Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motoru Orjinal bırakmak gibi bir saplantımız var!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    alisemercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Motorsikleti orjinal haliyle bırakmak gibi bir saplantımız var bu coğrafyada, oysa yapı olarak değişikliği ve uyarlamaları kaldırabilecek yegane ulaşım aracı. Yurt dışında adamlar korkmadan boyuyorlar, değiştiriyorlar keyiflerine göre kendilerine uyarlıyorlar. Ama biz bunu bir türlü yapamıyoruz, birz yaratıcı olmak lazım, tüm parçaları illaki bayiden satın almak gerekmiyor. Sanayide süper iş yapan ustalar var. Bir arka çamurluğu bile korkumuzdan kısaltamıyoruz, ikinci elde para etmez diye. Hadi cesaret arkadaşlar!! Ben motorumu sattım. Yeni uyarlayabileceğim bir motor arıyorum!! regal raptor 250, keway 150, hatta eski kırmızı yuvarlak depolu Javalar ideal motorlar bence..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    arabasının orjinalliği bozulmasın diye hasarlı çamurlukla dolaşan çok kişi bilirim...orjinal çamurluğuyla değiştirmiyor adam ...motoruna dünya para verip air brush yaptırıpta bu motor hasarlı değilse neden boyattın diye soran zihniyette insanlarla yaşıyoruz düzelecek elbet bir gün
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Zevk meselesi Ayakkabı köselesi değil..Ama kesinlikle orjinalliği gitmiş bir makina değerden düşüyor.Boyalı olursa zaten küllüm yandı.

  4. #4
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    motor parçalarını orjinal kullandıktan sonra dış aksamı önemli değil grenaj gibi.
    motorun yürüyen ve mekanik aksamı dışında değiştirmek iyi ama mekanik parçaları orjinal alalım çünkü...


    21. Yan sanayi Yedek Parça kullanabilirmiyim ?

    Motosikletlerimizin tüm yedek parça ve aksesuarları Kawasaki mühendislerinin bilgi,deneyim ve kullandıkları yüksek teknoloji ( ZX-12R modelimizin seri üretimine geçilmeden önce 200-300 silindir kapağı alternatifi denenmiştir... ) ile çok gelişmiş araştırma ve testler sonucu üretilmiş olup yan sanayi ‘'After Market''parça ve aksesuarlar motosikletiniz ile uyum sağlayamıyacağı gibi, düşük performansa hatta tehlikeye yol açabilirler.Yanısıra bu tip parça ve aksesuarların kullanımı motosikletinizi garanti kapsamı dışında bırakacaktır.

    kawasaki-turkiye.com dan alıntıdırç
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  5. #5
    saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Kawasaki Turkiye'ye soyleyin once kendilerine baksinlar. ZX-12R'in Debraj kovalari fabrikadan hatali ve ZX-12R'in yuksek gucune dayanikli degil. Hatta bazi durumlar altinda (Fazla asilmana gerek bile yok) debraj balatasi yanip kovalar kilitleniyor, cok tehlikeli birsey. ZX-12R kullanicilar Kawasaki'nin bu sorunu senelerdir igna etmesine ugrasiyor ve Kawa bir turlu igna etmiyor, bu normal diyerekten.

    Ama bu sorunu cozen yan sanayi parcalar cok piyasada.

    Sadece propoganda iste abi, piyasada fabrika garantisi korluyan parcalar var.

    Bilgisayar icin yazaci yapan firmalarin yaptiginin aynisi. Orjinal kartusundan baskasini kullanirsan garantisi iptal oluyormus, eeeeh orjinal kartus kullanmadigimi nasil ispat edeceksiniz?

    Su an Akrapovic egzoz var benim 12R ustunde. Akrapovic fabrika garantisini korluyor. Oyle olmasa bile bozulunca orjinal egzozsunu takip gotururum, eh ispatla bakalim. Birde egzoz ile hic alaka olmayan bir parcasi bozulsa adam egzoz orjinal degil diye garanti altinda bakim yapmiyacakmi simdi?

    Hadi tamam motoru komple alt ust edip performans canavari yapanlar var, orda anladik ama sadece iki uc parca degistirdun diye garantiye birsey olmaz.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

  6. #6
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    walla bende orijinali gibi bırakma niyetinde değilim sadece motor için değil hayatta kullandığım herşeyde benden birşeyler katmak isterim farklı olmak için yalnız bunu yaparken de aşırıya kaçmamak gereki kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

  7. #7
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Bu saplantı sadece motosiklette değil herşeyde var. Her mal orjinal olacak kendi imkanlarıyla modifiye yapanlar da bile bu duygu hakim. Görüyorum ölümüne yükleniyorlar mallarına neden? Ben söyleyeyim artık orjinal değil ya ondan! Orjinalliği bozulmasın diye aldığı buzdolabının üstündeki kağıtları sökmeyen arkadaşım var. Bu bir hastalık bozulmuş parçasını bile değiştirmezler ne imiş orjinalliği kalmazmış. Ulen senin orjinalliğin mi kaldı yıllar geçiyor yaşlanıyorsun üç kuruş Dünya malına kendinden iyi bakıyorsun. Bazı insanları anlamak mümkün değil.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  8. #8

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    aslına bakarsanız insanlar garanti dışı kalıcak diye yapmıyor bu tür işlemleri
    Kask tak!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler