Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yurtdışına Seyahat Planlıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    fortunesv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2011
    Şehir
    Gönen
    Motosikleti
    Winton Too-Ybr 125-Ktm Duke 200
    Arkadaşlar herkese merhaba. Sağlıklı günler dilerim hepinize.

    Belirttiğim gibi bu yaz çok yüksek ihtimalle olmak üzere Çeşme-İtalya üzerinden Avrupa'yı gezmeyi planlıyorum. Motosikletle gidicem ve bu iş için yaklaşık 30 ile 45 gün arası bir zaman ve 5000 TL bütçe ayırıcam. Safi yol giderleri, konaklama vs. için ayırdığım 5000 tl'nin yanında da yaklaşık 5000 TL kadar da alışveriş bütçesi ayırmayı planlıyorum.

    Kabataslak bir rota belirlediğimde ülke olarak Çeşme üzerinden 1.durağım İtalya olacak,
    Ardından Yukarı tırmanıp Fransa'ya Paris'e ve ordan yine gemi ile İngiltere Londra'ya geçmeyi planlıyorum.
    Londra dönüşünde Belçika-Hollanda-Almanya-Çek Cumhuriyeti-Avusturya-Slovenya-Hırvatistan-Bosna-Sırbistan-Kosova-Makedonya ve Yunanistan üzerinden tekrar Çeşme'ye feribotla dönerek seyahatimi tamamlamayı planlıyorum.

    Araç ve uzun yol deneyimi konusunda hiç bir sıkıntım yok. Bütçe yetersiz gelir diyecek olursanız bütçem zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Tam olarak ne kadar bütçe ayırmam gerektiğini yakın çevreden arkadaşlarımla da istişare yaptıktan sonra planlayacağım.

    Benim asıl merak ettiğim konu şu. Şimdi ben tüm bu seyahatim içerisinde yurt dışından Fotoğraf makinesi, Kaliteli bir kask, kaliteli bir motosiklet montu almayı planlıyorum. Bildiğiniz gibi Kask ve Montu aldığım gibi üzerime giyip yoluma devam edicem ve tabiri caizse üzerimden çıkaracağım kask ve montta 2.ele satmaya kalksam ortalama 100 er TL bile etmeyeceğinden olduğu gibi çöpe atmayı planlıyorum. Dönüşümde veya seyahatimde bu almış olduğum ürünler ile ilgili bir problem yaşar mıyım? Bu konuda bana fikir verebilecek arkadaşları bekliyorum.

    Hepinize çok teşekkür ederim. İyi forumlar.
    Tekeriniz düz bassın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Cekomastik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Aldığınız ürünler ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Fakat 45 günde bu kadar fazla yeri ne kadar gezebilirsiniz? Bence 4 5 ülke belirleyin sağlam dolu dolu gezin derim. Bütçe konusu kişiden kişiye değişir kimisine 5 bin yeter kimisine 50 bin yetmez. Size bağlı. Şimdiden kazasız sürüşler.

  3. #3

    Üyelik
    19 Mart 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS
    Gerçekten İtalya turunu tavsiye ederim.Bende 1 sene önce İtalya da - Roma turu yapmıştım 6 günlük.Roma da Scooter kiralamıştım Motoroads.com şirketinden o zaman türkçe de hizmet veriyorlardı gerçekten Italya da Scooter deneyimi yaşamınızı tavsiye ediyorum,racing motor kulanıyor olmama rağmen.Bol eğlenceler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)