Suzuki Suzuki DL 650 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ok, bu en tehlikelilerden biri ama virüs değil. Ondan aklıma gelmedi. :)

Bu arada yazar özgür irade ile bu konuyu nasıl birleştirmiş anlamadım? Ayrıca evrenin deterministik olup olmadığı tartışması çoktan kapandı. (Deterministik değil. Şimdi hasmet olsa bayağı tartışırdık bunu...)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Farelerde bir virüs olabiliyor, fare bunu aldığı zaman psikopat kesiliyor. Kedi ilk önce oynar fareyle, bu hastalık var mı diye. Sonra öldürüp yer. "Kedinin fareyle oynadığı gibi" deyimi de buradan geliyormuş.
Toksoplazma diye bir parazit var kedilerde oluyor, bunlar kedilerin dışkıları ile yayılıyor, fareye bulaşırsa beynini etkiliyor, normalde kedi kokusu olan yere fare yaklaşmaz, bu toksaplazma bulaşmış farelerin beynini etkileyince o farelere bi cesaret geliyor kedi olan yere daha çok gidiyorlar.
Normalde aman kedi tüyü kist yapar falan deniyor bu toksaplazma paraziti yüzünden. normal bağışıklık sistemi düzgün insana bir zararı yok. ev kedilerinde zaten aşısı yapılıyor bu parazit için.

Motosikleti
Toksoplazma diye bir parazit var kedilerde oluyor, bunlar kedilerin dışkıları ile yayılıyor, fareye bulaşırsa beynini etkiliyor, normalde kedi kokusu olan yere fare yaklaşmaz, bu toksaplazma bulaşmış farelerin beynini etkileyince o farelere bi cesaret geliyor kedi olan yere daha çok gidiyorlar.
Normalde aman kedi tüyü kist yapar falan deniyor bu toksaplazma paraziti yüzünden. normal bağışıklık sistemi düzgün insana bir zararı yok. ev kedilerinde zaten aşısı yapılıyor bu parazit için.
Hamileler için çok tehlikeli toksoplazma; hamilelikte bulaşırsa çocuğa geçiyormuş diye hamilelere "kedilerden ve kedi olan ortamlardan uzak durun" derler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hamileler için çok tehlikeli toksoplazma; hamilelikte bulaşırsa çocuğa geçiyormuş diye hamilelere "kedilerden ve kedi olan ortamlardan uzak durun" derler.
evet, hamileler için tehlikeli.
Ama hamileler için tehlikeli diye evde yaşayan ev kedilerini atmaya kalkıyorlar o da yanlış. Veterinere gidip kontrol ettirmek ve aşısı eksikse yaptırmak daha kolay iş.

Motosikleti
SUZUKI DL 650 V-STROM
Merhaba dostlar bir süre önce 2018 dl 650 v-strom aldım, daha önce bu tarzda bir makine kullanmadım. Sürşlerimde ilk farkettiğim gaz tepkilerinin çok sert olduğu, gaz kesftiğimde yığılma ve gaz açtığımda çok ani şekilde fırladığını farkettim. Motoru henüz derinlemesine incemelediğim için bilemiyorım ama TCS mod 2 de kullanıyorum hangi modu temsil ediyor bilmiyorum ama alakası olabilir mi bilemedim. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizi varsa çözümlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

Motosikleti
Merhaba dostlar bir süre önce 2018 dl 650 v-strom aldım, daha önce bu tarzda bir makine kullanmadım. Sürşlerimde ilk farkettiğim gaz tepkilerinin çok sert olduğu, gaz kesftiğimde yığılma ve gaz açtığımda çok ani şekilde fırladığını farkettim. Motoru henüz derinlemesine incemelediğim için bilemiyorım ama TCS mod 2 de kullanıyorum hangi modu temsil ediyor bilmiyorum ama alakası olabilir mi bilemedim. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizi varsa çözümlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
Alışırsınız, kompresyonu ve torku yüksek bir motor. Gaz kesince yığılma yapması normal, özellikle de uygun devirlerde kullanmıyorsanız. Motosiklet 4000dd altını pek sevmiyor bu arada. 4000-6500 aralarında mülayim ve mutludur.

TCS 2 çekiş kontrolün en üst kademesi, genelde yağışlı ve/veya zemin koşullarının ideal olmadığı durumlarda kullanılır.

O fırlama hissinin keyfini çıkarın; kullandıkça kaybolacak. Yani düşük viteste çok abanmıyorsanız 220-225kg aksesuarlı ağırlığa sahip 71hp bir motorda öyle bir his olmaz aslında :D. En az 100hp lazım...

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Hangi motosikletten geçtiğini bilmiyorum hocam ancak V-Strom 650 güçlü bir motosiklet.

Kompresyonda da öne bir miktar yığılır, gaz açtığınızda özellikle 4K devir üstündeyseniz önü de hafifler. Sizde bu eylemsizlik hareketleri çok uzun sürüyorsa amortisörlerin elden geçmesi gerekebilir. Bu biraz bileğin alışması ve izafi olarak değerlendirilebilecek bir husus; Örnek vermem gerekirse 200cc'lik 21/18 jant motosikletimden kesinlikle çok daha az dalıyor frende, gibi.

TCS modu 2/1/Off şeklinde gider,
  • "2" en müdahaleci modudur ve yağmurda kullandığımda yada tozlu, kirli zeminlerdeki sürüşlerimde kullanırım. Arka teker hiç kaymaz neredeyse, çok sıkıdır, benim tarzımda süren birisini çok boğar.
  • "1" orta karar diyebileceğim genel olarak şehiriçi ve şehirler arası yollarda kullandığım moddur, arka lastiğin kaymaya başladığı ilk ana kadar müdahale etmez, ancak 1 saniyeden fazla da müsade etmez, candır. Default olarak bu modda kullanıyorum.
  • "Off" komple kapalı modudur, vites geçişleri bile yumuşar, gaz açarsın daha da şahlanır, -bu ifadem kontrolsüz güç anlamında değil, akıcı ilk ivmelenme hissi değişir yani, teker sara sara gitmezsiniz- kasislerde falan zıplayıp gaz açarsanız ön dahi kalkar ki 220 kilo civarı bir tosun bu motor.
Kısacası o hart hurt silkeleme işi muhtemelen sizin gaz kontrolünüzle alakalıdır diye tahmin ediyorum, amortisörlerinizin bakımlı, ayarlı ve sağlam olduğunu varsayarak. Frenlerine iyice elinizi alıştırın, V-Strom'un frenleme sistemi biraz değişiktir. ABS'si biraz tezcanlıdır bu arkadaşın ama can dostudur.

Motosikleti
SUZUKI DL 650 V-STROM
Cevaplarınız için çok teşekkürler, bir süredir aktif olarak xmax kullanıyordum ama daha öncesinde r25 ve mt07 kullandım. Gücün çok ani gelmesine alışmak heralde zaman alıcak, bir ara gaz teli boşluğunuda kontrol edicem. Kompresyon yığılması nispeten daha az rahatsız edici bir durum sanıyorum onada alışmam gerekecek. Motorum 40.000 de fakat bakımları düzenli yapılmış zaten aldığım arkadaş kendisi motosiklet tamirhanesi işletiyor bu aletlere meraklı :) orjinal parçalarla düzenli bakımlarını yapmış. Tcs kapalı ve 1 modunda deneyip üzerinde vakit geçirdikçe sanıyorum ki alışacağım :) ABS konusunda bende farkettim müdahaleye baya meraklı. En azından mekanik bir sorun değil de karakteristik bir fırlama olduğunu bilmek iç rahatlatıyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar