Unutulmuş Motor CBF600'ler ile 1.424 Km'lik Isparta > Manisa > Çanakkale > Erdek Motofest Turu

Arkadaşlar slmlar. Üç kafadar Balıkesir Erdek Motosiklet Festivaline aylar öncesinden niyetlendik. Gün geldi çattı. Hoş da bir tur oldu bizim açımızdan, keyif aldık.
Yakıtın şu sıralar tırmandığı bir ortamda 4 silindir makine ile açtık ağzımızı yumduk gözümüzü :giggle:

YAKIT TL TUTAR: 3,500 tl
DEPO: 3.5
KM:1.442 Km
GÜN ARALIĞI: Salı - Pazar (6 Gün)

ROTA

Sabah 08:00 itibariyle benim dükkanın önünde motorlarımızı yükledik, son kontroller yapıldı. Harekete hazırız.

Isparta-Denizli arası ilk molamızı verdik, yüksekçe bir noktadan manzara hoşumuza gitti. Soluklanalım dedik.

...derken benzinliğe girdik soğuk birşeyler içip serinlemek için. Hooopp tam arkamızdan bir cbf600 daha yanaştı. Antalya'dan Bolu'ya tatil dönüşü yollarda olan Akın abiyle tanıştık.

Denizli istikametine doğru ilerlerken CBF600 WhatsApp grubundan emre kardeşimiz, "Mutlaka uğra abi bekliyoruz." demişti. Kırmadık soğuk bir gazozunu içtik. Ali İrfan abimizide tanımış olduk.

Denizli - Sarayköy'de Yemek Molası, Denizli'de hava ısınmaya başladı, Montlar yavaş yavaş çekilmez bir hal aldı.

Manisa - Akhisardan CBF600 WhatsApp grubundan Olcay Abimiz yollarda olduğumuzu duydu, gördü. Bize soda ve dondurma ısmarladı. Bu arada 10.000 km de bir cbf600 daha yeni sahip oldu. Kazasız sürüşler dileriz. 🙂

Manisa - Soma yakınlarındayız. Bol bol sıvı tüketme ihtiyacı duyuyoruz. Çok aşırı sıcak olmaya başladı. Gruptan Furkan arkadaşımızın Soma'da bir abisini ziyaret ettik.

Manisa Soma'da Sevişler Köyü'ne ait bir mesirelik alanda bir gece kalıp çadır atmayı planladık. Gayet nezih güvenli bir alandı bizim için. Bir gece konaklamaya çadır kurmaya müsait bir konum.

ARKADAŞLAR BU ARADA "Şurda şunu yedim burada bunu yedim şeklinde fotoğraf paylaşmıyorum, bu gezi'de amacımız dışarıdan yemeden kendi kumanyamızla veya kendimiz yemek yaparak hayatta kalmak.:giggle:

Ertesi günü mesire alanında ayrıldık, yine köy yollarında seyrederken bir çeşmeye rast geldik. Buz gibi dağ suyu suladık sulandık. Bahçeden yeme içme helalmiş. Helallik aldık devam ettik.

Nihayetinde Çanakkale’ye vardık hava aşırı derecede sıcak çekilir gibi değil bu arada Cbf600 grubundan Baran abimizi de ziyaret etmiş olduk.

Gestaş Çanakkale feribot iskelesinden arabalı vapura binerek Kilitbahir istikametine doğru çıktık buradan da hiç durmadan tam gaz Çanakkale Anıtını ziyarete doğru yola koyulduk.

Çanakkale ziyaretimizden hemen sonra akşama kalmamak için hızlı bir şekilde Eceabat’a doğru yola çıktık bu arada benzin istasyonundan depoları fulledik oradan Gelibolu istikametine devam ettik, geliboluya yaklaşırken ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'nde foto çekilmeden olmaz. Gelibolu'dan feribota binip Lapseki tarafına doğru arabalı feribot ile geçişimizi tamamladık.

Veeeeee Erdek Motofest! Perşembe başlayan festivalde büyük bir yoğunluk ve festivale ilgi vardı. Hava sıcaktı ama güzel esinti vardı. Deniz'den iç kesimlere doğru insanın cildini okşar şekilde bir esinti bunalmadan festivalin bitmesine eşlik etti.

Festivali tamamladık ve dönüş yolu istikametine doğru yola çıktık. Festival güzeldi evet ama evimizi yatağımızı özledik. Bir an önce varmak için bastık. Yolda yağmura yakalandık, dedik madem yakalandık, Bilecik istikametinden gidonu meşhur domaniç yoluna kırdık. Yükseklik arttıkça sis arttı, görüş mesafesi 50 metreye düştü. Yağmur biz bu yola girmeden sulamış geçmiş. Islanmadan bu güzergahı tamamlayarak Kütahya'indik ve oradan Afyon > Isparta yolculuğumuzun sonuna gelmiş bulunduk.

Yolda'ki yağmurun motorların içine ettiği an😊

Teşekkürler...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hey Maşallah, süper zaman geçirmişsiniz. Çıkıntılık yapan arkadaşı da ikna etmenize sevindim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Güzel gezi olmuş, maşallah iyi sürmüşsünüz. Yağmur ayrı bir heyecan ve renk katmış bence geziye😃

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Çok güzel gezi olmuş, eski günlerimi özledim valla :)

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Güzel gezmişsiniz. Biri karbüratörlü biri enjeksiyonlu 2 adet CBF600 kullandım zamanında. 2009 enjeksiyonlu olan şahane bir aletti. 3 yıl kadar severek kullandım. Sorunsuz, dengeli, keyifli motorlar...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Keşke konu açıp, yol arkadaşınızı gömüp, tüm foruma afişe etmekte acele etmeseymişsiniz...

Ben onun yerinde olsam sizinle katılmazdım o geziye...

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Ellerinize sağlık. Güzel ve keyifli bir organizasyon gerçekleştirmişsiniz. 🙏

Cbf'leri görünce şöyle bir burnumun direği sızlar gibi oldu. Cbf serisinin yeri ayrıdır bende. 👍

2006 başı Cbf 500, 2006 sonu Cbf 600, 2007 Cbf 1000, 2011 Cbf 1000, 2013 Cbf 1000 ve Cbf 150 olmak üzere yıllar içinde 6 adet kullandım.
Hiçbiri beni yormadı, üzmedi. Tamamen sorunsuz motosikletler. 👏

Maşallah sizinkiler de göz kamaştırıyor. 🤗

Güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... 👍

Motosikleti
1190 ADV
Elinize sağlık yazı için, güzel gezi olmuş.

Güven abinin söylediği gibi, CBF serisinin benim içinde yeri ayrı. Çok güzel motosikletler.

Yollarda karşılaşmak üzere.

Hey Maşallah, süper zaman geçirmişsiniz. Çıkıntılık yapan arkadaşı da ikna etmenize sevindim.
Çıkıntılık yapanı bastırdık, yolda da şikayetleri bitmedi. :giggle:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tablet ekranlı yürüyen simülatörümsü güncel modellerden sonra gözlerimiz motosiklet gördü nihayet.

Maşallah.

Paylaşım için teşekkürler.
Nostaljik makinelerle zamanı kollamaya çalışıyoruz hocam 🙂

Keşke konu açıp, yol arkadaşınızı gömüp, tüm foruma afişe etmekte acele etmeseymişsiniz...

Ben onun yerinde olsam sizinle katılmazdım o geziye...
🙂 Merak etme dostum şikayetler yol boyuncada devam etti. Festivalde de etti. Huyu bunun bu 😊

ha sineye çekiyoruz, gülüp geçiyoruz belkide kendisini böyle seviyoruz her ne kadar sabrımızı sınasada.

Tüm forum tanısın bu çıkıntıyı :giggle:

Desem ki seni forum'a şikayt ettim. Et amk çok da şeyimde.. diyecek kadar geniş.

Ellerinize sağlık. Güzel ve keyifli bir organizasyon gerçekleştirmişsiniz. 🙏

Cbf'leri görünce şöyle bir burnumun direği sızlar gibi oldu. Cbf serisinin yeri ayrıdır bende. 👍

2006 başı Cbf 500, 2006 sonu Cbf 600, 2007 Cbf 1000, 2011 Cbf 1000, 2013 Cbf 1000 ve Cbf 150 olmak üzere yıllar içinde 6 adet kullandım.
Hiçbiri beni yormadı, üzmedi. Tamamen sorunsuz motosikletler. 👏

Maşallah sizinkiler de göz kamaştırıyor. 🤗

Güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... 👍
Rica ederim hocam, bizide üzmedi evet. keyifli bir tur oldu. Ha yerini NC' ler aldı diyebiliriz. Ne kadar tatmin eder tartışılır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ne güzel gezi.
Böyle eski motorları hele de kamp malzemeleri ile yükleyip uzun turlara çıkıyor olması ne güzel. Yollarda rastlayınca selam vermeyi sevdiğim tipte motorlar.

Günlük gezilerde ayı gibi yiyoruz ama kamplı gezilerde kamp yerinde kendi yemeğimizi yapmayı ben de daha çok seviyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar