CFMOTO 250SR 2024 - Elektrik / Marş Sorunu, Regülatör Değişti Ama Sorun Devam Ediyor

Motosikleti
SR250
Herkese merhaba,

2024 model CFMOTO 250SR motosikletimde yaklaşık 2 haftadır çözülemeyen bir elektrik sorunu yaşıyorum. Durumu detaylı yazıyorum, benzer sorun yaşayan veya fikir verebilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Sorunun başlangıcı​

1. İlk başta kontağı açınca ekran geliyordu ama motor marş almıyordu. Vurdurarak çalıştırabildim.
  2. Birkaç gün sonra motosiklette tamamen elektrik kesildi; ekran dahil hiçbir şey çalışmıyordu.
  3. Aküyü söküp yeni akü aldım, motor çalıştı ve bir süre sorunsuz kullandım.
  4. Yaklaşık 1 hafta sonra motor yine çalışmadı; akü bitmiş gibi davrandı.

Ustada yapılan işlemler​

1. Motoru ustaya bıraktım, yaklaşık 1.5-2 hafta orada kaldı.
  2. Usta şarj regülatörünün (konjektörün) arızalı olduğunu söyleyip değiştirdi. Ücret olarak toplam 5500 TL ödedim.
  3. Bu sırada başka marka bir akü de takıldığını söyledi.
  4. Statörde sorun olmadığını söylediler.
  5. Motoru aldıktan sonra yaklaşık 30-40 dakika kullandım, her şey normaldi.
  6. Motoru garaja koydum ve yaklaşık 8 gün hiç çalıştırmadım.

Sorunun tekrar etmesi​

8 gün sonra kontağı açtığımda:

• Sadece gidondaki düğme/far-sinyal ışıkları yanıyordu,
  • TFT ekran açılmıyordu,
  • Yakıt pompası sesi gelmiyordu,
  • Marş basmıyordu.
Daha sonra motor ustaya tekrar gitti. Şu an elektrikçi birkaç gündür motoru kontrol ediyormuş. Söylediklerine göre:

• Kablo tesisatında sorun bulamamışlar,
  • Yeni takılan regülatörde sorun görünmüyormuş,
  • Kaçak akım net bulunamamış,
  • Şimdi ECU/beyin kaynaklı arıza ihtimalinden şüpheleniyorlarmış.
Motorcu da her gün motoru çalıştırıp kontrol ettiğini, şu an sorun görünmediğini söylüyor.

Benim kafamdaki soru işaretleri​

1. Gerçekten ECU böyle bir arıza yapabilir mi?
  2. Arıza aralıklı olduğu için tesisat veya şase bağlantısı gözden kaçıyor olabilir mi?
  3. Regülatör gerçekten arızalı mıydı, yoksa asıl sorun başka bir yerde mi?
  4. 2024 model, tamamen orijinal bir motorda 8 gün bekleyince bu hale gelmesi normal mi?
Bu arada motosiklet tamamen orijinal, sonradan takılan alarm, USB, ek far vb. hiçbir ekipman yok.

Fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.​

Benzer sorun yaşayan oldu mu? Özellikle ECU, ana sigorta, şase bağlantısı, marş rölesi veya aralıklı elektrik kesmesi yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu ayki 30 tane bajaj bozuldu konusundan sonra 1 tanecik de cfmoto oluversin nolcak nazarlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkese merhaba,

2024 model CFMOTO 250SR motosikletimde yaklaşık 2 haftadır çözülemeyen bir elektrik sorunu yaşıyorum. Durumu detaylı yazıyorum, benzer sorun yaşayan veya fikir verebilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Sorunun başlangıcı​

1. İlk başta kontağı açınca ekran geliyordu ama motor marş almıyordu. Vurdurarak çalıştırabildim.
  2. Birkaç gün sonra motosiklette tamamen elektrik kesildi; ekran dahil hiçbir şey çalışmıyordu.
  3. Aküyü söküp yeni akü aldım, motor çalıştı ve bir süre sorunsuz kullandım.
  4. Yaklaşık 1 hafta sonra motor yine çalışmadı; akü bitmiş gibi davrandı.

Ustada yapılan işlemler​

1. Motoru ustaya bıraktım, yaklaşık 1.5-2 hafta orada kaldı.
  2. Usta şarj regülatörünün (konjektörün) arızalı olduğunu söyleyip değiştirdi. Ücret olarak toplam 5500 TL ödedim.
  3. Bu sırada başka marka bir akü de takıldığını söyledi.
  4. Statörde sorun olmadığını söylediler.
  5. Motoru aldıktan sonra yaklaşık 30-40 dakika kullandım, her şey normaldi.
  6. Motoru garaja koydum ve yaklaşık 8 gün hiç çalıştırmadım.

Sorunun tekrar etmesi​

8 gün sonra kontağı açtığımda:

• Sadece gidondaki düğme/far-sinyal ışıkları yanıyordu,
  • TFT ekran açılmıyordu,
  • Yakıt pompası sesi gelmiyordu,
  • Marş basmıyordu.
Daha sonra motor ustaya tekrar gitti. Şu an elektrikçi birkaç gündür motoru kontrol ediyormuş. Söylediklerine göre:

• Kablo tesisatında sorun bulamamışlar,
  • Yeni takılan regülatörde sorun görünmüyormuş,
  • Kaçak akım net bulunamamış,
  • Şimdi ECU/beyin kaynaklı arıza ihtimalinden şüpheleniyorlarmış.
Motorcu da her gün motoru çalıştırıp kontrol ettiğini, şu an sorun görünmediğini söylüyor.

Benim kafamdaki soru işaretleri​

1. Gerçekten ECU böyle bir arıza yapabilir mi?
  2. Arıza aralıklı olduğu için tesisat veya şase bağlantısı gözden kaçıyor olabilir mi?
  3. Regülatör gerçekten arızalı mıydı, yoksa asıl sorun başka bir yerde mi?
  4. 2024 model, tamamen orijinal bir motorda 8 gün bekleyince bu hale gelmesi normal mi?
Bu arada motosiklet tamamen orijinal, sonradan takılan alarm, USB, ek far vb. hiçbir ekipman yok.

Fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.​

Benzer sorun yaşayan oldu mu? Özellikle ECU, ana sigorta, şase bağlantısı, marş rölesi veya aralıklı elektrik kesmesi yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
al aynısı aküyle cartla curtla ilgisi yok kronik ekranı bozuluyor düzgün servise götür garantiden yeni ekran istesinler 1 hafta içinde gelir takarlar

Motosikleti
SR250
Merhaba, ekrandan kaynaklanan bir arıza olduğuna emin değilim. Belki ekrandan kaynaklı bir elektrik kaçağı olabilir. Kontak çevirdiğimde motorda hiçbir belirti olmuyor, aküyü ölçtüğümde akünün boşaldığını görüyorum. Aküyü şarj edip veya yeni akü taktığım zaman sorun çözülüyor. Sadece bir kere gidondaki ışıkların yandığını gördüm ekranda herhangi bir belirti yoktu, onu da akünün bitmeye yakın olduğu için ışıkların yandığını yorumladım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
bu ayki 30 tane bajaj bozuldu konusundan sonra 1 tanecik de cfmoto oluversin nolcak nazarlık

al aynısı aküyle cartla curtla ilgisi yok kronik ekranı bozuluyor düzgün servise götür garantiden yeni ekran istesinler 1 hafta içinde gelir takarla

Motosikleti
Ns200 15"
Motor çalıştığı zamanda ekranda yazan voltaj değerini hatırlıyormusunuz? Ucuz bir avometre satın alıp motosikletin aküsünü ölçmenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
SR250
Motor çalıştığı zamanda ekranda yazan voltaj değerini hatırlıyormusunuz? Ucuz bir avometre satın alıp motosikletin aküsünü ölçmenizi tavsiye ederim.
En son baktığımda motor kapalıyken 12.7 v yazıyordu. Motosiklet tamircide duruyor sürekli, gerekli ölçümleri usta ve elektrikçi yapıyor. Bu tip teknik bilgileri sorma gereği duymadım çünkü usta elektrikçiyle birlikte bakıyor. Voltajda sorun olsa bana kalmadan kendileri çözebilirlerdi diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Motosikleti
Ns200 15"
En son baktığımda motor kapalıyken 12.7 v yazıyordu. Motosiklet tamircide duruyor sürekli, gerekli ölçümleri usta ve elektrikçi yapıyor. Bu tip teknik bilgileri sorma gereği duymadım çünkü usta elektrikçiyle birlikte bakıyor. Voltajda sorun olsa bana kalmadan kendileri çözebilirlerdi diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ustalara çok güvenmenizi tavsiye etmem.

Motosikleti
cbf 150
Usta arıza olacak herşeyi değiltirmiş :))) sonrada senş sepetlemiş

Ama bana kalırsa şase yapıyor o motor. Şase bağlantılarını bul. Hiç düştünmü bunla

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Veya elektrik tesisatına birşey ekleyip çıkardın mı?

Motosikleti
SR250
Usta arıza olacak herşeyi değiltirmiş :))) sonrada senş sepetlemiş

Ama bana kalırsa şase yapıyor o motor. Şase bağlantılarını bul. Hiç düştünmü bunla
Merhaba usta sadece sarj regülatörü değiştirdi harici bir parçaya dokunup değişim yapmadı. Genel olarak ölçüm ve kontroller yapıldı. Şase bağlantı kısımlarında sorun olabileceği bir arkadaş tarafından oksitlenme ihtimali olduğunu ve başlarına çok kez geldiğini söyledi. Bugün arayıp ustayla bu konuyu sorucam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Veya elektrik tesisatına birşey ekleyip çıkardın mı?
Daha önce bir şey eklemedik, motosiklet tamamen orijinal.

Motosikleti
Peki yağmurda sürdün mü veya basınçlı suyla yıkadınız mı?

Motosikleti
Yağmurda da sürdüm, basınçlı suyla da yıkadım.
Tesisatın bağlantı yerlerinde oksidasyon olabilir. Eğer izolasyon iyi değilse temassızlıklar bundan kaynaklanabilir. Kontal spreyi ile ulaşabildiğiniz soketleri elden geçirmenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
CF Moto
/////// KALİTE TESADÜF DEĞİLDİR\\\\\\

cf motoyla nasil dalga geçtiğimizi unuttum böyle birşey yaptım idare edin 😂

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
CF Moto
/////// KALİTE TESADÜF DEĞİLDİR\\\\\\

cf motoyla nasil dalga geçtiğimizi unuttum böyle birşey yaptım idare edin 😂
ben aynı sorunu 1 haftada çözdüm hem de garantiden ama arkadaş ustasına çok güveniyor merak ediyorum iş nasıl bitecek :ROFLMAO:

Motosikleti
SR250
Tesisatın bağlantı yerlerinde oksidasyon olabilir. Eğer izolasyon iyi değilse temassızlıklar bundan kaynaklanabilir. Kontal spreyi ile ulaşabildiğiniz soketleri elden geçirmenizi tavsiye ederim.
Söylediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim.

ben aynı sorunu 1 haftada çözdüm hem de garantiden ama arkadaş ustasına çok güveniyor merak ediyorum iş nasıl bitecek :ROFLMAO:
Aslında ustama karşı oluşan güvensizlikten dolayı böyle bir konu açtım. Yaşadığım şeyler ve yapılan müdaheleler hep şüpheli hareketler. En başında bana sağlam dediği parçayı 2 gün sonra bozuk diyip değiştirmesi ve bir hafta sonra tekrar aynı problemle uğraşmam. Küçük bir şehirde yaşıyorum motosikleti götürdüğüm yer CFMoto servisi başka da bir yer yok, alternatif bir ikinci seçeneğim de yok. Bu hafta da sonuç alamazsam büyük bir şehirde başka bir ustaya götürmeyi düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar