Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sıfır Scooter Alımı Hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Mart 2014
    Arkadaşlar merhablar. Ben istanbuldan Mehmet. Aranıza yeni katıldım.

    Uzun zamandır motor tutkum var ama şimdilik ağırdan alıyorum. Scooter ile başlamayı düşündüm.

    Araç kullanmayı pek sevmediğim için, iki tekerli vasıtalar bana daha ekonomik ve zamandan tasarruf konusunda mantıklı geldi

    Araba ve motor ehliyetim var.. Daha önceden hiç scooter kullanmadım ama tekirdağda öğretmenlik yaptığım okul ile dersane arasında gidip gelmem gerektiği için elektrikli ST max 406l modelin elektrikli bisiklet kullanıyordum. Düz yol zaten sıkıntı olmuyordu.

    Şimdi Kadiköy - Ümraniye arası gidip gelmem gerekiyor. Malum metro çalışmaları yüzünden trafik akşam ve sabahları kilit...

    Oyüzden bende TVS WEGO modeline yöneldim. Aslında Kymco Agality City 125 bu modelde karar kılmıştım. Sonradan dış kaplama plastik olması ve tahribatından aşırı maliyetlerde değişim yapılığından dolayı gönlüm Tvs wego'^ya kaydo.

    Tws vego sanırım sac kaplama az yakıt tüketen bir scooter. Başlangıç içinde kendime idealdir diye düşündüm...


    Şimdilik tek sorun bir yerde buldum 2012 modelini 3500tl'ye nakitle alıyorum. Yani 2013 yada 2014 olmasının bir avantajı var mıdır?

    Sonuçta aynı cihaz değişen aksam mekanik felan yoktur diye umuyorum... Zaten 2012 olan bulduğumda sıfır model...

    İlk defa plaka ruhsat v.s işlemleri yaptıracağım için alacağım yer herşey dahil 4050tl'ye anahtar teslim alabilirsiniz diyor.

    Acaba ne gibi işlemler yapılması gerekiyor. Tüm bu işlemleri ben kendim yapamaz mıyım? Neden 650tl felan daha fazla isteniyor anlamıyorum.

    Ne gerekirse bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

    Ruhsat - plaka - sigorta - şöförler odası felan hepsine giderim bu maliyeti yarı yarıya düşürecekse.. Zaten hanımı zar zor ikna ettim

    Bilginize ve ilginiz teşekkürler. Saygılarımla...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    burakragaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2013
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    GT250R 13'-ÇALINDI - Maxx 200-16' -Rx3i Evo'16 -
    Valla onu bunu bilmem ama araya çok koymuş fiyat onların yönlendirdiği veya anlaşmalı olduğu sigorta hangisi bir sor derim ben uğraşmadım ama hepsine 300 tl verdim ben plaka ruhsat vs. daha da indirmeye çalış veya alıcağın yerden bir kaç hediye iste de bari değsin kanaatimceee , hayırlısı olsun motorları bilmiyorum ama madem trafikte kullancaksın gidon mesafesi daha çok olanı al yanımdan cbfler ybrler geçince ben ayar oluyordumm ben geçemeiyordum hakkında hayırlısı olsun sağlıcakla kal.

    *Konuya yorum gelir akşama doğru falan güncel kalsın şimdi forum halkının çoğu ya işte ya uyuyorrr )))
    jackonbir ve boxor bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    25 Mart 2014
    aynen çok soalasın "burakragaa" .. pek hız meraklısı degılım evden işe , işten eve gıdeyim yeter. zaten işlemleri kendım yapmayı dusunuyorum hıc yoktan belkı 200tl felan daha ucuza yapsam 1 gunlük zahmete katlanmış olurum o paraylada kask mont alırım

  4. #4
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Merhaba Mehmet hocam. Ben de yıllar önce motor macerasına aynı sizin gibi düşünerek atılmıştım. Lakin kuzenim aklımı çelip motor alırken kısa mesafe giderim diye hesaplar yapmamam gerektiğini aklıma sokmuştu.
    Velhasıl alacağınız (marka model önemli değil) motosiklet ile yarın işe gidip gelirken öteki gün başka yerlere de gitmek isteyeceğinizi göz önüne alın bence nacizane.
    boxor bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    25 Mart 2014
    "lucas" doğru söylüyorsunuz hocam ama en fazla istanbul içi kısa mesafelere gider gelirim zaten. Aslında bana kalsa Kuba Super Light 200 alacaktımda hatun aldırmadı bende dedim maddi durumu biraz toparlayalım ozaman önümüzdeki sene inşallah yaza doğru alırım diye düşündüm. Ama sonuç olarak suanda yeni evlendik ve borç ödüyoruz. Zaten Her ay akbil parası ödeyene kadar , tvs wego scooter ıle durumu toparlayabılırım dıye dusunuyorum hızlı ve ekonomık ulaşım... bırde scooter sınıflarında bunu ideal gordum. Aslında Salcano nova 150 alacaktım sonra yorumları okudum memnun olan var olmayan var. Sonra Kymco 125'lere sardım almayada nıyetlendım sonra sac kasa olanı alın dedıler baktım bu sefer tvs wegolar bu ısın ehlı zaten bıraz daha zorlasam honda alırım dedim baktım bu ısın sonu yok onu geç bunu geç dıyene kadar küba alsam yada apache alsam daha ıyı bile dediğim oldum şimdilik bas gitsin vitessiz model hiç yoktan trafik tecrübesi kazanırım dıye umuyorum


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)