Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

hyo GT 250 R GT 650 R .... ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Scrambler Ducati Classic
    Sakin, sakin...
    4 yıldır GT650R kullanıcısıyım. 600cc üzerinde alınabilecek fiyatına göre en iyi tek makina budur. Ölü fiyatına satılıyorlar neredeyse. Kalitesi ve keyfi çok iyidir. Şasi, motor, elektrik sistemi, amotrisörler, kontroller, 250lik kardeşinden farklıdır. Grenajlar ve farlar aynıdır sadece. Düşünen arkadaşlar kafalarına uyan temiz birşey bulsunlar ve keyiflerine baksınlar. Fakat kullanması çok kolay bir motor değildir. Özetle avantaj-dezavantalarınıj yazayım bari:
    Avantajlar:
    -Fiyat
    -Performans (Torku 600rr dan fazla ve alt devirde veriyor)
    -Düşük yakıt
    -Parçalar bulunuyor
    -Şekil
    -Keyifli bir motor

    Dezavantajlar
    -2. el fiyat düşüklüğü
    -Ağır ve büyük bir motor ve kullanımı acemiler pek uygun değil.
    Başkada bir negatif yönünü bulamadım.

    Özellikle R serisini SS olarak değilde spor turing olarak düşünün derim. Bu motor VFR800 ün kardeşi gibi birşey. 2 silindirlik 650cc torklu motor, tam grenaj ve ss den az dik oturuş pozisyonu, uzun yol için birebir. Bu motorla her türlü naked dan çok daha iyi ve konforlu uzun yol yapılabiliyor.

    4 silindir - 2 silindir olayına gelirsek:
    Aynı hacimler için konuşursak. 4 silindirli makina daha küçük 4 silindirden oluşmuş motoruyla, daha fazla devir çevirebilir, motor (boşta) hızlanması daha hızlıdır ve yüksek devirde daha fazla güç üretebilir. Fakat yaydığı ısı ve harcadığı yakıt daha fazladır. Sesi, yüksek devirde üfleme sesine benzer ve tizleşir. Motor karakteristiği biraz daha pürüzsüzdür. Yüksek devirde güçlü, düşük devirde cansız veya şöyle diyeyim uysaldır.
    2 silindirli makinada daha büyük 2 silindir bulunur. Bu nedenle daha fazla tork açığa çıkartır. Genelde silindirler büyüdükçe ve sayıları azaldıkça tork artar zaten. Yüksek devire fazla gelmez ama çok ihtiyacıda yoktur çünkü tork düşük devirde vardır. Vitesle çok oynamadan konforlu sürüş sağlar. Düşük devirde de canlı ve güçlüdür. Yüksek devir çeviremediği için ürettiği maksimum güç düşükdür. Sesi traktörden çıkıp hırıltıya doğru gider. Daha tok ve bas bir sesi vardır. YAkıt sarfiyatı daha düşüktür. Motor biraz hırçın ve heyecanlı karakterdedir. Biraz hayvan gibidir, deh dersin biraz fazla dehleyecekmiş gibi olur, çüş dersin birden duracakmış gibi yapar. Yani pürüzsüz ipek gibi değildir ama zevkli ve heyecanlıdır. Bu duygu ve sesler insanları V2 ye aşık yapar. Makinenin karakteristiğini bir canlı gibi hissedersin. Çoğu motorcuya göre motosikletler için en iyi motor 2 silindirlidir. Ama günümüzde tek silindirden 8 silindire kadar çok çeşit var. 8 silindirde neyse sanki 403 otobüs mübarek.
    Yani kabaca 4 silindirli motosikletleri benzinli arabaya, 2 silindirlileri de dizel arabaya benzetebilirsiniz. Bu kafanızda birşey canlandırır ve çoğu doğrudur.
    Oyy çok yazdım, hadi selamaetle....
    ferad bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ferad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2010
    Şehir
    K.K.T.C
    Motosikleti
    Kawasaki Klx 250 D`Tracker
    Gt650R hic kullanmadim gormedim desemde yeridir ama bence eski bir gt250r kullanicisi olarak eger tecrube varsa gt650 r tavsiye ederim gucu yerinde makinasi kendini ispatlamis (Suzuki Sv650 ile ayni makina)imis ayrica su ve yag sogutma oldugu icin ulkeyi bile turlarsin.250 lik motorda 1 sureden sonra yetmiyor cunku kendim yasadim biliyorum ha ben vutututu ses istemiorm diyorsan gt650 fiyat performans oranina gore mukemmel 1 yere sahip.tabi aldiktan sonra satmasi ne olur bilemem

  3. #23

    Üyelik
    13 Mayıs 2010
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    2012 YBR 125 ESD
    ben yola giden biriyim genelde 160 - 180 arası gitmeyi düşünüyorum arada braz basıp 200 ve üstüne çıkarım o kadar yani

  4. #24
    KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Antalya/Manavgat
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    hyoyu fiyatına göre iyi bilirdim.yazılanları okudukca cok daha olumlu gelmeye başladı 650 Rsesi nasılsın.r6 kadar hos ses yoktur 2 sılındır oldugu için boguk bir sesi vardır gibime gelior
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

  5. #25

    Üyelik
    13 Mayıs 2010
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    2012 YBR 125 ESD
    Vala ben ses için değil uzun yolda gidip gelebilmek için alacağım


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)