motor alacağım ekipman tavsiyesi lazım

sadece LS 2 Stream 2 jeans kapalı kask mevcut
eldiven ve ceketim yok
birde interkom almak istiyorum ama ne türk şeyler bakmam lazım bilmiyorum

Motosikleti
Cruiser
Merhaba,
Ne tür bir motor almayı düşünüyorsun ?
Bunlara ne kadar bütçe ayırıyorsun?
Tekstil mi yoksa deri mi düşünüyorsun?
Lvl1 - Lvl2 vs. gibi bir arayışın var mı ?
İnterkom için ne tür özellikler olsun istiyorsun ?
Bunlar şu nedenle olmaz diyeceğin şeyler var mı ?
Ayrıntı verecek olursan, yardımcı olmak ve fikir beyan etmek isteyen arkadaşlar için muazzam kolaylık olur.
Şimdiden hayırlı olsun diyelim ☺️👍🏻

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
eldiven ve ceketim yok
interkom bir motosiklet güvenlik ekipmanı değildir, önce güvenlik/koruma ekipmanlarını tamamla interkomu sonra düşünürsün.
güvenlik ekipmanı derken de her zama tam ekipman gezmeye çalış.
kask
mont
eldiven,
korumalı motosiklet pantalonu
korumalı motosiklet botu
bu 5 parça ekipmanı tamamlamadan lüks sayılacak diğer tür ekipmanlara girişme.
kaza yaptığında interkom değil ayağına giydiğin bot koruyacak seni topal kalmaktan.

interkom bir motosiklet güvenlik ekipmanı değildir, önce güvenlik/koruma ekipmanlarını tamamla interkomu sonra düşünürsün.
kask
mont
eldiven,
korumalı motosiklet botu
kaza yaptığında interkom değil ayağına giydiğin bot koruyacak seni topal kalmaktan.
Doğru diyorsun en fazla 250cc motor için başlangıç seviyesinde birisine önerebileceğin f/p ekipmanlar var mıdır Eldiven olarak alpinestar smx 2 air v2 karbon eldiveni almak istiyorum kaskım zaten var onun dışında ne almam lazım emin değilim

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Durt K2 montu kullanıyorum. 2 Seviye korumalı, 3-4 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Çamaşır makinesinde yıkıyorum tenis topuyla, koruma bile çıkarmıyorum artık. Gayet dayanıyor hala...

Pantolon olarak alabildiğine ince ama korumalarının yeri ayarlanabilir birşey öneririm. Tech90 kotum var, süper ağır birşey, evet manyak koruması var ama aşırı yoruyor, gereksiz gördüğümden değil ancak ben normal günlük kot ile kullanıyorum korumalısının yerine. Benim için kötü bir alışverişti vesselam.
*Bu konuda 6-10K liralarda dünya kadar seçenek var, istediğini alabilirsin. Tavsiyem hafif ve havadar olmasından yana olurdu.

Eldiven olarak Durt'ta satılan tam deri eldivenlerden kullanıyorum. Bakımı zor değil ama ıslakta kullanılamaz, Durt'un kışlık goretex bi elvideni vardı, onunla değişmeli kullanıyorum. Acerbis'in de güzel eldivenleri var, IXS'te tam elime uygun üretiyor, kalitesini beğenmiştim. 2-3K liralık birşey alınabilir.

Bot olarak YDS Diablo öneririm. Muhteşem rahat. Fiyatları da fena değildi. bot konusu biraz değişebilir bu arada, sneaker ayakkabı da tercih edilebilir.

İnterkom işi biraz kişiye ve gruba göre değişir. Sena, Cardo, KNMaster gibi markalar Türkiye'de isim yapanlardan bazıları. Kullanım amacına göre fiyatlar ve nitelikleri değişebiliyor.

Eksiksiz ekipmanla sürüş çok daha önemli. Yüksek fiyatlı ekipmanları gerektirecek süratlerde kullanmayacağını düşünüyorum, bahsi geçen motosiklet 250cc. Ayrıca her ekipmanın da bir kullanım süresi var doğal olarak. Şehrindeki motosiklet eğitim olanaklarını da araştırıp onlara da bütçe ayarlamanı öneririm. Böylece o ekipmanlar, sen ve motosikletin daha az hasar görecektir. Şimdiden hoşgeldin aramıza kardeşim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Durt K2 montu kullanıyorum. 2 Seviye korumalı, 3-4 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Çamaşır makinesinde yıkıyorum tenis topuyla, koruma bile çıkarmıyorum artık. Gayet dayanıyor hala...

Eldiven olarak Durt'ta satılan tam deri eldivenlerden kullanıyorum. Bakımı zor değil ama ıslakta kullanılamaz, Durt'un kışlık goretex bi elvideni vardı, onunla değişmeli kullanıyorum. Acerbis'in de güzel eldivenleri var, IXS'te tam elime uygun üretiyor, kalitesini beğenmiştim. 2-3K liralık birşey alınabilir.
Ben de durt ekipmanları ile başlamıştım.
Kışlık deri montu var ben de ilk ayda fermuar cortladı, garantiden değiştiler sonra cep kısmı cortladı kendim diktim.
Yazlık beyaz montu var o güzel ama fermuar üstten gevşiyor.
Deri eldivenini kullanıyorum Demir halkadan geçirmek diğer eldiveni taktığın zaman daha zor oluyor biraz ergonomik olarak saçma tasarım,estetik olarak güzel.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
eldiven ve ceketim yok
Motosiklet Montu, Pantolonu, Motosiklet Çizmesi ya da botu ve korumalı/sertifikalı eldiven satın alman gerekiyor. Motosiklet ekipmanları satan yerlerden Bütçene göre tavsiye alabilirsin. YouTube'da ekipman inceleme ya da örnek veriyorum 30 bin liraya ful ekipman toplama tarzı videoları izleyebilirsin.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
kask
mont
eldiven,
korumalı motosiklet botu
Bu yazdıklarının altına imzanı atarım ama diğer taraftan interkomsuz bir sürüş de düşünemiyorum.

Hatta 2 ya da daha fazla sayıda motosikletle sürüş yapılacaksa, yol ve trafik durum ve koşullarındaki anlık değişiklikleri önde giden sürücünün ekibin diğerine iletip önlem alınmasını sağlaması adına interkomu müthiş önemli bir ekipman olarak görüyorum.

2-3-4 kişi olarak çıktığımız uzun soluklu turlarımızda ya da yılda 1-2 kez de olsa daha kalabalık çıktığımız 5-6 saatlik turlarımızda interkomun bu yönde faydasını defalarca gördük.

Virajlı yolda karşıdan bizim şeridi ortalayıp gelen onlarca sürücüye denk gelmişizdir.

Öndeki kişi arkadakileri uyarıp, sıkıntılı olabilecek bir durumu bertaraf etmiştir.

Veya viraj içinde yerde mıcır, taş, kaya, yağ birikintisi, köpek, inek tarzı beklenmedik durumlara karşı da arkadaki sürücülerin uyarılması yine grubun selameti adına müthiş önemli oluyor.

Sonuç: Kaza yaptığımızda topal kalmaktan interkom korumaz tabii, ama iletişim halinde kalmamızı sağladığı için kötü bir senaryo gerçekleşip kaza yapılmasını engelleyebilir ve benim tecrübem de tam bu yönde olmuştur.

Herkes ikili ya da grup olarak seyahat etmediğine göre, yalnız seyahat edenler bu yazdıklarımı görmezden gelebilirler tabii. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar