Öncelikle o iş zımparayla olmaz.Onu bi geçiniz.Zimpara ile her noktaya ulaşmak aylar ve belki yıllar alır.
Fırınlı boya maliyetli bir iş,buna değmez.
İyi hoş da çok kafa açmadan tavsiyeni söyle ya da ebediyete kadar sus diyorsan eğer,yaklaş fısıldıyorum;
Ebatlı takım tel fırçalar var,matkap ucuna takılan.İrili ufaklı,analı kızlı,cipili cipili altılı yedili.Ondan alırsan işini çok iyi görür.
Boyayı komple soyarsan işin içinden çıkamaz,b*ka batarsın.O yüzden ağır devirde minik çizikler atıp boyanın tutunabileceği bir yüzey hazirliyorsun.
Çizikler sonrası tiner veya balata spreyi ile yüzeyi hem yağdan hem de kompresörle tozdan arındır.
Hem boyayı hem jantı ısıtacaksın ki boya partikülleri yüzeye vurunca yayılsın,portakal

kabuğu gibi selülit görüntüsu olmasın.
2 kat yeterli,ben sadrazam soyundan geliyorum dersen 3 kat da atabilirsin.
Vernik koruyucu tabakadır.Amacı renk pigmentleri üzerinde streç bir koruma filmi oluşturmaktır. Parlak veya mat vernik seçimi keyfine kalmış. Ben olsam mat seçerim. Vernik de 2 kat olacak ve ısı olayı çok önemli.Sicak yüzeye soğuk vernik atarsan nokta nokta donma yapar. Hem jant hem sprey ısısı 50-60° olmalı.
Lastikleri sökmeden bu işlem dikkatle yapılabilir ancak tekerlekleri sökmek şarttır. Orta sehpada yapılmaz, yapılamaz,yapılması teklif dahi edilmese hoş olur.