motosikletlerde azgınlık dönemi ?

vay arkadaş bunudamı görecektik ?
gün içinde benim karakaçanla kısa mesafeli taşıma işleri yapıyoruz.
neyse dün bişey dikkatimi çekti. ..
gittiğimiz heryerde egsozun altından garip bir sıvı akıtıyor.
böyle baktım elimle yağ değil.
biraz parmağımla sıvraştırdım.
e ulan suda değil.?
ulan yoksa ... ?
bu şerefsiz karakaçan otoparkta gördüğü cbr lara bakarak ... tövbeee..:)

herhalde bir azgınlık dönemi içinde karakaçan. kedimi bu yav ? eskiden böyle şeyler olmazdı ?

her gittiğimiz yerde sıvılarımızı bırakıyoruz iyimi ? . ya at gözlüğü takacağım karakaçana yada istemesemde kısırlaştıracağım .:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:26 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:28 ----------

[/COLO

buji meme yapmıştır ergenlikte normal bujiyi değiştir.
buji yakamadığı için çiğ benzin atıyordur.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
nemli bir iklim, sıcak eksoz, yoğunlaşma, viskozite, damlama

Egzosun içerisinde yoğunlaşma ve buharlaşma olur egzosun çürümemesi için üreticiler tam orta kısma bir delik açar ve içerdeki buharı tahliye eder. eğer delikten akmazsa kısa zamanda egzos çürür. uzun mesafe yaparsanız park ettiğinizde herhengi bir sıvı akıtmaz.

Bence Senin KARAKAÇAN DİŞİYE BENZİYOR :)

Ay sonu yaklaşıyor malum :)

bu tarihler arasında normal böyle şeyler,
Ergenleşiyor büyüyük serpiliyor demekki :)

Eksoz Emisyondan Sızdırmazlık Raporu Almalısın sanırsamkine :)

Komik anlatım olmuş abi, çok yaşa :mrgreen:

Bildiğim kadarıyla bu durum " Motosikletin soğuk havalarda çalıştırılıp, çok kısa süreli binilip stop edilmesi ( motor tam anlamıyla ısınamayacak kadar kısa süreli )" sonucunda gerçekleşen bi durum. Çiğ atma dedikleri mevzu aynı şeymi bilmiorum :)

çi benzin atmış diyenler olmuş ama akan sıvı benzin değil. su gibi. hatta su diyebilirim.

ha bu arada ne hikmetse sabah karakaçan cbr125 gördükten sonra paso egsozdan koyveriyor bu sıvıyı :)
"senin onlara boyun yetmez la şerefsiz" diyip kalkan egsozuna suyu döksemde , karakaçan halen azgın. hatta karakaçana burda yazılanları okuyunca sinirlendi bayaa .. ve şu notu iletti
"ben o serkanADH13 kardeşin honda 600f ini gop otoparkta sıkıştırmiyim, görürüz kim dişiii kim erkekkk , valla egsoz emisyon dalgasını soktummu 20.000 devir çevittiririm dedi" ... "600f in durduğu otoparkçının mondial motorunun ise çin in shenzei şehrinden memleketlisi yani toprak olduğunu" ekledi :)

şaka yav şaka :)
sanırım sağanak yağmurda gezdiğimde karburator hava giriş hortumundan su almış pistona. o yuttuğu suları atıyor.

Bence Makinayı güzel bi yıka usta :)

daha cumartesi yıkamacıda iç dış yaptırdım.
g.t kadar motora 5tl aldı şerefsiz. "ulan ben ben 5tl benzinle 40km yol giderim, şerefsiz! " diyemedim tabi yıkamacıya.. parayı verdim :)
4 günde bu hale geldi. leş...
bu daha temiz hali yani..

Dostum Sen Ciddi Ciddi Soruyorsun sanırım :S

Motorlar soğuk oldukları zaman ekzosdan çıkan sıcak hava dışarıdaki soğuk hava ile birleşim sonucu buhar oluşur ve o buharda eksozunun altında bulunan (Neredeyse tüm motorlarda vardır) minik tahliye deliği ile dışarı atılır,
bu araçlardada görülür,
eksozlardan su akma olayı...

Sorun teşkil edici bir durum değil,
gayet normal bir durumdur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar