Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Neyi yanlis yapiyoruz? Okuyun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    1- Bir kaza gecirdiginizde "bir anda onume kirdi serefsiz" diyerek. Hala hayattaysaniz o serefsiz size yukaridan bir uyari. Sen motosiklet surucususun, cogu durumda haksiz olmana ragmen hakli oldugunu dusunmen ya da gercekten hakli olman kolunu bacagini veya daha kotusu hayatini kurtarmiyor. Sen motosiklet surerken hayatta kalmakla mesulsun, ona gore hareket etmek gerekmez mi?

    2- "Motorun frenleri kotuydu dustum", "Lastikler kotuydu dustum", "Kum vardi kaydim dustum", "Taksi kapisi acildi dustum", "Aniden onumde durdu girdim dustum". Bu gibi bahaneleri yuzlercesine kadar cogaltabiliriz, ama bunlar hala bahanedir. Belki senin hala ogrenecek bir seylerin vardir, bahaneden cok "ben neyi daha iyi yapabilirdim" diye dusunme mekanizmasini oturtsak?

    3- Bilmedigin konular hakkinda tek bir otorite saydigin kisiden veya cevreden hurafelesmis seyleri gercek kabul etmekten vazgecsek? Ornegin 4 parmak panik frenle gayetle mutluyum diyen adama yanlis aslinda 2 parmakla yapman gerek demesek(veya tam tersi), ya da 10 binde debriyaj balatasi bitiren adama "acemi" yakistirmasi hemen yapmasak (belki 10 bin kmnin tamamini pistte yapti adam?). Unutmamak gerek, en iyi motosiklet suren adam surdugu motosikletten kusursuz keyif alan adamdir. Bir seyleri yanlis biliyorsan emin ol kendi surdugun motordan da tam keyif almiyorsundur, ya da dogru surdugunu sanarak motoruna da kendine de eziyet ediyorsun.

    4- Ben motosiklet olayini cozdum psikolojisine girerek. En kolay boyle ölünüyor. Hadi cozdun, diyelim supersport seviyorsun, pistlerde de estiriyorsun. Toprakta veya suya 130la girdiginde hala ayakta durabiliyor musun? Her zaman ogrenecek yeni seyler vardir, kimse bu isin krali degildir.

    5- Biri yanlisini soylediginde savunmaya gecerek. Belki o kisi de ne dedigini bilmiyor, ama sen kendini sorguladin mi. Motosikletin ustundeyken her seyi dogru yaptigina emin misin? Senden daha iyisi olmadigina, kaza yaptiysan senden baskasi da mutlaka orada dusecegine, viraj aldiysan senden daha hizli alamayan olmadigina, emin misin? Kendini sorgula

    6- Bilen adam rolune burunmek. Kendi egitimin yokken insanlara egitim al demek, kendin 6 ayda bir arabalara kamyonlara gum gum girerken baskalarina mal demek. Durmayi bilmiyorken duramayanla dalga gecmek. Enteresandir, bizim motorcularimizin en buyuk handikapi bu. Efendiligini, ve ozelestiri kabiliyetini kaybetme.

    Bunlar benim 16 senelik motosiklet tecrubemle yasadiklarim ve yasamasam da gozlemleyerek bugune kadar vardigim noktadir dostlar, sizlerle nacizane paylasmak istedim.
    sereye, Karalı, zaferce ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Biraz uzun olmuş ama sıkılmadan okudum elinize sağlık.Dediğiniz gibi burnun havada olması olayı motosiklet camiasında çok var biraz genelleme olacak ama büyük cc kullanan arkadaşlarda bu durum daha çok görülüyor benim fikrimce.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)