    NEtleşmemiz rafineleşmemiz lazım. İyi insan iyi insandır. Kotu insanda kötü bu konuya Einstein dahil aynı yorumu getirmiş.

    Bu işi yapan insanlar yani motosikleti çalanlar cahildir. KEndi ruhunu insanlığını boyle kirleten kişi ne huzur bulabilir nede saygı görülen bir yerde güzel bir hayat sürebilir. İster 1000 TL ister 10000000 TL çal sonucu her şahıs adına derin hüsran ve hayat boyu saçma sapan bir süreç içinde kalmaktır.

    Çalan hırsızlık yapan üzerinden değil ÇALMAYAN VE HIRSIZLIK YAPMADAN İNSAN GİBİ YAŞAYANLAR üzerinden gidemiyoruz hiç.

    Konfiçyusun bir sözü var İNSANLARI ÖLDÜRMEYİN ZATEN BİRGÜN ÖLECEKLER diyor. Herkes birgün ölümü tadacak. Bu kadar kesin bir sonuç varken birinin malını çaldığında kendini mutlu hisseden yaratık MAYMUN fıtratında varoluşunun farkında olmayan canlıdır zaten. Her türlü belasını bulur merak etmeyin
    Thracian bunu beğendi.

  8. #68
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ''Hadi Şeriat kuralı değil de Asur kuralı diye uygulasınlar ona da razıyım!''
    Çözüm olsa haklısın, yapalım , asalım, ellerini keselim. Ama çözüm değil. Hem kalpten söyle bakalım : Motorunu çalan adamın ellerinin senin gözlerinin önünde bağırta bağırta kıtır kıtır kesilmesine razı mısın ?????????. Ben yapamam, seni bilmiyorum .....

  9. #69
    santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Bangkok
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çözüm olsa haklısın, yapalım , asalım, ellerini keselim. Ama çözüm değil. Hem kalpten söyle bakalım : Motorunu çalan adamın ellerinin senin gözlerinin önünde bağırta bağırta kıtır kıtır kesilmesine razı mısın ?????????. Ben yapamam, seni bilmiyorum .....
    Ben raziyim.(Ben kesmem Islam devleti yargilar onu ve kesecekse Islam devleti keser.) Emek vermisim , calismisim almisim. Ben burda bir zorluk cekiyorum. O vatandas geliyor 2.5 dakikada senin cektigin butun zorluklari cekmeden butun emegini alip goturuyor. Ee bunuda elinin kesilecegini bile bile yapiyorsa oda kendi zorlugunu oyle ceksin napiyim yani. Peki Allah korusun , bir cete gunduz vakti haniminizi , cocugunuzu kacirsa onlara akil almaz kotulukler yapsa sen kaciranlara ne yapilmasini istersin? Kalben soyle lutfen.

  10. #70

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Sözüm tüm insanlaradır. İnsanı inandığı kurallar dışında hiçbir şey sınırlayamaz. ihtilafta rahmet vardır. şayet ALLAH'ın açık bir şekilde koyduğu bir kural yoksa güzel bir dille mevzuyu tartışarak (dikkat edin birbirimizi değil konuyu) günün insanlarının işine yarayacak herkesi tatmin edecek bir sonuca ulaşabiliriz. Müslümansanız ve üzerinde tartışma olamayacak kadar açık ALLAH'ın kanunları ve Hz. Muhammed'in yaratıcısı denetimindeki hareketleri sizin için zaten örnek teşkil etmelidir. İman etmeden nasıl islam olursunuz? Kitaba iman şarttır. eee peki nerde onun kurallarına uyma inanma. "kardeş böyle düşünürsen imanını tazelemen lazım yani bu düşünceden vazgeçip nasıl olması gerekiyorsa öyle olman lazım, şayet Müslüman olmak istiorsan, bunları ne sen ne de ben belirliyoruz." Bunu söyleyince ALLAH razı olsun kardeşim demesi gerekirken, dini tartışma benimle, aman bu konulara girmeyelim vs. diyaloglara girmesi hiç hoşuma gitmiyor (ki ALLAH razı olsun yine de, ama bu iki Müslümanın aynı kaynaktan beslenmediğini gösteriyor ne yazık ki). Kardeşler biz burada dini filan tartışmıyoruz. Çözümün zaten var olduğunu ve bunun bizim kültürümüzde zaten zaten zaten zaten var olup uygulanması gerektiğini haykırıyoruz. Eğer senin seçtiğin dininin güzellikleri haykırılıyorsa (ki kimseyi rahatsız da etmiyorsa, ki çözüm ondaysa etmemeli) ve senin kalbinde aklında ah yine başladı keşke bu konulara girmeseydi yine ayrım başlayacak filan gibi şeyler geliyorsa af buyur ama kendine, özüne, Herkesin Rabbi olan ALLAH'ın neler dediğine bir bakmanı canı gönülden rica ediyorum ey Müslüman. Öbür tarafta O'nun önünde ne diyeceğini ne diyeceğimi çok merak ediyorum.
    Ama açık olan şudur. Belli dönemden beri hem kendine Müslüman deyip Kur'an ı bile okumayan ama hakiki Müslümanlığın özünü dahi unutturan kimseler belli ki amaçlarına ulaşmışlar. Zaten deruni olmayan ilmini hepten yüzeysel bıraktılar.
    Biz burada kimseye hakaret etmedik. Müslümanın Müslümanı bilgilendirmesi (uyarması, zorlayıcılık yok) birbirlerinin üzerine vazifedir kardeşler (tatlı dille). Osmanlı mahallelerinde insanlar böyle yaşardı. Tüm tebaa sadece müslimler değil. Herkes birbirinden mesuldü. Dolayısıyla bir kişi düzen bozukluğuna meydan vermeye kalktığında diğerleri tarafından engellenirdi. Bu dehaların çıkmasına engel değildir. Örnek: Hazerfen... Osmanlı'da halk birbirini tutardı, bozukluk memurlar kesimindeydi altını çizelim (istisnalar hariç). Osmanlı dönemindeki yönetimi bugünkü hıristiyanı da Yahudisi de Müslümanı da unutmuş, kimse ne yaptığını bilmiyor. Tarih ilmi var biraz ondan faydalanalım iyi anlamda olur mu?

    Bakın insanlar arasındaki güzeli isteme hasleti fıtrattandır. Müslimi de gayri müslimi de bu konuda aynı kanıya ulaşabilir. Denildiği gibi Allah olmasaydı benim için güzel olanı ben ve çevrem belirleyecektik. Size göre derinleşmek tartışmaya yol açıyor ama bana göre de tam tersi. Örnek: İmam şafii hazretleri Azamiye camiinde (yanılmıyorsam imamı azamında kabrinin olduğu yer) bir gün talebelerinin de içinde olduğu cemaate sabah namazında imamlık yapmaktadır. Şafiiler farzın ikinci rekatında kunut okurlar aslında. ama o gün imam şafii okumaz. talebeleri nedenini sorarlar kendisi İmam azamın huzurunda kendisine muhalefet etmekten sakındığını söyler, işte böyle bir hürmet böyle bir saygı. Benim için de derinleşmek budur. Sonraki mezhep savaşları cahiller tarafından çıkarılmıştır. Hiç mi alimlerin diz dize bilmem kaçıncı yüzyıllarda talebeleri tarafından minyatürize (diyelim) edilmiş görselleri görmediniz, o ne peki. O kadar islam alimi var ki kaç tanesini alıp okuduk ha. Bi okuyun da kendinize sahip çıkın. Kur'an ı okuyun (müfessirlerin düşünceleriyle) hangi alimin düşüncesini o anki ilminiz ( çünkü ilminiz ilerlediği vakit bugün reddettiğinizi yarın belki kabul edeceksiniz) doğru bulmuyorsa.....
    Hz. Resulullah'ın medine sözleşmesi ululararası platformlarda ideal dünya düzeni başlığı altında masaya konulmuş incelenmiştir. Bütün bunlar gerizekalıydı ama bizim hukuçularımız en yüksek ilmi düzeyde olduklarından bakma ihtiyacı bile hissetmiyorlar, ya hiç olmazsa tartış arkadaş. Hukuk fakültelerinden mezun olanlara bakın bir tek islamiyetteki hukuku temsilen de olsa bir ders görüyorlar mı acaba. Kardeşim okuyor bu yönde hiç bir çalışma yok, ama herkes kendine müslim dediği için sınıfta eskiyi doğru da olsa yıkma rejimi devam ettiği için islam hukukundan bahsediliyor o da doğru olmayan, kendilerinin bilerek yanlış anlamaya çalıştıkları (çok güzel bir laf oldu) şeyleri yerin dibine batırmayı tercih ediyorlar.
    Günümüzdeki Müslümanlar da illede anlatılan şeyleri (şeriatten ya) yanlış anlama gayreti içine girmişler.

    Suriye olayları baş göstermeden önce Irak'ta ikamet eden Türkiye vatandaşlarından dinliyorum. Araba kapıları açık anahtar üzerinde gece bırak, gündüz yerindedir. Yolda mı kaldın hemen yardımını koşarlar. Bu neresi Irak eee bunları neden görmüyorsunuz. Hemen Arabistan'a laf atıyorsunuz, Kabe nin senin yanında olmasına ne hacet, ALLAH sana şah damarından daha yakın, peki sen ne yapıyorsun (sözüm ona) içki içiyorsun, zina yapıyorsun, namaz yok oruç yok zaten hukuk yok, hiçbir şey yok. ohhhhhhhh olmayınca rahatlıyoruz değil mi. ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ

    Bir de motosikletçiler'den dindar olmaz düşüncesi var insanlarda. Yani burdaysak sadece motosikleti konuşalım filan. Bu düşünceyi de kınıyorum. Zaten konuya sonradan müdahil olduk, inşallah yanlış bir şey söylememişizdir. Kimse alınmasın kardeşler!!!

    Çok da uzun oldu af buyrula!!! ALLAH cümlemizi yanlış konuşturmasın, doğru belirlediği sıratta kılsın, şerit dışına çıkarmasın!!!
    Ey müminler ALLAH'ın ipine sıkı sıkı bağlanın bölünüp parçalanmayın diyor yüce YARADAN, ama benim Müslüman kardeşim bunları söyledik diye bana kızıyor. Neden böyle, acaba, yaşadığımızı eleştirdik, naçizane zaten var olan bir çözümü dillendirdik.

    Hırsızın da aklı var ama atomu bombaya dönüştürenler gibi ahlaksız bir akıl!!!!!!!!

    Ahlaksız aklı kınarım, hırsızı da
    santo78, moturmotur ve A.Volkan bunu beğendiler.

  11. #71
    santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Bangkok
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı seyyid47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sözüm tüm insanlaradır. İnsanı inandığı kurallar dışında hiçbir şey sınırlayamaz. ihtilafta rahmet vardır. şayet ALLAH'ın açık bir şekilde koyduğu bir kural yoksa güzel bir dille mevzuyu tartışarak (dikkat edin birbirimizi değil konuyu) günün insanlarının işine yarayacak herkesi tatmin edecek bir sonuca ulaşabiliriz. Müslümansanız ve üzerinde tartışma olamayacak kadar açık ALLAH'ın kanunları ve Hz. Muhammed'in yaratıcısı denetimindeki hareketleri sizin için zaten örnek teşkil etmelidir. İman etmeden nasıl islam olursunuz? Kitaba iman şarttır. eee peki nerde onun kurallarına uyma inanma. "kardeş böyle düşünürsen imanını tazelemen lazım yani bu düşünceden vazgeçip nasıl olması gerekiyorsa öyle olman lazım, şayet Müslüman olmak istiorsan, bunları ne sen ne de ben belirliyoruz." Bunu söyleyince ALLAH razı olsun kardeşim demesi gerekirken, dini tartışma benimle, aman bu konulara girmeyelim vs. diyaloglara girmesi hiç hoşuma gitmiyor (ki ALLAH razı olsun yine de, ama bu iki Müslümanın aynı kaynaktan beslenmediğini gösteriyor ne yazık ki). Kardeşler biz burada dini filan tartışmıyoruz. Çözümün zaten var olduğunu ve bunun bizim kültürümüzde zaten zaten zaten zaten var olup uygulanması gerektiğini haykırıyoruz. Eğer senin seçtiğin dininin güzellikleri haykırılıyorsa (ki kimseyi rahatsız da etmiyorsa, ki çözüm ondaysa etmemeli) ve senin kalbinde aklında ah yine başladı keşke bu konulara girmeseydi yine ayrım başlayacak filan gibi şeyler geliyorsa af buyur ama kendine, özüne, Herkesin Rabbi olan ALLAH'ın neler dediğine bir bakmanı canı gönülden rica ediyorum ey Müslüman. Öbür tarafta O'nun önünde ne diyeceğini ne diyeceğimi çok merak ediyorum.
    Ama açık olan şudur. Belli dönemden beri hem kendine Müslüman deyip Kur'an ı bile okumayan ama hakiki Müslümanlığın özünü dahi unutturan kimseler belli ki amaçlarına ulaşmışlar. Zaten deruni olmayan ilmini hepten yüzeysel bıraktılar.
    Biz burada kimseye hakaret etmedik. Müslümanın Müslümanı bilgilendirmesi (uyarması, zorlayıcılık yok) birbirlerinin üzerine vazifedir kardeşler (tatlı dille). Osmanlı mahallelerinde insanlar böyle yaşardı. Tüm tebaa sadece müslimler değil. Herkes birbirinden mesuldü. Dolayısıyla bir kişi düzen bozukluğuna meydan vermeye kalktığında diğerleri tarafından engellenirdi. Bu dehaların çıkmasına engel değildir. Örnek: Hazerfen... Osmanlı'da halk birbirini tutardı, bozukluk memurlar kesimindeydi altını çizelim (istisnalar hariç). Osmanlı dönemindeki yönetimi bugünkü hıristiyanı da Yahudisi de Müslümanı da unutmuş, kimse ne yaptığını bilmiyor. Tarih ilmi var biraz ondan faydalanalım iyi anlamda olur mu?

    Bakın insanlar arasındaki güzeli isteme hasleti fıtrattandır. Müslimi de gayri müslimi de bu konuda aynı kanıya ulaşabilir. Denildiği gibi Allah olmasaydı benim için güzel olanı ben ve çevrem belirleyecektik. Size göre derinleşmek tartışmaya yol açıyor ama bana göre de tam tersi. Örnek: İmam şafii hazretleri Azamiye camiinde (yanılmıyorsam imamı azamında kabrinin olduğu yer) bir gün talebelerinin de içinde olduğu cemaate sabah namazında imamlık yapmaktadır. Şafiiler farzın ikinci rekatında kunut okurlar aslında. ama o gün imam şafii okumaz. talebeleri nedenini sorarlar kendisi İmam azamın huzurunda kendisine muhalefet etmekten sakındığını söyler, işte böyle bir hürmet böyle bir saygı. Benim için de derinleşmek budur. Sonraki mezhep savaşları cahiller tarafından çıkarılmıştır. Hiç mi alimlerin diz dize bilmem kaçıncı yüzyıllarda talebeleri tarafından minyatürize (diyelim) edilmiş görselleri görmediniz, o ne peki. O kadar islam alimi var ki kaç tanesini alıp okuduk ha. Bi okuyun da kendinize sahip çıkın. Kur'an ı okuyun (müfessirlerin düşünceleriyle) hangi alimin düşüncesini o anki ilminiz ( çünkü ilminiz ilerlediği vakit bugün reddettiğinizi yarın belki kabul edeceksiniz) doğru bulmuyorsa.....
    Hz. Resulullah'ın medine sözleşmesi ululararası platformlarda ideal dünya düzeni başlığı altında masaya konulmuş incelenmiştir. Bütün bunlar gerizekalıydı ama bizim hukuçularımız en yüksek ilmi düzeyde olduklarından bakma ihtiyacı bile hissetmiyorlar, ya hiç olmazsa tartış arkadaş. Hukuk fakültelerinden mezun olanlara bakın bir tek islamiyetteki hukuku temsilen de olsa bir ders görüyorlar mı acaba. Kardeşim okuyor bu yönde hiç bir çalışma yok, ama herkes kendine müslim dediği için sınıfta eskiyi doğru da olsa yıkma rejimi devam ettiği için islam hukukundan bahsediliyor o da doğru olmayan, kendilerinin bilerek yanlış anlamaya çalıştıkları (çok güzel bir laf oldu) şeyleri yerin dibine batırmayı tercih ediyorlar.
    Günümüzdeki Müslümanlar da illede anlatılan şeyleri (şeriatten ya) yanlış anlama gayreti içine girmişler.

    Suriye olayları baş göstermeden önce Irak'ta ikamet eden Türkiye vatandaşlarından dinliyorum. Araba kapıları açık anahtar üzerinde gece bırak, gündüz yerindedir. Yolda mı kaldın hemen yardımını koşarlar. Bu neresi Irak eee bunları neden görmüyorsunuz. Hemen Arabistan'a laf atıyorsunuz, Kabe nin senin yanında olmasına ne hacet, ALLAH sana şah damarından daha yakın, peki sen ne yapıyorsun (sözüm ona) içki içiyorsun, zina yapıyorsun, namaz yok oruç yok zaten hukuk yok, hiçbir şey yok. ohhhhhhhh olmayınca rahatlıyoruz değil mi. ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ

    Bir de motosikletçiler'den dindar olmaz düşüncesi var insanlarda. Yani burdaysak sadece motosikleti konuşalım filan. Bu düşünceyi de kınıyorum. Zaten konuya sonradan müdahil olduk, inşallah yanlış bir şey söylememişizdir. Kimse alınmasın kardeşler!!!

    Çok da uzun oldu af buyrula!!! ALLAH cümlemizi yanlış konuşturmasın, doğru belirlediği sıratta kılsın, şerit dışına çıkarmasın!!!
    Ey müminler ALLAH'ın ipine sıkı sıkı bağlanın bölünüp parçalanmayın diyor yüce YARADAN, ama benim Müslüman kardeşim bunları söyledik diye bana kızıyor. Neden böyle, acaba, yaşadığımızı eleştirdik, naçizane zaten var olan bir çözümü dillendirdik.

    Hırsızın da aklı var ama atomu bombaya dönüştürenler gibi ahlaksız bir akıl!!!!!!!!

    Ahlaksız aklı kınarım, hırsızı da
    Guzel bir yazi. Benide en cok rahatsiz eden seylerden biri kendisine ben muslumanim diyenlerin onlara Kuran'in kesin hukumleri soylenince , yok ama bu insalcil degil falan demesi. Imanin sarti bir kere hepsine iman , nasil kitabin icindekilerden istedginizi secebiliyorsunuz? Ben muslumanim demekle kurtuldugunuzumu dusunuyorsunuz? Anlayamiyorum gercekten.
    seyyid47, moturmotur ve A.Volkan bunu beğendiler.
    MOTOiNMAN - Tayland'daki motovlogger
    https://www.youtube.com/channel/UCY4qgFgHbDDtzPG7P3oZPyQ

  12. #72
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Yuhanna Bölüm 8 (İncil)

    Zinada yakalanan kadın

    1 İsa ise Zeytin dağına gitti.

    2 Ertesi sabah erkenden yine tapınağa döndü. Bütün halk O'nun yanına geliyordu. O da oturup onlara ders vermeye başladı.

    3-4 Din bilginleri ve Ferisiler, zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak İsa'ya, «Öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı» dediler.

    5 «Musa, Yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?»

    6 Bunları İsa'yı sınamak amacıyla söylüyorlardı; O'nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.
    İsa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu.

    7 Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, «Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!» dedi.

    8 Sonra yine eğildi, toprağa yazmaya koyuldu.

    9 Bunu işittikleri zaman, başta yaşlılar olmak üzere, birer birer dışarı çıkıp İsa'yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu.

    10 İsa doğrulup ona, «Kadın, nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı?» diye sordu.

    11 Kadın, «Hiçbiri, efendim» dedi.
    İsa, «Ben de seni yargılamıyorum» dedi. «Git, artık bundan sonra günah işleme!»

    Kaynak: http://www.christiananswers.net/turk.../tr-john8.html

  13. #73
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Ölüm el kesme gibi cezaların geri dönüşü yok. Hırsızlıkla cinayetle suçlanan yıllarca hapis yattıktan sonra masum oldukları anlaşıldığı için serbest bırakılan insanlar var, iftiraya uğrayan insanlar var. Bu adamın ellerini kestikten sonra masum olduğu anlaşılırsa ne olacak ? pardon mu diyeceksiniz?
    Bana 1500 sene öncesinin bedevi kanunlarını savunmayın. Bizler çöl bedevisi değiliz, Türküz , bedevi yasalarına layık değiliz.

  14. #74
    santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Bangkok
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ölüm el kesme gibi cezaların geri dönüşü yok. Hırsızlıkla cinayetle suçlanan yıllarca hapis yattıktan sonra masum oldukları anlaşıldığı için serbest bırakılan insanlar var, iftiraya uğrayan insanlar var. Bu adamın ellerini kestikten sonra masum olduğu anlaşılırsa ne olacak ? pardon mu diyeceksiniz?
    Bana 1500 sene öncesinin bedevi kanunlarını savunmayın. Bizler çöl bedevisi değiliz, Türküz , bedevi yasalarına layık değiliz.
    Turkler Islam dinini kabul etmeden once Saman dinine mensuptular. Yani nedir sizdemi samansiniz? Oyleyseniz soyleyinde ona gore bizde bilelim hangi dine mensub insanlarla konustugumuzu. Zor mu soylemek yani?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yuhanna Bölüm 8 (İncil)

    Zinada yakalanan kadın

    1 İsa ise Zeytin dağına gitti.

    2 Ertesi sabah erkenden yine tapınağa döndü. Bütün halk O'nun yanına geliyordu. O da oturup onlara ders vermeye başladı.

    3-4 Din bilginleri ve Ferisiler, zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak İsa'ya, «Öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı» dediler.

    5 «Musa, Yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?»

    6 Bunları İsa'yı sınamak amacıyla söylüyorlardı; O'nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.
    İsa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu.

    7 Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, «Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!» dedi.

    8 Sonra yine eğildi, toprağa yazmaya koyuldu.

    9 Bunu işittikleri zaman, başta yaşlılar olmak üzere, birer birer dışarı çıkıp İsa'yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu.

    10 İsa doğrulup ona, «Kadın, nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı?» diye sordu.

    11 Kadın, «Hiçbiri, efendim» dedi.
    İsa, «Ben de seni yargılamıyorum» dedi. «Git, artık bundan sonra günah işleme!»

    Kaynak: http://www.christiananswers.net/turk.../tr-john8.html
    Sanada garip gelmezmi Hz.Musa'ya indirilendede kisas var Hz. Muhammed'e indirilendede kisas var. Arada olan Isa'ya indirilen degistirilmis olmasin?
    MOTOiNMAN - Tayland'daki motovlogger
    https://www.youtube.com/channel/UCY4qgFgHbDDtzPG7P3oZPyQ

  15. #75
    cluuberzone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmetse olacak inşallah
    Kurubuz
    öncelikle T.C.K 216. maddesinin ihlalin eşiğindesin...

    Üslubuna dikkat et derim.
    Senin bedevi kanunları dediğin uluslarası kurumların yaptıkları araştırmalarda 2050-2070 lerden sonra dünya nüfusunun % 60 ından fazlasının kısmen tabii olacağı kanunlardır.

    sana göre bedevi kanunlarıdır. YANLIŞTIR.

    bana göre ve İNANAN herkese göre (herkes diyorum çünkü dinde ayrım yoktur) ALLAH (c.c.) kanunlarıdır.


    Ha tamam dediğiniz gibi olsun. Burası motosiklet paylaşım noktası...

    Dini yasaları unutun. ...

    karma yasalarla geçin önüne bakalım ne kadar geçebileceksiniz.
    unutmayın kanunlarda sıkıntı yok uygulayıcılarda var diyorsunuz ya "onlar"da insan biz de"

    adaletin en iyi uygulandığı Amerika da bile 2 gün önce yanlışlıkla 40 yıl hapis yatan bir adama yargıç sen meğer suçsuzmuşsun diyerek özür diledi.
    Amerika da şeriat mı uygulanıyor ???


    Bunun öyle ağır cezai müeyyidelerle çözülebileceği gerçeğini çokça savundum.
    doğrudur

    ama bu ve bunun gibi durumlarla bir daha karşılaşmamak için topyekün (daha önceki konularda da belirtmiştim) SOSYAL SEFERBERLİK başlatılmalıdır.

    saygı ve sevgi ile.
    santo78 ve A.Volkan bunu beğendiler.
    Hârâbat ehlini hor görme sakın, defineye malik viraneler var

  16. #76

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Alıntı santo78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guzel bir yazi. Benide en cok rahatsiz eden seylerden biri kendisine ben muslumanim diyenlerin onlara Kuran'in kesin hukumleri soylenince , yok ama bu insalcil degil falan demesi. Imanin sarti bir kere hepsine iman , nasil kitabin icindekilerden istedginizi secebiliyorsunuz? Ben muslumanim demekle kurtuldugunuzumu dusunuyorsunuz? Anlayamiyorum gercekten.
    Teşekkür ederim!
    Üniversitelerde sosyal bilim dallarında öğrenciye her şey öğretilmez, o kadar sürede her şeyi dört dörtlük öğreteceklerine de inanmam. Ama hocalar şunu söylerler: doğru bilgiye nasıl ulaşacağınızın yöntemini aslında öğretiyoruz, yani metod... İşte mevzu bu: şayet ilim bilmez (benim gibi) insanlara sorarsalar (Allah korusun) insancıl tarafını gösteremem ve belki de göremeyecekler. Ama o sorunun üstadı kimse üzerine bir şey yazmışsa ona yöneltmek veya o soru ona sorulsa Allah'ın izniyle en insancıl cevabı Hz. Kur'an'dan, Peygamberlerden veya varisleri olan alimlerin ahlaklı hayatlarından sunabileceklerine inanıyorum.

    Alimin oğlu alimdir düsturu evet Osmanlı'nın o parlak sayılan devrinin artık yavaş yavaş kendini karanlığa bırakmaya başladığı devrede silinmeye başladı. Alimler bir halttan anlamayan oğullarına sakal bırakmayı tembihliyorlarmış. Katib Çelebi anlatır: Dönemin Şeyhülislamına sormuşlar kutuplarda namaz ibadet nasıl olur diye. Cevap yok, neden yok çünkü o kişi tekrarlardan boğulmuş artık başka bir şeye akıl yürütemiyor yani metodu unutmuş. Nasuhi Bilmen hoca mevzuların delillerini illetlerini bilmeden sadece ona yönelik hükümleri ezberlemek ve nakletmek fıkıh bilmek demek değildir der. Çok da güzel söylemiş.

  17. #77
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Cluuberzone , Kendi ceza kanunumuzu savunmanın neresi tck 216 nın ihlali. Aksine sen şeriat isteyerek anayasal düzeni yıkma teşebbüsü suçunu işlemenin EŞİĞİNDESİN ( suçun eşiğinde olmak ne demekse )

  18. #78
    cluuberzone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmetse olacak inşallah
    kanunlar yetersiz...

    yeterli olmayan bir şeyi eleştirmek SUÇ DEĞİLDİR....

    benim şeriatı getirmek için çabaladığımı ispat edin.. BUYRUN.
    ama sizin tarihin belli bir döneminde uygulanmış ve ülkenin genelinde kabul görmüş bir ilahi manzumeyi bedevi diye nitelendirmeniz o kanunun ihlaline apaçık muhalefettir...

    başka da sözüm yok...

    istediğin yerden çekebilirsin.
    Hârâbat ehlini hor görme sakın, defineye malik viraneler var

  19. #79
    santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Bangkok
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cluuberzone , Kendi ceza kanunumuzu savunmanın neresi tck 216 nın ihlali. Aksine sen şeriat isteyerek anayasal düzeni yıkma teşebbüsü suçunu işlemenin EŞİĞİNDESİN ( suçun eşiğinde olmak ne demekse )
    (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    (3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


    Seriata Bedevi kanunu diyerek bu kanunlara inananlari dolayli olarak asagiliyorsun ve buda dini degerleri alenen asagilayan bolumune girebilir.
    A.Volkan ve cluuberzone bunu beğendiler.

  20. #80

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ölüm el kesme gibi cezaların geri dönüşü yok. Hırsızlıkla cinayetle suçlanan yıllarca hapis yattıktan sonra masum oldukları anlaşıldığı için serbest bırakılan insanlar var, iftiraya uğrayan insanlar var. Bu adamın ellerini kestikten sonra masum olduğu anlaşılırsa ne olacak ? pardon mu diyeceksiniz?
    Bana 1500 sene öncesinin bedevi kanunlarını savunmayın. Bizler çöl bedevisi değiliz, Türküz , bedevi yasalarına layık değiliz.
    ilgi mi bulmaya çalışıyorsun bilemiyorum. Ama Türk alimlerine bak ne diyorlar: Biz islamiyetle bugün dediğimiz "Türk" olduk. İslamiyet'İn yüzyıllardır sancaktarlığını yapmış olan Türklerin her biri senin yüzüne ..... için can atıyor mezarlarında. Sana da güzel cevap olur diye düşünüyorum. Kendi cümlelerinde zaten kendini çürütmüş oluyorsun ki iftira yı atan zaten bir insan. Allah kanunu olsa da olmasa da bunun olması mümkündür. Bundan dolayı var olan kuralı şikayet etmek demin de dediğim gibi kırmızı ışıkta geçen kişinin kaza yapıp kırmızı ışığa sövmesine benzer. Herkesi kaim olduğu fıtrat üzere yetiştirirsen yani yalan büyük günahtır, iftira da aynı şekilde diye çocuğunu yetiştirsen, yani ortamı iftira atacak mevzulara hacet bırakmasan problem çıkmaz deyip kesin konuşmayalım problemin önün almış olursun diyelim.

    Ha birde şunu da belirtmekte fayda var. Bütün bu problemlerin bir takım sebepleri vardır. Bundan dolayı tüm insanlığın dört dörtlük iyi olmasını (melekler gibi) zaten beklemiyoruz. Kötülük seçimi var olacaktır ama temennimiz insanların birbirine sevgiyle yaklaşması ki bunun zaten Müslümanlığın özünde olduğunu savunuyoruz.

    Ve senin bu tavrın bizleri daha güçlendirip söylediklerimizde bizleri haklı çıkarıyor.
    Sen Müslim olmayabilirsin, bazı şeyleri cımbızlayıp buralara koyarsan olmaz.
    santo78 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)