2. El Motorlara Karşı Önyargı

Motosikleti
tk03 , dio
Bende 2. el motorlara karşı hep bir önyargı var. Özellikle türkiyede insanlar motoru satmayı düşünmeye başladıkları zamandan itibaren bakım geciktiriyorlar , hor kullanıyorlar , km düşürüyorlar (veya km teli söküp kullanıyorlar) "Zaten satacam motoru" diye motoru perişan ediyorlar. En son motoru yıkayıp, sağını solunu parlatıp, yağ yakma vb. varsa katkı/kalın yağ koyup satıyorlar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben her zaman cc düşük kalsada , özellik az olsa da 0 almak isterim.

vrL

Motosikleti
Kymco
Kısa ve net olmak gerekirse ahlaklı adamın yapmayacağı işler bunlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kısa ve net olmak gerekirse ahlaklı adamın yapmayacağı işler bunlar.
O yüzden ne yapıyoruz? İyi bildiğimiz dürüst / temiz insandan, iyi bildiğimiz temiz motor alıyoruz - öbür türlü loto oynayıp kazanmayı beklemeye benziyor biraz. (Belki az daha yüksek bir şans vardır, o kadar da gömmeyelim ama durum tam gömmelik...)

Bugüne kadar 4 tane motor aldım, sözde hepsi sorunsuzdu ama hepsinde de sorun çıktı hatta 2 si 1 -2 yaşında motorlar onlarda bile sorun vardı. Bizim millet araç satarken gizliyor bir çok şeyi. Eskiden 3 kişiden 1 i güvenilir çıkıyordu şimdi herkese dolandırıcı gözüyle bakılarak alınmalı yada imkan varsa sıfır alın daha az canınız sıkılır.

Motosikleti
Yok
Sırf motosikletler değil, dört tekerlekler de aynı.

Hangi aracın sahibine/galericisine sorsan standard tek cümle: "Kuruş masrafı yok, benzini/mazotu koyacan, binecen-gidecen..."

Ama ekspertize soktuğun anda işler değişiyor.

Artı ekspertizlerin gözden kaçırdıkları da ayrı.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Bende 2. el motorlara karşı hep bir önyargı var. Özellikle türkiyede insanlar motoru satmayı düşünmeye başladıkları zamandan itibaren bakım geciktiriyorlar , hor kullanıyorlar , km düşürüyorlar (veya km teli söküp kullanıyorlar) "Zaten satacam motoru" diye motoru perişan ediyorlar. En son motoru yıkayıp, sağını solunu parlatıp, yağ yakma vb. varsa katkı/kalın yağ koyup satıyorlar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben her zaman cc düşük kalsada , özellik az olsa da 0 almak isterim.
2. elde biraz Allaha dua edip gözü kapatmak lazım . Ama çoğunlukla 45 50 bin üstü ve keko sürücülü değilse zaten çok çok baş ağrıtmayacaktır .

Motosikleti
D400
insanlar puştlugu bırakmadıgı sürece bu önyargı bitmez.

para yok mecbur 2. el alıyoruz

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bugune kadar 1 sefer 2. El oto aldim, 1 sefer de 2. El motosiklet. Otomobili sirket araclarini 6 ay sonra ikinci el satan bir firmadan aldim, ekspertize soktum. Pisman etmedi. Sadece kronigi olan 1 sorunu garantiden degisti.
Tiger sportu da ikinci el aldim, almadan once ekspertizimsi bisi yaptirdim. Iki nokta da sorun oldu, biri recall islemini ilk sahibi bilmiyormus, yaptirmamis, ben yaptirdim. Bir de arka amortisor ayarinda sorun vardi, onu da kolayca yaptirttim.
Bu siralar ucuz ve pazar alisverisine gidebilecegim bisey bakiyorum. Sifir kmlerin taksit avantaji var. Ikinci ellere de bakiyorum ama nasil kullanildigi belli olmayan, bakimlarinin yapilip yapilmadigi belirsiz motosikletlere bence deli paralar isteniyor. Mobilet yaw, 150bin tlye mobilet mi olur.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Japon bayilerinin ahlaksızlığa varan fiyat politikası ve öne adam koyarak sırada öne geçme muhabbetleri olduğu sürece böyle devam eder. Gidiyorum en bilindik markanın en bilindik 125'liği için sıraya girmek istiyorum "Abi sıraya alalım, 3 ay sürer fakat geldiğinde kaç paraya çıkar onu kesin bilemiyoruz." dedi.

İkinci eller zaten ayrı, ilk 500 KM'si nasıl yapıldı kim bilir? Garanti bitmesinden tut başka şeylere. Adam motoru komple sıfırdan yapıyor, aralarında anlaştığı için sigortada durum yok. Ekspere götürmesem toplanmış motor olmadığını anlamayacağım. Birbirimize giriyorduk koca sanayide.

Fiyatlar zaten uçmuş. Adam 30.000'e geldiği Japon motoruna 160XXX istiyor. Ulan sıfırı 189, ama bayi teröründen alamıyoruz.

O ön yargı bende de var. Gittim SYM bayisine, vade farksız peşinatsız verdim bir gün sonra çıkardım motorumu taş gibi.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Japon bayilerinin ahlaksızlığa varan fiyat politikası ve öne adam koyarak sırada öne geçme muhabbetleri olduğu sürece böyle devam eder. Gidiyorum en bilindik markanın en bilindik 125'liği için sıraya girmek istiyorum "Abi sıraya alalım, 3 ay sürer fakat geldiğinde kaç paraya çıkar onu kesin bilemiyoruz." dedi.

İkinci eller zaten ayrı, ilk 500 KM'si nasıl yapıldı kim bilir? Garanti bitmesinden tut başka şeylere. Adam motoru komple sıfırdan yapıyor, aralarında anlaştığı için sigortada durum yok. Ekspere götürmesem toplanmış motor olmadığını anlamayacağım. Birbirimize giriyorduk koca sanayide.

Fiyatlar zaten uçmuş. Adam 30.000'e geldiği Japon motoruna 160XXX istiyor. Ulan sıfırı 189, ama bayi teröründen alamıyoruz.

O ön yargı bende de var. Gittim SYM bayisine, vade farksız peşinatsız verdim bir gün sonra çıkardım motorumu taş gibi.
Evet, japonlar m..kunu cikartmaya devam ediyor.
Honda klonu yerli ve çinli bir model kestirdim gozume ama o da stokta yokmus 3 4 haftadir.
Sonra @Motoseverrr baska bi baslikta cryptons ovdu, kafa karisti ama hala bi tarafim yemiyor ikinci el almaya. Hem cok para hem de ebesine ne kadar atlandi atlanmadi bilemeyecegim seye o kadar pesin para dokmek soru isareti

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Honda klonu yerli ve çinli bir model kestirdim gozume ama o da stokta yokmus 3 4 haftadir.
Sonra @Motoseverrr baska bi baslikta cryptons ovdu, kafa karisti ama hala bi tarafim yemiyor ikinci el almaya. Hem cok para hem de ebesine ne kadar atlandi atlanmadi bilemeyecegim seye o kadar pesin para dokmek soru isareti
Hocam ben Japon dışında bir marka alacaksam SYM dışında bir modele pek yönelmem açıkçası. İlla sorunsuz motor vardır ama an itibariyle gerek kurumsallığı, gerek servis açısından Japonlardan sonra en yoğun olan marka SYM olduğu için başım ağrımasın diye girdim.

Bahsettiğin Crypton S Yamaha ise yakın arkadaşımın bir dönem kullandığı bir motordu, dış görünüşüne hiç bakma saat gibi motoru var. Gerçekten güzel bir CUP. Hoşuna gittiyse düşünmeden alabilirsin. Çok masrafsız bir model.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Ns200 15"
Abi ekleme yapmak isterim, Çin malı Cup modelleri ile kıyas edilecek gibi değildir Crypton S. Ancak alırken dikkat etmeniz gereken şey sahibi, bunu apaçi gençlerde tercih ediyor. @haluk23 gibi beyefendi kullanıcıdan güzel fiyata bulursan kaçırma. :)

• Haha
Tepkiler: Ged
Sırf motosikletler değil, dört tekerlekler de aynı.

Hangi aracın sahibine/galericisine sorsan standard tek cümle: "Kuruş masrafı yok, benzini/mazotu koyacan, binecen-gidecen..."

Ama ekspertize soktuğun anda işler değişiyor.

Artı ekspertizlerin gözden kaçırdıkları da ayrı.
İlanlardaki araçların hep motorları yeni ne hikmetse :D

Sıfır veya sıfıra yakın çoğu SR450 veya NK450 alan arkadaşım 5 10bin KM kullanıp satıcağı için teker lastik sardırma vs. gibi her boku yiyor çünkü 5 10bin KMde bir bok olmıyacağını biliyorlar ama motosiklet 20 30bin KMye geldiğinde ebesine önceden atlandığı için sorunlar çıkartmaya başlıyor bunu bildikleri için 20 30bin TL zarara giricek olsalar bile 5 10bin KM boyunca içinden geçe geçe kullanıp satıp geri alıyorlar . 2. Elde full servis bakımlı aldığım motosikletimde yanlış buji , içinden geçilmiş elektrik kabloları ve garip garip bakımsız parçalar çıktı ama sorsan full yetkili servis bakımlı 😂 . 2.Elde tanıdık birinden veya etiket model olan motosikletleri almak çok sıkıntı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar