Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hıncal Motosikletlilerden Özür Dile!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.

    Yazıdan alıntı bir cümle :
    Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.
    acayüp, abeciMotoru ve Gundogdu bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    oldum olası bu adamın yazılarını ve boş boş tartışma yaratmasını anlamış değilim. yine yazacak bi konu bulamamış sallamış....

    imza attım bende. sizde atın arkadaşlar...

  3. #43
    _pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    +1 oy

  4. #44
    _yasintopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda cbr 250 r -Hyosung Gv 250
    Adam bahsettiği kişiler konusunda çok haklı . . Ailelerimiz yakınlarımızın motoru öcü gibi görmeleri korkmaları ölüm makinesi demeleri bahsettiği kişilerin motor kullanmasından kaynaklanıyor.

  5. #45

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Hıncal yaşlandı artık, hiç gerek yok yazılarını okumaya...

  6. #46
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    ''Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.''

    Bu cümle sanki gelebilecek tepkilerden kaçınmak için yazılmış. Yazının neredeyse tamamı bütün motorculara hakaret biçiminde. Adam resmen bütün motosiklet sürücülerini sevmediğini yazmış. Motosiklet sürmeyen adam bu yazıyı okuyup nasıl o üzerine alınmaması gereken kitleyi farkedecek?

    Sen eleştirdiğin kitleyi parantez içine al, diğerlerinin iyi yönleriyle eleştirdiklerinin farkını yaz da, okuyucu da bu farkı anlasın değilmi?

  7. #47
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Adam açık açık 'HAYVAN', 'YARATIK' demiş.
    Hiç kimse hiç kimseye bunu söyleyemez hakkı yoktur, ki motosiklet olsun araba olsun kamyon olsun her kesimde çürük elma vardır, bunu genelleyerek motosikletli bu ülkede teröristtir diyor,
    İmza değil gerekirse yürüyüş yaparım bu adamcık için.

  8. #48
    Seino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2013
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    CBF 1000
    ben nasıl otomobil magandasını eleştiriyorsam adamda haklı olarak bahsettiği türde motosiklet kullananları eleştirir.

    bende kendisine katılıyorum.

  9. #49
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı Pekbipicadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yazıyı bir motorsever yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti, adam sert yazmış , yok herkese demiş, yok bilmem neymiş, yazıyı fazla sert bulmuş olabilirsin uslupla ilgili sıkıntı olduğu doğrudur ama söylediği şeyler ne yazık ki doğru , bence söylenenlere, düşünmeden saldırmak yerine çuvaldızı kendimize batıralım, mesleklerinin gereği olduğunu iddaa edip deli gibi motor kullanıp , kaldırımdan gidip, ters yönden gelip olmayacak yerden makasa girip sonra kaza yapıp ölüp birde kimse bizi görmüyor, düşünmüyor v.s diye bir taraflarını yırtan bir kesim var , ee kardeşim sen önce kendini düşün sonra başkaları seni düşünsün, birileri çıkıp taksileri minibüsleri neden yazmıyor demiş , onların yazılacak yanları kalmamış ne yazık ki kanun yapıcılar da bu konuyla ilgilenmiyorlar, belki motorlarda bu olayın başındayken durduruz diye yazıyı yazmış adam, kendim motor kullandığım için ve o bahsettiği tayfa yüzünden devamlı aynı muameleyi gördüğüm için bu adama hak veriyorum, ne kendisini tanırım nede bir hayranlığım vardır ama ne yazık ki doğru söylüyor. bir grup ekmek parası adı altında bizim çok severek kullandığımız bir aracın adını çok ama çok kötü olarak lanse ediyor ve kimse buna müdahale etmiyor.

    Yazıya hak verenlere sazan falan bilmem ne yazan arkadaşım günün birinde gerçekten haklı olduğun bir konu olursa inan senide sonuna kadar desteklerim.

    "Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.

    Diyen arkadaşım zaten bu herifler her dakka fevri durumdalar sırf bunlardan çekinip gerçekten haklı olan adama haklı diyemeyeceksek, biz bu sevdadan vazgeçelim, gidelim araba alalım o zaman.

    Ben sırf bu heriflerin imajından kendi zihnimde kurtulmak için elimden geldiğinde herkese yol verip saygı göstermeye çalışıyorum , ama sonra ben ışıkta beklerken bir bakıyorum herif önce kaldırıma çıkıyor sonra yaya geçidinden aradan yoluna devam ediyor sizde kalkmışsınız bu adamları savunuyorsunuz, ya sizde aynı onlar gibisiniz yada yalnızca işin içinde motor olduğu için tarafsız olamıyorsunuz.

    Hepinize saygılar ve sevgiler.
    Sevgili pekbipicadam arkadaşım/ağabeyim,

    Şu cümlelerimi yeniden okumanı rica ediyorum:

    "...eleştirdiği hareketlere de çokça laf etmişliğim vardır. En azından önceki mesajlarıma bakabilrisiniz, daha geçenlerde böyle bir konu üzerine ağzıma geleni yazdım kötü sürücülere. Çünkü en az bu adam kadar motosiklete karşı nefreti körükleyen tiplerdir benim gözümde.": Bir motorsever olarak yazdığm şu yorum da tepki çekmişti zamanında:
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t=#post3303253

    "Bu yazıyı okuyan kendisi gibi motosiklet kültürü olmayan birisinin "Ulan zaten ben de kıl oluyordum bunlara" dedikten sonra yolda iyi-kötü kullanan ayrımı gözetmeden bütün motosikletlere az ya da çok miktarda terör estireceği su götürmez gerçektir!": Birinin içinde potansiyel olması başka şey, körüklenip eyleme dönüşmesi ve yaygınlaşması başka şey. Kötülük potansiyelini eğitebilirsin ya da kamçılayıp azdırabilirsin. Yoksa gelişmiş ülkelerdeki insanların hepsi melek değil, sadece eğitimliler. Bu yazıyı az kişi görse, hatta gören kişilerin de sadece bir tanesi etkilenip yarın bir motosikleti taciz edip düşmesine sebep olsa, hatta ve hatta düşen arkadaşa hiçbir şey olmasa bile yine de değerdir bu adama haddini bildirmek.

    Bu heriflerin imajından kurtulmak için saygılı davranmanı destekliyor ve de aynen uyguladığımı bilmeni istiyorum. Ama "siz de aynı onlar gibisiniz ya da işin içinde motor olduğu için taraflısınız" demen dayanaksız bir tespit. Arada tek bir cümle dışında sanki bütün motosiklet kullananlar böyle gibi yazı yazmış herif. Açık, net, çerçevesi belli tanımlamalar yapmadan eleştiri yaparsan bunu okuyan ve iyi-kötü motorcu ayrımı yapacak motosiklet kültürü olmayan (yani nüfusumuzun kayda değer bölümü) başkası geneller ve tümüne karşı algı oluşturur. Bak yukarıda yazmış birisi, eleştirdiklerinle iyi kullananların farkını açıkla ki millet de ayırt edebilsin diye. Ama o iş tek cümleyle olmaz işte. Ki zaten kuryeci, pizzacı diye de genelleyemezsin, varsayalım ki hepsi kötü kullansa, arada bir tane bile düzgün çıksa günahını alırsın.

    Ben derim ki gel seninle taşın altında elimizi sokup motor üstünde şaklabanlık yapanların kökünü kurutmak için birşeyler tasarlayalım. Sonra da forum, emniyet, federasyon vs. her kanala başvurarak bir yaptırım ve bilinç uyandırma işine girişelim. Ama önce bu Hıncalgilleri temizlemek lazım.

    Aslına bakarsan bazı arkadaşlarımızın dediği gibi hakkaten kaale alınacak adam değil ama işte naparsın illa birileri bunu da okuyor...

  10. #50
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2011
    Şehir
    Samanyolu Galaksisi
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Ben yazıyı okudum.Gayet kolay anlaşılır bir dille yazmış. Haklı örnekler vermiş. Bir daha okuyun isterseniz.
    Green Arrow ve Gundogdu bunu beğendiler.

  11. #51
    agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul - Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    aşşalık herif, yolda sorti yapanları kast etse anlarım, adi herif sana ne kaldırım park etmiş insanlardan, bu yaşta moruk kafa ile araba kullanırken kimse sana bişey demiyor, sen kim oluyorsunda emniyet şeridinden gidenlere laf ediyorsun, sana batıyor mu emniyet şeridi, ne aşşalık ya.

  12. #52
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.

    Yazıdan alıntı bir cümle :
    Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.
    Bu cahil lafını en uzun paragrafı yazan olarak üzerime alındım ne yalan söyleyeyim...
    He tabi ona buna cahil demeden önce yazıları da düzgün okumanı tavsiye ederim. Biz kimi kastettiğini biliyoruz tabi ki, o koca koca paragrafları yazarken, yolda araba kullananların kimi kastettiğini bilmediğini anlatmaya çalışıyoruz. Bilmediği için de bütün motorculara cephe alacağını. Yarın sen yol kenarındaki bir karmaşadan kaçmak için sol şeride geçmeye çalıştığında bu herifin yazısını okuyan biri sinyal bile versen makas atıyorsun zannedip yol vermeyecek ve tehlikeye sokacak seni. Hani motora çarpan başkası ya, o bilmiyor işte hıncalın kimi kastettiğini. Ayırt edemez.

    Hiç de sevmediğim şey şu internet polemikleri ama mesele güvenlik olunca pek duramıyorum kusura bakmayın arkadaşlar...

  13. #53
    agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul - Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    ben neden küfür ettiğimi söyliyim, hıncalı haklı bulanlar iyice düşünsün, ben motosiklet kullanmadan önce hiç kaldırımda motordan şikayet etmedim, bu demek değildir ki motorlar kaldırım da gitmez, giderler ama bu herif kadar kimse abartılı yazamazdı, sanki motorlar hergün binlerce can alıyormuş gibi lanse ettirmiş, özellikle yazısında emniyet şeridinden giderler lafını koyu yazmış bu tamamen aşşalık bir tutumdur ! motosikletler için emniyetli yerdir orası, bugün cuma saat 10 da işten çıktım, ataşehirden gopa gelene kadar yüzlerce kamyon arasından geçtim, şimdi soruyorum motosiklet kullanıpta ben hep trafikte seyrederim diyen var mı ? varsa ben inanmıyorum, herkes emniyet şeridini kullanır bu kötü değildir, biz araba gibi değiliz, bunu anlamadan bilmeden yazmak aşşağılıktır başka bişey değil ! ne zaman görülmüş emniyet şeridinden giden motor ambulansı engelledi diye, motor gider zart diye şeride de girer bu doğaldır özellikle bunu vurgulaması ve çok nadir yapılan şeyleri abartması kesinlikle motosiklet düşmanlığını gösterir.

  14. #54
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.

    Yazıdan alıntı bir cümle :
    Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.
    Bak ne diyor cahil olmayan hıncal amcan:
    "Otobanda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Üç ölü" haberlerinin ardında, o sürücüyü bordürlere çarptıran ve sonra kaybolup giden bir motosiklet olduğunu düşünürüm hep."

    Unutmuştum bu cümleyi yeniden okuyunca gözüme çarptı. Yani daha basitçe izah edeyim: bu herifin gözünde, eğer iki teker üzerindeysen otobanda giden bir arabaya kontrolünü kaybettirip kaza yaptırma ihitmali olan ilk aday sensin... 80 yaşında adamsın, ne zaman duydun ulan böyle bir olay... Şerefsiz diyecem de sonra bulur eder dava açar falan... Tazminat ödeyecek parası olan birisi benim yerime desin lütfen arkadaşlar...
    agrasiwe bunu beğendi.

  15. #55

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı Jedaykin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zatın kendi sözünü aktarayım

    -Motosikletli, bu ülkede terörist demektir. Yasa, kural, ahlak ve vicdan taşımayan..-

    İnsan gibi kullanan alınmasın kıvırmasına kanıp bu lafı yutacaksanız diyecek bir sözüm yok. Adam tüm motorsiklet kullanıcılarını hedef göstermiş.

    Tekrar altını çiziyorum bu adamın derdi tehlikeli motor kullananlar değil motosiklet kullanılması.
    Yerli otomobil üreticilerinin lobi faaliyetleri bunlar-burnumda Reklam kokusu varr...Bu Kart P.....nk te maşası...
    heia2654 bunu beğendi.
    The Power of The Dreams.

  16. #56
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Alıntı cemalkd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak ne diyor cahil olmayan hıncal amcan:
    "Otobanda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Üç ölü" haberlerinin ardında, o sürücüyü bordürlere çarptıran ve sonra kaybolup giden bir motosiklet olduğunu düşünürüm hep."

    Unutmuştum bu cümleyi yeniden okuyunca gözüme çarptı. Yani daha basitçe izah edeyim: bu herifin gözünde, eğer iki teker üzerindeysen otobanda giden bir arabaya kontrolünü kaybettirip kaza yaptırma ihitmali olan ilk aday sensin... 80 yaşında adamsın, ne zaman duydun ulan böyle bir olay... Şerefsiz diyecem de sonra bulur eder dava açar falan... Tazminat ödeyecek parası olan birisi benim yerime desin lütfen arkadaşlar...
    Bence artnıyetlı davranıyosunuz yada köşeyazılarındakı eleştiri dilini bilmiyorsunuz. Adamın yazıdaki öfkesi en başta belirtiliyor cahil kullanmayı bılmeyen ve duzgun kullanmayanlara. Ayrıetten bende ıstanbulda aktıf araba kullanırım başıma örnekteki gibi şöyle olay geliyor anıden sag yada solumdan o kadar hızlı bır motosıklet gecıyorki benım kadar aynalara bakan arkayı kontrol eden ınsan cok azdır gormedıgım yada farketmedıgım zaman 2 sanıyelık soguk bır panık korku işliyor içime. Acemi biri bu tarz bi durumda kontrolu kaybeder ve böyle olaylar olur. He kendi tarzı biraz saçma oldugundan yada oda gerikafalı oldugundan hep düşünebilir. Ama adama burda kufretmek hakaret etmeden saymadan sövmeden önce neye sövüyoruz bakmak lazım. Burada arabalarada sövüyorsunuz sövüyoruz ama genel olarak olmuyor cunku benım gıbı duzgun dıkkatlı kullananlar meclisten dışarıda. Bu yazıda o hesap..

  17. #57
    DaRkShInEs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX400 ABS
    Adam Cok Dogru Konusmus Motoru Olupta Ehlıyetı Olmayan Hava Olsun Diye Gazı Kökleyenler Çok İçimizde Ayrıca Motor'a Heryer Paristir Bunu'da Bilmesi Lazım...

  18. #58
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence artnıyetlı davranıyosunuz yada köşeyazılarındakı eleştiri dilini bilmiyorsunuz. Adamın yazıdaki öfkesi en başta belirtiliyor cahil kullanmayı bılmeyen ve duzgun kullanmayanlara. Ayrıetten bende ıstanbulda aktıf araba kullanırım başıma örnekteki gibi şöyle olay geliyor anıden sag yada solumdan o kadar hızlı bır motosıklet gecıyorki benım kadar aynalara bakan arkayı kontrol eden ınsan cok azdır gormedıgım yada farketmedıgım zaman 2 sanıyelık soguk bır panık korku işliyor içime. Acemi biri bu tarz bi durumda kontrolu kaybeder ve böyle olaylar olur. He kendi tarzı biraz saçma oldugundan yada oda gerikafalı oldugundan hep düşünebilir. Ama adama burda kufretmek hakaret etmeden saymadan sövmeden önce neye sövüyoruz bakmak lazım. Burada arabalarada sövüyorsunuz sövüyoruz ama genel olarak olmuyor cunku benım gıbı duzgun dıkkatlı kullananlar meclisten dışarıda. Bu yazıda o hesap..
    Sevgili kardeşim/ağabeyim, tekrardan izah ediyorum: Bak şimdi siz yanınızdan manyak gibi geçen motorla, yolunda düzgün giden motoru ayırt edebiliyorsunuz. Ancak trafikteki sürücülerin büyük bölümü ayırt edemiyor. Ne yaparsan yap bunların gözünde makas atıyor oluyorsun. Bu tür yazılar da, bu kafadaki adamları tahrik ediyor. Yani iyi kullananları akladığı cümle bile yanlış. Biz kimi kastettiğini biliyoruz, ama yoldaki adam bilmiyor, herkesi bir sayıyor, herkese sataşıyor arabasıyla. İlla yarın birinin gelip "Hıncal Uluç da gıcık oluyo size zaten, Allah sizi bildiği bigi etsin" demesi mi lazım bunun anlaşılması için? Terbiyesizce motosiklet kullananları engellemenin yolu başka kanallar. Az önce başka bir arkadaşımızı da açıktan davet ettim, gelin bu bilinç için harekete geçelim diye. Bakalım ne yapacağız... Bir de bu konuya yazdığım ilk yorumu bir daha okuyun lütfen, açıkladığım konuları tekrardan gündeme getiriyorsunuz bak aynen şöyle bir cümle var orda: "Şimdi ben yolda bir araba gelip sıkıştırdı diye bütün otomobil şoförlerini terörist mi ilan edeceğim? Sinyal verdiğimde gaz kesip yol verenler ne olacak?" ve yine önceki mesajlarda kötü motor kullananlara ettiğim lafların linki de mevcut. Ancak bu konu bambaşka, doğrudan hedef gösterme var, yaya ölümlerinin ve otoban kazalarının sebebi ilan ediyor. Acemi biri etkilenebilir böyle bir hareketten ama bir otomobil, kamyon, otobüsün motosiklet nedeniyle kontrolünü kaybedip kaza yaptğı görülmüş şey değildir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:08 ----------

    TMF ve TMP'den Tolga Çakılcıoğlu, change.org'de şu yazıyı paylamış:

    Hıncal Bey,

    Gazetede ki motosikletler ile ilgili yazınızı büyük bir hayret ile okudum.

    Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben 30 senesini motosiklet üzerinde geçirmiş ve şu anda hem TMF - Türkiye motosiklet Federasyonunda lisansllı hakem hemde TMP - Türkiye Motosiklet Platformu adı ile bilinen Türkiye'nin her ilinden 41 kulübün oluşturduğu güzide bir platformun yönetim kurulu üyesiyim.

    Yazınıza gelince sadece talihsiz ve bilinçsiz bir yazı olduğunu söylemek isterim. Motosiklet tutkunlarını karalayan ön yargışı bir yazı. Ben size otomobil, kamyon ve otobüs tarafından sıkıştırılan, çarpılan, kırmızı yanarken kavşaktan hızla geçip motosiklete çarpıp öldürülen yüzlerce insanın haberini gönderebilirim. Siz bana bir motosiklet tarafındaın sıkıştırılıp, yoldan çıkarılan bir araba haberi gösteremezsiniz. Elinizde o kadar arşiv var araştırabilirsiniz. Ayrıca o aralardan geçiyor dediğiniz genelde kuryecilerdir. Onlarda ya birine ilaç, kan veya hayati bir evrak taşıyor olaiblirler. Bir gün sizin bile onlara ihtiyacınız düşebilir allah göstermesin. O yüzden öncelikle bir yazıyı kaleme almadan önce öfke ile milleti yanlış yönlendirmeyin. Zaten motosiklet üzerine bir ön yargı var iken bu ateşi biz söndürmeye çalışırken sizin gibi kişiler tarafından üstüne körükle gidilip bir de odun takviyesi yapmayın lütfen. Sevgiler saygılar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:24 ----------

    Arkadaşlar abartıyor da olsam ben bu konuyu çok ciddiye aldım ve hıncalcığa az önce bir mail yazdım. Ctrl+C yaptıktan sonra Tolga Bey'in yazısını üstüne kopyaladığım için gitti, yoksa paylaşacaktım. Bugün bu adama telafi edici açıklama yaptırmazsak yarın başkalarının benzer söylemlerle çıkması muhtemel. Siz de uygun dille tepkinizi dile getirin lütfen. Sabah'taki sayfasında e-posta gönderme linki var.

  19. #59
    flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    35,izmir
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Bildiğim tek şey bu tip yazılar ciddiye alınırsa,kurulardan çok yaşların yani bizlerin yanacağıdır.

    Bizim ülkemizin ve bizi yönetenlerin zihniyeti sorunu çöz değil toptan yasakla gitsin anlayışıdır.Yazılanlarda haklılık payı olsada,bu çirkin üsluba katılmam mümkün değil.Ağız dolusu hakaret ettiği adamlar,onun gibi suv sınıf aracının arka koltuğunda oturarak iş yerine gidip rahat rahat seyahat edenler değil,kuryelik ile her çeşit zor şartta 2 kuruş fazla para kazanmaya çalışan insanlardır.Kurye terörü diye attığı başlıkta bu konu hariç heryere saldırmış bir şahıstır bu çirkin üsluplu insan...

    Haricinde tüm dünyada motosiklet hız limiti üst sınır yani otomobiller ile bir tutulmaktadır.En sağ şeride kilitli halde,ağır vasıtlar ile boğuşmak zorunda bırakılmak kanunen eşitsizlik ve saygısızlıktır.Trafikte aralardan geçen motosiklet sürücüsü,orta şeritte bir araç kapıyı açıtığı zaman çarptığında kaza yaparsa suçludur.Fakat orada kapıyı açmak zaten suçtur.Yani uygulanan kanun ile kitapta yazan birbirini hiç bir şekilde tutmamaktadır.Bunlara benzer sizlerin ve benim verebileceğim 1000den düzenlenmesi gereken yasa varken nasıl bu şahısa haklı diyebilirsiniz ?


    Herşeyden önce trafikte araç olarak görülmeyen,hiç bir kurala uymayan,ehliyet,plaka veya herhangi bir yükümlülüğü olmayan,fakat benim şahit olduğum en az 10 kazaya sebep veren e-bike yani elektrikli taşıtlar hakkında kimsenin sesinin çıkmaması hepten tuhaf bir hareket...Bahsettiği kaldırım katillerinin Tamamına yakını e-bike'lar büyük olasılık.Adamlar kaza yaptığında bisiklet muamelesi dahi görmüyor.Çünkü yasalarda böyle bir taşıt yok!Vergisi alınıyor ama böyle bir taşıt yok...
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

  20. #60
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    imzalandı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)