Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Motorcunun itirafları

Motovento
    REKLAM ALANI
    COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR
    arabamı satıp motor alacağım dediğimde bana mal gibi bakan arkadaşlarım sen önündeki moku ye. 65cc motorumla ankaraya giderim dediğimde (160km)la o motorla gidemezsin sişer diyen ve cevaben ben hem gidip hem gelecem ama istediğim motoru alırım dedğimde g..t olan arkadaş gir iddiayada bizde çıtayı yükseltelim.3mt lik caddede son gaz giden genç arkadaşlar la oğlum hangi birinize laf anlatacam bilmiyomki mevla akıl fikir versin.
    BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakın yukarda kendimden alıntı yaptım, kaçırıp okuyamayanlar veya "lan yanlış birşey diyen, etiğe uymayan birini bulsamda lafı soksam, ayar etsem" diye atlaya atlaya güdümlü okuyanlar için. Bunun üstüne halen yorum yapan arkadaşlar size sesleniyorum;

Şimdi "12" desem afallayacaksın, ellerine bakacaksın, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 sayacaksın, yadırgayacak ve kendinden soğuyacaksın. O sebepten yaşımı söyleyim 30. Hiç uğraşmayasın diye yaşımı söylüyorum. 10-12 saymakla uğtaşma ama sınırlarını zorlayıp 12 ye kadar çıkabilmen senin cesur olduğunu gösteriyor. "Taktir etmedim" desem yalan olur.

Alıntı yapamamak teknolojiden uzak olmak, teknolojiye ilgi duymamaktan kaynaklı olabilir. Bu eleştriye açık değil. Eleştrilecek bir konuda değil zaten. Şimdi "laaan saldırı altındayım" psikolojisine girme : ). Eleştrilecek daha vahim durumlar var, alıntı yapamamak nedir ki?

Okuduğunu anlayamamak, idrak edememek, anlamıyorsun madem bir daha okumayı bile akıl edememek ne oluyor acaba? Taktir sizin. Hayır "yazmayım, insanları kırmayın, tad kaçırmayım" diyorum ama olmuyor ...

1999 dan beridir (itiraf ın forum olduğu yıllardan) forumlardayım. Bunu övünmek amaçlı yazmadım aman diyim. "Herife bak neyle övünüyor" demeyesiniz. Forumlar daki genel psikolojiye hakimim gibisinden yazdım. MT nin eski üyelerindenim ama MT benim foruma uğramadığım 6 senede eski enerjisinden hiçbirşey kaybetmemiş. Eskiden de bu arkadaşlar gibi kanı kaynayan ve tabiri cayisse insanları gömmeye çalışanlar vardı. Sonucunda ne olur? Ben o sayfaya bakar "ya sabır" çeker çıkarım. Arada da böyle yazarım.

O Today üstünde gezen Robocop u bir daha görürsem durdurup konuşacam, bakalım o da bu kadar atarlımı? "Adam kafasına 1000 liralık kask alacağına gitsin 300-400 versin kabak telerlerini değiştirsin! Değiştirsin ki kaza yapmasın, can almasın" dedik. "SEN BU KAFAYLA DEVAM ET" diyenler var : ). Senin kafada olmaktansa bu kafa ile devam etmek daha mantıklı geliyor!

Kim ne düşünürse düşünsün herkezin doğrusu kendine : ) ...
    kızdırmayın lan adamı,
    bak kimyası değişip metal man oluyor...

sen de hiç acımamışsın be metal,
    okurken ben soğudum hayatımdan...
    parmak saymak filan...
    10. parmaktan sonra ne yapmamız gerektiğini de yazaydın da inci sözlük okumasaydık
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kızdırmayın lan adamı,
    bak kimyası değişip metal man oluyor...

sen de hiç acımamışsın be metal,
    okurken ben soğudum hayatımdan...
    parmak saymak filan...
    10. parmaktan sonra ne yapmamız gerektiğini de yazaydın da inci sözlük okumasaydık
    Arkadaş sen, ben ve benzerleri bu başlığın, konunun amacını anlıyor, "eğlenelim" "kafa dağıtalım" diyor.

Bazılarıda "bak ne yazmış lan, kafalarını dağıtalım, birlik olalım ezelim, gömelim" diyor. Motosiklete binerken korumanın önemini biliyorlar, savunuyorlar, yeri geldiğinde seni, beni adamdan saymıyorlar eyvallah. Ama motosikletci, 2 teker sevdalısı ADAM olmayı bilmiyorlar. Biraz relax olmak, hayatı ti' ye almak, sinek tam vizörü açtığında yüzüne yapıştığında gülmek gibi şeylerden bir haber;

"LAN SEN NASIL KORUMASIZ MOTOR SÜRERSİN" diye üstüne atlıyorlar. + ben korumasız MOTOR sürmedim, sürenede karşıyım! Aile planlaması diye birşey var, sonra bakamıyor sokaklara salıyorlar .

Ama korumasız motosiklet sürdüm elbet : ). Geçiririm kaskımı kafama, atlarım motoruma 1.000 km giderim ve kimseyide ırgalamaz. Today veya benzeri süren Robocop görürsemde için için gülerim. Kimene?

Neyse, çok doluymuşum arkadaş geldikce geliyor : )). Sürç-i lisan ettikse affola, kusuruma bakmayın ...
    yürekçe, APALA ve Khutuck bunu beğendiler.
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

macar_93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 x MZ etz 125 (92)
    Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakın yukarda kendimden alıntı yaptım, kaçırıp okuyamayanlar veya "lan yanlış birşey diyen, etiğe uymayan birini bulsamda lafı soksam, ayar etsem" diye atlaya atlaya güdümlü okuyanlar için. Bunun üstüne halen yorum yapan arkadaşlar size sesleniyorum;

Şimdi "12" desem afallayacaksın, ellerine bakacaksın, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 sayacaksın, yadırgayacak ve kendinden soğuyacaksın. O sebepten yaşımı söyleyim 30. Hiç uğraşmayasın diye yaşımı söylüyorum. 10-12 saymakla uğtaşma ama sınırlarını zorlayıp 12 ye kadar çıkabilmen senin cesur olduğunu gösteriyor. "Taktir etmedim" desem yalan olur.

Alıntı yapamamak teknolojiden uzak olmak, teknolojiye ilgi duymamaktan kaynaklı olabilir. Bu eleştriye açık değil. Eleştrilecek bir konuda değil zaten. Şimdi "laaan saldırı altındayım" psikolojisine girme : ). Eleştrilecek daha vahim durumlar var, alıntı yapamamak nedir ki?

Okuduğunu anlayamamak, idrak edememek, anlamıyorsun madem bir daha okumayı bile akıl edememek ne oluyor acaba? Taktir sizin. Hayır "yazmayım, insanları kırmayın, tad kaçırmayım" diyorum ama olmuyor ...

1999 dan beridir (itiraf ın forum olduğu yıllardan) forumlardayım. Bunu övünmek amaçlı yazmadım aman diyim. "Herife bak neyle övünüyor" demeyesiniz. Forumlar daki genel psikolojiye hakimim gibisinden yazdım. MT nin eski üyelerindenim ama MT benim foruma uğramadığım 6 senede eski enerjisinden hiçbirşey kaybetmemiş. Eskiden de bu arkadaşlar gibi kanı kaynayan ve tabiri cayisse insanları gömmeye çalışanlar vardı. Sonucunda ne olur? Ben o sayfaya bakar "ya sabır" çeker çıkarım. Arada da böyle yazarım.

O Today üstünde gezen Robocop u bir daha görürsem durdurup konuşacam, bakalım o da bu kadar atarlımı? "Adam kafasına 1000 liralık kask alacağına gitsin 300-400 versin kabak telerlerini değiştirsin! Değiştirsin ki kaza yapmasın, can almasın" dedik. "SEN BU KAFAYLA DEVAM ET" diyenler var : ). Senin kafada olmaktansa bu kafa ile devam etmek daha mantıklı geliyor!

Kim ne düşünürse düşünsün herkezin doğrusu kendine : ) ...
    Valla hocam sana hak veriyorum.Ufak motorun üstünde tam full koruma koruma tulum bellik takmak biraz abez kaçıyor. Kask olayına gelince de 2 binli liralık motora da 2 bin liralık kask alınmaz. Sonuçta Ls2 ile shoe arasında ne fark var ? Sadece konfor ve marka havası. Altımızdaki motorun sınırları belli. En fazla düşeceğin hız 100 km. Ve o sürate Ls2 tarzında 150 liralık kasklar bence kafi.Kaska 1000 Lra vermektense lastik veya motor için güvenlş önlemi almak daha mantıklı.

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    ula adam korunsa suçluuu korunmasa suçluu

itirafa gelelim, içimde gizli bir apaçi var.
    Ghostrider91, mhmtesk, yürekçe ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Motosikleti
    tekeri şişiriyorum 1 sn
    itiraf ediyorum...Bazen bende U dönüşlerinde yanlamaya çalışıyorum
    jawc bunu beğendi.

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı macar_93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla hocam sana hak veriyorum.Ufak motorun üstünde tam full koruma koruma tulum bellik takmak biraz abez kaçıyor. Kask olayına gelince de 2 binli liralık motora da 2 bin liralık kask alınmaz. Sonuçta Ls2 ile shoe arasında ne fark var ? Sadece konfor ve marka havası. Altımızdaki motorun sınırları belli. En fazla düşeceğin hız 100 km. Ve o sürate Ls2 tarzında 150 liralık kasklar bence kafi.Kaska 1000 Lra vermektense lastik veya motor için güvenlş önlemi almak daha mantıklı.
    Ben 20 senedir motosiklet kullanıyorum. Hoş herdaim değil arabayla karışık kullanırım genelde ama kapımda her zaman bir motorum vardır. Taktir edersiniz ki aile babasıysan illaki arabanda olacak. Kendine gösterdiğin özeli aile üyelerinede göstermek lazım, özellikle çocuğunuz varsa araba şart.

Ama tüm arkadaşlarım bilir ki; Semih araba süreceğine motosiklet sürmeyi, arabayla kaza yapacağına motosikletle yapmayı tercih eder. Gel gelelim ben bu güne kadar hiç motosiklete özel ceget ve dizlik almadım (başkalarına almayın demiyorum, "ben almadım"). Gerek duymadım.

Orta kalite bir kaskım olur her zaman (örneğin Nolan), hatta bu gün yeni kasmım geldi Nolan N91 ve eski kaskımda Nolan N61 di. Öyle 1.000 / 1.500 tL lik kasklardan değil ama bana güven veriyor ve yeterli buluyorum. Allah ömür çizgimizi noktaladıktan sonra kafana kask değil nükleer füze başlığı geçirsen ne fark eder? Her zaman yarım, tam, yazlık ve kışlık iyi bir motosiklet eldivenim olur. Benim için en önemli 2 motosiklet aksesuaru kask ve eldivendir. Gerisi hikaye (şahsi görüşüm).

Yolda giderken bazı arkadaşlar dikkatimi çekiyor; sözde motosikletciler, altlarında sözde Racing (ben 600cc altına Racing demem, dilim varmaz), yolda vites küçültmek suretiyle motosikletin kıçını sağa sola attırıyorlar. Aragazlar falan cabası, kulliyen zarar anlayacağınız. En kralı 10.000 tL sürdükleri aletin, ki o da sayılı genelde 125 lik Racingler. Tamam büyük motora geçmek için bir adımdır onu anlarım ama en azından adam gibi sür. Kafaya bakıyorsun kafadaki kask Arai, Shoei v.s v.s markalar yani en az 1.500 / 2.000 tL. Arkadaş o zaman o delikanlı bu işi biliyor kafası çok değerli 2.000 tL lik kask takıyor. Ben salağım, kafam değersiz 650 tL lik kas mı takıyorum? Gerçekci olalım lütfen. Bu arada lafım sadece motosiklet üzerinde serserilik yapan sütsüzleredir.

Zaten 1.000 / 2.000 tL lik aksesuarla gezip kabak tekerlerle viraja tam gaz giren şerefsizlere denecek hiçbir söz yok. Ama görüyorum ki onları bile savunanlar mevcut ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Ghostrider91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora Zorro 150-70
    motosiklete 3 kişi binince o bakışlara hasta oluyorum :D apaçi deilm ama bazen oluyor. Ve bir gün akşam işten çıktım oldukça yorgunm kaskımn çenesini açtım bi sigara yaktım en sağ şeritten 30 km süratle gidiyorum sonra gök gürltüsnü andıran bi ses duydum aynada onun ne oldgnu ararken bu sefer kafama yıldırm düştü sandım neyseki cbr1000 miş sonra kendi kendime bi sigaram vardı agzmda diye düşündüm sigara yoktu.....
    yürekçe, banno1957, Kiraz'' ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Yaşadığımı Bazen Devir Saatinden Anlıyorum

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Çorbada benimde tuzum bulunsun

Motosiklet sürücüsü olmamdan öte bayan motosiklet sürücüsü olmamı anormalliğe bağlayıp bu bağlamda ilginç sorular yönelten insancıklar! Sizden nefret ediyorum.Sizdeki cehaletin itteki bit gibi köklü sülale olmasının sebebi poponuzun koltuk,gözünüzün ekran,gününüzün de mal mal vakit öldürmek sevdası olduğu aşikar ! Bazen hakikaten üzerinizden geçmek istiyorum.
    Bir de böyle ışıklarda dibime kadar sokulup kaldırımın dibine kadar beni sıkıştıran,kendi şeridimden giderken yanımdan suratıma mal mal bakarak gazlayan,lambanın önüne öküz gibi geçip 2 snin hesabını yapan it herifler var,artisliğin kime len ! Ya sana ne demeli sinyal yakmadan yola fırlayan öküz kadın,çamurluğumu kırmıştın ama sana kızamıyorum o göbekle değil ayna önünü bile göremezsin sen.

+Şerit değiştirirken beni iki defa yanıltan sonrada durmama sebep olan kargo sürücüsü,hatanı kabullenip benden nazikçe özür diledin ya,seni yerleeerrr
    semihss, hisvarlar, banno1957 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    sevgili kardeşim sametin yüzük parmağını sıkıştıran piston!!!
    senin evrendeki ilk gaz bulutu halinden başlayıp metal fabrükalarında işlenip oraya geldiğin güne kadar soyunu sopunu cibilliyetini,
    oraya geldiğin günden sonra da herşeyini s....

milyonlarca insanın 1 damla kanı akacağına, patronların 1 miligram canı yansa ne olurdu?
    en azından sabahtan akşama kadar ev kirası bile etmeyen paralarla hayatını riske eden bu insanların hakkını nasıl yediğini anlarsın...

Rabbim, duy sesimi!!!
    amin...
    APALA, dreamkiller, soneryılmaz ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

kürşat ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XVS 650 Dragstar
    sinyal vermeden durağa yanaşan minibüsçülere , yola atlayan otobüs şöförlerine gelsin..
    Meğer hayat motorun üzerindeymiş..

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    4 yil once lise stajimda ferrari maslak oto sanayideki fer-mas yetkili serviste calisirken bana hayati zindan eden suanda yaklasik 31-32 yas arasinda olan adi yasin olan adam olmayan adam. Bil diye soyluyorum seni cok aradim bulamadim ama birgun karsilasirsak biryerde kafani gozunu agzini yuzunu s..... Aslinda daha cok sey var ama yuzyuze konusulur yeri degil
    salvoo ve yürekçe bunu beğendiler.

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Işık kırmızı yanarken ben yavaşlayarak ilerlerken gazı kökleyip beni sollayarak kırmızı ışıkta en arka sırada yerini alan tüm otomobil sürücülerine geçerken bakıyorum ve gözlerimdeki gülümsemeyi görmelerini sağlıyorum

Ha birde yayalara kırmızı yanarken geçen yayalara kalkıyormuş gibi yapıp onları koşturmak çok hoşuma gidiyor Özellikle yaşlı teyzeler beni affedin
    bahadirce ve BankerBilo bunu beğendiler.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Gümbet kavşağı ile otogar arasındaki 4 Km lik tek yönde biz kalkacak otosbüse canla başla yetişmeye çalışırken hiç acele etmeden metrelerce kuyruk oluşturacak yavaşlıkta ve genişlikte çalışan çöpçü amcalarım sizleri öpüyorum.

Dipnot :Artık her ihtimale karşı 4 den sonra çevre yolunu kullanıyorum
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

Motosikleti
    honda cbr 250
    abi kaç basıyo bu diyenlere selaaammm olsun
    jawc bunu beğendi.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Oooo millet dökülmüş aslında sözüm ustalara!! Lan bu motoru aldığımdan beri burnum boktan çıkmıyor ben motoru alırken "orasına burasına eyice baqtım patron sıfır hata al bin kullan devam et!!!" diyen sevgili çasdkjlgnhalşk abim kulaklarını hergün çınlatıyorum lan!! Neresine baktın olm sen bu motorun? Ulan her bir tarafına baktım dediğin yerlere ben hergün bakım iç geçirip tiizlerini çınlatıyorum lan!!

Bana motoru satan güzel insan!! Az kullanılmış diye aldık motoru senden, keşke çok kullansaydın da adam gibi kullansaydın be kardeşim. Zira motoru aldık 7 ye geldi bize 10'a!! kul hakkı diye birşey varsa dün yediğin hurmalar insallah bugün bir tarafını tırmalar lan!!

Karşı apartmandaki dallama!! Motorda gözün mü var lan!! Nazarlık takacam sonunda senin yüzünden!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Alın size en büyük itirafım!!!

[IMG][/IMG]
    semihss, yürekçe, mhmtesk ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    2006 ybr si benle beraberken 110 geçmeyen ama ben yokken konya yollarından bozkıra gelirken 130-130 geldim hacı diyen osman abiye uyuz oluyorum,,,

benle beraberken hani nirde 130 diyorum adam gülüp geçiyor kahveye gelince yine başlıyor 130/130 geldim diye duysesimi alosyi
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

leventgocukl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 gt250r '08 gt650 '11 monster 696
    Gırecegı sapagı son anda gorup bır anda o yone dıreksıyon kırıp gırmeye calısan suruculer.. Sız anladınız onu!!

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı leventgocukl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gırecegı sapagı son anda gorup bır anda o yone dıreksıyon kırıp gırmeye calısan suruculer.. Sız anladınız onu!!

geçen hafta ıslattığım için içinden geçenleride döksene buraya bro
    dreamkiller bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    - Lan üst komşum!! bazen arabanı motorun önüne çekiyorsun ve ben motoru çıkartamıyorum ya!! Gıcığım lan sana o biçim!! Tamam evde olmadığım akşamlar bunu yapıyor olman hoşuma gidiyor zira feriştağı gelse çalamaz Tokur u arabanın sayesinde ama genelde de gıcık oluyom lan!!! kafamda kask varken kafa atasım geliyor lan sana!!
    Aynı sebepten dertliyim. Doblodan kurtulduk. Şimdi bi üst kat transit minibüs çekiyor. Bu sefer hiç çekemiyorum. En azından ileri geri oynaya oynaya çekiştire çekiştire ter içinde park ediyordum. şimdi mümkün olmuyor. Birde evinden arabayı çekmeye gelene kadar sabah oluyor. Bigün minibüsün içinde yakacam adamı, suçuda terör örgütünün üstüne atacağım

- Şu üstüne çullanan sevgiliden bende de olsa çok iyi olurdu. Yıllarca artçım olacak güzel bir kız bekledim. Gelmedi gelmedi .......
    ramizan83, dreamkiller ve Eagle7 bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)