zincir maşaya deymemesi için parça

arkadaşlar konu için üzgünüm sizin için gereksiz ama benim için önemli zincir arka maşaya sürtmesin diye plastik bir parça var o parçayı zincir yemiş zincir maşanın demir kısmına deymeye başladı ve o parçanın adını bilmiyorum kimse sorsam elimde yok diyorlar ufak parça olduğu için internettende araştıramıyorum adını bilmediğim için

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:13 ----------

Arkadaşlar bilen yokmu :S

Orjinal adı : Chain Slider

Türkçe adı : Zincir Kaydırıcı

Çok muzur parçadır, zincirin gerginlik ayarı kaçtığında affetmez maşaya kadar eritir, hele dişli ebatları değişirse değmesin keyfine, kolay gelsin.

driftte aslında vardır o ama dişli ile oynadığın zaman ortadan kaybolduğu için sende artık kalmamış.

Kaliteli motorlarda 20 yıl 200 bin km kullanılsada erimeyen çok önemli bir parçadır. O yoksa zincir sürterek maşayı resmen keser.
Üzeri teflon kaplı oldugundan erimiyor.
Onun yerine eksantrik zincir paleti kullanabilirsiniz. Montajını bir şekilde çözün yeterli. Bu palette sürtünmeye çok dayanıklıdır.
Eski bisiklet lastiğinden , iç lastikten felan yapmaya kalkmayın bir haftada parçalanıyor genelde.

İnce bir polyamid parçası bulursan havşa başlı vida ile salıncağa tutturabilirsin,tabii vida başları dışarıda kalmamalı yada zemindeki yağı güzelce temizleyip yapıştırabilirsinde
Birdaha aşınacağını sanmam,tabii zincirini her zaman yağlıyorsan

images

arkadaşlar bugün sipariş ettirdim 1 hafta sonra elime gelicek inşallah yardımınız için teşekkür ederim birine gittim komple maşa değiştirmek gerekiyor dedi kaçtım oradan :D

Orjinal adı : "zincir maşaya deymemesi için parça"
Türkçe Adı: "Zincirin maşaya değmemesi için gerekli parça"

biz çok mesajllaştığımız için çoğu kelimeyi düzgün yazmıyoruz budada hatalar oluyor kb

aklınızda olsun bunun en güzel çözümü arabalardan çıkan eski eksantirik kayışları genişleride var çöpe giden bir kayışı geri dönüşümle kullanmış olursunuz.

Arka salıncak 62 lira, değiştir gitsin :)

kendi sitesinde 62 lira diyor ama bizim burda nedense 85 e geliyor :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

aklınızda olsun bunun en güzel çözümü arabalardan çıkan eski eksantirik kayışları genişleride var çöpe giden bir kayışı geri dönüşümle kullanmış olursunuz.

bizim arabanın bi kayışı var atmayım o zaman :)

bu arada çıkma bir tane buldum daha yeni gibi zincir biraz iz yapmış onu taktık yenisi gelene kadar idare etsin :)

Zincir boşluğunu ayarlamazsanız elbette kısa sürede o parça erir, sallantıda veya fazla yük binmediğinde işe yarar o parça, yoksa oraya zincir sürekli değmez sürtünmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar