Herkese selamlar.
Dikkat ediyorum da bu forumda her soru "ti" ye alınıyor.Size ne arkadaşım.Adam almak istiyor ve alır.Ben bile motora ilk 600 cc ile başladım.Yaşım 50 ve daha ölmedim.Şu an 900 cc hornet kullanıyorum.Eğer bilinçli kullanılırsa illa da ölecek diye bir şey yok. Siz r1 veya r6 alanları kıskanıyormuş gibi davranıyorsunuz.Lütfen biraz ciddiyet.
Berkay kardeşim,ben şimdi buradan sana "aman korumasız binme,aman eğitim al" filan diyecek değilim.Ama çok deli yaştasın,sadece dikkatli ol.
Soruna gelince,r6 seni fazlasıyla doyurur. Hem daha hafif ve kontrolu kolay,hem de ses olarak yüksek devrinden dolayı piyasadaki en güzel makina.
İnşallah ilerde r1 de alırsın. Ne alırsan al hayırlı olsun.
öncelikle sizde bence çok yanlış başlamışsınız. o yuzden diğer insanlarıda bu şekilde yönlendirerek çok yanlış yapıyorsunuz. al dediğin makinalar ölüm sebebi abi. bunu hiç düşünmeden hareket edıyorsunuz. kusuruma bakmayın bu şekilde başlamak tamamen bilinçsizliktir. heleki r1 r6 gibi motorlar tamamen ölüm makinesidir. evet ben bu soruyu tamamen "ti" ye aldım. eğer başka birisi daha sorarsa onuda alıcam abi.
Ne r1 alanı kıskanırım ne r6 alanı kıskanırım benim garajımda zaten 4 tane motorum mevcut. isterse dünyanın en guzel motorlarını alsınlar hayatta kıskanmam hatta tam tersi insanlar motora biniyor diye sevinirim ama bu şekildeki arkadaşlara sevinmem abi üzülürüm çünkü onlar motoru oyuncak zannediyor motoru kızlara hava atma unsuru olarak kullanıyor motoru bi pok zannediyorlar. evet motor bence dünyadaki en güzel şey ama bu işi biliyorsan... yoksa seni öldürür...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
8 yıldır ehliyetli olarak şu 2 tekerin üzerindeyim ondan öncede 13-14 yaşlarında yazlıkta ufacık scooterlar kullanıyordum bakkala falan gıderken.
sayısızca şehir dışına - 2 kerede yurtdışına çıktım motorla - zaten hergun ıstanbulda kullanıyorum. eğitimlerimi son derse kadar aldım ve yılda 1 veya 2 kerede yıne bır kac derse gıderım pekiştirmek için.
ben motordan zevk alıyorum motora bınmek benım ıcın hobi ve ben bu hobımı en guzel sekılde gerceklestırmek ıcın en dogru adımları atmaya calısıyorum abi.
ben suan 1000 cc enduro vs almaya gözüm yemiyor o kadar gücü istemiyorum altımda siz 23 yaşında bir çocuga ve o çocugun daha motoru bıle hiç olmamış arkadaslarının 3-5 km kullandıgı motorlarına guvenerek evet bende 600 lukle basladım sende gıt r1 veya r6 dıyebılıyorsanız kusura bakmayın ama sızde bılınclı bır motor kullanıcısı olamamıssınız sayın abim. bilinçli kullanıcı olabılmek ıcın sadece butun korumaları takmak yetmıyor malesef...