Deprem için Motosiklet ekipmanları

Motosikleti
Adv
Selamlar arkadaşlar belkide bu konu hiç konuşulmadı,hiç akıllara bile gelmedi niye gelmedi çünkü insanların çoğu kötüyü düşünmüyor, motosikletle alakası olmayan insanların beyni zaten basmıyor, ama hiç düşündünüzmü deprem ülkesinde yaşıyoruz herkes deprem kabinimi yaptıracak evine yemişim kabini o zaten işin ticaret kısmına dönüşmüş. Ama kimsenin aklına gelmeyen bişey var oda motosiklet ekipmanları, bence her insan evinde motosiklet ekipmanları bulundurmalı, ya ne alaka diyenlere bir soru; inşaatta çalışanlar neden baret takıyor? Baretten daha sağlam birşeyden bahsediyorum Motosiklet kaskı !!! Tabi her kask değil. İki insan düşünün biri normal kıyafetli diğeri ise kafasında kask, üzerinde full koruma mont, dizlik, ayakkabı, eldiven... Tabi deprem anında hepsini takmaya vakit olmayadabilir ama kaskla montu bile giysen faydalıdır. Bana göre çöken bir binada bir insanın kurtulma şansı örnek %5 ise, motosiklet ekipmanlarıyla bu felakete yakalanın kurtulma şansı %40-45 diye düşünüyorum. Kafaya alınan darbeler minimuma iner yaşam için en önemli yer kafa. İkincisi omuz dirsek sırt göğüs korumalı mont birçok yeri koruyor. Faydalı olacağını düşündüğüm için konu açıyorum, fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum, sonuçta çıplak bir vücuttan kat kat iyidir

Dediklerinin haklılık payı var ama deprem anı sen onları giymeye çalışmak yerine güvenli bir yere gitmeli ya da yatağının yanı gibi güvenli yerlere çömmelisin birkaç saniyen var onları giymek fazla uzun sürer depremin olucağını anlamak ülkemizde çok zor zaten o tür bir şeye vaktinin olması imkansız.

Motosikleti
Adv
Dediklerinin haklılık payı var ama deprem anı sen onları giymeye çalışmak yerine güvenli bir yere gitmeli ya da yatağının yanı gibi güvenli yerlere çömmelisin birkaç saniyen var onları giymek fazla uzun sürer depremin olucağını anlamak ülkemizde çok zor zaten o tür bir şeye vaktinin olması imkansız.
Bence bunları kolay yerde bulundurup hemen alıp yaşam üçgeni denilen yere gidip giymek mümkün olabilir bi kaskı takmak 2 saniye, montu giymek 4 saniye. Belki fırsat olabilir, yinede bunları evde bulundurmakta fayda var, düşünsene kask kafandayken kafana bir taş düştüğünü, birde kafan çıplakken düştüğünü?

99 marmara 2011 van 2020 elazığ depremlerini yaşamış
ve şubat depreminde arama kurtarma faaliyetleri yürütmüş biri olarak soruyorum
hiç 6 ve üzeri bir şiddetteki depreme bina içinde yakalandın mı?

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Aman aman abi olası bir İstanbul depreminde seriden ölmek için komple soyunurum bile. Hiç uğraşamam kaskla enkaz altında :D

Bence bunları kolay yerde bulundurup hemen alıp yaşam üçgeni denilen yere gidip giymek mümkün olabilir bi kaskı takmak 2 saniye, montu giymek 4 saniye. Belki fırsat olabilir, yinede bunları evde bulundurmakta fayda var, düşünsene kask kafandayken kafana bir taş düştüğünü, birde kafan çıplakken düştüğünü?
Sorunda o ya 4 saniye diyosun mont yanında bile olsabile 6 büyüklüğünde deprem olurken inan onu giyemessin ya binadan çık ya da çöm güvenli bi yere.

Motosikleti
CBR 500 R
Deprem olduğunu algılayabilmen birkaç saniye sürer. Eğer deprem 6 ve üzerinde ise zaten ayakta dahi duramazsın sen ekipman giymekten bahsediyorsun. Benim normal şartlarda kask , mont ve eldiven üçlüsünü giyebilmem bile 5dk sürüyor 😅

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Niyet iyi ama tependen üzerine kolon, beton düştüğünde o ekipmanlar da bence bizi korumayacaktır.

İzmir depreminde 2 daire kaybettim. Geçmiş olsun.

Deprem hayatımızın gerçeği. Bununla yaşamayı öğrenmek lazım. İş güvenliğinde önemli olan şey kazaya bulaşmamaktır. Kaza oluşturacak durumdan uzak kalmaktır. Koruyucu ekipman son çaredir.
Öncelikle binanızı sağlam seçeceksiniz. Binanız sağlam değilse değiştireceksiniz. Çünkü hiç bir şey sağlığınızdan daha değerli değildir. Şimdi buna itiraz edenler olacaktır. Para yok, nasıl evimizi değiştirelim diye? Kendinize ve sevdiklerinize değer veriyorsanız o parayı bulup, sigarayı bırakıp, motosikleti satıp ne gerekiyorsa yapıp ( kanuni yollardan) evinizi depreme dayanıklı hale getirin veya yeni bir eve taşının.
Ondan sonra deprem anında yapılacakları öğrenin , deprem çantanızı hazırlayın.
Depremde ölenler genellikle göçük altında susuz kaldıkları için ölürler. Önleminizi alın. Telsiz veya benzeri iletişim sistemlerini öğrenin , en azından düdük bulundurun.
Sonra kask mı takarsınız, baret mi giyersiniz, hava yastıklı yastık mı kullanırsınız bilemem.

Bu arada daha büyük bir tehlike de yanardağlar. Türkiye'de pek çok aktif yanardağ var. Bunlar bir gün patlayacak. Buna hazır mısınız?

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Deprem coğrafyamız için kader. Şimdi bir de savaş eklendi. Motosiklet ekipmanı bizi kurtarmaz. Belki arama-kurtarma çalışmalarında işe yarar. Epstein çetesi durdurulmazsa savaş ekipmanı da ararız bu gidişle.

Motosikleti
Adv
Yok hiç yakalanmadım Allah'ta kimseyi yakalatmasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunda o ya 4 saniye diyosun mont yanında bile olsabile 6 büyüklüğünde deprem olurken inan onu giyemessin ya binadan çık ya da çöm güvenli bi yere.
O derece diyosun ?

Motosikleti
Adv
Hem deprem için hem uzun yol yolculukta iş görür 😁

Abi ona işemek ıkınmak için değilde kaktırmak için kullananlarda olabilir 😀😀

İzmir depreminde 2 daire kaybettim. Geçmiş olsun.

Deprem hayatımızın gerçeği. Bununla yaşamayı öğrenmek lazım. İş güvenliğinde önemli olan şey kazaya bulaşmamaktır. Kaza oluşturacak durumdan uzak kalmaktır. Koruyucu ekipman son çaredir.
Öncelikle binanızı sağlam seçeceksiniz. Binanız sağlam değilse değiştireceksiniz. Çünkü hiç bir şey sağlığınızdan daha değerli değildir. Şimdi buna itiraz edenler olacaktır. Para yok, nasıl evimizi değiştirelim diye? Kendinize ve sevdiklerinize değer veriyorsanız o parayı bulup, sigarayı bırakıp, motosikleti satıp ne gerekiyorsa yapıp ( kanuni yollardan) evinizi depreme dayanıklı hale getirin veya yeni bir eve taşının.
Ondan sonra deprem anında yapılacakları öğrenin , deprem çantanızı hazırlayın.
Depremde ölenler genellikle göçük altında susuz kaldıkları için ölürler. Önleminizi alın. Telsiz veya benzeri iletişim sistemlerini öğrenin , en azından düdük bulundurun.
Sonra kask mı takarsınız, baret mi giyersiniz, hava yastıklı yastık mı kullanırsınız bilemem.

Bu arada daha büyük bir tehlike de yanardağlar. Türkiye'de pek çok aktif yanardağ var. Bunlar bir gün patlayacak. Buna hazır mısınız?
Abi sigarayı bıraksa insan motorunuda satsa ev alamaz ki,anca 5-6 aylık kirası çıkar belki. Ev değiştirmek ev almak abi onlar zor iş, ben baktım 6 aydır 40 bin lira para biriktirebilmişim. Bu devirde ev alanıda cidden masak'a şikayet ederim, illegal iş çeviriyor para aklıyor diye ihbar hattına ifşalarım, bu devirde ev alanı adım adım takip ederim

bende depreme yakalanmadım ama simülasyon eğitimindeydim ayakta durmak bile çok zor gerçeğini o panikle hayal edemiyom can havli kaskla mont olsa bile aklına gelmez
İyiki o simülasyona girmemişim, ben öyle anlarda çok sinirleniyorum, biraz sinirlilik hali var, asansör beklerken asansör gelmedi diye asansör kapısını tekmelemişliğim var, ayağımı kaldırım taşına çarptım diye kaldırım taşına tekme atmıştım seneler önce, 2-3 ay öncede omzumu apartman kapısına çarpmıştım, kapıya sinirlenip içten duvara vura vura kapıdan sinirimi almıştım. Heralde ayakta duramayacak bir anla karşılaşsam ya yerleri tekmelerdim yada kendimi yere atar kaderime teslim olurdum bide öyle huyum var bikere ufak bir depreme yakalanmıştım istemsizce öylece izliyordum hiç hayatta panik yapamadım,Şu hayatta neler yaşandı yanımda ayılan bayılan elini kolunu yaralayan, bi ambulans bile çağıramadım tek yaptığım iyimisin? Neyin var... Bu ruh gibi soğuk kanlı halimle ne poh yerim bilmiyorum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar