Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Marmaris-Datça’da uzun bir hafta sonu / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    BMW Motosiklet 16-18 Mayıs’ta Marmaris-Datça‘da, Long Weekend adıyla bir etkinlik düzenledi. Gelenekselleştirilmesi planlanan organizasyon kapsamında, çeşitli kentlerden gruplar halinde Marmaris’e gelen yaklaşık 100 motosikletçi, deniz, güneş, tarih ve motosiklet dolu bir hafta sonu geçirdi.

    Etkinliğin öncelikli amacı, BMW kullanan motosikletçiler arasında bir kaynaşma ortamı yaratıp yeni modelleri test etme şansı vermekti. Cumartesi günü bir grup tekneyle Dalyan’a giderken, diğer grup Marmaris Club Turban’daki karargahta son model BMW’leri denedi.

    Gezi günü yani pazar, Club Turban’ın avlusu, bir motosiklet panayırı gibiydi. Önce 100’e yakın motosikletçi turistlerin meraklı bakışları altında son hazırlıklarını yaptı, motosikletlerini gözden geçirdi.

    Gazeteci bir arkadaşımız tura, üstünde şort, ayağında neredeyse parmak arasıyla katılmaya teşebbüs etti; hem de bir F650 GS’e binerek. Neyse arkadaş, “Beyler biz gazeteciyiz, örnek olmalıyız” feryatları eşliğinde en azından bir pantolon giymeye razı oldu.

    Arada “Grup düzeni var mı?” soruma, “Festival alanında dağınık toplanıyoruz” yanıtını alınca, önceden anlaştığım tek motosiklet tecrübesi A2 ehliyet olan grubun en tecrübesizi Otohaber foto muhabiri Ersan Sezer ile yola koyuldum; istikamet “festival alanı”.

    Ersan da bir F 650 GS‘e biniyor. Kendimi artık G 650 Xcountry (53 BG) ile iyice güçsüz hissediyordum.

    Festival alanı olarak kastedilen yerin MARMOK festivali alanı olduğunu anlayamadan, Marmaris merkezde aradım durdum, sordum. İnsanlar “Hangi festival?” ifadesiyle suratıma bakarken, sürekli aynadan kontrol ettiğim Ersan’ın artık peşimde, hatta görüş alanım içinde hiçbir yerde olmadığını fark ettim.
    Bilgi almak için telefon açtığımda, tüm motosikletlerin çoktan Datça yolunda olduğunu öğrendim ve motoruma atlayıp yola koyuldum. Ersan’ı kaybetmiş, motosikletlerin çok gerisine düşmüş, hiçbir gezide nasip olmayan ambulans, ciplerle destek lüksünden mahrum kalmıştım.

    Kırsal alan için ideal
    Gazeteden bir arkadaşımın da orman, dağ, bayır gezebilmek için almak istediği Xcountry, kros tipi bir motosiklet; kırsalda gezmek için ideal. Knidos yolunun tahmin ettiğim şartlarına uygun bir motosiklet. Ancak özellikle dönüş yolunda temkinli bir şekilde gazlarken en azından bir 650 GS konforunu aradım. Yazıda bir tashih varsa bunun nedeni, bir hız motosikleti olmayan tek silindirlinin 80 üstü hızlarda ürettiği titreşimlerdir...

    Artık tek başımaydım; hedef 2700 yıllık antik Karia kenti Knidos’tu. Marmaris’ten Datça’ya doğru, 67 km ötedeki kavşaktan Knidos yoluna sapılacak, 35 km ötedeki kente varılacaktı. Yolun özellikle Marmaris’ten çıkarken büyük bölümü virajlı ve tırmanışlı. Saatte ortalama 60 km hız, hem yol şartlarına uygundu hem de çam ağaçlarının kokusunu ve sağlı sollu manzaranın güzelliğini özümseyebilmemi sağlıyordu; ruhum Ege’yi soluyordu.

    Düzlüklerde hızlanarak, grupla aramdaki mesafeyi kapatmaya çalışıyordum; sanki onlar da aynısını yapmıyormuş gibi. Yolun güzelliğinin neden olduğu trans durumundan, heyelanla yola düşmüş kayamsı, koca taşlardan birinin üzerinden hızla (sanırım 80 km/s) geçerek uyandım.

    Motosikletimin önü, arkası yalpalamaya başlamıştı. En fazla iki saniyelik bu kontrolsüzlük sürecinde düşmediğim için şanslıydım; kazayla sonuçlanmamasını soğukkanlılığıma ve Xcountry’ye borçluydum. İşte bu da böyle bir “dikkatin yolda olsun” dersi oldu, iyi oldu...

    Yolun Knidos’a uzanan son 35 km’lik etabı da virajları ve manzarasıyla çekici. Ancak derin çukurlar barındıran asfalt yolun büyük bölümü iki aracın yan yana geçmesine izin vermeyecek kadar dar.

    Knidos yolunun sonlarında bir de ne göreyim; bizim Ersan peşine destek cipini ve ambulansı takmış ilerliyor. Neyse en azından grubun “bir” kısmına yetişmiş; Knidos’a “birlikte” girmiştim...

    Knidos’un çıplak Afrodit’i
    Reşadiye Yarımadası’nın ucunda bulunan Knidos, antik çağda en çok çıplak Afrodit heykeliyle ünlüydü; başka kentlerden insanlar bile Praksiteles’in yaptığı ilk çıplak tanrıça heykelini görmek için Knidos’a gelirdi. Şaraplarıyla da ünlü Knidos bilim ve sanatta ileri bir kentti. Astronom, matematikçi Eudoksos ve ünlü ressam Polygnotos burada yaşadı.

    Knidos’ta yaşayanların Teselya’dan (Orta Yunanistan) gelen göçmenler olduğu sanılıyor. Yöredeki yerleşimin başlangıcı MÖ 7’nci yüzyıla tarihleniyor. Herodot’a göreyse savaşçı Spartalılar Knidos’u bir koloni kenti olarak kurdu. Biri askeri, biri ticari iki limanı, iki tiyatrosu, güçlü surları olan kentin harabeleri, deniz yoluyla Batı’dan gelenleri kucaklayan konumuyla hâlâ geçmişin görkemini yansıtıyor.
    Organizasyon kapsamında kentin deniz kıyısındaki eteğine alınan onlarca motosiklet, Knidos’u ziyaret eden turistler için de hoş bir sürprizdi. Kent, Pers askerleri, İskender’in atlılarından sonra iki tekerlekli şövalyelerin barışçıl işgali altındaydı. Bir turla Knidos’a gelen Beykoz Halk Oyunları ekibi de aşka gelerek bize özel bir gösteri düzenledi.

    BMW bir hayat tarzı
    BMW Motosiklet yöneticilerinden Simay Alsan, uzun hafta sonunu şöyle değerlendirdi:

    BMW Long Weekend 2008 organizasyonunu başarılı sonuçlarla bitirdik. Katılımcılardan olumlu geri bildirimler almaya başladık. Aktiviteye İstanbul, Bursa, İzmir ve Eskişehir’den grupların yanı sıra Marmaris ve Datça’dan da katılım gerçekleşti. Yarımada turu 100 kişi ile yapıldı. İstanbul’dan gelen sekiz kişilik basın ekibinin yanı sıra Marmaris ve Datça yerel basını da organizasyonu takip etti. Aktiviteyi yapmaktaki en önemli amacımız, “BMW Motosiklet etrafındaki yaşam tarzı”nı vurgulamaktı. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bizim için ise önümüzdeki yıllarda aktiviteyi daha renkli ve daha geniş katılımla gerçekleştirebilmek üzere eşsiz bir deneyim oldu.


    Motorbike’tan Hakkı Tolunay önde, ben üçüncü sırada Marmaris’e dönüş yolundayız.


    Sabah tura hazırlanıyoruz.


    Önde Ersan arkada ben Knidos’a yaklaşıyoruz.

    ----------------------








    ----------------------

    "Yolun özellikle Marmaris’ten çıkarken büyük bölümü virajlı ve tırmanışlı. Saatte ortalama 60 km hız, hem yol şartlarına uygundu hem de çam ağaçlarının kokusunu ve sağlı sollu manzaranın güzelliğini özümseyebilmemi sağlıyordu;"
    komtan: Bu yoldaki ilk seferimde gecenin 1 buçuğunda 2 tane 1200GS 'e takılıpta o yolu katetmiştim, sabah gündüz gözü ile yolu gördüğümde ve gece gittiğim hızı göz önüne aldığımda elim korkudan gaz koluna gitmiyordu, Erhan durup durup beni bekliyordu yolda

    Bu arada Datça yolunda meşhur pozumun aynısını bekliyordum senden ama fırsatın olmadı sanırım Yazmıştım ki bu fotoyu buluverdim






    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    hehehehe menderes komtanı nası yakaladın sen o pozla yaww hehehe
    hem onun pozunun aynısınıda vermişin hehehehe
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  3. #3
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    marmok başkanım güneş abi etkinliği söylediğinde inşallah katılım iyi olur güzel bir oganizasyon olur diye içimden geçirdim bu haberi okuyunca çok mutlu oldum gönlünüze sağlık.
    ileride bizede oraları görmek, tarihi yerlerin güzelliğini yaşamak nasip olur inşallah .
    çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......

  4. #4
    richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2006
    knidos yolu yakınlaştıkça iyice daralıyor ve çakıllaşıyordu. 2 sene önce kiralık bir twisterla gitmiştim. çok güzel yerler gerçekten.
    ==============================
    ==============================

  5. #5
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Valla güzel bir etkinlik olmuş...

    Hele halay kısmı bayağı bir şen şakrak geçmiş kanımca..

    Komutan; o karizma fotonu ve fotonun devamındakilerini biryerlerde
    görmüştüm sanki ..Bur bakım..
    Hımmm...Tamam hatırladım..
    Üyesi olduğum yabancı bir sitedeydi..

    http://www.bikepics.com

    Bak buldum fotoyu..
    Valla ilk baktığım zamanlarda bayağı beni etkilemişti..
    Gerçekten çok karizmatik..Ve karpostal kalitesinde..

    Yazı için tekrardan;
    Emeğine ve yüreğine sağlık..

    .


    .
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  6. #6

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Komtanıma bakın hele

    E Datça yolları bize de taştan o zaman...

    Paylaşım için teşekkürler..
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  7. #7
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    .
    Dipnot: Unutmuşum..Duvar kağıdı kalitesindeki fotolar içi tıklayın..
    .
    http://www.bikepics.com/members/komtan/07gt250r/
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  8. #8
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla güzel bir etkinlik olmuş...

    Hele halay kısmı bayağı bir şen şakrak geçmiş kanımca..

    Komutan; o karizma fotonu ve fotonun devamındakilerini biryerlerde
    görmüştüm sanki ..Bur bakım..
    Hımmm...Tamam hatırladım..
    Üyesi olduğum yabancı bir sitedeydi..

    http://www.bikepics.com

    Bak buldum fotoyu..
    Valla ilk baktığım zamanlarda bayağı beni etkilemişti..
    Gerçekten çok karizmatik..Ve karpostal kalitesinde..

    Yazı için tekrardan;
    Emeğine ve yüreğine sağlık..

    .


    .
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .
    Dipnot: Unutmuşum..Duvar kağıdı kalitesindeki fotolar içi tıklayın..
    .
    http://www.bikepics.com/members/komtan/07gt250r/
    Teşekkürler İmzamda Fotoğraflarım kısmında direk Bikepics sitesine bağlantı koymuştum.

    http://www.bikepics.com/members/komtan/06fz6/ Bir süredir modelliği bana Fazer yapmakta, onunda fotoğraflarını toparlamaya başladım.

    Alıntı tugcetugce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Komtanıma bakın hele

    E Datça yolları bize de taştan o zaman...

    Paylaşım için teşekkürler..
    Sadece fotoğraf çekilmek için geliyorsan asistanımdan randevu al lütfen

  9. #9
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Öyle köşeden bakıp gölgelenmek yok arkadaşlar..

    .
    Konuyu Toplam 9 üye okuyor. (9 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
    muratgergerli, CENG, bulosele, mudix, modify, mortingen, BenVeKendim, a.banus, Discordian
    .
    Komutanım yakışıklı modum...

    Profilindeki (bikepics.com) tüm fotolarına bakmıştım valla..
    Hele o fazer fotoları çerçevelere layık valla..
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  10. #10

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler İmzamda Fotoğraflarım kısmında direk Bikepics sitesine bağlantı koymuştum.

    http://www.bikepics.com/members/komtan/06fz6/ Bir süredir modelliği bana Fazer yapmakta, onunda fotoğraflarını toparlamaya başladım.



    Sadece fotoğraf çekilmek için geliyorsan asistanımdan randevu al lütfen
    Asistanın kimdi hatırlatayım lütfen
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  11. #11

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Meşhur Komtan pozundan bende çekilcem bu sene oğluşumla

    Menderes Özel'in yazısı da iyice iştah kabarttı Marmok için.

    Alıntı tugcetugce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asistanın kimdi hatırlatayım lütfen
    Aklı bi karış hava da Tuçik. Unutmuş üstüne gitmeyelim
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

  12. #12
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    gürkanın karizması yazının içeriğini eritti, bitirdi...
    yazıda marmokla da ilgili bir kısım vardı, ama sayfaya sığdıramadık, üzüldüm...
    bu yıl marmok kendini aşacak, çok iddialılar. festival zamanı marmaris-datça hattı mükemmel olacak.

  13. #13
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    Alıntı Seda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meşhur Komtan pozundan bende çekilcem bu sene oğluşumla

    Menderes Özel'in yazısı da iyice iştah kabarttı Marmok için.



    Aklı bi karış hava da Tuçik. Unutmuş üstüne gitmeyelim

    senın avatar niye öle kocaman mod' musun sen gizli mod

    şimdi anladımmmmm

    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  14. #14

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Ne kocamanı? Ne gizlisi? Ne modu?
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

  15. #15
    gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2006
    Şehir
    Smyrna-Physkos
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    O yolları haftasonu geçtim, çok güzel yollar... Anlatılmaz yaşanır dediklerinden... ama menderes hoca anlatmış da tam anlatamamış bence....
    ...Sergerdan...

  16. #16
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı gittardando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlatılmaz yaşanır dediklerinden...
    işte tam da bu yüzden pek anlatamadım sanırım...
    eleştiri için teşekkür ederim, yazının amacı gazete sayfasının izin verdiği ölçüde biraz BMW'nin organizasyonunu, biraz da çevreden izlenimler aktarmaktı.
    bir daha okudum; çok haklısın, tam anlatamadım galiba... ama ne de olsa "anlatılmaz, yaşanır dediklerinden"


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)