Abs beyin arızası ve çözümü

2018 model Sym Cruisym 250i kullanıyorum. Yaklaşık 2.5 yıldır ABS uyarı ışığı yanıyor ve sistem devreye girmiyordu. Yani aslında bazen çalışıyordu ama 15/20 saniye sonra tekrar yanıyordu. Seyir halindeyken kontak aç kapa yapıyordum sönüyordu fren sıkıp deniyordum abs çalışıyordu ama kısa süre sonra tekrar yanıyordu.
Bu süreçte sırasıyla ön ABS sensörünü arka ABS sensörünü değiştirdim. Arka jantta yamukluk olduğunu düşünüp arkadaşımın jantıyla yer değiştirdim. Hiçbiri çözmedi En son çare olarak beyin değişimi kalıyordu ama fiyatı çok yüksekti. Motopitte 33 bin TL

Sanayiye bu şase kablolarını kontrol ettirmek için yine gittim şase bağlantıları iyiydi sensörlerin kabloları iyiydi beyine giden konektörü inceledik içi tertemizdi. O sırada kaza yapmış aynı model bir motor geldi oda yedek parça arıyordu. Kazayi kafadan yaptığını gördüm ama pek bir şey yoktu.Beyinde kafa kısmında kaldığı için ABS ile ilgili sorun yaşayıp yaşamadığını sordum. İlginc şekilde kaza sonrası o motorda ABS düzelmiş. Yani öncesinde arızalıymış onunda benim gibi Buradan ilham alarak ABS modülüne alttan çekiçle birkaç kez vurdum.
Sonuç: ABS çalışmaya başladı. :D

Bunu İnternette yabancı forumlarda araştırınca bir kaç video buldum. Kafa kısmının orda kollektor ve kömürler oluyormus bunlar tozlaninca kısa devre gibi bir şey düşüyormuş ondan dolayı bu arızayı yapabiliyormus. 2.5 sene sonra yeniden doğmuş gibi hissettim. :)

Tekrar yanması belki an meselesi ama sorunu anladım yanarsa komple kafa kısmını içini açıp balata spreyi ile iyce temizleyip yerine takıcam olay finito :)

Bunuda bu şekilde paylaşmak istedim.

F54

benimde kombi bazen arıza ya düşüyor çalışmıyordu nette sol üst köşeye 2 defa vurun çalışıyor demiş bir vatandaş gerçekten sol üst köşeye vurunca çalıştı
toz toplayan pervane tıkanıp dönemiyor tokadı yiyince çalıştı
seninki de o hesap

İyi cesaret etmişsiniz. Ben olsam abs modülüne çekiç ile vurmazdım. Cesaret edemezdim. Basit bir temizlik ile çözülebilecek problemi, vurarak düzeltmek gerçekten büyük şans.
Fikrimce bu prblem bir müddet sonra ortaya çıkacaktır. Çıkarsa ve sorun dediğiniz gibi ise temizlik şart oluyor.

İyi cesaret etmişsiniz. Ben olsam abs modülüne çekiç ile vurmazdım. Cesaret edemezdim. Basit bir temizlik ile çözülebilecek problemi, vurarak düzeltmek gerçekten büyük şans.
Fikrimce bu prblem bir müddet sonra ortaya çıkacaktır. Çıkarsa ve sorun dediğiniz gibi ise temizlik şart oluyor.
Değişim yapacaktım artık mecbur o yüzden ne olabilir ki en fazla, diyip vurdum. Öyle çok sert darbeler değildi bu arada. Sağdan soldan ve alttan tıklattım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunu fark ettikten sonra gelen o iç rahatlama hissi oldu mu? :D
Oldu tabiki çocuk gibi sevindim arkadaşlarımı aradım hemen 😃

Motosikleti
Ns200 15"
Abs içindeki motorun kömürleri yüksek ihtimalle akımı tam iletemediğinden ötürü ufak tıklamalar ile sargı ile kömür arasındaki teması engelleyen maddeler aradan kalktığında çalışıyor yüksek ihtimalle. Aynı durum marş motorunun kömürleri bitmeye başladığı zaman sert bir cisim ile vurduğumuzda çalışması ile benzer olay.

Abs içindeki motorun kömürleri yüksek ihtimalle akımı tam iletemediğinden ötürü ufak tıklamalar ile sargı ile kömür arasındaki teması engelleyen maddeler aradan kalktığında çalışıyor yüksek ihtimalle. Aynı durum marş motorunun kömürleri bitmeye başladığı zaman sert bir cisim ile vurduğumuzda çalışması ile benzer olay.
Buna bir itirazım yok. Dağ başında kalırsınız o zaman geçici olarak uygulanabilir ama bu bir tamir veya bakım yöntemi değildir. Pansuman tedavisidir. Tedavi; merkez sökülür temizlenir toplanır. Doğrusu budur.

Arkadaşlar, konuyu bölmek gibi olmasın ama, bu mesaj birleştirme sürekli karşıma çıkıyor, bir hata falan mı? Konuya yeni bir mesaj yazmak istiyorum ama önceki mesajın altına birleştirme gibi yazıyor. Çözümü var mı?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bendeki Philips 170s monitör de arada bozuluyor aynı şekilde kafasına vurunca düzeliyor. Validenin tv sinin led takımını vida arttırmadan falan değiştirdikten sonra bir güven geldi. Söküp bakayım diyorum zaten 25 yıllık falandır. Bozulursa da değiştiririm artık. B

Bu arada ABS olayına sevindim. Bir de ilginçtir X maxtaki ABS biraz farklı çalışıyor gibi, sert fren yaoınca zanki zemberek kuruyor gibi bir ses geliyor bir süre. Ne dersiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar