Konuyu açan arkadaş benim yazdıklarımı da yanlış anlamadan iyi özümsemeni dilerim.
Her motosiklet sezonu başlarken bu ya da başka forumlarda senin sorduğun soruya benzer onlarca soru soran olur. Kusura bakma ama ben senin de dâhil olduğun bu guruptaki arkadaşların gerçek motosikletçi olmadıklarını söyleyeceğim. Nedenine gelince: Sadece HEVES ile hakaret eden ve motosiklet seçimini de buna göre yapacak olan biri gerçek motosikletçi değildir ve bilinçlenip mantıklı hakaret etmeye başlamaz ise de gerçek bir motosikletçi olamaz!!!
Gazı açıp uzama heyecanı, kızlara-etrafa hava atma isteği, spor motosikletin prestiji... Senin önceliğin de bu güne kadar gördüğüm örneklerdeki gibi bunlar olarak görünüyor. Bu önceliklerle sağlığının hatta hayatının yerini değiştireceğinin ne derece farkındasın bilmiyorum, bence hiçte farkında değilsin, hatta bu farkındalık senin önceliklerin arasında bile olamayacak bir kıvamdasın.
Çünkü net olarak tecrübesizsin.
Tecrübe ille yaşanarak öğrenilmez. En iyi tecrübe başkalarının yaşadıklarını görerek ve yorumlayarak kazanılan tecrübedir, tabi bu da gerçekten AKIL işidir.
Uzun lafın kısası başkalarını gözlemleyerek tecrübe kazanma yetin olmayabilir, lakin tecrübeli olanların tavsiyelerini dinlemek zorundasın. Yaşı senden büyük olanların tecrübelerini aktarırken ki üsluplarına çok takılma derim. Bu senin durumun için en son düşünmen gereken bir konu. Nihayetinde kimse Dede Korkut değil, 19.000 kelime haznesi ile edebi sanat yapamaz herkes, zaten değindiğim gibi konu bu da değil...
Bahsettiğin motosikletlerden birini alır, kullanırsa mutlaka ciddi bir kaza yapacak ve sonucunda ağır yaralanacak ya da hayatını kaybedeceksin bundan kaçış yahut kurtuluş yok. Bunu çok iyi anla. İnsansan da inanmasan da bu böyle.
Büyük hacimli emanet motosikletleri birkaç kilometre kullanmış olmak ilk satın alınacak motosikletin de büyük hacimli olabileceği anlamına asla gelmez.
Motosiklete geçekten gönül vereceksen, motosiklet hayatının bir kesitinde HEVES değil de tüm yaşamın süresince bir TUTKU olacaksa olması gerekenler; öncelikle ehliyet, kask, mont, pantolon, eldiven gibi motosiklet kıyafetlerini tamamladıktan sonra ardından da 125-150cc bir motosikletle en az 20.000 km ve iki sezon geçirmen gerekli. Sonra yine kademeli olarak bahsettiğin modellere doğru yürümeye başlarsın. Durum budur.
Lakin görüyoruz ki senin derdin ve amacın da bu değil. Şu kadar satır yazdım, önemseyip özümseyecek misin? Keşke.