Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

yamaha xmax mı sym joymax mı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Mart 2013
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha xmax
    arkadaşlar 2012 model xmax ım vardı maddi sıkıntıdan dolayı satmam gerekiyordu ve sattım durumumu düzelttim ve kendime yeni sıfır bir motor almak istiyorum
    yamaha xmax mı sym joymax mı kararsızım joymax nakit 11000 bine veriyorlar xmax ı sırd dayama bacak koruyucu dahil 11930 a veriyorlar tabi bunlar nakit fiyatları plaka hariç fiyatları sizce hangisi xmax kullandım çok memnundum sym geçilir mi ? kalite servis sağlamlık herşeyiyle karşılaştırmak istiyorum marka fanatikliği yapmadan yorumlarınızı bekliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    sym yamaha kalitesi belki tartışılır ama şuda bir gerçek; sym giydiği gömleği büyütmüş abs koymuş ledsiz bir yer yok motorda, kalorifer ayarlamış. bagajı 2 tane kask alıyor farlar sensörlü gündüz farı var.. ama xmax için bir fikrim yok joymax i çok araştırdım.(sym wolf kullanıcısıyım)
    emrepamukcu bunu beğendi.
    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....

  3. #3
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    gecenlerde bayiye gittim hem xmax icin hemde sym nin gts250 modeli icin konusmaya gittim sym yi önerdi satıcı nedenini sormadım fiyatları duyunca zaten sok gecirdim dısarı cıktım
    İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
    MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
    TECRUBE = 250K +

  4. #4
    KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Antalya/Manavgat
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    sym gayet kaliteli tereddütünüz olmasın.ama yamaha başkadır.absli xmax alırdım sizin yerinizde olsam
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

  5. #5
    arti6630 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250İ
    Alıntı yasin_942 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sym yamaha kalitesi belki tartışılır ama şuda bir gerçek; sym giydiği gömleği büyütmüş abs koymuş ledsiz bir yer yok motorda, kalorifer ayarlamış. bagajı 2 tane kask alıyor farlar sensörlü gündüz farı var.. ama xmax için bir fikrim yok joymax i çok araştırdım.(sym wolf kullanıcısıyım)
    sym joymax da abs yok bilginiz olsun illahi abs olsun isterseniz xmax abs li derim
    ama rahatlık konfor görünüm derseniz joymax derim

  6. #6

    Üyelik
    16 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    joymax 250i
    Merhaba scooter'a gönül veren değerli arkdaşlar,
    *
    Aranıza yeni katılıyorum, İnternette araştırma yapmama rağmen bu başlık altında fazla bilgiye ulaşamadım.
    *
    Biliyorum ki benim gibi scooter almadan önce araştırma yapan ve çok kararsız kalan arkadaşlar var. Bende benim gibi tereddütte kalan arkadaşlara katkısı olduğunu düşünerek, kullandığım xmax250 ile joymax250 arasındaki izlenimlerimi atlatmak isterim.
    *
    Xmax ile joymax arasında sürekli gidip geliyordum. En sonunda geçtiğimiz sene daytona motordan 2013 model xmax aldım. ilk maxiscooter'ıma kavuştuğum için heyecanlı, keyifli ve* bir o kadarda mutluydum. Önceden kullandığım125cc'lik motorlara oranla baya bir lüx gelmişti, özellikle denge yol tutuşu motor gücü, hızlanması, rügara karşı direnci beni benden almıştı.
    Herşey iyi güzel ama motorsiklet almakla bu iş bitmiyor, motorun kendisi kadar servisininde iyi olması şart. Satış sonrası müşteri memnuniyeti, fiyat politikası ve size verilen değer* vb.. bunlar benim için çok önemli. Bütün bundan dolayı bir sene boyunca kullandığım motorumu radikal bir karar vererek geçtiğimiz nisan ayında sattım. Kızmıştım daytona ya, sürekli alışveriş yaptığım ve servisini kullandığım yerden bir kerede memnun çıkayım!* bu onlardan aldığım ikinci motor, öncesinde de sıfır ama sorunlu sym fiddle almıştım.(neyse artık uzak duruyorum..)
    *
    Bir süre motorsuz kaldım. 5 yıldır scooter kullandığım için alışkanlıktır ki motorsuzluk zor gelmişti.. Dayanamadım yamaha kardeşlermotor'a uğradım 2014 xmax250 için fiyat aldım o zamanlar 12.150TL standat model ücreti+sissybar 503TL + 750 plaka-ruhsat-sigorta ücreti + ayak koyma yerleri dar olduğundan bacak koruyucuda şart 433TL ve toplamda : 13.836 TL fiyat verdiler. Çok düşündüm alsam mı diye, sonra kendilerden bahsettiler, biz satış sonrasıda iyiyiz, bizimle anlaşırsanız memnun kalırsınız. Tamam dedim biraz kapora verdim. 2014 xmax mat gri için beklemeye başladım. Bana geldiği zaman haber vereceklerini söylediler. Arada sırada arayıp motorun gelip gelmediğini soruyordum. Toplamda bir ay geçmiş yine bir alo yapayım dedim gelen giden var mı diye, ''-gelmedi hatta aksine zam geldi'' dediler ve zam olayı kapora verenleride kapsıyor demesi beni çöküntüye soktu. 13,836TL + 550TL zam oranı, oldu mu 14.386TL. Son gelen zam ile siparişimin iptalini istedim. Yamaha xmax modelini 2010'dan bu yana takip ederim. Her sezon bütün bayilerde stok sorunu vardır. (Kardeşler motoru burada kötülemiyorum sadece durumu yalın bir şekilde anlatmaya çalışıyorum) Son durumlardan sonra en iyisi uzak durmak gerek bu xmax sevdasından dedim. Ama ne alsam diye de kara kara düşünmüyorda değildim. Joymax250 modelini arastırmaya başladım. Forum sitelerine ve kullanan arkadaşlara danıştım. Genel olarak olumsuz yorum almadım. Bayilere uğradım bazılarını aradım 12.510TL olan motora bir bayi 11.000TL fiyat verdi. Çok şaşırdım xmax'e bırakın bu kadar indirim yapmayı lafını bile açtırmıyorlar.* Yedek parça ve servis ücretlerine baktığımda xmax'ten daha uygun olduğunuda gördüm. Özellikle daha önce ustalığını beğendiğim maslak yücel motorunda sym yetkili servisi olması joymax te karar kılmamı sağladı. 11.000 + 600 ruhsat plaka sigorta işlemleri ile 11.600'e geldi. 2.786TL fiyat farkı var. (Joymax te orjinal sissybar mevcut zaten, ayak koyma yeri gayet geniş)
    *
    Gelelim iki motor arasındaki farklara;
    *
    Motoru kavrama, sürüş, denge ve rahatlık* joymax te daha iyi(burgman havası var) Xmax' te ise gövde biraz daha toplu olduğundan trafikte atik.
    *
    Yakıt olarak joymax şuan 1000 km'de ve bir depo benzin ile(12lt) şehiriçi 330km gidiyorum. Motor yeni olduğundan ilerleyen zamanlarda daha tasarruflu olacaktır.* Xmax ile 10.000km yaptım, bir depo ile(11.8lt) şehir içi en fazla 280km yaptım.
    *
    Bagaj hacmi olarak hemen hemen her iki model aynı, 2 adet ls2 çeneden açılır kask alabiliyorlar. Sadece joymax'in bagajı biraz daha derin olduğu için, xmax in bagajına göre zorlamadan daha rahat kapanabiliyor. Ek olarak joymax in seleye bağlı sispansiyonu ve bagaj aydınlatması var. Yine kullanıcı için 3 kademe ayarlanabilir ergonomik sırt dayaması var.
    *
    Ek donanımlar; Joymax'te far aydınlatması Xmax'e göre daha başarılı; çift yanan farlar, far üstü ledler ve sis farlarıyla istanbul gibi yoğun bir trafikte özellikle gece fark edilmek önemli. Xmax'te motor çalışırken en sevmediğim şeylerden biride sele altından birşey almak için motoru dudurup anahtarı en sola çevirmek ve yine motoru çalıştırmak. Joymax'te direksiyonun solunda bagaj tuşu var ve benim için pratik.* Xmax'in torpido kısmı çift taraflı ve daha kullanışlı. Joymax'te torpido kısmında usb şarj girişi var. Yine joymax'te kombine fren sistemi mevcut. Lastik olarak joymax te maxxis pro lastikler var,* xmax'in city grip lastikleri daha başarılı. lastik boyutları olarak xmax birer inç daha büyük. xmax'te koltuk yüksekliği boyu 1,75cm nin üste olanlar için daha ideal, boyum 1.70 olduğundan xmax'te geri manevralarda zorlanıyordum.
    *
    *
    Şuan 1.000 km lerdeyim başlangıç olarak joxmax'ten çok memnunum. İyi ki satın almışım diyorum.
    *
    Görüş olarak biraz objektif yaklaşmamış olabilirim. Fakat sizlere yaşadığım deneyimlerden örnekler vererek düşüncelerimi anlattım.
    *
    Herkese sağıklı, keyif dolu ve güvenli sürüşler dilerim,
    *
    Teşekkürler.
    halim34, Markopaşa, c4gin ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7

    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Merhaba,
    SYM Joymax 250i alırken bunu da dikkate alın !
    ben de Sym Joymax 250i ile Xmax arasında kalmıştım ve tercihimi joymaxtan yana kullandım. Fakat yaşadığım bir sıkıntıyı distribütöre attığımı maili aynen paylaşıyorum.

    "İyi günler,

    Nisan ayında joymax 250i model motosikletinizden satın aldım. Motosikleti garaja koyarken ve çıkarırken sürekli olarak aynaları kapatıp açıyorum. Hatta park ettiğimde bile insanlar çarpmasında diye sürekli aynalarımı kapatıyorum. Mayıs ayı içinde motosiklet yaklaşık bir aylık iken aynaları açarken sağ aynanın yerinden oynadığını farkettim ve yetkili servise gittim. Yetkili servis aynayı söktü ve ayna kökten kırılmış dedi. Nasıl olur dedim, herhangi bir şekilde düşmedim aynada iz yok darbe yok. Servis, aynanın bağlantı kısımlarının zayıf olduğunu ve aynı şekilde kırılan bir çok aynayı bana gösterdi. Ayna sapasağlam fakat bağlantı yerinde kullanılan zayıf malzeme yüzünden kırılmış. Bağlantı kısmında kullanılan malzemenin zayıflığını anlamak için mühendis olmaya gerek yok, aynayı bağlantı noktasından elinizde tuttuğunuzda ne kadar yük bindiğini hemen anlıyorsunuz. Netice olarak, nasıl olduğu belli olmayan bir şekilde aynam kullanım dışı oldu. Peki, garanti kapsamına girer mi diye sordum, servis, parçayı göndeririz incelerler üretim hatası yok deyip geri gönderirler dedi ve öyle de oldu. Aynanın fiyatı 162.62 USD yani 340 TL peki ben bu parayı ne için ödeyeyim ? tekrar kırılması muhtemel kalitesiz malzeme kullanılmış bir ayna için mi ?

    Motosiklet üreten bir şirket için aynanın bu kadar zayıf olduğunu bilmemek mümkün değil. Ben çevresi geniş bir insanım sym alırken bir çok arkadaşımın malzeme kalitesi, yedek parça vs endişeleri vardı. Yamaha xmax ile aynı para olmasına rağmen sym yi alarak pişman oldum. Mesele ayna kırılma meselesi değil, pazarlama anlayışı, müşteri memnuniyetsizliği ve yedek parçadan para kazanma mantığı. Parça garanti için gönderildiğinde Mayıs ayının 30 da kontrolden geçer bilgi verilir dendi kimse bilgi vermedi. Haziran 4 te aradım bir bayan çıktı ve gerekli bilgi size verilecek dedi kimse aramadı. Haziran 9 da tekrar aradım yetklili kişi yerinde yok telefonunuzu alalım dediler yine kimse dönmedi. Sonra servisten aradılar aynanız aynen geri gelmiş diye. "

    Özetle parça kalitesi çok iyi değil sorun yaşayana kadar herşey güzel ama sorun ile karşılaşınca zaten marka ortaya çıkar. Marka her zaman markadır. Bence kaliteden şaşmayın.

    Ben ne yaptım, mecburen sanayiden gaz kaynağı yaptırdım. kırılan parçanın resmini de paylaşıyorum.
    CO2 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Merhaba Hangi Bayiden aldınız Joymax inizi?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)