Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk motorumu almadan motorlardan soğudum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2013
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    aramakta
    Herkese merhaba arkadaşlar. Benim sorunum da kronik. İlk motorumu kısmet olursa 1-2 ay içerisinde almaya çalışacağım. Son 3-4 aydır gezmediğim forum, okumadığım mesaj kalmadı. En son buraya üye olup bir şeyler yazmaya karar verdim. Düşündüğüm model Kanuni Tiger 250 . Şimdiye kadar okuduklarımda bu moturu yerden göğe sığdıramayanlar da vardı. Yerin dibine sokanlar da. Görünce hoşuma giden bir parça. Ama o kadar çok sorunların olduğu mesaj okudum ki motoru almadan soğudum. Sonuçta teknik bir makine. Kısmen biraz da şansa bakıyor. Özellikle 2.el alacaksam epey bir şansa. Şimdi sizlerden bana SADECE KULLANICILARDAN olmak üzere küçük bir değerlendirme rica etmekteyim.

    Motoru okula gidip gelmek için kulanmayı düşünüyorum. Bu da ortalama günlük max 25 km eder.
    Yakıt tüketimi, parça sorunları konusunda da düşünceliyim, haliyle geliri açlık sınırının altında olan bir öğrenci mesleğindeyiz

    Düşüncelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim. Keyifli ve kazasız sürüşler

    Dip not: Daha öncede Mondial mct 250 motoru yakından tanıma fırsatım olmuştu. Kullanıcısı kardeşimdi. Ortalama 5 lt yakıt tüketiyordu. Tabi bunun kullanım veya motordan da olabileceğini düşünmekteyim. Kısaca 250 motor deneyimim bulunmaktadır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Haziran 2013
    bende race200 düşünüyordum ama kanunilerin hurdadan farkı olmadıklaırnı herkez söylüyorlar ama kullanana sormak en iyisi sonucta makineyle yaşayan kişi o.

  3. #3
    mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2013
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    aramakta
    Bende bunu düşünmekteyim. Satıcılardan bir kaçı ile kısa görüşmem oldu. Satma sebepleri genellikle ya araba alıyorlar ya da para konusu. Motor hakkında değerlendirme veya eksi artı yönü olarak ne yaşadınız dediğimde ise mesaja cevap vermiyorlar :( :( Birde burada şansımızı deneyelim.

  4. #4
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Bazı makinalar vardır insanı sadece motordan değil hayatından soğutur. Tamam 2000 lira paran vardır dar gelirlisindir eyvallah. Lakin illa race veya chopper istemek biraz lüxe kaçmıyor mu?
    İşe okula gidip gelmeye cup veya commuter tarzı motorlar biçilmiş kaftandır.
    Alırsın işine okuluna gider gelirsin mis gibi başın ağrımaz.

    Neymiş cupa binemem köylü tipi motor altımda oyuncak gibi duruyor vs vs diyen insanlar ne yazık ki farkında olmadan bir sürü para harcıyor ve karşılığını alamıyorlar. Ben şahsım adına üzülüyorum o arkadaşların emeğinin çöpe gitmesine.
    250 mct ile 5 litre yakmak nedir yav? Sürekli bi tedirginlik.
    Koskoca 750 cc Africa Twin yakıyor o yakıtı.

  5. #5
    mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2013
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    aramakta
    Hocam sakin ol

    1. gelir konusunda işin kısmen espirisi.
    2. Mct ile yakıt sorununu çözemediğimiz için sattık. Yani evet genel tabirlerde 3,5-4 lt. tüketim görülüyor ama biz onu yaşadık. Ayrıca belirttim kullanıcı veya motordan olarak görmekteyiz diye.
    3. İnsanların görüşleridir saygı duyarım. Edindiğim ve okuduklarımda sakin kullanımlarda Tiger ile alabileceğim küçük bir motorun yakıt tüketimi arasında çok az bir fark var. Madem bir şeyler alacağım en azından gördüğümde heyecanlanacağım ve zevk duyacağım bir makine olmasını dilediğim için bu modeli seçtim. Lükse mi kaçar ? Tartışılır.

  6. #6
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Yaşayacağın potansiyel sıkıntıları göre göre motoru almak bile bile lades demek değil de nedir?
    Kuyunun derinliğini iki ayağıyla ölçmek bu resmen.

    Bu söylediklerim genel olarak gördüğüm şeyler. Tek sana değil yani.
    Hiç bir motorcu kardeşimin asla mağdur olmasını istemem.
    Tek istediğim hepsinin keyif alarak başı ağrımadan binmesi.

    İşe okula gitme maksatlı motor bakan adamın görselliği de(aynı paraya sorunsuz motor varken sorunlu ama görüntüsü nispeten güzel motoru tercih etmesi) işe katması evet kesinlikle lükstür.
    Keyif amaçlı alıyordur, hoşuna giden motordur işe okula da gider.

  7. #7
    mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2013
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    aramakta
    Sanrım cevaplar bilgilendirme ve aydınlatma dışında lükse yüklenen anlam veya başka şekilde ilerlemekte. Abi ( diyorum yaşça büyük olduğunu düşünerek ) Sıfır motorları da düşünmediğimi sanmayasın. Onları da elbette incelemeye devam ediyorum. Aklımın bir ucunda da Tiger yatıyor. Sorunlar olur mu biraz kısmet biraz da motora nasıl baktığın ile ilgilidir. Biz Mondialda ritim tutturamadık ama arkadaşım aynı motorda hiç sorun yaşamadı. Sonuçta bunlarda ortada. Ben çoğunlukla insanların konuları büyüttüğünü düşünmekteyim. Örnekle Chopper motorla 130- 140 yapmaya çalışırsan elektirik akımını da bozarsın başka sorunla da karşılaşırsın. Sorunlar elbette olabilir ki bunun 0 makine asla yolda bırakmaz , onda asla sorun yaşamam diye düşünemeyiz.

    Ben hys gt 250, cbr 250 felan demedim sonuçta. Tek silindirli kaslı bir tiger hepsi bu.
    Eğer hocam konumuz lükse yüklenen anlamla kapanacaksa evet ben okuluma giderken biraz da görüntüsü olan bir parça istiyorum. Bunu istemem de lükse kaçıyorsa varsın olsun

  8. #8
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Güzel kardeşim. Ben genel olarak konuşuyorum lakin sen bir kelime üzerinde yoğunlaşıp diğer konuştuklarımızı yoksayıyorsun.

    Buraya yazmamın tek sebebi bir motorcu kardeşimin daha üzülmesini engellemek tat alması konusunda yardımcı olmaktır. Daha önce görüp yaşayıp tecrübe ettiğim şeyleri paylaşarak faydalı olmaya çalışıyorum.
    Asla içimde art niyet yok.

    İnsanlar bulaşma dediler ben bulaştım Çinli bir cross aldım. Sonuç?
    Bir miktar maddi zararla sattım kurtulmak için motoru.
    Bak kurtulmak için diyorum.
    Bu ettiğim maddi zarar bir asgari ücret kadar. Söylemek istediğim bu. Yaptırıyorsun ama yine aynı oluyor. Tadın kaçıyor. Benim kaçtı, senin de kaçmasın diye örneklendirdim.
    Yani kötü kötüdür daha kurcalamaya gerek yok.

    Gönlünce bir motorunun olması dileğiyle.
    mkıydal bunu beğendi.

  9. #9
    blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    kocaeli/gebze
    Motosikleti
    motorsuz :(
    uzun zamandır kanuni kullanıcısıyım,degişik modellerini kullandım,motora nasıl baktıgın elbette çok önemlidir,bnm motor seyhan 150,2011 model,kardeşimin aynı motor 2012,bnm kinde hiçbir sıkıntı yaşamadım,kardeşimin motorda çözemedilkeri bi vuruntu olayı var,normalden daha fazla hissedilen titreşim,motor işi biraz şans birazda bakım meselesi,tigerlerde bnm bildigim sadece arka teker saplamasının zamansız kırıldıgı,onun haricinde bi sıkıntısını dumadım,onunda önlemini alırsan motor gayet güzel,ama çok dikkatli olmanı öneririm,bizim millet 250 cc ye monster muamelesi yapmaya bayılıyo,motorundan sıkıntı yaşama sonra..
    mkıydal bunu beğendi.

  10. #10
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    2000 tl bütçe ile bence git sıfır küba xcg150 al hem sıfır hem az yakar kontrol kolaydır

    tiger içinse aman diyim nedeni ni ise bu site de cihan54 var ona özelden ulaş o gereken bilgiyi ve neler çektiğini anlatır...

  11. #11
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    mehmet ben 1.5 sene tiger s 2010 model kullandım 2.el aldım istanbuldan samsuna geldim.5000 km deydi.bende çok okudum yorumları en üstte çıkaranlarda var yerin dibine sokanlarda.sonra şehir içi şehir dışı 14bi km ye yakındayken sattım.ben bir sorun yaşamadım ama
    eğer 2.000tl gibi bir bütçen varsa alacağın motor yüzünü güldürmez motordan değil hayatta soğursun
    evet gerçekten kaslı makina vt600 shadowla benzinlikte yan yana dururken pompacı seninki daha güzel dedi mesela
    eğer alacaksan en son model 2010 da çıktı zaten 3500 4000 civarı almalısın az kmli temiz kullanılmış.yeni bir kaç ilan gördüm 6.bin küsür lira istiyor bu motorada o kadar para verilmez.yakıtı ise 3.7 ile 4.2 arasıydı.hatta dur bide resim koyayım
    mkıydal bunu beğendi.

  12. #12
    cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2012
    Şehir
    Karabük
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Merhaba. Arkadasımda Ramzey Qm250 var. oda cok memnun motorundan. Hatta motorumu satmam cok memnunum diyor. Bakımlarını filan aksatmaz ama. temiz bakar. Bu motordan temız bulursan alabilirsin. 2000-3000 tl e alınabilir.

  13. #13
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Alıntı mkıydal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanrım cevaplar bilgilendirme ve aydınlatma dışında lükse yüklenen anlam veya başka şekilde ilerlemekte. Abi ( diyorum yaşça büyük olduğunu düşünerek ) Sıfır motorları da düşünmediğimi sanmayasın. Onları da elbette incelemeye devam ediyorum. Aklımın bir ucunda da Tiger yatıyor. Sorunlar olur mu biraz kısmet biraz da motora nasıl baktığın ile ilgilidir. Biz Mondialda ritim tutturamadık ama arkadaşım aynı motorda hiç sorun yaşamadı. Sonuçta bunlarda ortada. Ben çoğunlukla insanların konuları büyüttüğünü düşünmekteyim. Örnekle Chopper motorla 130- 140 yapmaya çalışırsan elektirik akımını da bozarsın başka sorunla da karşılaşırsın. Sorunlar elbette olabilir ki bunun 0 makine asla yolda bırakmaz , onda asla sorun yaşamam diye düşünemeyiz.

    Ben hys gt 250, cbr 250 felan demedim sonuçta. Tek silindirli kaslı bir tiger hepsi bu.
    Eğer hocam konumuz lükse yüklenen anlamla kapanacaksa evet ben okuluma giderken biraz da görüntüsü olan bir parça istiyorum. Bunu istemem de lükse kaçıyorsa varsın olsun

    Tıger'ım olmadı ama çinli chopper kullandım (Bisan-Lifan Roadstar 250) 130-140 hatta yeri geldi 160 km hızlarada çıktım elektirik aksamı bozulmadı daha başka sorunlarlada karşılaşmadım bu konuda genelleme yapmak yanlış olur önemli olan motora yapılan bakım ve nasıl kullanıldığıdır bence
    mkıydal bunu beğendi.
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

  14. #14

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Arkadaşım, bir kere V motoru olmayan Çin malı cruiser alma. Tiger görüntüsünün güzel olması dışında hiçbir özelliği olmayan üstelik üretilmeyen bir motor. Sıfırı olsa hadi neyse de sıfırı da yok. Bunların hepsi eski nesil Çin motorları. Hele MCT 250'yi hiç saymıyorum, bedava verseler almam. O paralel çift silindirli motoru gördün mü arkanı bakmadan kaçacaksın. İlla Cruiser olacaksa şu anda sıfır satışı olan modellere bak.

  15. #15
    mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2013
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    aramakta
    Canerol Teşekkür edrim Açıklık getirmek istiyorum ben mesajımda veya başka bir şekilde 2000 tl bütçem var demedim. Öyle bir bütçe olupta zaten Temiz Tiger rüyalarda görünür Benim şu an kesin bütçem 3000 artı kredi ile taksit imkanı bulursam biraz daha aşarım. 6 bin küsür konusunda haklısın Tiger için 2.elde verilmez Sanırım o kadar param olsa Gv 250 alırdım Temizinden

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------

    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tıger'ım olmadı ama çinli chopper kullandım (Bisan-Lifan Roadstar 250) 130-140 hatta yeri geldi 160 km hızlarada çıktım elektirik aksamı bozulmadı daha başka sorunlarlada karşılaşmadım bu konuda genelleme yapmak yanlış olur önemli olan motora yapılan bakım ve nasıl kullanıldığıdır bence
    Hocam biz 120 üzerine çıkmayı denedik konjektör yandı Ondan küçük bir genelleme diyelim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

    Alıntı madlive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel kardeşim. Ben genel olarak konuşuyorum lakin sen bir kelime üzerinde yoğunlaşıp diğer konuştuklarımızı yoksayıyorsun.

    Buraya yazmamın tek sebebi bir motorcu kardeşimin daha üzülmesini engellemek tat alması konusunda yardımcı olmaktır. Daha önce görüp yaşayıp tecrübe ettiğim şeyleri paylaşarak faydalı olmaya çalışıyorum.
    Asla içimde art niyet yok.

    İnsanlar bulaşma dediler ben bulaştım Çinli bir cross aldım. Sonuç?
    Bir miktar maddi zararla sattım kurtulmak için motoru.
    Bak kurtulmak için diyorum.
    Bu ettiğim maddi zarar bir asgari ücret kadar. Söylemek istediğim bu. Yaptırıyorsun ama yine aynı oluyor. Tadın kaçıyor. Benim kaçtı, senin de kaçmasın diye örneklendirdim.
    Yani kötü kötüdür daha kurcalamaya gerek yok.

    Gönlünce bir motorunun olması dileğiyle.
    Abim çok teşekkür ederim bu dediklerini asla unutmam

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2000 tl bütçe ile bence git sıfır küba xcg150 al hem sıfır hem az yakar kontrol kolaydır

    tiger içinse aman diyim nedeni ni ise bu site de cihan54 var ona özelden ulaş o gereken bilgiyi ve neler çektiğini anlatır...
    Teşekkür ederim hocam. Açıklık getirmek isterim bütçem 2000 lira değil ben öyle bir açıklama yapmadım Bütçem 3000 kesin kredi kartı bir yer bulursam daha da çıkarım. küba xcg150 konusunda gelince Monndial 250' yi saattıktan sonra kardeşim şu an bu motoru kullanmakta. O da boşver bundan bir tane alalım diyor. Onu da düşünmüyor değilim açıkcası. Kısaca abi, para yokken alacağım motor bu ilk fırsatta alırım dedik az uz para bulduk ne alacağımıza karar veremiyoruz

  16. #16
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Valla bundan 15 yıl önce olsa al bi MZ dünyayı gez derdim şimdide al bi YBR git her yere diyeyim ben sana ucuz chopperın suyu kara olur mantığıyla yani
    mkıydal bunu beğendi.

  17. #17
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    öğrenci az masraf az yakıt eşittir yeni kasa ybr mükemmel çözümdür. biraz fazla yaksın ucuz olsun 150mr veya 150 mcx. chopper gorunum ise regal raptor daelim veya rks crusier. yok illa tiger motoru istersen kuba 20o cc choper. kubanın motoru ile tigerin motoru aynı mantık karbutorlu. diğerleri enjeskiyonlu enjeksiyon demek daha az yakıt demek.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)