Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Hıncal Motosikletlilerden Özür Dile!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Hıncal uluç o yazıyı yazalı baya oldu ve ayrıca haklı da her ne kadar kendisini sevmesem de açılan kampanya çok saçma.
    TAYFUNBORA bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Alıntı cemalkd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili kardeşim/ağabeyim, tekrardan izah ediyorum: Bak şimdi siz yanınızdan manyak gibi geçen motorla, yolunda düzgün giden motoru ayırt edebiliyorsunuz. Ancak trafikteki sürücülerin büyük bölümü ayırt edemiyor. Ne yaparsan yap bunların gözünde makas atıyor oluyorsun. Bu tür yazılar da, bu kafadaki adamları tahrik ediyor. Yani iyi kullananları akladığı cümle bile yanlış. Biz kimi kastettiğini biliyoruz, ama yoldaki adam bilmiyor, herkesi bir sayıyor, herkese sataşıyor arabasıyla. İlla yarın birinin gelip "Hıncal Uluç da gıcık oluyo size zaten, Allah sizi bildiği bigi etsin" demesi mi lazım bunun anlaşılması için? Terbiyesizce motosiklet kullananları engellemenin yolu başka kanallar. Az önce başka bir arkadaşımızı da açıktan davet ettim, gelin bu bilinç için harekete geçelim diye. Bakalım ne yapacağız... Bir de bu konuya yazdığım ilk yorumu bir daha okuyun lütfen, açıkladığım konuları tekrardan gündeme getiriyorsunuz bak aynen şöyle bir cümle var orda: "Şimdi ben yolda bir araba gelip sıkıştırdı diye bütün otomobil şoförlerini terörist mi ilan edeceğim? Sinyal verdiğimde gaz kesip yol verenler ne olacak?" ve yine önceki mesajlarda kötü motor kullananlara ettiğim lafların linki de mevcut. Ancak bu konu bambaşka, doğrudan hedef gösterme var, yaya ölümlerinin ve otoban kazalarının sebebi ilan ediyor. Acemi biri etkilenebilir böyle bir hareketten ama bir otomobil, kamyon, otobüsün motosiklet nedeniyle kontrolünü kaybedip kaza yaptğı görülmüş şey değildir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:08 ----------

    TMF ve TMP'den Tolga Çakılcıoğlu, change.org'de şu yazıyı paylamış:

    Hıncal Bey,

    Gazetede ki motosikletler ile ilgili yazınızı büyük bir hayret ile okudum.

    Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben 30 senesini motosiklet üzerinde geçirmiş ve şu anda hem TMF - Türkiye motosiklet Federasyonunda lisansllı hakem hemde TMP - Türkiye Motosiklet Platformu adı ile bilinen Türkiye'nin her ilinden 41 kulübün oluşturduğu güzide bir platformun yönetim kurulu üyesiyim.

    Yazınıza gelince sadece talihsiz ve bilinçsiz bir yazı olduğunu söylemek isterim. Motosiklet tutkunlarını karalayan ön yargışı bir yazı. Ben size otomobil, kamyon ve otobüs tarafından sıkıştırılan, çarpılan, kırmızı yanarken kavşaktan hızla geçip motosiklete çarpıp öldürülen yüzlerce insanın haberini gönderebilirim. Siz bana bir motosiklet tarafındaın sıkıştırılıp, yoldan çıkarılan bir araba haberi gösteremezsiniz. Elinizde o kadar arşiv var araştırabilirsiniz. Ayrıca o aralardan geçiyor dediğiniz genelde kuryecilerdir. Onlarda ya birine ilaç, kan veya hayati bir evrak taşıyor olaiblirler. Bir gün sizin bile onlara ihtiyacınız düşebilir allah göstermesin. O yüzden öncelikle bir yazıyı kaleme almadan önce öfke ile milleti yanlış yönlendirmeyin. Zaten motosiklet üzerine bir ön yargı var iken bu ateşi biz söndürmeye çalışırken sizin gibi kişiler tarafından üstüne körükle gidilip bir de odun takviyesi yapmayın lütfen. Sevgiler saygılar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:24 ----------

    Arkadaşlar abartıyor da olsam ben bu konuyu çok ciddiye aldım ve hıncalcığa az önce bir mail yazdım. Ctrl+C yaptıktan sonra Tolga Bey'in yazısını üstüne kopyaladığım için gitti, yoksa paylaşacaktım. Bugün bu adama telafi edici açıklama yaptırmazsak yarın başkalarının benzer söylemlerle çıkması muhtemel. Siz de uygun dille tepkinizi dile getirin lütfen. Sabah'taki sayfasında e-posta gönderme linki var.
    Ben şunu merak ediyorum; STK yöneticileri, üyeleri trafik terörünü sona erdirmek için ne gibi faaliyetlerde bulunuyorlar? İnsanları bilinçlendirmek ve denetleme mekanizmalarını harekete geçirmek için herhangi bir kampanya başlatmışlar mıdır? Bu memlekette normal hayatında hanım hanımcık olan bir insan da, 2 üniversite okumuş doktorasını yapmış insan da o trafiğe çıktığında potansiyel katile dönüşüyor. çocuğunu ön koltuğa oturtuyor, arka koltuğa oturtan emniyet kemerini taktırmıyor, dur işaretlerine uymuyor, yaya geçidi takmıyor, kendi canını bile hiçe sayarken başkasını hiç düşünmüyor. Böyle abuk sabuk canı yanmış insanların sitemlerine kafa yorup zaman kaybedeceğimize şunları yapmak için ön ayak olabilirsiniz bence:
    - Ehliyet kurslarındaki eğitim seviyesinin arttırılması ve bilinçlendirici eğitimlerin verilmesi ve kursların denetlenmesi.
    - Trafik Polislerinin eğitimi ve motivasyonu için çalışma başlatılması
    - Trafik kontrollerinin arttırılması, "sıfır tolerans" yaklaşımıyla yetkililerin harekete geçirilmesi amacıyla kampanya başlatılması. Trafik kontrolü günün belli saatlerinde, keyfi bir şekilde olta atma şeklinde yapılırsa, kota doldurma amacıyla ceza kesilirse, kimse kuralları ciddiye almaz.
    Bu önlemler alınırsa işin ucu hepimize dokunacaktır ama kazaların ve şikayetlerin azalması için, medeni bir toplum olmaya doğru adım atabilmek için bazı bedellerin ödenmesi gerekmiyor mu?

  3. #63
    raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda xl 200
    Alıntı Alisilin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam açık açık 'HAYVAN', 'YARATIK' demiş.
    Hiç kimse hiç kimseye bunu söyleyemez hakkı yoktur, ki motosiklet olsun araba olsun kamyon olsun her kesimde çürük elma vardır, bunu genelleyerek motosikletli bu ülkede teröristtir diyor,
    İmza değil gerekirse yürüyüş yaparım bu adamcık için.
    Çürük elmaları ayıklamak lazım ki tüm elmalar çürümesin. ayrıca kuralsız sürücülere halk tepki göstermez ise (ve sürücü sürücüye tepki göstermezse) çürük elma sayısı git gide artacaktır. bence bu "adamcık" için yürüyeceğimize ilk önce camiamiz dediğimiz kuralsız motosiklet sürücülerine tepki gösterelim. daha kendi sitemiz bile kuralsızlığı neredeyse teşvik ediyor (bkz. gezilerdeki içkili motosikletli gezi fotoları). ben kendi adıma kurallara uymayan yayayı bile insan yerine koymam. bu konuda da Uluç'u kesinlikle haklı buluyorum.
    polo34 bunu beğendi.
    anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı sokmasan da olur (imza istek üzerine değiştirilmiştir).

  4. #64
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    valla argadaşlar ben itiraf ediyorum çürük elmayım...kısa Seyrantepe Ulus-Seyrantepe iş ev güzergahımda her türlü kural ihlali ve 4 tekerli arac sahiplerinin haklarına tecavüz ediyorum...hatta yeri geldiğinde saldırıyorum..küfür hakaret gırla...itirazı olsan el frenini öeker haddimi bildirir...resmi araclar dahil buna...lüks arac taksi minibüs vs farketmez...biraz gurur varsa kendisine ettiğim küfür yemez bana dersimi orada verir...memleketten ve trafikden umudu keseli Koç Köprüsünde plakalığımın dibine dayanan bir gavat jeep yüzünden çoktan kaybettim..şimdi hiç bşir motorlu arac benden saygı beklemesin..aksine şiddet ve kuralsızlık bu İstanbul Trafiğine layık olan şey...tavsiye ederim...yüksek desibelli çift kornamla zaten kulakları pert ediyorum...bende böyle...
    gky bunu beğendi.

  5. #65
    ertoros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2013
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    Kawasaki KLX150L
    Alıntı Green Arrow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hıncal uluç o yazıyı yazalı baya oldu ve ayrıca haklı da her ne kadar kendisini sevmesem de açılan kampanya çok saçma.
    Yazı daha üç günlük,link'leri karıştırmayın.Daha öncede motosiklet yazıları olmuştu.Bu adamın üslubu.. yapacak bişey yok.Komik olan motosikletlerin arabaları sıkıştırmalarıSENDE HAKLISIN,BENDE HAKLIYIM,ODA HAKLI.Bu imza işi onu çok kızdırırCevap olarak yakında yazar.
    doğum yeri kainattır memleketi ise dünya

  6. #66
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Sanki trafikte tehlikeli tek araç motor, sanki tek sorunu yaratan motor, motorlar olmasa trafik sorunu duzelecek. Sadece motorlu apaci yok arabalida cok var onlara kimsenin lafi yok. Hadi be birakin bu bos muhabbetleri Haber izlemiyonuz mu bi motor kazasi haberi olsa motosiklet bi can daha aldi basligibda sunuyolar haberi, imza ile olacak is degil halk butun olarak bilinclenmeli, halk bilincli olmadigi icin geri kaldik. Varsin Hincal motosiklete terorist desin cokmu koyar bu .

  7. #67
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Bu hıncal varya hıncal birilerini hedef göstermeyi çok seviyor.Yalnız bu sefer büyük bir hata yaparak en masum biz motosikletçileri trafik tererösti olarak gösterdi.Masum diyorum çünkü bizde hata yapsak karşı tarafta hata yapsa sonuçta zarar gören her zaman biz motosikletçileriz.Ben istanbul trafiğinde günde 150-200 km den aşağı yol yapmayan birisiyim.Abartısız söylüyorum haftada en az iki kez araç sürücülerinin hatası yüzünden bana göre 2 ölümlü trafik kazasını ucuz atlatıyorum.Son sürat makas atanlar mı dersiniz,sinyalsiz aniden önünüze kıranlar mı dersiniz,kırmızı ışık yandığı halde yola çıkanlar mı dersiniz,ana yola kontrolsüz çıkanlar mı dersiniz.Kusura bakmasın kimse araç sürücüleri benim psikolojimi bu kadar bozduktan sonra sırf hıncalı iki motosiklet sıkıştırdı diye ben en zararsız ulaşım aracı sürücüsünü terörist yaparsa buna kargalar bile güler.ihtiyarlıktan ve hala genç kızlara sulanmaktan artık yazacak yazı bulamıyorsun deyip sana gülerler hıncal

  8. #68
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şunu merak ediyorum; STK yöneticileri, üyeleri trafik terörünü sona erdirmek için ne gibi faaliyetlerde bulunuyorlar? İnsanları bilinçlendirmek ve denetleme mekanizmalarını harekete geçirmek için herhangi bir kampanya başlatmışlar mıdır? Bu memlekette normal hayatında hanım hanımcık olan bir insan da, 2 üniversite okumuş doktorasını yapmış insan da o trafiğe çıktığında potansiyel katile dönüşüyor. çocuğunu ön koltuğa oturtuyor, arka koltuğa oturtan emniyet kemerini taktırmıyor, dur işaretlerine uymuyor, yaya geçidi takmıyor, kendi canını bile hiçe sayarken başkasını hiç düşünmüyor. Böyle abuk sabuk canı yanmış insanların sitemlerine kafa yorup zaman kaybedeceğimize şunları yapmak için ön ayak olabilirsiniz bence:
    - Ehliyet kurslarındaki eğitim seviyesinin arttırılması ve bilinçlendirici eğitimlerin verilmesi ve kursların denetlenmesi.
    - Trafik Polislerinin eğitimi ve motivasyonu için çalışma başlatılması
    - Trafik kontrollerinin arttırılması, "sıfır tolerans" yaklaşımıyla yetkililerin harekete geçirilmesi amacıyla kampanya başlatılması. Trafik kontrolü günün belli saatlerinde, keyfi bir şekilde olta atma şeklinde yapılırsa, kota doldurma amacıyla ceza kesilirse, kimse kuralları ciddiye almaz.
    Bu önlemler alınırsa işin ucu hepimize dokunacaktır ama kazaların ve şikayetlerin azalması için, medeni bir toplum olmaya doğru adım atabilmek için bazı bedellerin ödenmesi gerekmiyor mu?
    Başlangıç için güzel tavsiyeler teşekkür ederiz. Bir şeyler yapmayı başarırsak göz önünde bulundurulacaktır mutlaka. Kampanya başlatmak için doğru STK şu durumda Türkiye Motosiklet Platformu zannımca. Kendilerine taleplerimizi eksik etmeyelim.
    smiles bunu beğendi.

  9. #69
    seytantuylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.

    bu cümle özetliyor bence bütün yazıyı..

    ayrıca ben de aynı şekilde bazen öyle kullananlar görüyorum ki (özellikle servis elemanları) yazıya tamamen katılıyorum..

  10. #70
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Bi araştırma yapılsa bu forumda ehliyeti bile olmayan en az %20 kitle çıkar.
    Kask takmayan, aynasız motosiklet kullanan ve çin kerhanesi gibi motosikletin her tarafına led döşeyip kural tanımayan sürücüleri saymiyorum bile.
    Üstelik dikkat ederseniz, Sadece bu forumdan bahsediyorum.
    Gerisini siz düşünün.

    Ani şerit değiştiren, öküz gibi kaldırımdan giden, yaya yoluna dalan, emniyet şeridini işgal eden ne İnsanlar taniyorum,
    Bu tipler yüzünden toplum üzerinde Motosiklet konusunda önyargi olusuyor maalesef.

    Kusura bakmayin ama adam az bile söylemiş.
    Pekbipicadam bunu beğendi.

  11. #71
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Yazısından alıntı;
    Motosikletli, bu ülkede terörist demektir. Yasa, kural, ahlak ve vicdan taşımayan..
    Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar. Ama bu ülkede motosikletliye saygı istiyorlarsa, ilk bayrağı bu insanlık dışı yaratıklara karşı onlar çekmeliler.

    Bu yazıyı yazmamış olsaydı,bütün motosikletlileri katsaydı özürdilemesi gerekirdi.Ama gördüğünüz gibi bizim sıkıntılarımızı da dile getirmiş.

  12. #72

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Valla ben hiç üzerime alınmadım. Şikayet ettiği konularda haklı çünkü ben de şikayetçiyim, haksız olduklarını da motosiklet konusundaki cahilliğine bağladım gitti.

  13. #73
    cennetkizi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2012
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Mondial 150 ZC, TVS Apache 150 RTR, LF100-C PONY
    Benim O adama kendi face sayfasından verdiğim cevaptır: "Motosikletli teröristtir." ne demektir? Bu nasıl bir ön yargı ile yazılmış tamamen taraflı bir yazıdır? Tamam, sorunlar olduğu doğru ama insanların bilinçlenmesine yönelik çözüm üretici ve yol gösterici pozitif odaklı bir yazı yerine direkt motosikletlileri genelleyen ve ezen bir yazı olmuş. Ayıptır, kaç yaşındasınız? Bu yazdıklarına acaba sen inanıyor musun? Terörist kelimesinin karşılığını oturduğun yerden bir araştırsanız gazeteciliğe de yakışan bir şey yapmış olacaksınız. Ülkemin gazetecileri de böyle yaparsa, motosikletlilerin vay haline! Bu yazınız ile gördük ki asıl VİCDAN taşımayan sizsiniz. Motosikleti araçtan saymayıp sıkıştıran araç sürücülerini de görüyor musunuz? Motorluları, emniyet şeridine girmeye zorlayan arabalar eminim size hiiiiiç denk gelmemiştir. gelseydi belki bi parça daha nazik yazardınız yazıyı. Bu ülkede tüm motosiklet kullananlar adına sizi kınıyorum. Motosikletlilerin dertlerini de dinleyip yazabilseniz keşke. Herkes, işin kolayına kaçıyor. Sizin bu yazınınızı okuyanlar hakkımızda ne düşünecekler belli. Siz bu durumdan rahatsızken, tüm ülke bize düşman olacak. Biz de bu durumdan rahatsızız. Yazınız için düzeltme veya özür metni talep ediyorum. Çanakkale' den Saygılar.....
    " MoToRsİkLeT TuTkU YaRaTıR " "KAPORTAMIZ BEDENİMİZ, OTO SÜRÜCÜLERİNİ BİZE KARŞI TRAFİKTE DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM..."

  14. #74
    irfan46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial 150hs
    kendisinide sevmem yazdığı gazeteyide hiç kaale almayın bence he he diyin geçin :D

  15. #75

    Üyelik
    02 Nisan 2014
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Pekbipicadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amacım tartışmak değil kesinlikle ama, motorun üzerinden geçen adamın zihniyeti zaten bu yazıyla dahada vahşileşecek bir yapıda değil dir., zaten o yaratığın aklı senin benim gibi çalışmıyor. Zaten bizleri sevmiyorlar bu yazıyı okuyup ulan zaten sevmiyorduk Hıncal abide destek verdi hadi gidip öldürelim diye düşünen bir adamın, bu yazı olmadan da bizlere zarar verecek akıl sağlına sahiptir zaten.

    Herif iyi veya kötü bir şekilde yazmış keşke haklı olmasa da bende severek hatta aşkla bağlı olduğum motoruma laf söyledi diye bir şekilde saldırsam ama haklı herif öyle de böyle de haklı.
    konunun ucu bana dokundugundan yazıyorum bu yazıyı bende dominos da motor kuryelik yapıyorum kaç dolmuşcu kırmızı ışıkta geçip arkadaşıma vurdu kaç taksi şöförü uygunsuz yerde müşterinin açtığı kapı yüzünden arabalar çarptı herşeyi kuryeliğe ekmek parası niyetine bu motoru böyle kullanan teröristler olarak konuşmayın madem öyle madem biz ekmek parası uğruna motor teröristliği yapıyoruz yazın yazıları anketleri 5 senelik a2 ehliyeti olmayan adamı almasınlar işyerine adam p.tesi ehliyet alıp salı günü kuryelik yapıyo die bunların hepsi motor hevesi var die dominosda pizza pizza da vs yerlerde kendi motoru olmadığı için heycanlı süren arkadaşların kazaları yüzünden bu laflar yeniyo nie kimse demiyo adam akıllı süren kuryeler var ama taksici dolmuşçu normal araç sahipleri benim yanımdan sıfır geçiyo üstüne laf ettiğinde dayak yiyo ama kimse demiyo 30 dk kaldırılsın kaldırılmadığı sürece pizzayı evime söylemicem nie kimse demiyo 5 senelik ehliyeti olan adamlar gelsin çalışsın biz 1400 lira maaş vercez dien patronlar yokken ehliyeti olsun da 800 liraya çalışcak salak çok diyen patron fazlasıyla var.. ben 850 tl net maaşa çalışırken motorculukla beraber paspas süpürge masa silme duvar silme pizza kesme pizza yapma paket atma işlerini yapıyorum ben enayi miyim evet enayiyim çünkü motorculuğu mecburi olarak elinde mesleği daha olmayan ve bu yüzden dominos a girip 2-3 sene motorculuk yapıp (sağ bırakırlarsa) sonra yükselebileceğim tek firma DOMİNOS..2 sene pizza pizza da 1 sene venedik pizzada çalıştım noldu biliyo musunuz 1200 maaş aldım ikisinden de ve motorculuk hariç hiçbir iş yapmıyordum ancak işten çıkarmaları bir boş kağıda baktı...kısacası 30 dk yı kaldırtabiliyorsanız her firmaya 3-4-5 herneyse bu kadar zamandır a2 ehliyeti olmayan askerlik yapmadan bu işyerinde çalışıltırılmayacağına dair bir yazı düzenlensin ondan sonra görün bakalım sizin dediğiniz gibi motorcu kalıyor mu...gel gelelim ki o yazılar gelse de şu yazı gelmicek motorlara saygı duyulup onlar için özel şerit yapılacak ve oraya motorsikletler hariç hiç bir taşt girmeyecek die bir yazı gelmeyecek ve bu yazı gelmediği sürece genelde bizi tehlikeye atan araç sürücüleri bizi tehlikeye atmaya devam edecek...
    mhmtesk bunu beğendi.

  16. #76
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Alıntı cbfhastası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konunun ucu bana dokundugundan yazıyorum bu yazıyı bende dominos da motor kuryelik yapıyorum kaç dolmuşcu kırmızı ışıkta geçip arkadaşıma vurdu kaç taksi şöförü uygunsuz yerde müşterinin açtığı kapı yüzünden arabalar çarptı herşeyi kuryeliğe ekmek parası niyetine bu motoru böyle kullanan teröristler olarak konuşmayın madem öyle madem biz ekmek parası uğruna motor teröristliği yapıyoruz yazın yazıları anketleri 5 senelik a2 ehliyeti olmayan adamı almasınlar işyerine adam p.tesi ehliyet alıp salı günü kuryelik yapıyo die bunların hepsi motor hevesi var die dominosda pizza pizza da vs yerlerde kendi motoru olmadığı için heycanlı süren arkadaşların kazaları yüzünden bu laflar yeniyo nie kimse demiyo adam akıllı süren kuryeler var ama taksici dolmuşçu normal araç sahipleri benim yanımdan sıfır geçiyo üstüne laf ettiğinde dayak yiyo ama kimse demiyo 30 dk kaldırılsın kaldırılmadığı sürece pizzayı evime söylemicem nie kimse demiyo 5 senelik ehliyeti olan adamlar gelsin çalışsın biz 1400 lira maaş vercez dien patronlar yokken ehliyeti olsun da 800 liraya çalışcak salak çok diyen patron fazlasıyla var.. ben 850 tl net maaşa çalışırken motorculukla beraber paspas süpürge masa silme duvar silme pizza kesme pizza yapma paket atma işlerini yapıyorum ben enayi miyim evet enayiyim çünkü motorculuğu mecburi olarak elinde mesleği daha olmayan ve bu yüzden dominos a girip 2-3 sene motorculuk yapıp (sağ bırakırlarsa) sonra yükselebileceğim tek firma DOMİNOS..2 sene pizza pizza da 1 sene venedik pizzada çalıştım noldu biliyo musunuz 1200 maaş aldım ikisinden de ve motorculuk hariç hiçbir iş yapmıyordum ancak işten çıkarmaları bir boş kağıda baktı...kısacası 30 dk yı kaldırtabiliyorsanız her firmaya 3-4-5 herneyse bu kadar zamandır a2 ehliyeti olmayan askerlik yapmadan bu işyerinde çalışıltırılmayacağına dair bir yazı düzenlensin ondan sonra görün bakalım sizin dediğiniz gibi motorcu kalıyor mu...gel gelelim ki o yazılar gelse de şu yazı gelmicek motorlara saygı duyulup onlar için özel şerit yapılacak ve oraya motorsikletler hariç hiç bir taşt girmeyecek die bir yazı gelmeyecek ve bu yazı gelmediği sürece genelde bizi tehlikeye atan araç sürücüleri bizi tehlikeye atmaya devam edecek...
    Zaten işini doğru yapıp motoru doğru süren kurye, pizzacı v.s kimseye bir eleştirim olmadı olamaz, bu insanlar bence zor bir iş yapıyorlar ve bu işte ki hatanın karşılığını canıyla ödüyor, aslında kim nederse desin bir motorcunun hatası büyük ihtimal yalnızca kendi sağlığını tehdit ediyor, karşı tarafın yalnızca maddi hasarı oluyor, bu yüzden önce kendileri için kurallara uymaları gerekiyor.

    Ayrıca ben motorlara özel bir şerit falan istemiyorum, bende trafikteki her 4 tekerlekli gibi, araç olarak kabul edilmek istiyorum, bunun çözümü özel şerit değil , ehliyet verilirken iyi bir eğitimden geçiyor.

  17. #77

    Üyelik
    31 Mart 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    maksimum 5 cümleyle özetlenebilecek kısmen haklı sayılabilecek bir serzeniş için koca bir köşeyi işgal etmek... bugünlerde en büyük derdi buysa şayet hıncal abinin, yaşı da hazır kemale ermişken işi gücü bırakıp kafasını dinleyebileceği güney sahillerine falan yerleşmesi kendisi için mantıklı olabilir sanırım.

    ayrıca motosiklet kendi kendisine düz durabilen bir araç değildir. motosikletin düz durabilmesi için seyir halinde olması gerekir. öte yandan başka diğer araçlar için yol kapatan bir engel de değildir. bildiğim kadarıyla motosikletlerin güvenli bir hızda seyretmek kaydıyla emniyet şeridinde yol almasına göz yuman tek ülke de türkiye değildir.

  18. #78

    Üyelik
    02 Nisan 2014
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Pekbipicadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten işini doğru yapıp motoru doğru süren kurye, pizzacı v.s kimseye bir eleştirim olmadı olamaz, bu insanlar bence zor bir iş yapıyorlar ve bu işte ki hatanın karşılığını canıyla ödüyor, aslında kim nederse desin bir motorcunun hatası büyük ihtimal yalnızca kendi sağlığını tehdit ediyor, karşı tarafın yalnızca maddi hasarı oluyor, bu yüzden önce kendileri için kurallara uymaları gerekiyor.

    Ayrıca ben motorlara özel bir şerit falan istemiyorum, bende trafikteki her 4 tekerlekli gibi, araç olarak kabul edilmek istiyorum, bunun çözümü özel şerit değil , ehliyet verilirken iyi bir eğitimden geçiyor.
    bizi aractan saymaları için arabalar gibi çok olmamız kaporta biz oldugumuzdan devletin manevi kazalarda motorluların daha haklı çıkması ve benzeri gibi ne bileyim işte kanunlara uyulması arabalılara motorlulara özel reklamlar verilmesi gibi şeylerin yapılması ancak bizi gözönünde araç olarak kabul ettirebilir başka bir çözümü yok ben kırmızı ışkta dururken bile şeritte duramıyorum adamın tamponu kıçımda duruyor 1 sn geç bassam yeşil yanınca gaza adam vurup geçecek hal böle olunca devlet de bizim arkamızda olmayınca böyle oluyor..bir yandan hata bizde tüm motorcularda başka konularda da söyledim aramızda gezip dolaşacağımıza iş gereği veya zevk için motor kullanan herkez izmir istanbul ankara da mesela aynı gün aynı saatte aynı yerde belirli mesafede artçılarıyla pankart gibi reklam amaçlı el broşurleriyle düzgün şekilde trafiği tehlikeye atmadan 1-2 saatlik bir gösteri yapılsa facebook twitter gibi sosyal paylaşım alanlarında yer mekan saat belirtilse bence katılmayan çok nadir kişi olur ve bu bizi biraz daha önplana çıkmamızı sağlar .. ama kimsede ses seda olmayınca ölen sakat kalan çok olup polisler kazadır deyip geçiyor ..

  19. #79
    90sdance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2014
    Şehir
    beyrut
    Motosikleti
    bmw r25 koleksiyonluk
    YENİ MOTOSİKLET YAZISI LİNKİDİR}
    http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ulu...siklet-siklari


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)