Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

bazı sorular . . . kawasaki + uzun yol

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Mart 2013
    Motosikleti
    Kawasaki ER6N 2013
    merhaba arkadaşlar, birkaç soru mu sizlerle paylaşmak istiyorum izniniz olursa;

    1) Kawasaki ER6N için baktım ama bulamadım, bir windshield arıyorum uzun yol için. Bilen eden var mıdır? Yurt dışında yada orjinal sitesinde var ama spariş 5-6 haftada geliyor ki ben 2 hafta içinde motorla bir İstanbul - Kaş yapmak istiyorum.

    2) Uzun yola giderken yanımda kesinlikle olması gereken eşyalar var mı? Varsa nelerdir.

    3) Motorla yorulmadan İstanbul'dan Kaş'a deniz yolunu vs. de kullanarak en rahat nasıl gidebilirim.

    4) Kendime Shark speed r pro kask aldım ve intercom set takılabiliyor buna. Lakin kız arkadaşımın kaskı Zeus marka Kask. İkili intercom alsak Zeus marka olan açık kaska takılaiblir mi ve yolda giderken kısık seslede olsa müzik dinleyebilir miyiz ikimiz de.

    5) Çantam yok! ER6N için takabileceğim, yandan sarkan sportif bir çanta varsa bildiğiniz önerebilir misiniz?

    6) Yolda rahat farkedilebilmek için uzunları hep açık gitmek istiyorum, O kadar mesafe hep uzunlar açık gidersem aküye bir zarar gelir mi?

    Bunlar haricinde bir iki sorum daha olacak.

    7) Motorla dönüş yaparken normalde motorla yatardım fakat izlediğim bazı videolardan bir teknik gördüm ki çok rahat. bu teknik motoru yatırmak ve sürücünün dik kalması. yani motora yükleniyorsun ve sen dik duruyorsun hep jiroskop gibi. Dönüşler zahmetsiz ve daha kolay oldu bu teknikle ve kendim yatmaya korktuğum yerleri bu teknikle motoru daha rahat yatırarak dönebiliyorum. Fakat bu iki tekniğin bir farkı var olmalı kullanım yeri açısından ve ben bunu bilmiyorum. Hangi dönüş nerede ve ne gibi durumlarda kullanılmalı. Birde bazı dönüşlerde insanlar ayağını uzatıyor yola doğru, bu teknik ne için. Ayak uzatmanın ne faydası oluyor. ayağı uzatınca acaba bir nebze motorun çok yatmaması için bir engel gibi kullanmak amacıyla mı uzatıyorlar ayaklarını ? Bilgisi olan varsa beni bu konuda aydınlatırlarsa çok sevinirim.

    8) Eski Ybr125 imde arka frenle babalar gibi duruyordum. Fakat yeni motorumla -er6n- arka fren durdurmuyor. Daha çok yavaşlatıyor. Durmak için allahın emri önfren sıkmam gerekiyor. Arka freni çok sıkarsam abs çalışıyor keza. Cahilliğimi maruz görün lütfen, bu normal mi ? Yani arka fren gerçekten de yavaşlama amaçlımı böyle. yada adam motorla giderken kaymasın diye mi özellikle böyle yapılmış ?

    şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    kaşa hiç gitmedigim için güzergah söylüyemicem, windshield içinde aynı şey gecerli.
    uzun yolda farın acık gitmesi akünün aşırı jarzdan asit bitirmesini engeller ama uzunları acman karşı tarafı rahatsız eder hem uzunları acmana zifiri karanlık yoksa lüzum yoktur.
    er6n le ne kadar rahat yolculuk yapılır tartışılır.
    yanına alman gereken ekipmanlar senin becerine ve motorunu tanımana göre değişir.gereksiz şeyler alıp yük yapmanı önermem.
    motorla dönüş yaparken ben ayagımı sert girersem viraja uzatırım cünkü altındaki kros enduro motor yüksek torklu arka teker yanlıyabiliyo.
    motorta arka fren yavaşlamak için kullanılır ve asla dururken sadece arka fren kullanılmaz kullanan cevremdekilerin taviriyle acemidir.
    yüksek cc motorların cogunda arka disk fren kitler ve yan yatmaya sebeb olur.
    uzun yola cıkıcaksan önce lastiklerinin durumuna bak motoruna saglam bakım yap uzun km ler kullanıp saglamlıgını gör motoruna ve kendine güven yola çık.
    uzun km ler cok yorucu oluyor 3. saatten sonra motorla aranda bir bağ oluyo yola çıkarsan bizle paylaşmanı isterim.
    diimh bunu beğendi.
    Motosiklet mucidi

  3. #3

    Üyelik
    30 Mart 2011
    Motosikleti
    yamaha cryptone
    Motorla uzun yol hadisesi kişisine göre değişiyor.

    125 lik scooterle defalarca bursa- karadeniz-mardin den tut her tarafa binlerce kilometre giden tanıdıklarım var. Öylesine gidiyor adam, yorulunca dağın başında ormanın kenarında çadırını kurup uyuyor. Biraz psikopat olmak lazım. Kimisi de profesyonel gruplarla gidiyor, mola yeri saati filan planlı biçimde.

    Benim fikrime göre istisna kişilere göredir motorla uzun yol. Herkes zevk almaz, zevki bırak büyük külfet ve tehlikeler yaşar. Motorun büyük cc veya kaliteli olması hızlı olması da çok az bir artı yaratır. Çünkü sonuçta rüzgar yoracak bozuk yollar yoracak. Her taraf otoyol olsa bile otomatik olarak vücut yorulacak. Kamyon ve tırlardan, erimiş yarılmış altından toprak fırlamış 50 km boyunca lanet olası mucurla sıvanmış yollardan tiksinti gelecek.

    Ama yine de her motorcunun en azından kendini denemek adına bir kere uzun yol yapması da gereklidir. Çok hızlı sürmekten ziyade sağlam ve tedbirli gitmek daha iyidir.2 saat geç git ama doğru düzgün git mantığı doğrudur. Ben şahsen motorla uzun yolu sevmedim çok aşırı derecede tehlikeli ve yorucu geldi bana. Tabi ki kendi fikrimdir...
    diimh bunu beğendi.

  4. #4
    dftuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    kentkart
    hocam 125cc nice motorla nice uzun yollar nice uzun km'ler rahatlıkla yapılıyor sen er6n ile anasını ağlatırsın. lastik tamir kiti bide bi kaç anahtar al yanına.bişey olur neme lazım söker takarsın. su al bolcana birazda yıyecek konserve felan. sonra ver gazı daya küsküyü
    diimh bunu beğendi.
    Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.

  5. #5
    by_001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2008
    Şehir
    42 KONYA
    Motosikleti
    kawasaki er5 cbr 929
    mstf..: biz senin tiksinti dediğin şeylerden zewk alıyoruz.. ne demek yaa rüzgarın tiksinti yaratması ne demek :D

    uzun yoolda küçük cc ile büyük cc bir olurmu arkadaşım..?
    diimh bunu beğendi.
    kawasaki er5 yamaha xjr 1300

  6. #6

    Üyelik
    30 Mart 2011
    Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı by_001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz senin tiksinti dediğin şeylerden zewk alıyoruz.. ne demek yaa rüzgarın tiksinti yaratması ne demek :D

    uzun yoolda küçük cc ile büyük cc bir olurmu arkadaşım..?
    Zevk mi alıyorsun? Ben rüzgar yorar dedim tiksindirir demedim dikkat et okurken. Büyük cc de olsa şehirdışına çıkınca kamyonları arabaları sallayan hava akımları ve rüzgarların olduğu yollarda yolculuk yaptın mı sen? 100 le giderken tokat gibi yandan vuran rüzgarla yalpaladığında da umarım zevk alırsın. Üzerine bir de 140 la geçen tırların rüzgarı eklendiğinde kuştüyü misali uçacakmış gibi olunca ne yaparsın bilmem.

    Büyük cc nin avantajı var ama senin vücudunun yorulmasına engel olamıyor maalesef, rüzgarı durduramıyor, mucurlu yolları düzeltemiyor. Dezavantajı da daha fazla hız yapman olabiliyor bazen...

  7. #7

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    son 3 yazımı kaş'ta geçiriyorum, mesleğim gereği ege-akdeniz bir çok yer gördüm ama kaş başka bir mekan ben müdavimi oldum.rotaya gelince önce izmit sonra bilecik-eskişehir, bursa-kütahya , afyon-denizli, afyon-burdur , antalya-denizli , antalya-fethiye yolunu takiben fethiye üzerinden kaş'a 850 km.lik bir güzergahın var. fethiye-kaş arası gerçekten keyifli bir güzergahtır manzaranın tadını esas bu kulvarda çıkarırsın kaş'a girmeden önce mutlaka kaputaş plajında dur ve sahile in.kaş merkezde 3 yıldız kayhan otel var orda kalmanı tavsiye ederim.hemen yanındada meltem pansiyon orasıda iyidir.üzüm kızında bi akşam yemeği mutlak yenilmeli ,sütte balık favorim

    er-6 n için bildiğim kadarı ile puig marka windshield ler var mototaş ta gayet estetik ve orjinal.uzun yol yapacağın için mutlaka hava destekli sele pedi almanıda tavsiye ederim.motorunu iyice tanı sigorta, akü nerededir veya lambası ve sigortası nasıl değişir bunları etüt et yedeklerini yanında bulundur.Lastik tamiri için fitil al en azından delik kapatıcı tüplerden bulundur.

    çanta meselesine gelirsekte kappa nın gayet işlevsel soft yan çantaları var çeşitli hacimlerde tavsiye ederim.fakat herşeyden önemlisi 2.000 km ortalama yol yapacağını farzedersek çıkmadan önce sağına soluna iyice baktır motorunun, şimdiden iyi yolculuklar kazasız belasız inşallah...

  8. #8

    Üyelik
    22 Mart 2013
    Motosikleti
    Kawasaki ER6N 2013
    hemen mototaşa bakıyorum şimdi . zaten bizim kaşta evimiz var, o yüzden mekanlar sorun değil :D ama gene de tavsiyeler için teşekkür ederim. Eğer güzergah bursadan geçiyorsa acaba yenikapıdan feribotla geçmem bursaya mantıklı olur mu ?

    bu arada yarın falan motoru rodaja sokacağım. orada dediklerinide sorucam . öğretsinler göstersinler.

  9. #9
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Balıkesir, Marmaris, Fetiye üzerinden gidersen ki ben başka yol bilmiyorum, oldukca virajlı ve birçok motosiklet sürücüsü ile rastlacağın bir yol seni bekliyor.

    Yanına her duruma karşın mutlaka sadece motosikletin için yarım litre kadar su almanı öneririm ve uzun yolda olmazsa olmaz lastik tamir spreyinide mutlaka yanında tut ki ufak bir lastik patlamasında yolda kalmayasın. Birde gitmeyi düşündüğün güzergah üzerindeki motosiklet tamircilerini, varsa Kawasaki servislerini mutlaka bir not defterine, internet üzrerinden bilgilerine ulaşarak kaydet.

    Bunların dışında zaten senin genel bir hazırlığın vardır. İyi yolculuklar şimdiden ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  10. #10

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    Alıntı diimh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hemen mototaşa bakıyorum şimdi . zaten bizim kaşta evimiz var, o yüzden mekanlar sorun değil :D ama gene de tavsiyeler için teşekkür ederim. Eğer güzergah bursadan geçiyorsa acaba yenikapıdan feribotla geçmem bursaya mantıklı olur mu ?

    bu arada yarın falan motoru rodaja sokacağım. orada dediklerinide sorucam . öğretsinler göstersinler.
    kaş'ta ev e güzel feribotlada gecebilirsin tabi direkt bursa kütahya yolu üzerinden kaptırır gidersin.fakat sana tavsiyem ilk feribota bin sabah 7 sularında sanırım, akşam en geç 9-10 gibi kaşta olursun yolun büyük kısmını gündüz alırsın daha güvenli olur.

  11. #11
    sozerten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2010
    Şehir
    Nazilli / Eskişehir
    Motosikleti
    Suzuki INAZUMA '14
    6) Yolda rahat farkedilebilmek için uzunları hep açık gitmek istiyorum, O kadar mesafe hep uzunlar açık gidersem aküye bir zarar gelir mi?

    Sürekli uzun farlarla gitmek karşıdan gelenin görüşünü engellemez mi? Biz motorculara saygı duyulmasını istiyorsak kendimiz de diğer araçlara saygı duymalıyız.

  12. #12
    mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    4) Kendime Shark speed r pro kask aldım ve intercom set takılabiliyor buna. Lakin kız arkadaşımın kaskı Zeus marka Kask. İkili intercom alsak Zeus marka olan açık kaska takılaiblir mi ve yolda giderken kısık seslede olsa müzik dinleyebilir miyiz ikimiz de.

    Ben en çok buraya takıldım açık kaskla 2000 km ye yakın bir yolculukmu yaptıracaksın artcına? Bence o yola kesinlikle çıkma!!!

  13. #13

    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    Yanlis hatirlamiyorsam sen bir ay kadar once motoru teslim aldin ve kopruyu nasil gecicem diye bi konu acmistin bence bu kumari oynama eger illa gidicem diyorsan artci alma o ucakla gelsin bence
    uzun yol yapmadan once motorunu daha iyi tanimalisin
    Tek motor gidiceksin allah korusun basiniza bisey gelse belkide sizi kimse faretmicek bence birdaha dusun

    Bana belki cok karamsar diyeceksin ama facebookta falan her saat basi yer bildirimi yap

  14. #14

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Bende uzun yol için yeterli tecrübede olmadığını düşünüyorum , tabiki herşeyin bir ilki vardır fakat dikkatli ol kardeşim.Burada yorum yazan abilerimin arkadaşların herkezin yorumlarını dikkate al.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)