Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İcradan Motosiklet Alacağım Prosedür Nasıl

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    muhiddnevrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2013
    Motosikleti
    yzf 125
    İcradaki motosikletleri bir süre takip ettim sonra vazgeçmiştim şuan almayı düşünüyorum aklımda birkaç soru var merak ediyorum cevap bulamadım.

    Açık arttırmada aldığımız aracın noter ücreti oluyormu(100 tl)
    Parayı verip motoru direk alıyormuyuz,Muayene eksiği varsa ücret bizemi ait oluyor,Kısacası bu işin masrafları nelerdir. Örneğin şu 125 KT
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9416023/detay/
    Aykut009 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    supporter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    hocam aglayanın malı gulene yaramaz derler ama ılla alacam dıorsan tum masraflaı sana aıt
    Kasksız gezen babam olsa yüzüne bakmam !
    Bizim evde son lafı ben söylerim ' Peki Hanım'

  3. #3

    Üyelik
    12 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Bencede hiç bulaşmayın ağlayanın malı gülene yar olmuyor çok pişman olursunuz.
    supporter bunu beğendi.

  4. #4
    manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2012
    Şehir
    Hongkong/Guangzhou
    aynen. aglayanin mali gulene yaramiyor. arkadasim bundan bir kac sene once bi honda accord almisti boyle. abicim araba kaza yapmak yuzunden resmen kendisini sattirmadi ya.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı muhiddnevrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İcradaki motosikletleri bir süre takip ettim sonra vazgeçmiştim şuan almayı düşünüyorum aklımda birkaç soru var merak ediyorum cevap bulamadım.

    Açık arttırmada aldığımız aracın noter ücreti oluyormu(100 tl)
    Parayı verip motoru direk alıyormuyuz,Muayene eksiği varsa ücret bizemi ait oluyor,Kısacası bu işin masrafları nelerdir. Örneğin şu 125 KT
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9416023/detay/
    hayırlı mal değil,zaten yatık mal o ilandaki .Sanayi deyişiyle yatık ve yanık malı almayacaksın.

  6. #6
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    500 lira çok değil mi o motora ?

  7. #7
    muhiddnevrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2013
    Motosikleti
    yzf 125
    Eyvallah herkese teşekkür ederim zaten çekiniyodum bu işe girmekten Motorun muayene borcu ne kadar gözükmüyor birde damga vergisi,kdv vs varmış bunlar da olunca hiç girmemek lazım bu işlere.
    Şavaş abi senin söylediğin gibi motor uzun süredir yatıyor heralde oda ayrı bir masraf

  8. #8
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Otopark parası, kdvsi mtv si, bilmem nesi derken zaten sana 1500 liraya mal olacak.
    Hasarlı ve çürümüş, belki de üstünden bazı şeyler eksilmiş olarak.
    Çalışır hale getirmeye de 500 harcasan..
    Oooh tadından yenmez o.

  9. #9
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-07
    motorunun vergisini veya cezasını ödemeyen birinin bu sebeplerle çektirdikten sonra motoru almaması, bunun üzerine de motorum gitti diye ağlayabilmesi, bi de üzerine aynı motorun yeni sahibine önceki adam yüzünden fayda getirmemesi



    çürümüş olmasıyla ve park cezasının alıcıya yansıtılacak olması olası olabilir ama. ilan direk vergi dairesinden, arayıp sorarsanız aydınlatırlar herhalde. belki de yarın aydınlatalım diyebilirler. o konuları artık biz aydınlatmıyoruz da diyebilirler pek âlâ

  10. #10
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    ağlayanın malı gülene yar olmaz güzel, peki ne olacak bu motorlar, arabalar? çürüyünceye kadar kalacakmı

  11. #11
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Beklemiş motosiklet bilinmiyorsa, tanınmıyorsa alınmaz. Nedenlerini sayayım, ne kadar beklediği önemli her şeyden önce. 1-2 aydan fazla yatması demek ki senin kutup başlarını çıkartıp, arka lastiği yukarı alıp örtüp kenarda beklettiğin şekilde olmayacağından bazı parçaların yenilenmesini gerektirebilir. Daha fazla yatması demek daha fazla masraf açması demek tabii ki... Açıkta bekliyorlar, toz toprak gibi her türlü dış etkenden etkileniyorlar. Düşüp, yatıp kalkıyorlar. Almadan inceleyemiyorsun da adamın yoksa çekildiği yerde. Yedek anahtarını bulmak zor, alıkoyup parayla verenler var. Yeniden trafiğe çıkarma masrafı yapıyorsun sadece noter masrafı değil. Muayene, vergi vs. birçok şey giriyor işin içine. Bir ara arabalar için takip ettiğim için iyi biliyorum. Alanlara da ikinci el fiyatından çok da aşağılara gelmiyor.

    Ha şöyle bir durum olur, alet değerlidir; kimin olduğunu ne zaman otoparka alındığını bilirsin. İçeride adamın vardır, kontrol ettirirsin kuytuya koydurursun, motosiklet çok talep görmeyeceği için biçilen fiyattan çok daha düşük rakamlara açık arttırmayla alırsın güzel güzel binersin. Bunu yapabilecek yeterliliğe sahipsen sıkıntı yok. Bilmiyorum motosiklet için hiç işin peşine düşmedim ama araba için ihaleye giren galericiler anlaşıyorlardı, biri alıyordu. Belki motosiklette de rant dönüyordur sonuçta işin ucunda para var da tabi düşük meblağlıların peşinde koşmazlar. En son internetten falan teklif verilip satılıyordu, sistem değişmiş. Sözün özü boşver, karman çorman bir iş.

  12. #12

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    bedava verseler alma. bizim patronun kayınpederi icra müdürüydü. patrona sürekli icradan bir şey almayacaksın ve kimseye kefil olmayacaksın diye vasiyet ederdi.

  13. #13
    krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Yahu icraya düşen motorun sahibi sağa sola borç takmış ödememiş motor satılacak gelen parayla borçlar ödenecek gülenin ağlayanın malı değil o alacaklıların malı.
    lawyer_16 bunu beğendi.

  14. #14
    maxiscooter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2013
    Şehir
    K.K.T.C.
    Ağlayanın malı durumuna katılmıyorum.Şöyleki yıllar önce benzer bir durumda alacağımız olan bir firma iş yerini borcu karşılığı vermiş ve biz gibi borcu olan herkesede borçlarını ödeyemeyeceğini bile söylemeden kaçtılar. Üstlerinde ve evlerinde adam gibi eşya olmadığı için icraya koymadık ama icraya koyulsaydı ve ellerindeki eşyalar alınmış olsaydı durum ne olurdu? O mu mağdur biz mi? Borcunu ödemeyen, herkese borç yapıp kaçan, benim alınterimi resmen çalıp kaçan adamın bana olan borcu karşılığı alınan malın üstünde nasıl bi hakkı olabilir?
    krd bunu beğendi.

  15. #15
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    İcraadan araç almayı biraz detaylı yazayımda , siz veya almak isteyen bir başka kişinin başına neler gelevbilir herkez anlasın.

    Öncelikle ağlayanın malı diye bir olaya saplanmayın. İcraa işlemleri borçlu vatandaşlar tarafından pek önemsenmiyor. Genelde Olunca öderiz gibi esnaf tarzı bir yaklaşım var. Taa ki elindeki mala haciz konulana kadar. Burada amaç borcu tahsil etmektir. Bundan dolayı mal sahibi ne kadar ağlarsa ağlasın başına gelenlerin yegane sebebi yine kendisidir. Zamanında adam gibi borcuna sağdık kalıp ödemelerini yapsa bu olaylar hiç yaşanmaz. Yaşanıyorsada ağzını açık tek laf etmyede hakkı yoktur. Çünkü alacaklı oalnda bıu parayı tahsil edip kendi işine gücüne bakmak durumundadır.

    Şimdi bu tür satış ilanlarında , İcraa dosyasındaki ilan şartlarını görmekte fayda var. Tellaliye gideri , tahsil harçları ve diğer masraflar kimin tarafından ödenecek ? Bunu bilmeden ihaleye dalmak başınıza iş açar. Bu açıklamalar icraa dosyasında açıkça belirtilir.

    Bu başlıkta verilen sahibinden com ilanındaki rakama bakarsanız , açık arttırmaya sizden başka kimseninde girmediğini varsayarsak , sadece 500 TL ödeyip motorun sahibi olacağınızı zannedersiniz ki bu olay böyle olmaz.

    İcraa müdürünün hesapladığı diğer masraflarda alıcıya aitse toplam rakam icraa dosyasına yatırılır. İcraa müdürü , ruhsat çıkartabilmeniz için , bu motoru sizin aldığınıza dair bir resmi yazı ve motorun bulunduğu otoparktan teslim alabilmeniz için yeddi emin değişikliği belgesini alıcıya verir. Bu evrakla motorun bulunduğu otoparka gidilir. Yeddi emin ücreti ne kadarsa bu da ödenir ve motor alınır.

    Yanlış hatırlamıyorsam bu gibi durumlarda ruhsat direkt trafik şubeden icraa yazılarıyla alınıyordu.

    Bu gibi satışlarda borçlu her zaman ihalenin feshi davası açabilir. Kazanabilirde. Kazanırsa ihale mahkeme kararıyla iptal edildiğinden araç geri istenebilir. Bu durumda aracı geri vermemek isteyen birisi aracın ruhsatını önce bir başkası üzerine oradanda kendi üzerine yaptırırsa, 3. kişilerin eline geçtiği için araç geri istenemez.

    Aracın bağlanması , satışa ilanlarının verilmesi ve açık arttırmayla satılması en hızlandırılmış haliyle bile ortalama 6 aydır. Akü genelde bitiktir. Açıkta durduysa lastiklerde yağmur kar yediyse genelde lastiklerde bitiktir. motor yağı çiğden dolayı sulanmıştır. açıkta bekletildiyse boyada solmuştur. Birde anahtarı yoksa , çilingir masrafınıda düşünürsek en iyimser tahminle ( tellaliye bedeli , tahsil harcı , ruhsat bedeli , sigorta , yediemin masrafı , akü , lastik , yağ ) bu ilandaki motor size 1.500 lira civarına gelebilir.

    Açık arttırmada birde arttıran bir alıcı daha varsa rakam değişir. Bundan dolayı bu tür alımlara girecekseniz öncelikle icraa dosyasının tam olarak masrafını hesaplattırın , sonra yedi emin olarak bırakılan yerin nasrafınıda hesaplattırın. ruhsat sigorta bakım gibi masraflrıda kendniz hesaplayın , toplamı yinede mantıklıysa satışa girin.

    İlandaki motor için konuşursak , 500 lira veririm alır giderim gibi bir düşünceniz varsa bu işlere pek girmemenizi öneririm.
    orhanerdogan ve ferhatkars bunu beğendiler.

  16. #16
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    ağlayanın malı gülene fayda etmez

    len cahil cahil yorum yapıyonuz..o hacizli mal satılacak ki ağlayan adamın kişinin borcu kapansın...

  17. #17
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    2009 da motoru parka çektirmiştim...
    yasal olarak üstünde hiç bir hakkım yok... sahibi öldü, çocuklarına miras kaldı...
    veraset ilan(m)ı çıkartıp da bana satış vermediler...
    motorun da muayene yapılacak yeri kalmadığı için çevirmede parka çekildi...
    geçen mart ayında gidip motoru buldum... motorun resmen ırzına geçmişler...
    yerde yatar vaziyetteydi... ben kaldırdım...
    depo kapağını almışlar.. koltuk yok... yan kapağın teki yok... sağ motor kapağı açılmış...
    muhtemelen kollektör felan da yoktur( zor bulunan parçadır- şarj ünitesi yani)
    ayak marşına bastım... motor kitlemiş vaziyette... önemli değil dedik....
    neyse motoru açık artırma usulü alma imkanımı felan sordum...
    park yerindeki ............ (bol bol küfür) nalet olasıca insan
    "50-100 beni görürsen bu motoru 1 hafta içinde ihaleye çıkarttırırım dedi...
    ihaleye de sadece seni sokarım... maximum 250 tl ye de alırsın" dedi...
    motorun eksik parçalarını da başka motorlardan tamamlarız merak etme dedi........ bol bol küfür....
    o parayı ben kendime değil avukata vereceğim... bu iyiliği kardeşime yapmam vs vs zırvaladı durdu...
    he he dedim çıktım gittim...
    zaten motorun iyisi en kötü 1500 tl...
    bunu trafiğe çıkartmak en az 700-800 tl tutar... komple motor elden geçecek 1000 de ona gider...
    belki daha fazla... bunların hepsi de 1 ay sürer sanırım...
    hiç gerek yok uğraşmaya... hazır yürüyenini almak daha mantıklı..
    motorun vaziyeti de bu...



    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)