Sorum arabayla ilgili Arabadan anlayanlar?

Motosikleti
Adv
Selam arkadaşlar az önce arabayla eve geliyordum çok hafif rampa aşağı bir yol
Kasise gelirken biraz yavaşlayıp vitesi 2'den 1'e düşürdüm araba biraz sarsıldı, o an tam algılayamadım,algılama sorunu var biraz bende. Ya ayağımı debriyajdan sert çektim yada hızım 1.vitese göre düşüktü, ama muhtemelen ayağımı debriyajdan sertde çekmiş olabilirim belki, o an dalgındım araba sarsılınca birden farkına vardım, bir zararı olurmu bu durumun?

Eskiler bu yaşadığınız duruma avans vurdurtma derlerdi. Manuel araçlarda bu tarz şeyler olabiliyor. Allah tan manuel şanzımanlar otomatikler gibi nereden ne sıkıntı çıkartsam kafasın da değiller. Sürekli tekrarlanırsa ileri de problem yapabilir.

Motosikleti
Arora kasırga
Olur. Şanzımanın ırzına geçersin.Vites sadece dur/kalk yaparken 1'e düşülür. Kasiste,yavaşlamada,tısır tısır giderken 2'de kalınır.
Hadi diyelim westinghouse cortladı,fren hortumun patladı..O durumda da vitesle durmak için 3-2-1 düşerken ayağını "laappss" diye debriyaj pedalından çekilmez. Her vites düşüşünde motoru yüke bindirip yığdıra yığdıra yavaşcana pedaldan çekilir.

Viteslerde sorun yoksa ses falanda yoksa sorun yoktur ama bunu tekrarlamayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Hiç bir şey olmaz, yüksek ihtimalle debriyajı hızlı bıraktınız ve 1. viteste olduğu için sert tepki aldınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eskiler bu yaşadığınız duruma avans vurdurtma derlerdi. Manuel araçlarda bu tarz şeyler olabiliyor. Allah tan manuel şanzımanlar otomatikler gibi nereden ne sıkıntı çıkartsam kafasın da değiller. Sürekli tekrarlanırsa ileri de problem yapabilir.
Otomatik şanzımanların en kritik noktası yağdır, arızalı oto otomatik şanzıman ile 130.000 kilometre yol yapan tanıdığım var hatta en son grup balataları bitik halde 3000 kilometre Türkiye turu yaptı ve en son Maslak ta revizyon yaptırdık şimdi sıkıntısız biniyor.

Otomatik şanzımanlar çıt kırıldım değiller kullanıcıların kötü kullanmasından ötürü arıza açıyor veya yağ değişimi gerçekleştirilmiyor. Tork konvertörlü şanzımanlar neredeyse tamamen yağ basıncı ile çalışır bu şanzımanda yağ basıncı veya kötü yağ demek basıncın düşüklüğü ve kavramanın iyi çalışmaması demek buda vites geçişlerinini kötülüğü ve tork konvertörünün kitlemesinin düzgün çalışmaması demek.

Dsg ise yine yanlış kullanımlardan ötürü sıkıntı açıyor.

Manuel şanzımanıda yağ bozuyor, değişmeyen yağ senkromeçleri bozuyor ve viteslerde cırtlamaya sebep oluyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
DSG hakkında duyduğum korku hikayeleri yüzünden VW grubundan uzak duruyorum.
Daha önceki arabam Clio Sportourer EDC otomatikti, onda bir sorun yaşamamıştım ki 110bin'de aldığım arabayı 190bine kadar kullandım.
zaten suzuki vstrom 650 motorumun sorunsuzluğunu görünce arabada da japondan şaşmayayım diyerek clio'yu ölü fiyata da olsa takasa verip kurtuldum suzuki araba aldım, tork konvertörlü şanzuman çok rahat, hem de japonların en sorunsuzlarından. yaktığı yakıt da vstrom ile hemen hemen aynı.

Nasıl da konuyu vstrom'a getirdim çaktırmadan. :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
DSG hakkında duyduğum korku hikayeleri yüzünden VW grubundan uzak duruyorum.
Daha önceki arabam Clio Sportourer EDC otomatikti, onda bir sorun yaşamamıştım ki 110bin'de aldığım arabayı 190bine kadar kullandım.
zaten suzuki vstrom 650 motorumun sorunsuzluğunu görünce arabada da japondan şaşmayayım diyerek clio'yu ölü fiyata da olsa takasa verip kurtuldum suzuki araba aldım, tork konvertörlü şanzuman çok rahat, hem de japonların en sorunsuzlarından. yaktığı yakıt da vstrom ile hemen hemen aynı.

Nasıl da konuyu vstrom'a getirdim çaktırmadan. :ROFLMAO:
Abi aslında yaşanan durumlar kullanıcı kaynaklı ve ülkemize gelen şanzımanların limitte çalışmasından ötürü kaynaklanan bir problem tork konvertörlü şanzımanlar Japonlara ait olmasa da zf'nin ürettiği şanzımanlar da gayet problemsizdir. Yalnız burada bir detay var lüks bir Mercedes'in şanzıman revizyonu ile otomatik bir Renault'un şanzıman revizyonu arasında dağlar kadar bir fark yok. DSG çok güzel bir şanzımandır vites geçişleri ve güç kaybı çok azdır ama Ortadoğu ülkesi olduğumuz için :) bize mal bu diyorlar.

V-Strom aşktır.

Motosikleti
Adv
Hiç bir şey olmaz, yüksek ihtimalle debriyajı hızlı bıraktınız ve 1. viteste olduğu için sert tepki aldınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Otomatik şanzımanların en kritik noktası yağdır, arızalı oto otomatik şanzıman ile 130.000 kilometre yol yapan tanıdığım var hatta en son grup balataları bitik halde 3000 kilometre Türkiye turu yaptı ve en son Maslak ta revizyon yaptırdık şimdi sıkıntısız biniyor.

Otomatik şanzımanlar çıt kırıldım değiller kullanıcıların kötü kullanmasından ötürü arıza açıyor veya yağ değişimi gerçekleştirilmiyor. Tork konvertörlü şanzımanlar neredeyse tamamen yağ basıncı ile çalışır bu şanzımanda yağ basıncı veya kötü yağ demek basıncın düşüklüğü ve kavramanın iyi çalışmaması demek buda vites geçişlerinini kötülüğü ve tork konvertörünün kitlemesinin düzgün çalışmaması demek.

Manuel şanzımanıda yağ bozuyor, değişmeyen yağ senkromeçleri bozuyor ve viteslerde cırtlamaya sebep oluyor.
İçimi rahatlattığınız için teşekkür ederim, muhtemelen debriyajı 1.vitese geçerken sert bıraktığım için oldu

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şurda otomobil konusu görünce

Şanzıman takozun eskidiyse de yapar, özellikle vites düşürmede daha hissedilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar