Jant boyamanın maliyeti ne olur

Merhaba, TVS Apache RTR200 sahibiyim. Jantların rengini kırmızı yapmak istiyorum. Ancak maliyeti ne kadar olur hiçbir fikrim yok. Kaplama mı daha uygun olur, boyama mı? Kendim boyayabilir miyim? Aşağı yukarı ne kadar tutar bu işlemler?

Şöyle bir görüntü istiyorum.
CkzgWW.png

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bir süre orta sehpaya alıp spacerlar dahil tüm mekaniği iyice sökmek lazım. Eski boya varsa boya sökücü jellerle söküp tekrar temizlenmeli. Sonra astar, sıfır zımpara sonra da boya yapılabilir. Ya da bütçene uyarsa toz boyama ve fırınlama uygulanabilir. Toz boya için yanlış olmasın ama astara gerek kalmıyordu, daha az ağırlık demektir bu da. Alaşım kaplama da düşünülebilir ancak bunun için çok fazla seçeneğin var mı emin değilim. Bunları mutlaka yapan işletmelere sor, daha önceden deneyimleri var mı bunu da sormayı unutma. Oto boyacılar ilk durak olmamalı bence.

el becerine güveniyorsan kendin yapmayı deneyebilirsin.
youtube'da falan araştırsan bir sürü sprey boyayla jant boyayan adam videosu görürsün. onlardan işin püf noktalarını kapmaya bak, sonra deneyiver. ne kaybedeceksin ki? olsa olsa kötü görünür, bir süre sonra boya atar falan. o zaman gider usta'ya boyatırsın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kendin yapsan bile o sprey boyalar çok dayanıklı olmuyor. Kaldı ki boya öncesi o jantları temizlemek bile bir mesele. Kaplama yapılıyor mu jantlara bilemiyorum. Benim de tavsiyem; kumlama işleminin ardından jantın tamamen boyadan arındırılıp fırınlamayla boyanması.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kendin yapsan bile o sprey boyalar çok dayanıklı olmuyor. Kaldı ki boya öncesi o jantları temizlemek bile bir mesele. Kaplama yapılıyor mu jantlara bilemiyorum. Benim de tavsiyem; kumlama işleminin ardından jantın tamamen boyadan arındırılıp fırınlamayla boyanması.
Aynen budur. Ama bunu uygun fiyata yapacak bir yer bulmak sorun gerçekten de. Tanıdık falan lazım. Bulunursa mükemmel olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynen budur. Ama bunu uygun fiyata yapacak bir yer bulmak sorun gerçekten de. Tanıdık falan lazım. Bulunursa mükemmel olur.
Muhtemelen kumlamayı sanayide farklı biri yapacak, boyamayı da farklı biri, o nedenle maliyet daha da artacak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Muhtemelen kumlamayı sanayide farklı biri yapacak, boyamayı da farklı biri, o nedenle maliyet daha da artacak.
Fırın boya işini yapan atölyelerde kumlama istasyonu da oluyor genelde ama bu işi pahalıya yapıyorlar diye biliyorum...

F54

bu işi 17 yaşında pejo da denemiş ve başarısız olup anasını bellediğim jantları sıfır ı ile değiştirerek baya bir zarara girmiş biri olarak sakın kendin deneme diyorum
bak koca ev boyadım yatak odası boyadım sehpa boyadım koruma demiri çanta vs bir dünya boya işi yaptım fakat jant olayı biraz alengirli ve zor
çok detaylı ve sabır isteye bir iş yani bu gün istediğim renk boyayı bana tazikli su vurunca çıkmayacak garantisi veren usta bulsam 20000 tl istese veririm tertemiz yaptırırım
sana da bunu tavsiye ederim

Hırbo aramızdaymış, yeni taktiklerin hayırlı olsun.

Desene can çıkar, huy çıkmaz.

Neyse Haşmet olmayacağım.

Motosikleti
Tvs Raider
Merhaba, TVS Apache RTR200 sahibiyim. Jantların rengini kırmızı yapmak istiyorum. Ancak maliyeti ne kadar olur hiçbir fikrim yok. Kaplama mı daha uygun olur, boyama mı? Kendim boyayabilir miyim? Aşağı yukarı ne kadar tutar bu işlemler?

Şöyle bir görüntü istiyorum.
CkzgWW.png
Kanka Cogu kisi cok detayli seyler demis bendede raider var İlk önce motoru orta sehpaya al Sonra kalin zimpara (150-180) ile sulu zimpara yap sonra kagitbant ile heryeri maskele sonra sprey boya astar at kurusun sonra ince zimpara at veya atma sana kalmis janti guzelce astarladiktan sonra hava durumuna gore (15-20dk) sonra istedigin rengi sprey boya ile boya kuruduktan 1 saat sonra vernik at motora 12-15 saat elleme sonra sok bitti

Her kafadan bir ses çıkmış, evladiyelik bir uygulama yapmak istiyorsan ucuza kaçma,yok efendim zımpara yok bantla falan,sayın ''Yaşlı ve acemi '' arjadşımızın bahsettiği ''TOZ BOYA'' en uzun ömürlü bir Boyama usulü olup, bu yöntemin asıl teknolijik adı ''ELEKTRO STATİK'' boyamadır,jantın eski boyası ''KUMLAMA RASPA'' yapılıp metale kadar inilir ve jantın üzerine toz halinde boya püskürtülüp belirli bie derece ısıda fırına verilir, sanayi sektöründe çok makbul olup kalıcı özelliği ile tercih edilen bir boyama şeklidir, bu hususda teknik uygulaması ve uygulama metodları ile gereken bilgiyi bu işle iştigal eden atölyelerden gerekli bilgi edinebilirsiniz, nokta.

Motosikleti
Arora kasırga
Öncelikle o iş zımparayla olmaz.Onu bi geçiniz.Zimpara ile her noktaya ulaşmak aylar ve belki yıllar alır.
Fırınlı boya maliyetli bir iş,buna değmez.
İyi hoş da çok kafa açmadan tavsiyeni söyle ya da ebediyete kadar sus diyorsan eğer,yaklaş fısıldıyorum;
Ebatlı takım tel fırçalar var,matkap ucuna takılan.İrili ufaklı,analı kızlı,cipili cipili altılı yedili.Ondan alırsan işini çok iyi görür.
Boyayı komple soyarsan işin içinden çıkamaz,b*ka batarsın.O yüzden ağır devirde minik çizikler atıp boyanın tutunabileceği bir yüzey hazirliyorsun.
Çizikler sonrası tiner veya balata spreyi ile yüzeyi hem yağdan hem de kompresörle tozdan arındır.
Hem boyayı hem jantı ısıtacaksın ki boya partikülleri yüzeye vurunca yayılsın,portakal 🍊 kabuğu gibi selülit görüntüsu olmasın.
2 kat yeterli,ben sadrazam soyundan geliyorum dersen 3 kat da atabilirsin.
Vernik koruyucu tabakadır.Amacı renk pigmentleri üzerinde streç bir koruma filmi oluşturmaktır. Parlak veya mat vernik seçimi keyfine kalmış. Ben olsam mat seçerim. Vernik de 2 kat olacak ve ısı olayı çok önemli.Sicak yüzeye soğuk vernik atarsan nokta nokta donma yapar. Hem jant hem sprey ısısı 50-60° olmalı.
Lastikleri sökmeden bu işlem dikkatle yapılabilir ancak tekerlekleri sökmek şarttır. Orta sehpada yapılmaz, yapılamaz,yapılması teklif dahi edilmese hoş olur.👌

Hepiniz bir sürü bir sürü öneri yapmışsınız çok teşekkür ederim. Önerilerinizi düşündüm belki çok uğraşsam yaparım ama o kadar iyi değildir işçiliğim. Yaptırsam daha iyi olacak. Ancak konu başlığındada gördüğünüz gibi asıl sorum bu işin maliyeti. Tabii ki değişken ancak ortalama bir fiyat bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar