umarım hiç ihtiyaç olmaz ama..




Tel: 0-212-324-19-50
http://www.tsrsb.org.tr/
http://www.tsrsb.org.tr/private/trk/...rantiadres.htm





Size çarpan araç faili meçhul ise veya aracin sigortasi yoksa bütün hastahane masraflarini cebinizden yapmissaniz faturayi asagida bahsi geçen sigortaya veriyorsunuz. Sigorta size paranizin tamamini ödüyor.( SSK ve bag-kur'un ödemelerini degil sadece kendi cebinizden ödediginiz paralari ödüyor.)
Ölümlü ise kaza yine para ödüyorlar. Daha ayrintili bilgi için yukarda verdigim dahili 204 nolu telefonu arayin.

Kaza geçiren sigortasiz yurttaslarin tedavisini Garanti Sigorta Fonu karsiliyor, ama bilen yok. Garanti Sigorta Fonu Genel Sekreteri Kongar: "Kaza geçiren Sigortasizlarin masrafini, basvuranlara veriyoruz. Ama kimse bilmedigi için parasini alan yok. Fon'da 110 trilyon lira birikti." Trafik kazasi geçiren vatandaslarin tedavi masraflari ile ölüm giderlerini karsilamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nun hesabinda ! 110 trilyon lira birikti ama vatandas parasizliktan hastane k! apisinda can veriyor.

Trafik kazalarinda yaralanan ya da ölen sigortasiz vatandaslarin milyarlarca lira
tutan tedavi veya cenaze masraflarini karsilamak için kurulan Garanti Sigorta
Fonu'nda tam 110 trilyon lira birikti; çünkü uygulamadan kimsenin haberi yok.

Saglik Bakanligi'nin hastane yönetimlerini bilgilendirmemesi ve vatandaslarin da kanunlari yeterince bilmemesi nedeniyle fona herhangi basvuru olmazken, çok sayida parasiz vatandas hastane kapilarinda can veriyor. Fondan sorumlu Türkiye sigorta Reasürans Sirketleri Birligi Genel Sekreteri Bilge Kongar, "Trafik kazasi geçiren sigortasiz tüm vatandaslar basvurup tüm masraflarini bizden alabilirler" dedi.

SADECE AVUKATLAR KULLANIYOR

Kaza geçiren parasiz vatandaslarin çok zor durumda kaldigini belirten Kongar, "Hem bakanligin hem de vatandaslarin ka! nunu bilmesi gerekiyor. Ancak ne Saglik Bakanligi uyariyor ne de vatandaslar bunu biliyor. Bu yüzden fonu her biri 20- dosya ile gelen uyanik avukatlar kullaniyor" diyor.
Kongar, 450 milyar ve yeni primleri faizle degerlendirdikleri için 110 trilyona ulasildigini belirterek sunlari söyledi: "Devlet Ziraat Bankasi'nda faizsiz tutuyordu. Biz ise faizde tutuyoruz. Para çogalinca bunu alip oraya buraya vermek; peskes çekmek istiyorlar. Biz ise kazalarda magdur olanlar gelip alsin diyoruz. 1991 yilinda Hazine Müstesarligi bünyesinde kurulan Garanti Fonu, 1998'in sonuna kadar Hazine Müstesarligi Sigorta Genel Müdürlügü bünyesinde kaldi. Amaci, trafik sigortasi olmayan araçlarin meydana getirdigi yaralama ve ölüm masraflarini karsilamak. Plakasi belirsiz araçlarin verdigi zarar da karsilaniyor. Fonun kaynagini trafik sigortasi yaptiran vatandaslardan kesilen pay olusturuyor. Trafik sigortasi yapan sigortalilarin trafik primi içinde ödedikleri paranin yüzde 2'si ve y! üzde 1'i sigorta sirketlerinin öz kaynaklarindan karsilan! iyor. Karayollari Trafik Sigortasi Kanunu geregi eger kaza yapan araç sigortali ise, kaza sonucu yaralanan veya ölen kisilerin masrafini sigortali olsun ya da olmasin sirketi karsiliyor.

7 YILDA 3 ÖDEME

Kazaya neden olan araç sigortasiz veya plakasi bilinmiyorsa zarar görenler direkt birlige gelip masraflarini alabiliyor. Fon, 1998 sonunda Hazine'den alinarak Türkiye Reasürans Sirketleri Birligi nezdinde bir hesaba aktarildi. Adi önceden Garanti Sigortasi Fonu iken devletin dahil oldugu tüm fonlar kapatilinca Garanti Sigortasi Hesabi olarak degistirildi. 1998' sonuna kadar 7 yilda Hazine'de, 450 milyar lira birikti. Ancak 7 yilda sadece üç kisiye ödeme yapildi. Birlik bünyesindeki fon bütçesi Hazinenin ! aksine bankada faizle degerlenince fon 110 trilyona ulasti. Simdiye kadar fondan yararlanmak için 1623 kisi basvurmus, 1042 dosya ise sirada bekliyor. Birlik bünyesindeki fonun yükümlülügü daha sonraki yillarda kanuna eklenen maddeler ile sadece bedensel hasarlari ödemekten çikarildi.

IHTIYACI OLAN PARAYI NASIL ALACAK

Kaza geçiren vatandas hastane masraflarini faturali olarak Türkiye Sigorta Reasürans Sirketleri Birligi'ne iletecek. Bunun için birlige, 0-212-324-19-50 nolu telefondan veya http://www.tsrsb.org.tr adresinden ulasilabilir. Türkiye'nin her yerinden basvuru ayni sekilde yapilacak. Gerekli belgeler ise hastane faturasi, ikametgah senedi, nüfus cüzdan örnegi,trafik zapti ve imza beyani. Belgeleri inceleyen birlik, vatandasin verdigi banka hesap numarasina parayi yatiriyor.

LÜTFE! N TANIDIGINIZ YADA TANIMADIGINIZ HERKESE YOLLAYIN.

BE! LKI SU AN BUNA GEÇEKTEN IHTIYACI OLAN BIRI OLABILIR