Durt K2 montu kullanıyorum. 2 Seviye korumalı, 3-4 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Çamaşır makinesinde yıkıyorum tenis topuyla, koruma bile çıkarmıyorum artık. Gayet dayanıyor hala...
Pantolon olarak alabildiğine ince ama korumalarının yeri ayarlanabilir birşey öneririm. Tech90 kotum var, süper ağır birşey, evet manyak koruması var ama aşırı yoruyor, gereksiz gördüğümden değil ancak ben normal günlük kot ile kullanıyorum korumalısının yerine. Benim için kötü bir alışverişti vesselam.
*Bu konuda 6-10K liralarda dünya kadar seçenek var, istediğini alabilirsin. Tavsiyem hafif ve havadar olmasından yana olurdu.
Eldiven olarak Durt'ta satılan tam deri eldivenlerden kullanıyorum. Bakımı zor değil ama ıslakta kullanılamaz, Durt'un kışlık goretex bi elvideni vardı, onunla değişmeli kullanıyorum. Acerbis'in de güzel eldivenleri var, IXS'te tam elime uygun üretiyor, kalitesini beğenmiştim. 2-3K liralık birşey alınabilir.
Bot olarak YDS Diablo öneririm. Muhteşem rahat. Fiyatları da fena değildi. bot konusu biraz değişebilir bu arada, sneaker ayakkabı da tercih edilebilir.
İnterkom işi biraz kişiye ve gruba göre değişir. Sena, Cardo, KNMaster gibi markalar Türkiye'de isim yapanlardan bazıları. Kullanım amacına göre fiyatlar ve nitelikleri değişebiliyor.
Eksiksiz ekipmanla sürüş çok daha önemli. Yüksek fiyatlı ekipmanları gerektirecek süratlerde kullanmayacağını düşünüyorum, bahsi geçen motosiklet 250cc. Ayrıca her ekipmanın da bir kullanım süresi var doğal olarak. Şehrindeki motosiklet eğitim olanaklarını da araştırıp onlara da bütçe ayarlamanı öneririm. Böylece o ekipmanlar, sen ve motosikletin daha az hasar görecektir. Şimdiden hoşgeldin aramıza kardeşim.