Merhaba dostlar bir süre önce 2018 dl 650 v-strom aldım, daha önce bu tarzda bir makine kullanmadım. Sürşlerimde ilk farkettiğim gaz tepkilerinin çok sert olduğu, gaz kesftiğimde yığılma ve gaz açtığımda çok ani şekilde fırladığını farkettim. Motoru henüz derinlemesine incemelediğim için bilemiyorım ama TCS mod 2 de kullanıyorum hangi modu temsil ediyor bilmiyorum ama alakası olabilir mi bilemedim. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizi varsa çözümlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Hangi motosikletten geçtiğini bilmiyorum hocam ancak V-Strom 650 güçlü bir motosiklet.
Kompresyonda da öne bir miktar yığılır, gaz açtığınızda özellikle 4K devir üstündeyseniz önü de hafifler. Sizde bu eylemsizlik hareketleri çok uzun sürüyorsa amortisörlerin elden geçmesi gerekebilir. Bu biraz bileğin alışması ve izafi olarak değerlendirilebilecek bir husus; Örnek vermem gerekirse 200cc'lik 21/18 jant motosikletimden kesinlikle çok daha az dalıyor frende, gibi.
TCS modu 2/1/Off şeklinde gider,
- "2" en müdahaleci modudur ve yağmurda kullandığımda yada tozlu, kirli zeminlerdeki sürüşlerimde kullanırım. Arka teker hiç kaymaz neredeyse, çok sıkıdır, benim tarzımda süren birisini çok boğar.
- "1" orta karar diyebileceğim genel olarak şehiriçi ve şehirler arası yollarda kullandığım moddur, arka lastiğin kaymaya başladığı ilk ana kadar müdahale etmez, ancak 1 saniyeden fazla da müsade etmez, candır. Default olarak bu modda kullanıyorum.
- "Off" komple kapalı modudur, vites geçişleri bile yumuşar, gaz açarsın daha da şahlanır, -bu ifadem kontrolsüz güç anlamında değil, akıcı ilk ivmelenme hissi değişir yani, teker sara sara gitmezsiniz- kasislerde falan zıplayıp gaz açarsanız ön dahi kalkar ki 220 kilo civarı bir tosun bu motor.
Kısacası o hart hurt silkeleme işi muhtemelen sizin gaz kontrolünüzle alakalıdır diye tahmin ediyorum, amortisörlerinizin bakımlı, ayarlı ve sağlam olduğunu varsayarak. Frenlerine iyice elinizi alıştırın, V-Strom'un frenleme sistemi biraz değişiktir. ABS'si biraz tezcanlıdır bu arkadaşın ama can dostudur.