- Motosikleti
- Adv
- Konu Yazar
Selamlar arkadaşlar belkide bu konu hiç konuşulmadı,hiç akıllara bile gelmedi niye gelmedi çünkü insanların çoğu kötüyü düşünmüyor, motosikletle alakası olmayan insanların beyni zaten basmıyor, ama hiç düşündünüzmü deprem ülkesinde yaşıyoruz herkes deprem kabinimi yaptıracak evine yemişim kabini o zaten işin ticaret kısmına dönüşmüş. Ama kimsenin aklına gelmeyen bişey var oda motosiklet ekipmanları, bence her insan evinde motosiklet ekipmanları bulundurmalı, ya ne alaka diyenlere bir soru; inşaatta çalışanlar neden baret takıyor? Baretten daha sağlam birşeyden bahsediyorum Motosiklet kaskı !!! Tabi her kask değil. İki insan düşünün biri normal kıyafetli diğeri ise kafasında kask, üzerinde full koruma mont, dizlik, ayakkabı, eldiven... Tabi deprem anında hepsini takmaya vakit olmayadabilir ama kaskla montu bile giysen faydalıdır. Bana göre çöken bir binada bir insanın kurtulma şansı örnek %5 ise, motosiklet ekipmanlarıyla bu felakete yakalanın kurtulma şansı %40-45 diye düşünüyorum. Kafaya alınan darbeler minimuma iner yaşam için en önemli yer kafa. İkincisi omuz dirsek sırt göğüs korumalı mont birçok yeri koruyor. Faydalı olacağını düşündüğüm için konu açıyorum, fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum, sonuçta çıplak bir vücuttan kat kat iyidir