Ailenizin size vermek istediği asıl ders , hayatta bir şeyi elde etmek istiyorsan , hayatın akışındakitüm olasılıklarını düşünerek tüm maddi kaynaklarını o istediğine ayırma. mutlaka kenara kıyıya bir mikar para ayır. Ancak bunu yapmayacağınızıda bildiklerinden , kazancınızın yarısını kendilerinde durmasını istiyorlar.

Çünkü olay motoru almakla bitmiyor. Yakıtı , bakımı ,yedek parçası aksesuarı, vergisi vs vs bir sürü işletme bedelide var. Elinize geçen tüm parayla motorunuzu alırsanız, bunlara para kalmayacağı için motorunuz kapınızın önünde yatar.Arada acil para lazım olduğu bir durum olursa ( hastalık vs vs ) kenarda bir birikimin olmadığı için zorluk yaşarsınız. hayat her zaman böyledir. Hiç beklenmedik bir anda para lazım olur. Bu durumda her zaman kenardazor zamanlarda kullanmak için bir birikim olması gerekir.


Babanızın uyması gereken bir eş kuralları , annenizin uyması gereken koca kuralları olduğu gibi sizinde uymanız gereken aile kuralları var.

Herkezin kafasında yapmak istediği bir şeyler vardır elbet ancak ailenizde herkezin konumuna göre diğerlerine karşı sorumlulukları var. Babanızın hayallerinde neler olduğu ancak aile reisi olduğundan hangilerini yapamadığı kendisine sorarmısınız.? Veya annenizede sorabilirsiniz. Gönlünde neler yapmak varken sırf ailevi sebeplerden dolayı hangi hayallerini yapmaktan vazgeçmiş ve belki yapmak için biriktirdiği bu bedeli , sonradan ne için kullanmış. Şasıracağınız cevaplar duymaya da hazır olun.

Aileniz en doğrusunu yapıyor. Ancak hayat tecrübeniz olmadığı için siz bunu vergi gibi algılıyorsunuz. Siz bir evlenin , baldız ve kayınbirader de varsa Verginin kralını vermek neymiş o zaman görürsünüz..