Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

Motosikleti
rks qj srk 250 rr
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 hafta önce sattığım motor sattıktan 2 gün sonra çalışmamaya başlamış ve yeni sahibi 10 gün sonra bir ustaya götürmüş ve usta conta yaktığını söylemiş. Motoru test etmek için arkadaşıyla geldi alıcı ve beğendiler çekişinde gidişinde bir sorun yoktu, benim bildiğim bir sorun da yoktu motoru sapa sağlamdı, gidişi duruşu kompresyonu çok iyiydi yani. Qj Srk 250 rr motorun modeli. Neyse alıcı bana conta yakma olayını duyunca bu 100 km sürmeyle olmaz masraflarını senden talep edeceğim vermezsen avukatıma başvurcam yazdı, benden kendimden emin olduğum için hukuki süreç başlatmasını söyledim, ve 1 gün sonra motoru kendi ustası sökmüş indirmiş fotoğraflarını bana attı, 8 subap 2 buji değişecekmiş ve buji yatakları tornalanması lazımmış tekrar uzlaşalım fln dedi ben de reddettim zaten sağlam verdiğime emindim motoru, ama dava açacak gibi görünüyor, sizce bu davadan ne çıkar, ne yapmam lazım, alıcı bana aldıktan 4 gün sonra motorun iyi uzadığını ciddi bir problem olmayacağını bir usta görse hallolur sadece marş almasında problem olduğunu söyledi, 10 gün sonrada işte dediğim olay gerçekleşti, bu aralıkta herhalde hiç kullanılmamış motor zaten çalışmamış. Ama dava açmadan bilirkişi görmeden motoru demonte ettirmiş ustasına üstelik iyi uzadığını yazdığı mesajlarda var. Kısacası sizce ne olur. Motor 14000 kmde

Motosikleti
Ns200 15"
Bence hal talep edemez, alıcı kontrol edip almış. Kullanıcı belki hararet yaptırdı bu durumu bilemeyiz.

F54

km düşürme olayı hariç satış yapıldıktan sonra açılan dava dan bir halt çıkmaz
ben aracı sağlam bir şekilde teslim aldım diye imza atılıyor noter kağıdında eline alıp bir okusun isterse

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Ben alıcıyı kabahatli buluyorum bu durumlarda çunku her motor kullanan mekaniği hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değil. Bende eski motorumu sattıgımda 700km sonra krank yemisti. Ben nereden bileyim bu benim kullandıgım zamandan suregelen bir sorunmu yoksa kendimi yaptı. Her zaman motor satarken ekspere goturmeyi teklif ederim. Benimde haberdar olmadığım bir sorun çıkarsa eksperi ben karsılarım. Bir sorun yoksa o. Ekspere gitmeye gerek olmadığını soylerse satış sonrası beni motorla ilgili herhangi bir sey icin arama engellerim diyede belirtiyorum.

3 5 lira eksper ücretinden kaçmak için bu riski alan kişi sonra bana ağlamasın bir zahmet.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bı cacık çıkmayacağını anladığı için sana uzlaşma teklifi ediyor. Ne koparirsam kâr hesabı.
"Eğer dava açmazsan 👌böylesin" yaz ona.
Şaka şaka,yazma tabi.
Bir cacık çıkıp çıkmayacağı müşteki ve sanık avukatlarının becerisine kalmış esasen. Ancak müştekinin şu anda karşılaştığı masraf tutarı davayı kaybetmesi ihtimalinde karşılaşacağı masraftan önemli bir miktarda yüksek değilse hiç dava açmaya zahmet etmeyebilir tabi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sağlam motor 100 kmde conta yakmaz demek ki sen verdiğinde sağlam değilmiş böyle kısa süre içinde yaşanan ciddi arızalarda satış iptal edilmeli alıcı parasını almalı satıcı da motorunu geri almalı

Motosikleti
Arora kasırga
Bir cacık çıkıp çıkmayacağı müşteki ve sanık avukatlarının becerisine kalmış esasen. Ancak müştekinin şu anda karşılaştığı masraf tutarı davayı kaybetmesi ihtimalinde karşılaşacağı masraftan önemli bir miktarda yüksek değilse hiç dava açmaya zahmet etmeyebilir tabi.
Potansiyel sanık beyanına bakılırsa,mesajlaşmaların çoğunda motordan memnuniyet duyduğunu belirtmiş. Exper raporu olmadan motoru aldığı için de ortada baştan bir kabulleniş var. İyi uzadığını beyan etmesi de motoru sınırlarda zorladığı anlamı taşır.
Tüm bunlara istinaden dava süresi ve bilirkişi masrafları dahilinde,minimum 4 duruşma olacağı için; masraflar ve duruşma gününe ayrılacak gün sayısı muhtemelen tamir masrafını geçecektir.
Bu durumda alıcının böyle işlere kalkışmasına gerek yoktur.

Motosikleti
750x
Geçmiş olsun. Alıcı için söylemiyorum ama bu gibi bir kaç dolandırıcılık tekniği okudum bir kaç yerde. Ama merak etmeyin hiç birşey çıkmaz. Sizden birşey talep edemez.

Motosikleti
rks qj srk 250 rr
Geçmiş olsun. Alıcı için söylemiyorum ama bu gibi bir kaç dolandırıcılık tekniği okudum bir kaç yerde. Ama merak etmeyin hiç birşey çıkmaz. Sizden birşey talep edemez.
ama dava açarsa ne olur ben onu merak ediyorum dava açmakta çok kararlı duruyordu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sağlam motor 100 kmde conta yakmaz demek ki sen verdiğinde sağlam değilmiş böyle kısa süre içinde yaşanan ciddi arızalarda satış iptal edilmeli alıcı parasını almalı satıcı da motorunu geri almalı
ben motoru sürerken hiç sorun yaşamadım ama belirti vermez miydi böyle bir şey olsaydı, bir de kendileri gelip test etti, benden daha iyi anlıyorlar motordan anlamazlar mıydı bunu, motordan çekişten fln düşerdi en azından biraz da olsa ama o da yok.

Ben alıcıyı kabahatli buluyorum bu durumlarda çunku her motor kullanan mekaniği hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değil. Bende eski motorumu sattıgımda 700km sonra krank yemisti. Ben nereden bileyim bu benim kullandıgım zamandan suregelen bir sorunmu yoksa kendimi yaptı. Her zaman motor satarken ekspere goturmeyi teklif ederim. Benimde haberdar olmadığım bir sorun çıkarsa eksperi ben karsılarım. Bir sorun yoksa o. Ekspere gitmeye gerek olmadığını soylerse satış sonrası beni motorla ilgili herhangi bir sey icin arama engellerim diyede belirtiyorum.

3 5 lira eksper ücretinden kaçmak için bu riski alan kişi sonra bana ağlamasın bir zahmet.
Eksper isteseler yaptırırdım, motoru sattığım kişi motorun benden önceki sahibinin arkadaşı, o yüzden herhangi bir talepleri olmadı ben motoru toplam bi 600 700 km sürdüm sonra paraya sıkıştığım için uygun bi fiyata da sattım. Motoru benden daha iyi tanıyorlar. Çok garip bi olay ya valla kafama takıldı kaç gündür.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ama dava açarsa ne olur ben onu merak ediyorum dava açmakta çok kararlı duruyordu

ben motoru sürerken hiç sorun yaşamadım ama belirti vermez miydi böyle bir şey olsaydı, bir de kendileri gelip test etti, benden daha iyi anlıyorlar motordan anlamazlar mıydı bunu, motordan çekişten fln düşerdi en azından biraz da olsa ama o da yok.
teknik kısmını anlamam ama 14binde bu kadar masraf açılması demek ya motor çok tırt bi motor ya da sen hor kullandın veya bakımlarını aksattın

Motosikleti
rks qj srk 250 rr
km düşürme olayı hariç satış yapıldıktan sonra açılan dava dan bir halt çıkmaz
ben aracı sağlam bir şekilde teslim aldım diye imza atılıyor noter kağıdında eline alıp bir okusun isterse
gizli ayıp denen bir mevzu varmış ama işte ben de sapasağlamdı, en küçük bi sorun yoktu olsa zaten söylerdim.

teknik kısmını anlamam ama 14binde bu kadar masraf açılması demek ya motor çok tırt bi motor ya da sen hor kullandın veya bakımlarını aksattın
Motoru alan kişi motorun benden önceki sahibinin arkadaşı, ben 13400 de fln aldım motoru, aldığım gibi bakıma soktum yetkili bayisinde, bir 6 ay sonra da sattım paraya sıkıştığım için, ilanda görüp almak istediler tekrar benden motoru, şimdi de böyle bir şeyle karşılaştım işte. Aslında onlar motorun geçmişine benden daha hakimler ama satıcı ben olduğum için alıcının asıl muhattapı benim şuan.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
QJ Srk 250 çok iyi bir motor değil ama conta aniden puf olup yanan bir sey değil. Alan kişi motoru bir ekspertize sokmadı mı?

Motosikleti
rks qj srk 250 rr
QJ Srk 250 çok iyi bir motor değil ama conta aniden puf olup yanan bir sey değil. Alan kişi motoru bir ekspertize sokmadı mı?
Motoru alan kişi motorun benden önceki sahibinin arkadaşı, ben 13400 de fln aldım motoru, aldığım gibi bakıma soktum yetkili bayisinde, bir 6 ay sonra da sattım paraya sıkıştığım için, ilanda görüp almak istediler tekrar benden motoru, şimdi de böyle bir şeyle karşılaştım işte. Aslında onlar motorun geçmişine benden daha hakimler ama satıcı ben olduğum için alıcının asıl muhattapı benim şuan. Ha isteseler sokar mıydık, evet sokardım neden olmasın.

Motosikleti
Cruiser
Geçen sene benim de 8.000 de alıp 40.000 de sattığım motor krank piston ne var ne yok dağıtmış. Ben kullanırken en ufak bir sorunu yoktu, sadece yağ ve yağ filtresinin değişim zamanı yaklaşmıştı, onu da değiştirmek istedim vermeden önce ama alıcının vakti yoktu. Kendisine de özellikle belirttim muhakkak değiştir diye, kendisi de değiştirmemiş ve kış boyu yatırmış, yazın daha 1000 km yapmadan motor dağılmış. Aynı km'yi ben yapacak olsam da kesinlikle yapardı o motor. Ne yapıyorlar, nasıl kullanıyorlar inan anlamak çok zor.

Senin dava olayından bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Malından eminsen vicdanın da rahat olsun.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Motoru satarken 2000 devir/dakikayı geçmeyecek bir kısıtlayıcı koymak lazım herhalde.
Ayı oğlu ayılar nasıl kullanıyorsa kim bilir....

Motosikleti
cbf 150
Direk söylüyorun, Türk yargısı sizinle uğraşmaz bile :) bürde üstüne avukat parası ödemeyin amk çin çan motorunu ikğnci el adam zaten hayatın en büyük kumarını oynamış. Contada yakar kolda çıkarır

Motosikleti
rks qj srk 250 rr
Direk söylüyorun, Türk yargısı sizinle uğraşmaz bile :) bürde üstüne avukat parası ödemeyin amk çin çan motorunu ikğnci el adam zaten hayatın en büyük kumarını oynamış. Contada yakar kolda çıkarır
hocam benimle uğraşmayacak ki, benlik bi durum yok arkadaş açacak davayı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar